Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Kawhi
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Kawhi » 11 sep 2016, 02:39

soccerfan je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:
Kaunas je napisao/la:Ne branim Mirzu, ali ne mogu da povjerujem u to da mu je opsovao mater u pi.cku i odgurnuo ga jer ga je Musa pitao zasto nije stao u njegovu odbranu. Jednostavno ne mogu da povjerujem... :kafa:
Igramo ko ****, gubiš šansu da igraš na Eurobasketu, odigrao si ko ****, i onda ti još dijete dolazi prigovarat...

Mirza je trebao ostati tu hladne glave, al to je i problem našeg naroda. Nikad nismo hladne glave. Meni je više neshvatljivo Musino divljanje na kraju?
Ja zaista ne pokusavam da branim nikoga. Priznat cu malo vise sam na Muusinoj strani. Medutim sta je Musa pogrijesio? Trazio od kapitena da se ponasa kapitenski i da ne dozvoli da se izzivljavaju na nasim igracima? Zar mu to nije posao? On je sam trebao reagovati i reci Mozgonji da reaguje a ne da mu to maksum mora govoriti! Al ne, njemu je lakse da svoje frustracije istrese na Musi i da mu hebe maer pred punom dvoranom. Za mene to nije kapiten niti igrac dosljedan kapitenske trake! Kapitenska raka je svetinja!
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 5#p5333555

Ovo objašnjava neke stvari.

Ni ja ne pokušavam braniti nikoga. Hoću samo da budemo fer i prema Džananu i prema Mirzi. Obojica zaslužuju ogromne kritike.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Prle89
Kontakt:

Post Postao/la Prle89 » 11 sep 2016, 02:40

Kawhi je napisao/la:
Kaunas je napisao/la:Ne branim Mirzu, ali ne mogu da povjerujem u to da mu je opsovao mater u pi.cku i odgurnuo ga jer ga je Musa pitao zasto nije stao u njegovu odbranu. Jednostavno ne mogu da povjerujem... :kafa:
Igramo ko ****, gubiš šansu da igraš na Eurobasketu, odigrao si ko ****, i onda ti još dijete dolazi prigovarat...

Mirza je trebao ostati tu hladne glave, al to je i problem našeg naroda. Nikad nismo hladne glave. Meni je više neshvatljivo Musino divljanje na kraju?
Rusi su pred kraj utakmice bili izuzetno prgavi i bezobrazni. Momak je mlad i normalno je da u tim godinama mu nije lahko biti hladne glave. Problem je što je neko kapiten samo na papiru a propusti prvu utakmicu sa Rusijom. Ponaša se ambivalentno prema trenerovim upustvima i sve radi po svom. Ne bodri svoju ekipu, barem ja to nisam primjetio ni u jednom trenutku utakmice.

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 11 sep 2016, 02:41

Zahvaliti Mirzi i to je to. Covjek koji ima sut 40% kad ga ide i isutava se ti apsolutno nije od prevelike koristi. Sta mi vrijedi sto ubaci 2-3 trice(opet ponavljam kad ga ide), a onda isforsirano promasi 10 !? Vi to opravdavate ? Mislim boli me q kad se Phoenixu isutava i fula, ali u reprezentaciji gdje imas 5-6 kontri 3 na 1 on iz punog trka puca trice. Popustite s njim vise, dosta ga je bilo. Treba biti realan i priznati, ok dobar igrac, ali nista ovoj ekipi nikada nije donio spektakularno (osim sto je izbacio raspalu VB i island u proslim kvalama). Tako da, sretno mu u nasavku karijere, ali nadam se da je presicu sazvao da objavi kako se povlaci. Vrijeme je za novi pocetak
Zadnja izmjena: boomerang5, dana/u 11 sep 2016, 02:42, ukupno mijenjano 1 put.

hercegovina
Kontakt:

Post Postao/la hercegovina » 11 sep 2016, 02:42

Kawhi je napisao/la:
Fidelis je napisao/la:Pa potpuno je neprimjereno da selektor javno pred kamerama psuje Boga i prostaci,ne znam zasto ismijavanje.
Nekultura i vrijedjanje zdravog razuma.
Jedan od najvećih rukometaša svih vremena.
Najveći evropski trener svih vremena.

