GNK Dinamo Zagreb

Tko je najbolji igrač Dinama

- Livakovic
3
8%
- Ademi
9
25%
- Ivanusec
4
11%
- Majer
0
Nema glasova.
- Orsic
15
42%
- Petkovic
5
14%

Ukupno glasova: 36

SiamoNoi
Kontakt:

Re: GNK Dinamo Zagreb

Post Postao/la SiamoNoi » 18 sep 2016, 23:50

Samo jos jednu zelju za veceras imam...dajte mi da čujem Prasička kako kmeči.
bazero je napisao/la:Dobio ti Inter, Prćija primila 5 komada, možda nešto i poje*eš večeras :D
Zadovoljio bi se i samim ponovnim susretom s određenom mladom damom sutra :P

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 19 sep 2016, 00:51

Kiks može biti jedna ili dvije utakmice, ali ne ostvariti inicijalni cilj u 6 od 10 sezona je neuspjeh.

Inicijalni ciljevi Dinama, osim osvajanja domaćeg prvenstva, su:
1. plasman u LP (i po mogućnosti nesramoćenje);
2. ako ne to, onda plasman u EL i prezimljavanje.
Lijepo si to napisao sad jos samo upali mozdane vijuge i vidjeces da je u zadnjih 6 godina incijalni cilj ostvaren 4 puta, i drugi cilj polovicno ostvaren dva puta. Lijepo je da si napokon i sam uvidio da je Dinamo u zadnjih sest godina veoma uspjesno vodjen jer je u tih sest godina cak cetiri puta ostvario incijalni cilj, dok klubovi sa istim ili vecim budzetom i veoma uredjeni (posto vidim da volis te uredjene klubove a ne prcije) sa jakim sponzorima tipa Red Bull Salzburg nisu nijednom u tom periodu ostvarili incijalni cilj.

Dakle ti si ovim postom sam priznao da je Dinamo ostvario svoje ciljeve u zadnjih sest godina, da je u zadnje dvije godine ostvario svoje ciljeve i jos bonus nisu se osramotili u LP prosle sezone obzirom da su porazili veliki i favorizovani Arsenal i odigrali dvije egal utakmice koje je tijesno izgubio od Olyimpiakosa prekaljenog kluba u LP koji je cak jednom dosao i do cetvrtfinala.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

white1911
Kontakt:

Post Postao/la white1911 » 19 sep 2016, 02:07

Al vas razvali riječka ciganija buahahahaha.,i oni
meni pričaju Dinamo ovo-ono LP.Ubij te se svi
kolektivno tko navija za ovaj dinamo!!5 komada...
hahahahaha...doduše igrali ste LP pa ste umorni od
pobjede protiv Lyona hehehe.Sreća sad vam Juve
dolazi AHAHAHAHA....ajajajajajaja...bit će opet
petobanka u mreži jooooooj maaajkoooo.E NEČEŠ
RAŽBOJNIČE hehehe.Tko vam dade ime PRČIJA svaka
mu čast!!!
Ti nikad ne buš hodal sam hahahahahaha....

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 19 sep 2016, 02:37

slika
:pray:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

bazero
Kontakt:

Post Postao/la bazero » 19 sep 2016, 12:11

BigBigBang je napisao/la:
Kiks može biti jedna ili dvije utakmice, ali ne ostvariti inicijalni cilj u 6 od 10 sezona je neuspjeh.

Lijepo si to napisao sad jos samo upali mozdane vijuge i vidjeces da je u zadnjih 6 godina incijalni cilj ostvaren 4 puta, i drugi cilj polovicno ostvaren dva puta. Lijepo je da si napokon i sam uvidio da je Dinamo u zadnjih sest godina veoma uspjesno vodjen jer je u tih sest godina cak cetiri puta ostvario incijalni cilj, dok klubovi sa istim ili vecim budzetom i veoma uredjeni (posto vidim da volis te uredjene klubove a ne prcije) sa jakim sponzorima tipa Red Bull Salzburg nisu nijednom u tom periodu ostvarili incijalni cilj.

