Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la nerminh74 » 11 sep 2016, 22:53

Chinaglia je napisao/la:to je irelevantno, poenta je da bi ti Damira popljuvao za sve lose sto se desi, a ne bi mu dao kredit za onu dobro sto bi se desilo.. kada bi se plasirali na Eurobasket, ti bi rekao da su nas tamo odveli Tele i Juka, kada bismo na Eurobasketu prosli grupnu fazu, opet bi isto rekao

to je iz razloga sto ga mrzis, sto je tvoje legitimno pravo, al ti to ne dozvoljava da budes objektivan, kao ni ovom drugom moderatoru.. ne volim ni ja svasta nesto, pa ono, treba biti objektivan jebga
Da se razumijemo ja njega prezirem, ali sam isto bio objektivan
On kao trener nije za BiH lige a kamoli reprezentacije i jos sa onakvom prosloscu sto je bio recept za katastrofu, a koja se navmoju veliku zalost desila
Kazem da mi je zao sto se desilo jer ja sam uvjek podrzavao reprezentaciju
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 11 sep 2016, 22:57

ma njegova proslost je najmanji problem, on se kao trener nije nametnuo i kraj price
kao sto rekoh, osim mozda, al samo mozda Dzikica, svi oni sto su bili u uzem izboru prosli bi isto

takodjer, donekle vjerujem i da je Damir kolateralna steta, sto se primjeti po ovim izjavama Teleta i njega samog
fino je Tele rekao, pitanje vremena je bilo kada ce se ovakvo nesto desit

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 11 sep 2016, 23:01

Federer17 je napisao/la:Mislio sam da si ti objektivniji i da malo dublje gledas stvari, ali izgleda da sam se prevario. Ni u jednom momentu ne branim Jusufa, ali je on, u odnosu na Mirzu u ovim kvalifikacionim utakmicama primjer kako se zalaze za reprezentaciju (iako to vjerovatno nije ni blizu onoga kako treba da bude).
poredjenje mirze i juke, odnosno poluvremena je iskljucivo u kontekstu generalnog misljenja koje vlada ovdje od jukoljubaca - juka nas je vodio i on je jedini igrao u drugom poluvremenu. nista vise, nista manje, samo ciste brojke koje pokazuju kako je igrao i kako nas je "vodio" (mada prvi put vidim da se velica igrac koji nas vodi u porazu...)...

eto, i ti imas misljenje da je juka primjer zalaganja, a mirza je smece... ne zelis da shvatis da su obojica odigrala ko zadnje karine i trazis opravdanja za qrcobolju u rusiji level 99... od ovih svih igraca musa je pokazao najvise zalaganja, pa je u tome cak i pretjerao i krenuo se bosti sa rogatim (pa ga karasev nasadi na lakat)
JHam je napisao/la:Istog sam misljenja, s tim da se Nurkic ipak malo vise trudi od ovog
to stoji, ali ja ne zelim gledati mirzu na 30% zalaganja, a juku na 50%... to sto se malo vise zalagao i dalje ne mijenja cinjenicu da nije igrao 100%
ultrasstyle_tz je napisao/la:ja licno mislim da su i jedan i drugi odigrali najbolje sto su mogli, obzirom na okolnosti
u napadu se moze naci neko opravdanje u cirkusantu na klupi koji kaze "odigrajte NEKU kretnju" ili u tome da su im saigraci limitirani pa ne znaju izmijeniti pravilno 2 bloka ili ne izgubit loptu prilikom spustanja na parket... ali odbranu ne igrati (sto su obojica pokazala, mirza malo vise, ali isto kao i gore - to sto je juka malo bolje igrao odbranu ne pobija cinjenicu da se i on zajebavao i durio sto ne dobija lopte)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 11 sep 2016, 23:11

KK_Bosna je napisao/la:
JHam je napisao/la:Istog sam misljenja, s tim da se Nurkic ipak malo vise trudi od ovog
to stoji, ali ja ne zelim gledati mirzu na 30% zalaganja, a juku na 50%... to sto se malo vise zalagao i dalje ne mijenja cinjenicu da nije igrao 100%
ovo je nesto najbolje sto sam procitao veceras
nije bitno dal se jedan igrac vise trudi od drugog, bitno je samo ako daje maximum, u suprotnom su isti

a ni Tele, ni Juka nisu dali maximum, to je cinjenica :kafa:

