06.09.2016. / BiH - Estonija

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

BiH - Estonija

Pobjeda
150
87%
Neriješeno
11
6%
Poraz
11
6%

Ukupno glasova: 172

hurem
Kontakt:

Re: 06.09.2016. / BiH - Estonija

Post Postao/la hurem » 07 sep 2016, 02:26

Evo samo sto sam stigao s tekme.
Naravno, nisam slusao te izjave Sabica, ali ako je o tome rijec onda treba biti objektivan i reci da je covjek donekle i u pravu...Iako je rezultat visok treba priznati da tu nije bilo neke igre, kombinatorike (mada smo vec navikli na to pod vodstvom Mehmeda).

Sada nemam vremena za aman neki osvrt, samo cu par recenica: kod kuce protiv ovih slabijih moze proci 4 4 2 s Vedom i Dzekom u vrhu, ali protiv Belgije i Grcke, kao i sve u gostima (izuzev Gibraltara) ni slucajno ne smijemo igrati u toj formaciji - prevelik propuh u sredini terena (RUPA)...dakle, obavezno 4 5 1...veceras je bilo par situacija koje bi jace repke kaznile pogotkom, moramo imati igraca iza Pjanica i Mede pa makar to eto bio i Cocalic.

Spaha - (neovisno o 2 gola) nikada necemo imati ni priblizno dobrog stopera, ali nikada...onaj ko ga gleda uzivo zna o cemu govorim...pa lik pravi blok kao u kosarci :mrgreen:

Zuka - sigurna partija bez plaho posla;

Seo - nevjerovatan igrac, samo suti i radi svoj posao...ne znam je li progovorio i jednu rijec u 90 min.

Pjanic - svaki komentar je suvisan;

Medo - ja njega oduvijek pravo gotivim, volio bih da vise trci ali sta ces kad nece...drago mi je i zbog Pjanica kada je Medo na terenu, tada Mire ima s kim igrati (if you know what I mean);

Vranjes - podhitno naci desnog beka, jest on pozrtvovan i sve, ali frajer ne zna igrati fudbala i to je to...mozda je Bico bolje rjesenje, dosta mirniji i sigurniji s loptom, bolji centarsut.

Visca - los veceras, generalno desna strana je bila losa;
Lulic - veliki borac i ratnik, ali kao i uvijek nervira sa svojim viska ili nerezonskim potezima;

Vedo - svojim trudom pokusava nadoknaditi neke dr.nedostatke, on mora puno bolje;

Dzeko - kad hoce da igra ne moze mu niko nista, i veceras je to pokazao u par navrata...protiv Estonije po meni samo jedna solidna partija, nista specijalno, doduse i rezultat je tome kumovao.

Milicevic - nedovoljno vremena za ocjenu.

Zakljucak:

4 5 1

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 07 sep 2016, 02:31

ne znam za tu Luletovu izjavu, al kao sto rekoh, glupo i bez ikakvog smisla
kod ljudi je uvijek crno ili bijelo, nigdje sive zone :mrgreen:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 07 sep 2016, 02:39

Procitaj na duplomsportu sta je Lulic rekao a Sabiceva izjava je siva zona i ja bi mu odmah 100 Eurica dao za nju. Nasi selektori vrlo brzo umisle da su genijalci pa pocnu ludovati. Sjeti se Safeta i on je dero ove male kao od sale a svi mu pljeskali. Mi kao navijaci moramo biti zadovoljni sa rezultatom danas a ovi sa tva neka ih stipkaju i ne daju im mira.To je u finalu za dobro ovog tima.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 sep 2016, 02:40

"Bolje nismo mogli početi kvalifikacije. Igrom ne bismo trebali biti zadovoljni. Dali smo četiri gola iz prekida koje smo dosta pripremali. U prekidima smo bili bolji jer smo znali gdje ko ide. Ali možemo igrati dosta bolje", rekao je Lulić, te je još dodao: "Da su Estonci došli sa jačom ekipom imali bismo dosta problema s njima", zaključio je Lulić.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/lulic-ig ... jni/205875

Uvijek realni Senad :thumbup:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 07 sep 2016, 06:37