Dakle ti si ovim postom sam priznao da je Dinamo ostvario svoje ciljeve u zadnjih sest godina, da je u zadnje dvije godine ostvario svoje ciljeve i jos bonus nisu se osramotili u LP prosle sezone obzirom da su porazili veliki i favorizovani Arsenal i odigrali dvije egal utakmice koje je tijesno izgubio od Olyimpiakosa prekaljenog kluba u LP koji je cak jednom dosao i do cetvrtfinala.
Nećemo valjda za dvije sezone ispadanja u EL reći da je polovičan uspjeh ili ostvaren cilj.

Ostaju 4 LP u 6 godina što je OK, rekao bih i uspjeh ako zanemarimo kantanja, gol razlike u prva dva nastupa.

Ipak, uzimaš samo 6 godina koje ti odgovaraju, a ja ti repliciram na čitavih 10 ta koje si rekao da je laž. A to je period vladavine jednoumlja Zdravka Mamića.

Dakle, u 10 godina, od odlaska Kužea, posljednje prepreke za potpunu samovolju ovog Degenerika, Dinamo je u 6 sezona zakazao i nije ostvario od te Uprave zadane ciljeve.

Za mene, a koliko vidim možda i za najobjektivnijeg među nama kada su u pitanju rezultati - Signorea, je to loš rezultatski period.

6 "kikseva" od 10. Za to se u ozbiljnim klubovima mijenja kompletan kadar od uprave do čistačice.
Djelovanje udruge temelji se na načelu demokratskog ustroja, što znači da udrugom upravljaju članovi na način da unutarnji ustroj udruge mora biti zasnovan na načelima demokratskog zastupanja i demokratskog načina očitovanja volje članova.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 19 sep 2016, 12:44

Sve osim igranja knockout faze na proljece je neuspjeh. Razlika je u tome sto neuspjehu moze kumovati losa igra kao onda u grupi s Chernomoretsom i Ludogoretsom pa se to naziva debaklom i sto mu kumovati moze nesreca kao one prve sezone, ona stativa protiv Basela, dva gola u zadnje tri minute protiv HSV-a i slicno. Ipak, i ta sezona je neuspjeh jer je Dinamo morao dobiti Brann, ali ruku na srce, nije imao ni srece u ove dvije spomenute utakmice.

U to doba sam taj ulazak u Kup UEFA smatrao uspjehom, jer je Dinamo tad pruzio dobar otpor Werderu, a onda jos izbacio Ajaxa sa Suarezom, Stamom i ekipom. Bio je to uspjeh, ali ako pogledamo iz danasnje perspektive, to je bio samo start ispodprosjecnih rezultata koji su nadolazili. U ta doba je to bio uspjeh samo iz razloga sto Dinamo unazad dvije sezone nije igrao grupnu fazu.

Ista stvar s Ligom prvaka koju je Dinamo nije uspjevao izboriti 11 sezona u nizu. A pogledajmo one dvije sezone prije tih 11. U sezoni 98/99 Dinamo je bio medju 12 (DVANAEST) najboljih ekipa Europe. Sest grupa po 4, samo prvi ide dalje i Dinamo u zadnjem kolu ganja prolaz medju osam najboljih u Europi, lovi cetvrtfinale LP. Ne uspjeva, zavrsava drugi, a tablica drugoplasiranih ekipa nije mu odgovarala pa tu zavrsava svoj put. To se tad smatralo neuspjehom, 8 bodova u grupi s Olympiakosom, Portom i Ajaxom i druga pozicija na tabeli. Danas Dinamo u grupi s tim ekipama pise nulu na kontu.

Sezonu kasnije se promijenio sistem natjecanja, ali Dinamo tad zavrsava kao cetvrti s pet bodova. Ispadanje i poraz od Sturma su smatrani debaklom, a Dinamo je odigrao sve dobro osim te utakmice u Grazu, jos je trece mjesto i prolaz u Kup UEFA imao do posljednje minute na Velodromu.

Dinamo nazaduje, a evo primjera kako se napreduje:
12/13 Ludogorets - Dinamo 1-1, 2-3
13/14 Ludogorets - Dinamo 3-0, 2-1
13/14 Ludogorets - Basel 2-4, 0-2
14/15 Ludogorets - Basel 1-0, 0-4
16/17 Ludogorets - Basel x-x, 1-1

Jasno vidimo kako je Ludogorets u samo sezonu pretekao Dinama. Onda, Basel ih je dobio bez ikakvih problema. Sezonu kasnije oni dobiju taj Basel kuci, ali ipak izgube vani. Dvije sezone kasnije uzimaju bod Baselu u gostima pa je izgledno da ce ih kuci dobiti.