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 11 sep 2016, 23:30

KK_Bosna je napisao/la:
poredjenje mirze i juke, odnosno poluvremena je iskljucivo u kontekstu generalnog misljenja koje vlada ovdje od jukoljubaca - juka nas je vodio i on je jedini igrao u drugom poluvremenu. nista vise, nista manje, samo ciste brojke koje pokazuju kako je igrao i kako nas je "vodio" (mada prvi put vidim da se velica igrac koji nas vodi u porazu...)...
Pa i jeste nas Jusuf uglavnom nosio u drugom poluvremenu, samo je razlika sto je on tada bio jedini, dok u prvom poluvremenu bez onakve odbrane i publike koja je itekako doprinijela losijoj igri Rusa, Mirzini poeni (a nije jedini pogadjao) nikakvu Bog zna prednost ne bi donijeli. Da ne govorim o Mirzinom doprinosu u drugom poluvremenu, u oba pravca.
KK_Bosna je napisao/la: eto, i ti imas misljenje da je juka primjer zalaganja, a mirza je smece... ne zelis da shvatis da su obojica odigrala ko zadnje karine i trazis opravdanja za qrcobolju u rusiji level 99... od ovih svih igraca musa je pokazao najvise zalaganja, pa je u tome cak i pretjerao i krenuo se bosti sa rogatim (pa ga karasev nasadi na lakat)
Ako si tako (boldirano) zakljucio na osnovu ove moje izjave, onda aferim.
Ni u jednom momentu ne branim Jusufa, ali je on, u odnosu na Mirzu u ovim kvalifikacionim utakmicama primjer kako se zalaze za reprezentaciju (iako to vjerovatno nije ni blizu onoga kako treba da bude).
Zar ovo u zagradi ne daje odgovor sta ja mislim o zalaganju i jednog i drugog? Jos da sam Mirzu nazvao ili okarakterisao kao 'smece'... :?

Jusuf je, ako nista, dosao fizicki koliko-toliko spreman, idealno u odnosu na Mirzu. Trenirao tamo po Americi, javio se na vrijeme selektoru, dok je ovaj drugi dosao sa viskom kilograma, totalno zapusten i van forme. Mjesecima nije vidio kosarkaske lopte od osvajanja bosansko-hercegovackih vrhova. Jos uz to, trazi da (i pored regularnog kasnjenja po pravilima NBA) dodje kasnije na pripreme. Nikakav primjer kapitena. Postovanje trenera (kakvog-takvog), i sva ova prica koju je Damir danas iznio (iako se vecinu toga moglo vidjeti i bez ovoga) i da se ne uzme u obzir, dovoljno je ovo nabrojano. Ne poredim ga ovdje sa Jusufom (jer ni on nije nista bolji po tom pitanju), vec jednostavno se takvo nesto od Mirze nije ocekivalo. O tome koliko ja volim Mirzu i koje utakmice njegove sam odgledao (ne znam da li u ovoj nasoj drzavi postoji gora budala, jer sam slusao i radio prijenose pripremnih meceva tamo po Americi) nema potrebe da govorim. Neke stvari se moraju reci, taman taj neko bio i Teletovic (kojeg toliko volim i postujem).

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 11 sep 2016, 23:34

O tome koliko je Juka "rekreativno" igrao najbolje govori to da smo s njim na parketu imali odlicnu odbranu i kontrolu skoka, a bez njega je to zivi raspad bio. Ofanzivno on nije na nivou da nosi igru jos uvijek ali je cisto radi odbrane i skoka njegov uticaj i opcenito igra bila 10 puta bolja od Mirzine. Najmanje 10. Al eto, onaj jedan primjer kad je JUka pustio covjeka samog na trici je relevantniji od ostatka utakmica. Ocekivali smo vise od njega sigurno ali daleko od toga da je Juka bio katastrofalan il nesto tako.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 sep 2016, 23:54

