KK_Bosna je napisao/la:
poredjenje mirze i juke, odnosno poluvremena je iskljucivo u kontekstu generalnog misljenja koje vlada ovdje od jukoljubaca - juka nas je vodio i on je jedini igrao u drugom poluvremenu. nista vise, nista manje, samo ciste brojke koje pokazuju kako je igrao i kako nas je "vodio" (mada prvi put vidim da se velica igrac koji nas vodi u porazu...)...
Pa i jeste nas Jusuf uglavnom nosio u drugom poluvremenu, samo je razlika sto je on tada bio jedini, dok u prvom poluvremenu bez onakve odbrane i publike koja je itekako doprinijela losijoj igri Rusa, Mirzini poeni (a nije jedini pogadjao) nikakvu Bog zna prednost ne bi donijeli. Da ne govorim o Mirzinom doprinosu u drugom poluvremenu, u oba pravca.
KK_Bosna je napisao/la:
eto, i ti imas misljenje da je juka primjer zalaganja, a mirza je smece... ne zelis da shvatis da su obojica odigrala ko zadnje karine i trazis opravdanja za qrcobolju u rusiji level 99... od ovih svih igraca musa je pokazao najvise zalaganja, pa je u tome cak i pretjerao i krenuo se bosti sa rogatim (pa ga karasev nasadi na lakat)
Ako si tako (boldirano) zakljucio na osnovu ove moje izjave, onda aferim.
Ni u jednom momentu ne branim Jusufa, ali je on, u odnosu na Mirzu u ovim kvalifikacionim utakmicama primjer kako se zalaze za reprezentaciju (iako to vjerovatno nije ni blizu onoga kako treba da bude).
Zar ovo u zagradi ne daje odgovor sta ja mislim o zalaganju i jednog i drugog? Jos da sam Mirzu nazvao ili okarakterisao kao 'smece'...
Jusuf je, ako nista, dosao fizicki koliko-toliko spreman, idealno u odnosu na Mirzu. Trenirao tamo po Americi, javio se na vrijeme selektoru, dok je ovaj drugi dosao sa viskom kilograma, totalno zapusten i van forme. Mjesecima nije vidio kosarkaske lopte od osvajanja bosansko-hercegovackih vrhova. Jos uz to, trazi da (i pored regularnog kasnjenja po pravilima NBA) dodje kasnije na pripreme. Nikakav primjer kapitena. Postovanje trenera (kakvog-takvog), i sva ova prica koju je Damir danas iznio (iako se vecinu toga moglo vidjeti i bez ovoga) i da se ne uzme u obzir, dovoljno je ovo nabrojano. Ne poredim ga ovdje sa Jusufom (jer ni on nije nista bolji po tom pitanju), vec jednostavno se takvo nesto od Mirze nije ocekivalo. O tome koliko ja volim Mirzu i koje utakmice njegove sam odgledao (ne znam da li u ovoj nasoj drzavi postoji gora budala, jer sam slusao i radio prijenose pripremnih meceva tamo po Americi) nema potrebe da govorim. Neke stvari se moraju reci, taman taj neko bio i Teletovic (kojeg toliko volim i postujem).