Lakoste je napisao/la:Duljevic je bolje odigrao 100 minuta za reprezentaciju nego Visca za sve ovo utakmica. Na stranu sto mu je statistika top al on je mlohava cuna na krilu, nije ni cudo sto se ne proda, ipak ozbiljnije ekipe se vise posvete skautingu nego statistici.
Nisi gledao Izrael na Bilinom polju?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 07 sep 2016, 06:52

calcio je napisao/la:Imamo skor 15:0 zadnje tri utakmice protiv estonaca :kafa:
Ti fakat ne znaš brojati ni sabirati niti pratis repku...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Fdbal90
Kontakt:

Post Postao/la Fdbal90 » 07 sep 2016, 07:04

esprit24 je napisao/la:
Fdbal90 je napisao/la:
esprit24 je napisao/la:Idemo dalje, ovo nas ne smije zavarati, jer ko sto neko napisa protiv Belgije i Helena ce se vidjeti kakvi smo. Nadam se da Mesi nece pasti na pamet da izvede ovu ekipu u Belgiji jer ce nas ljudi rasuti ko mi Estonce veceras :)
@Unno strumfe ne provociraj :mrgreen: Gojko je morao dobiti nekoliko minuta vcrs
Meni nije jasno sta vi toliko vidite strasno u toj belgiji. Igrali smo redovno u zadnjih 7-8 godina protiv belgije i ja nisam nikad vidio nista spektakularno od njih. Ni u proslim kvalifikacijama nas nisu nadigrali niti u jednoj utakmici i da nije bilo greske begovica obje utakmice bi zavrsile 1-1. Pa ta belgija protiv ozbiljnije repke ne moze 2 sanse da napravi.
Odgovori mi da li smatras da sa ovom formacijom mozemo igrati ravnopravno protiv djavola??
Ma sad ako bih ja sastavljao formaciju to bi bilo sa 1 napadacem (dzekom). Ali nije to poenta nego mi nesto uzdizemo belgijance kao da su spanci, njemci i slicno ali usustini oni su daleko od tog nivoa i itekako se mozemo pobiti sa njima

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 sep 2016, 07:09

dubrovnik je napisao/la:Procitaj na duplomsportu sta je Lulic rekao a Sabiceva izjava je siva zona i ja bi mu odmah 100 Eurica dao za nju. Nasi selektori vrlo brzo umisle da su genijalci pa pocnu ludovati. Sjeti se Safeta i on je dero ove male kao od sale a svi mu pljeskali. Mi kao navijaci moramo biti zadovoljni sa rezultatom danas a ovi sa tva neka ih stipkaju i ne daju im mira.To je u finalu za dobro ovog tima.
Sabiceva izjava je stvarno glupa. Dobili smo 5-0, uz to imali još dosta prilika, prečka, stativa, mogao se suditi još jedan penal, i Estonija nam nije napravila ozbiljnu šansu. Stvarno ne vidim razlog da se išta kritikuje u ovoj utakmici. Nismo ni svjesni koliko vrijedi ova pobjeda, teško je ikoga nabiti sa 5-0 u reprezentativnom fudbalu u današnjici, pa tako i Estoniju. I ekipama iz 6. šešira nije lako zabiti 5 a da ne govorim o ostalim reprezentacijama koje nisu amaterske. Nama je to nekako normalno postalo, dodje neka slabija ekipa i ne očekuješ ništa ispod 3 komada. Lijepo je da je tako, ali nije to uopšte lagano.

Mnogi smo željeli Cimirota u prvoj, pa i ja, ali Medo se pokazao kao odličan, Estonci nam nisu uopšte prijetili, diktirali smo tempo i Medo je vrhunski igrač za te utakmice. Zamjene takodjer odlične, lošeg Vranješa zamjenio Bičakčić, lošeg Višću Miličević i Djurić ušao umjesto kapitena. Stvarno nema mjesta kritici.