Epidaurus je napisao/la:O tome koliko je Juka "rekreativno" igrao najbolje govori to da smo s njim na parketu imali odlicnu odbranu i kontrolu skoka, a bez njega je to zivi raspad bio. Ofanzivno on nije na nivou da nosi igru jos uvijek ali je cisto radi odbrane i skoka njegov uticaj i opcenito igra bila 10 puta bolja od Mirzine. Najmanje 10. Al eto, onaj jedan primjer kad je JUka pustio covjeka samog na trici je relevantniji od ostatka utakmica. Ocekivali smo vise od njega sigurno ali daleko od toga da je Juka bio katastrofalan il nesto tako.
Upravo ovo
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 12 sep 2016, 00:07

nemojte se djelit na pro i contro Juke
ima on svojih mana, pa i protiv Svedske su bile vidljive neke njegove "reakcije"

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 12 sep 2016, 03:52

O Jukinoj "odlicnoj" odbrani bi se dalo diskutovati, pogotovo u zadnjoj utakmici. Mozgov je dao 17 poena za 26 minuta uz 7/11 iz igre

Prle89
Kontakt:

Post Postao/la Prle89 » 12 sep 2016, 04:15

mirzatele je napisao/la:O Jukinoj "odlicnoj" odbrani bi se dalo diskutovati, pogotovo u zadnjoj utakmici. Mozgov je dao 17 poena za 26 minuta uz 7/11 iz igre
U prve dvije četvrtine je bio besprijekoran, a u nastavku je grohnuo kao i ostali.

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 12 sep 2016, 05:43

Ko god prati NBA zna da je Jusuf odlican odbrambeni igrac, protekle sezone je više pokazao pozadi nego naprijed. Opcenito nasa reprezentacija je u dosadasnjim utakmicama loše igrala defanzivno, nije tu bilo preuzimanja, zatvaranja rupi od strane drugih igraca, a i mnogo smo udvajali tako da se ostvarivao prostor protivnickim igracima.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 12 sep 2016, 09:14

Problem Jukine defanzive je sto on igra odbranu na isto fazon kao u Nba a to nema sanse sa ovim Bh igracima. Ove njegove "sitne" ispade u Nba pokrivaju nevjerovatne atlete a ovdje to rade Milosevic i Teletovic koji je jako los u tome i u Nba. Nije isto riskirat kad je tu kraj tebe Feried i Chandler ili Milosevic i Halilovic npr. U ovoj utakmici sa Rusijom u Mejdanu je dosta bolje se kretao pogotovo u prvom poluvremenu zato smo i dominirali u odbrani. Kasnije su Rusi malo promjenili taktiku (presing na pleya je bio veci) i uslijedio je preokret jer Gordic je jako los u organizaciji.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 12 sep 2016, 15:58

Eto...jos juce sam znao da ce i on izdati saopstenje nakon svega sto se desilo juce i jasno je bilo da to nece na dobro.

Ma gasi sve sportove u BiH,to je jedino rijesenje,ovako se ne moze vise.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 12 sep 2016, 15:59

Sve nesto kontam...polahko ali sigurno Juka preuzima tron od Spahe kad su u pitanju srceparajuci tekstovi po facebooku. :hmmmmm: :hmmmmm:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Ethel
Kontakt:

Re: Odg: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Ethel » 12 sep 2016, 16:05

Otjerali smo Haruna, reci sveti Jusufe koga trebamo sad otjerati ne bi li ti igrao za reprezentaciju, ko je sad naljutio tebe i velikog patriotu Enesa?
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 12 sep 2016, 16:08

Pa nema sumnje da su Mirzine rijeci usmjerene protiv onog smrada Enesa jako pogodile Juku.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 12 sep 2016, 16:15

L-Train je napisao/la:Pa nema sumnje da su Mirzine rijeci usmjerene protiv onog smrada Enesa jako pogodile Juku.
Sad su uništili reprezentaciju i savez pa kao više neće igrati :facepalm:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 12 sep 2016, 16:15

L-Train je napisao/la:Pa nema sumnje da su Mirzine rijeci usmjerene protiv onog smrada Enesa jako pogodile Juku.
Pa je onda je iz solidarnosti sa Mirzom doveo u pitanje reprezentaciju?!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 12 sep 2016, 16:17

Kobe Bryant je napisao/la:
Sad su uništili reprezentaciju i savez pa kao više neće igrati :facepalm:
To se vec desilo 2015

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.