Dinamo izbaci Ajaxa pa onda ispadne dva puta. Dinamo izbaci Ludogoretsa pa onda ispadne. Da, osvetio se Dinamo Sheriffu, ali nije da je neko mjerilo. Takodjer, Dinamo je dva puta ispadao od Salzburga kojeg je treci put izbacio. Razlika izmedju Dinama i Ludogoretsa je ta sto ja mogu vjerovati da ce Ludogorets opet biti bolji od Basela, a ne mogu da ce Dinamo biti bolji od Salzburga. Da igraju vjerovao bih, naravno, pukne me luda euforija, ali tad nisam objektivan.

Pokusat cu veceras napraviti neku statistiku s klubovima pribliznog ranga kao Dinamo. Odmah bih, ali sam na poslu pa se moram skoncentrirati :mrgreen:

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 19 sep 2016, 13:52

white1911 je napisao/la:Al vas razvali riječka ciganija buahahahaha.,i oni
mu čast!!!

šta se ti javljaš, ti si se našao ismijavati
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 19 sep 2016, 15:25

Miševi sada izašli iz rupa, neće vas biti na kraju sezone kada opet bude titula
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

bazero
Kontakt:

Post Postao/la bazero » 19 sep 2016, 15:28

KingJamesMVP je napisao/la:Miševi sada izašli iz rupa, neće vas biti na kraju sezone kada opet bude titula
A realno, neće biti ni vas :kafa:
Djelovanje udruge temelji se na načelu demokratskog ustroja, što znači da udrugom upravljaju članovi na način da unutarnji ustroj udruge mora biti zasnovan na načelima demokratskog zastupanja i demokratskog načina očitovanja volje članova.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 19 sep 2016, 15:32

bazero je napisao/la:
KingJamesMVP je napisao/la:Miševi sada izašli iz rupa, neće vas biti na kraju sezone kada opet bude titula
:tokralju: :urnebes:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 19 sep 2016, 15:45

bazero je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:

Nećemo valjda za dvije sezone ispadanja u EL reći da je polovičan uspjeh ili ostvaren cilj.

Ostaju 4 LP u 6 godina što je OK, rekao bih i uspjeh ako zanemarimo kantanja, gol razlike u prva dva nastupa.

Ipak, uzimaš samo 6 godina koje ti odgovaraju, a ja ti repliciram na čitavih 10 ta koje si rekao da je laž. A to je period vladavine jednoumlja Zdravka Mamića.

Dakle, u 10 godina, od odlaska Kužea, posljednje prepreke za potpunu samovolju ovog Degenerika, Dinamo je u 6 sezona zakazao i nije ostvario od te Uprave zadane ciljeve.

Za mene, a koliko vidim možda i za najobjektivnijeg među nama kada su u pitanju rezultati - Signorea, je to loš rezultatski period.

6 "kikseva" od 10. Za to se u ozbiljnim klubovima mijenja kompletan kadar od uprave do čistačice.
Pa dobro ako racunas 10 godina sto ti vise odgovara onda racunaj i na to sta Mamic je dosao prije 10 godina i morao je odma Ligu Prvaka Dinamo da igra? Koliko se ja sjecam Dinamo je tada bio u nekakvim ligama za opstanak i nije bio ovako dominantan u Hrvatskoj kao danas stoga sumnjam da su prvih godina mandata Zdravka Mamica realni dometi bili grupna faza LP jer je tada ako cemo se sjeitti bilo veoma teze uci u LP nego danas jer te je u zadnjem pretkolu cekala ekipa iz lige petice tipa Arsenal ili Auxerre. Zato ne mozes racunati tih 10 godina. Ja nekako Dinamove uspjehe pod Mamicem pocinjem racunati od onog meca kad su izbacili superjaki Ajax koji je imao strasnu ekipu.

Po meni sezone u kojima je igrana grupa kupa uefa ili Evropa lige se mogu smatrati uspjesnim...naravno imali su tu kikseva ali nisu to sad neki katastrofalni neuspjesi ljudi su konstantno u grupama evropskih takmicenja i to ne moze biti neuspjeh.