Al, ono psovka je problem. :rol:
Sto si glup? Kakve veze imaju selektori srbije i hrvatske? Ovdje se radi o reprezentaciji Bosne i Hercegovine a velika vecina stanovnika Bosne i Hercegovine su vjernici i niko od ljudi koji bilo gdje predstavljaju Bosnu i Hercegovinu ne smije javno psovati Boga. Tu je sve vise nego jasno. To sto ste vas dvojica ovdje na forumu ateisti ili sta ste vec, ko vas j... Zadrzite svoja glupa misljenja za sebe

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 sep 2016, 02:45

Inače, "Yebem li ti mater u pichku, seljačino" i onda još nekoliko puta seljačino sa onog klipa je najsmješnija stvar koju sam čuo zadnjih par dana. Izvini gospodine, nisam te prepoznao :rol:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 11 sep 2016, 02:46

hercegovina je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:
Fidelis je napisao/la:Pa potpuno je neprimjereno da selektor javno pred kamerama psuje Boga i prostaci,ne znam zasto ismijavanje.
Nekultura i vrijedjanje zdravog razuma.
Jedan od najvećih rukometaša svih vremena.
Najveći evropski trener svih vremena.

Al, ono psovka je problem. :rol:
Sto si glup? Kakve veze imaju selektori srbije i hrvatske? Ovdje se radi o reprezentaciji Bosne i Hercegovine a velika vecina stanovnika Bosne i Hercegovine su vjernici i niko od ljudi koji bilo gdje predstavljaju Bosnu i Hercegovinu ne smije javno psovati Boga. Tu je sve vise nego jasno. To sto ste vas dvojica ovdje na forumu ateisti ili sta ste vec, ko vas j... Zadrzite svoja glupa misljenja za sebe
Nek si mu bas reko, sacemo otklanjat par rekata nafile ne bil se dragi Allah smilovao i kaznio ove cafire :kafa:

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 11 sep 2016, 02:46

@Kawhi, shvatas da 32godisnja glava ne moze ostat hladna, a 17godisnja bi kao eto trebala? Jel ti shvatas sta znaci bit vodja i kapiten? Sta ti smatras pod time?

Da je mali napao Ruse bezrazlozno, da je kriv za udarce - opet moras da stanes uz njega u tom trenutku. Poslije mu opali samarcinu u 4 oka. To je sva poenta ove rasprave i trenutka. Vodja je uvijek hladne glave, bez izuzetka. Izuzetkom vodja prestaje bit vodja. Da ga je Juka "udario" to bi bio seljakluk. Kad udari kapiten - to je ba nedopustivo. I ne treba neka druga rijec da se upotrebljava ili duza rasprava da se nesto dokazuje ili neko opravda.

Ljudi veceras ne zauzimaju stranu izmedju Mirze i Muse, vec izmedju vodje i vodjenog. Nedopustiva reakcija vodje. Tacka. :arrow:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

iNFY
Kontakt:

Post Postao/la iNFY » 11 sep 2016, 02:48

boomerang5 je napisao/la:Zahvaliti Mirzi i to je to. Covjek koji ima sut 40% kad ga ide i isutava se ti apsolutno nije od prevelike koristi. Sta mi vrijedi sto ubaci 2-3 trice(opet ponavljam kad ga ide), a onda isforsirano promasi 10 !? Vi to opravdavate ? Mislim boli me q kad se Phoenixu isutava i fula, ali u reprezentaciji gdje imas 5-6 kontri 3 na 1 on iz punog trka puca trice. Popustite s njim vise, dosta ga je bilo. Treba biti realan i priznati, ok dobar igrac, ali nista ovoj ekipi nikada nije donio spektakularno (osim sto je izbacio raspalu VB i island u proslim kvalama). Tako da, sretno mu u nasavku karijere, ali nadam se da je presicu sazvao da objavi kako se povlaci. Vrijeme je za novi pocetak
A kakvog to ti igraca hoces sa kojim procentima? Mozda ko Curry trice da gadja? Boljeg nemamo i ne znamo kad cemo imat haha
Ali treba jednu tekmu ozbiljnu bez juke i mirze pa da se usutite jer ne bi 30 ubacili ostali.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 11 sep 2016, 02:49

