Naravno, nisam slusao te izjave Sabica, ali ako je o tome rijec onda treba biti objektivan i reci da je covjek donekle i u pravu...Iako je rezultat visok treba priznati da tu nije bilo neke igre, kombinatorike (mada smo vec navikli na to pod vodstvom Mehmeda).
Sada nemam vremena za aman neki osvrt, samo cu par recenica: kod kuce protiv ovih slabijih moze proci 4 4 2 s Vedom i Dzekom u vrhu, ali protiv Belgije i Grcke, kao i sve u gostima (izuzev Gibraltara) ni slucajno ne smijemo igrati u toj formaciji - prevelik propuh u sredini terena (RUPA)...dakle, obavezno 4 5 1...veceras je bilo par situacija koje bi jace repke kaznile pogotkom, moramo imati igraca iza Pjanica i Mede pa makar to eto bio i Cocalic.
Spaha - (neovisno o 2 gola) nikada necemo imati ni priblizno dobrog stopera, ali nikada...onaj ko ga gleda uzivo zna o cemu govorim...pa lik pravi blok kao u kosarci

Zuka - sigurna partija bez plaho posla;
Seo - nevjerovatan igrac, samo suti i radi svoj posao...ne znam je li progovorio i jednu rijec u 90 min.
Pjanic - svaki komentar je suvisan;
Medo - ja njega oduvijek pravo gotivim, volio bih da vise trci ali sta ces kad nece...drago mi je i zbog Pjanica kada je Medo na terenu, tada Mire ima s kim igrati (if you know what I mean);
Vranjes - podhitno naci desnog beka, jest on pozrtvovan i sve, ali frajer ne zna igrati fudbala i to je to...mozda je Bico bolje rjesenje, dosta mirniji i sigurniji s loptom, bolji centarsut.
Visca - los veceras, generalno desna strana je bila losa;
Lulic - veliki borac i ratnik, ali kao i uvijek nervira sa svojim viska ili nerezonskim potezima;
Vedo - svojim trudom pokusava nadoknaditi neke dr.nedostatke, on mora puno bolje;
Dzeko - kad hoce da igra ne moze mu niko nista, i veceras je to pokazao u par navrata...protiv Estonije po meni samo jedna solidna partija, nista specijalno, doduse i rezultat je tome kumovao.
Milicevic - nedovoljno vremena za ocjenu.
Zakljucak:
4 5 1