Next stop, Belgija :arrow:
Nad tobom sunce najljepše sja

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 07 sep 2016, 09:16

pinoglavi je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Procitaj na duplomsportu sta je Lulic rekao a Sabiceva izjava je siva zona i ja bi mu odmah 100 Eurica dao za nju. Nasi selektori vrlo brzo umisle da su genijalci pa pocnu ludovati. Sjeti se Safeta i on je dero ove male kao od sale a svi mu pljeskali. Mi kao navijaci moramo biti zadovoljni sa rezultatom danas a ovi sa tva neka ih stipkaju i ne daju im mira.To je u finalu za dobro ovog tima.
Sabiceva izjava je stvarno glupa. Dobili smo 5-0, uz to imali još dosta prilika, prečka, stativa, mogao se suditi još jedan penal, i Estonija nam nije napravila ozbiljnu šansu. Stvarno ne vidim razlog da se išta kritikuje u ovoj utakmici. Nismo ni svjesni koliko vrijedi ova pobjeda, teško je ikoga nabiti sa 5-0 u reprezentativnom fudbalu u današnjici, pa tako i Estoniju. I ekipama iz 6. šešira nije lako zabiti 5 a da ne govorim o ostalim reprezentacijama koje nisu amaterske. Nama je to nekako normalno postalo, dodje neka slabija ekipa i ne očekuješ ništa ispod 3 komada. Lijepo je da je tako, ali nije to uopšte lagano.

Mnogi smo željeli Cimirota u prvoj, pa i ja, ali Medo se pokazao kao odličan, Estonci nam nisu uopšte prijetili, diktirali smo tempo i Medo je vrhunski igrač za te utakmice. Zamjene takodjer odlične, lošeg Vranješa zamjenio Bičakčić, lošeg Višću Miličević i Djurić ušao umjesto kapitena. Stvarno nema mjesta kritici.

Next stop, Belgija :arrow:
Vranjes nije izasao zbog lose igre ,nego zbog zutog kartona.

Jedino sto treba uraditi je Viscu i Lulic zamjeniti. Lulic se ne bi morao namjestati na desnu, a Visci bi bolje odgovarala kontra strana, jer je po gol opasniji. Sinoc su obojica bili beskorisni.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 07 sep 2016, 09:23

ima tu i istine u sabicevoj izjavi.....neku noc sam gledao utakmicu njemacke protiv norveske, takodje ih svabe ubili na proste faktore....a nakon utakmice u studiju jens lehman kritikuje elf i nema neke euforije, znaci samo rad i rad....zato i jesu tu gdje su!....tako i nasi trebaju, ako ih hvalimo i dizemo u nebesa, opuste se i eto kiksa odma u narednoj tekmi......

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 07 sep 2016, 09:51

Previsok rezultat, nismo igrali nesta specijalno, sreca ovi slabi.
UPRAVA NAPOLJE!

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 07 sep 2016, 09:53

Neutral je napisao/la:Nermin nije ništa slagao.

Ima smisla pričati takve stvari.

Nijemci su pobijedli u gostima Norvešku sa tri gola razlike, pa je Lehmann pametovao oko Gotze-a u studiju. Zabili su pet golova, od čega četiri nakon prekida (penal uračunat) i jedna akcija. Nismo Grčka.

Neka prica ko sta hoce ali i prekidi su sastavni dio igre. Mi kad smo dobili grke u Zenici svi su nam golovi bili iz prekida. Kad je nas Belgija dobila onu zadnju dva od tri su nam dali iz prekida. Ko te pita kako dajes, bitno je da dajes. A i do tih prekida moras nekako doci, napasti, pokusati tako da uopste se nemam prigovor i ne razumijem Sabicevu skepsu oko toga.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 07 sep 2016, 09:54

Sto se tice komentara Sabica, mislim da nije bio u pravu. Govoreci kako smo postigli samo jedan gol iz igre, a cetiri iz prekida, je fakticki aludirao na nesto losiju igru i kombinatoriku, no pri tome je zaboravio da smo imali jos par sjajnih prilika koje su bile proizvod dobre igre. Dakle, ne znam sta je htio da kaze, no s obzirom na rezultat ne moze im se zamjeriti ni na losoj realizacij tj na tome sto nismo zabili jos 2 ili 3 gola sto smo objektivno trebali.

Jedina zamjerka koja bi po meni imala smisla je na momente nonsalantno igranje na sredini terena i nekoliko pogresnih pasova koji su otvorili estoncima (polu)kontre koje bi kvalitetnije reprezentacije vjerovatno iskoristile. No logicno je da pri komfornom vodstvu na momente koncetracija padne tako da im ja licno na tome ne zamjeram. Momci su cak i na kraju grizli za gol vise za sto im skidam kapu, cista suprotnost od onoga sto demonstriraju nasi kosarkasi (cast izuzecima).