Donnie Darko je napisao/la:Inače, "Yebem li ti mater u pichku, seljačino" i onda još nekoliko puta seljačino sa onog klipa je najsmješnija stvar koju sam čuo zadnjih par dana. Izvini gospodine, nisam te prepoznao :rol:
Ne znam kako na to nisi navikao. Sasvim uobičajena bosanska diskusija. Manja seljačina je onaj koji zadnji osuje.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 11 sep 2016, 02:50

@Kawhi Slazem se da ni u jednog ni u drugog nije "maslo za ramazana". Razlog zasto ja malo vise vucem na Musinu stranu je sto je on mlad, neiskusan i on treba tek da nauci i skkonta neke stvari. Ovo ce mu svakako biti jako dobra lekcija za ubuduce. Mirza s druge strane je kapiten, vodja, mnogo stariji i iskuusniji i treba bi znati "iskulirati" na ovakve situacije a ne psovati ko kocijas. Meni je kod Mirze veci problem to sto je totalno ignorisao trenera (kakav god on bio) i radio sta je njemu volja i igrao sta mu volja. On kao voda treba da povede ekipu i ispuni ono sto se od trenera trazi, a ne da daje primjer ostalim iigracima kako a ismijavaju trenera. To nije kapitenski.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 11 sep 2016, 02:50

a velika vecina stanovnika Bosne i Hercegovine su vjernici i niko od ljudi koji bilo gdje predstavljaju Bosnu i Hercegovinu ne smije javno psovati Boga
:lol: :lol: naravno mula se okrenuo u kameru i opsovao boga, kako je samo smio to da uradi u ovoj drzavi
Da je mali napao Ruse bezrazlozno, da je kriv za udarce - opet moras da stanes uz njega u tom trenutku. Poslije mu opali samarcinu u 4 oka. To je sva poenta ove rasprave i trenutka. Vodja je uvijek hladne glave, bez izuzetka. Izuzetkom vodja prestaje bit vodja. Da ga je Juka "udario" to bi bio seljakluk. Kad udari kapiten - to je ba nedopustivo. I ne treba neka druga rijec da se upotrebljava ili duza rasprava da se nesto dokazuje ili neko opravda.

Ljudi veceras ne zauzimaju stranu izmedju Mirze i Muse, vec izmedju vodje i vodjenog. Nedopustiva reakcija vodje. Tacka
:tokralju: :tokralju: :thumbup:

To je to + ponasanje prema selektoru i neko cinicno smijanje, nepostivanje i ono malo akcija sto je covjek smislio, milion nerezonskih suteva..

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 11 sep 2016, 02:52

iNFY je napisao/la:
boomerang5 je napisao/la:Zahvaliti Mirzi i to je to. Covjek koji ima sut 40% kad ga ide i isutava se ti apsolutno nije od prevelike koristi. Sta mi vrijedi sto ubaci 2-3 trice(opet ponavljam kad ga ide), a onda isforsirano promasi 10 !? Vi to opravdavate ? Mislim boli me q kad se Phoenixu isutava i fula, ali u reprezentaciji gdje imas 5-6 kontri 3 na 1 on iz punog trka puca trice. Popustite s njim vise, dosta ga je bilo. Treba biti realan i priznati, ok dobar igrac, ali nista ovoj ekipi nikada nije donio spektakularno (osim sto je izbacio raspalu VB i island u proslim kvalama). Tako da, sretno mu u nasavku karijere, ali nadam se da je presicu sazvao da objavi kako se povlaci. Vrijeme je za novi pocetak
A kakvog to ti igraca hoces sa kojim procentima? Mozda ko Curry trice da gadja? Boljeg nemamo i ne znamo kad cemo imat haha
Ali treba jednu tekmu ozbiljnu bez juke i mirze pa da se usutite jer ne bi 30 ubacili ostali.
Pojma ti nemas care o kosarci. Necu da se raspravljam sa neznalicama.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 11 sep 2016, 02:53

Eto od onog pocetnog da je Mirza najveci siledzija i da ga treba protjerati iz drzave a Dzanan nevinasce na kojem se istresao dosli smo do ovog:

1. Dzanan nije plakao jer ga je Mirza udario nego zbog lakta Karaseva
2. Mirza nije vidio okrsaj Dzanana i Mozgova, jer dok se to desavalo bio je sa Nurkicem koji je lezao na drugom kraju parketa
3. Mirza nije vidio kad je Karasev laktom udario Musu
4. Dzanan je prvi prisao Teletovicu i drobio mu nesto 10ak sekundi, u trenucima kad Mirzi nije bilo do zivota jer je znao da mu je to vjerovatno zadnja minuta u dresu repke ( nervoza level 1000 )
5. Mirza nije udario Dzanana, nije ga osamario, udavio nego ODGURNUO