Estonija sigurno nije ovoliko losa koliko su sinoc izgledali, a sto se tice tekme protiv Belgije, pa to ce naravno biti druga prica. I ja smatram da cemo morati zrtvovati napadaca za jednog kostolomca u vezi, a Visci i Lulicu dati malo ofanzivnije zadatke. Visca, ma koliko bio traljav, bi mogao protiv Belgije da bude veoma vazan jer cemo sigurno cekat svoju sansu iz kontre.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 07 sep 2016, 10:18

Nije Estonija amaterska reprezentacija, mi smo ih učinili da tako izgledaju. Bili smo kvalitetniji u svakom pogledu. Čuj 4 gola iz prekida :urnebes:
Pa hajd' razumio bih da je to bio neki odbijanac, nego sve neke uigrane akcije, pa čak jedan eurogol koji se ne viđa često.
Jedno je sigurno, a to je da protiv Belgije nećemo moći ovako. Treba još jedan u sredini i onda se šutat' sa njima pa neka bolji pobjedi.
Čestitke momcima na pobjedi, jako ozbiljan pristup i to do zadnje minute. To mi se sviđa :thumbup: :bih:

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 07 sep 2016, 10:33

Pa svaki prekid je plod neke akcije,a poznato je da su prekidi vrlo jako nase oruzje s obzirom da imamo doktora za prekide a isto tako prekide odlicno izvode Zukanovic,Medo,Milicevic,zasto to ne iskoristiti tu cinjenicu.Druga stvar,pogledajte kako su Grci i Belgijanci postigli golove,jedva,kod nas sve uigrane akcije iz prekida.Odlicna utakmica nasih momaka,ja nisam nijednog trenutka sumnjao u ubjedljivu pobjedu,nijad mirniji nisam bio

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 sep 2016, 10:44

_dreamer_ je napisao/la:Estonija sigurno nije ovoliko losa koliko su sinoc izgledali
Sigurno da nije, u prošlom ciklusu su u 10 utakmica primili 9 golova, pobijedili Sloveniju, Engleska im dala gol pred kraj utakmice, Švicarska ih pobijedila u 94. min autogolom Klavana, oni su mi glavna uzadnica protiv Grčke, sve kontam da grci neće uzeti 6 bodova protiv njih.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 07 sep 2016, 11:29

Nakon 2 gola smo svjesno umrtvili igru . Estonija nije bila ni blizu naseg gola... Ko je gledao pregled sinoc mogao je vidjeti da je jedan Gibraltar dao Grckoj gol i imao jos jednu 100% sansu i da Luksemburg nije pobijedio Bugare samo zato sto im je golman kriv za skoro svaki gol... Ako imas igraca kao sto je Pjanic u ekipi logicno je da cemo biti opasni iz prekida a te vase price o uigranim akcijama i slicno ostavite kad budemo igrali sa Gibraltarom jer jedino protiv njih imas "egzibicioni" mec. Estonija i Kipar su protivnici protiv kojih moramo igrati na rezultat i ozbiljno pristupiti mecu.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 07 sep 2016, 11:41

Ovo je odradjeno sa pola snage. Estonija nije nikakav reper da bi nam se reklo jesmo li kvalitet prve pozicije, Belgija ce to biti. Mislim da mozemo uzeti bod tamo i tako biti protukandidat Belgiji za prvo mjesto.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 07 sep 2016, 11:54

totasef1 je napisao/la:Nakon 2 gola smo svjesno umrtvili igru . Estonija nije bila ni blizu naseg gola... Ko je gledao pregled sinoc mogao je vidjeti da je jedan Gibraltar dao Grckoj gol i imao jos jednu 100% sansu i da Luksemburg nije pobijedio Bugare samo zato sto im je golman kriv za skoro svaki gol... Ako imas igraca kao sto je Pjanic u ekipi logicno je da cemo biti opasni iz prekida a te vase price o uigranim akcijama i slicno ostavite kad budemo igrali sa Gibraltarom jer jedino protiv njih imas "egzibicioni" mec. Estonija i Kipar su protivnici protiv kojih moramo igrati na rezultat i ozbiljno pristupiti mecu.
Da smo jurili ko muha bez glave i "igrali lopte" pa nam ljudi slozili ko Kipar opet bi pljuvali. ..
To je tako zamisljaju da smo Brazil iz najboljih dana.
Cinjenica je da smo takticki i trkacki odigrali perfektnu utakmicu,moglo je biti 10-0....
Precka,stativa tri odbrane golmana vrhunske....
Ubili smo ih
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

High

Post Postao/la High » 07 sep 2016, 11:59

Ima li gdje snimak utakmice?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz i 13 gostiju.