Vidjet cemo sta ce se jos saznati, ali bitno je da se odma pozurilo yebat sve po spisku covjeku koji je odigrao toliko utakmica, postigao toliko poena za reprezentaciju zbog djecaka koji za tu istu reprezentaciju jos nije postigao ni 50 poena ( A sel. )

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 11 sep 2016, 02:54

Iskreno neka nam je bog na pomoci ako se i juka oprosti ,,,

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 sep 2016, 02:54

Kawhi je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Inače, "Yebem li ti mater u pichku, seljačino" i onda još nekoliko puta seljačino sa onog klipa je najsmješnija stvar koju sam čuo zadnjih par dana. Izvini gospodine, nisam te prepoznao :rol:
Ne znam kako na to nisi navikao. Sasvim uobičajena bosanska diskusija. Manja seljačina je onaj koji zadnji osuje.
Navikao sam naravno, ali ovo je hall of fame level hipokrizije, ne mogu da ostanem ravnodušan :mrgreen:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 11 sep 2016, 02:55

Nadam se da ce sutra se ova repka preimenovati iz 'Privatna prcija Mirze Teletovica' u 'Reprezentacija BiH'. Hvala. :kafa:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 11 sep 2016, 02:56

Ako poslije svega Mirza ostane u reprezentaciji i Mulaomerovic ostane selektor onda ovo treba bojkotovati totalis.

iNFY
Kontakt:

Post Postao/la iNFY » 11 sep 2016, 03:01

boomerang5 je napisao/la:
iNFY je napisao/la:
Pojma ti nemas care o kosarci. Necu da se raspravljam sa neznalicama.
U NBA pun ku.rac tipa igraca Mirze i njegovih procenata pa uzimaju milione al za jednu bosnu no no. Nama je James minimala..
plakacemo za Mirzom ali eto :P

Lupi
Kontakt:

Post Postao/la Lupi » 11 sep 2016, 03:02

Elem, kao prvo Tele ne sluša instrukcije Mulaomerovića...
onda napusti trening...

Mula galami, vrišti, ja imam 10 finala, 20 godina košarke..lupa se u prsa..

onda Tele na sljedeći trening dođe sa 20 minuta zakašnjenja, prilazi na centar dok ovi igraju akcije ..
uzima lopte i šutira s centra na koš..sve što ih je bilo,onako kao da je sam na trenigu..

OVO SE DESILO PRIJE PRVE TEKME U RUSIJI.

Bio sam nekoliko puta na treninzima u Mejdanu.

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 11 sep 2016, 03:05

Ali treba jednu tekmu ozbiljnu bez juke i mirze pa da se usutite jer ne bi 30 ubacili ostali.[/quote]

Pojma ti nemas care o kosarci. Necu da se raspravljam sa neznalicama.[/quote]

U NBA pun ku.rac tipa igraca Mirze i njegovih procenata pa uzimaju milione al za jednu bosnu no no. Nama je James minimala..
plakacemo za Mirzom ali eto :P[/quote]

Druze. Ja ti kazem da kao kapiten, shvati da te ne ide. Ako vec nemas nijednog asa u rukavu i ako si polovican igrac(citaj zna samo trice pucati), onda daj drugima priliku, a ne 5 kontri sj.ebati ishitrenim sutevima, siljenje trica do iznemoglosti. Znaci to ti apsolutno nije lider kakav ti treba u ekipi, nego jedan od igraca da imas da ubode tricu koju ti treba. Pricati o tome sto je dao za Bih selekciju nema smisla. Najbolji si igrac, uzima 1000 suteva po mecu, normalno da ces dati s vremena na vrijeme 20+ poena. Ali da nikad nista reprezentacija nije postigla, a evo vec unazad 5-6 godina se svodi sve na njegovo siljenje je ipak alarmantno. I sto cemo plakati za Mirzom, sta moze gore od ovoga ? Svejedno ne igramo Eurobasket. Mozda i sastavimo nekada neku akciju dok se ovaj ters povuce. Toliko

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.