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 19 sep 2016, 15:53

Nas će biti, ne sekiraj se
LeBron James

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 19 sep 2016, 16:17

BigBigBang je napisao/la: Pa dobro ako racunas 10 godina sto ti vise odgovara onda racunaj i na to sta Mamic je dosao prije 10 godina i morao je odma Ligu Prvaka Dinamo da igra? Koliko se ja sjecam Dinamo je tada bio u nekakvim ligama za opstanak i nije bio ovako dominantan u Hrvatskoj kao danas stoga sumnjam da su prvih godina mandata Zdravka Mamica realni dometi bili grupna faza LP jer je tada ako cemo se sjeitti bilo veoma teze uci u LP nego danas jer te je u zadnjem pretkolu cekala ekipa iz lige petice tipa Arsenal ili Auxerre. Zato ne mozes racunati tih 10 godina. Ja nekako Dinamove uspjehe pod Mamicem pocinjem racunati od onog meca kad su izbacili superjaki Ajax koji je imao strasnu ekipu.

Po meni sezone u kojima je igrana grupa kupa uefa ili Evropa lige se mogu smatrati uspjesnim...naravno imali su tu kikseva ali nisu to sad neki katastrofalni neuspjesi ljudi su konstantno u grupama evropskih takmicenja i to ne moze biti neuspjeh.
Taj Ajax je bio prije deset sezona, tj. to je prva sezona u nizu od njih deset koliko Dinamo dugo igra grupne faze. Dakle, ti rece da racunas deset, a i on ih je uracunao deset i njegovih deset ne vrijedi :mrgreen:

PS. Mamic je dosao puno prije i pod Mamicem je Dinamo igrao ligu za opstanak.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 19 sep 2016, 16:32

Zar vec 10? Vrijeme leti, kakogod igranje evropa lige i ispadanje u grupama ne moze biti neki epski neuspjeh kakvim se predstavlja pa nije Dinamo nivo Dortmunda ili tako neke ekipe pa da neuspjeh bude ispadanje u grupi EL. Dinamo ima dobre rezultate za vrijeme Mamica a pogotovo posljednjih godina.

bazero
Kontakt:

Post Postao/la bazero » 19 sep 2016, 16:58

BigBigBang je napisao/la:Zar vec 10? Vrijeme leti, kakogod igranje evropa lige i ispadanje u grupama ne moze biti neki epski neuspjeh kakvim se predstavlja pa nije Dinamo nivo Dortmunda ili tako neke ekipe pa da neuspjeh bude ispadanje u grupi EL. Dinamo ima dobre rezultate za vrijeme Mamica a pogotovo posljednjih godina.
Čekaj malo, u 10 sezona klub u njih 6 nije ostvario cilj kojeg je SAM pred sebe postavio - i to su "dobri rezultati" :rol:

I zbog tih uspjeha u tom periodu se 17 puta promijenio trener :rol:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 19 sep 2016, 18:26

Ne znam ja koje su tacno oni ciljeve postavili ako su stvarno postavili da u 10 sezona 10 puta igraju Ligu Sampiona malo je reci da je to nerealno, pogotovo onda kada je mnogo teze bilo izboriti Ligu Prvaka nego danas. Sumnjam da je iko garantovao i rekao da je cilj da se u deset godina svake godine igra Liga Sampiona prije bi rekao da imj e cilj bio igrati svake godine grupnu fazu tadasnjeg kupa uefa. 4 ucesca u Ligi Prvaka u 10 godina nisu neuspjeh pogotovo kad uzmes u obzir da mnogi klubovi koji imaju slican budzet ili veci nisu izborili nijedan nastup i pogotovo ako su ta 4 nastupa dosla u posljednjih sest godina.

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 19 sep 2016, 18:30

white1911 je napisao/la:Al vas razvali riječka ciganija buahahahaha.,i oni
mu čast!!!
Sta pricas tovare vas trpamo u svaku rupu gdje god stignemo :tralala:
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 19 sep 2016, 19:23

bazero je napisao/la:
:rol:

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 19 sep 2016, 20:27

Najgore mi je ovo kad se ovi tovari javljaju a karindžamo ih već izvjestan vremenski period
LeBron James

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 19 sep 2016, 21:23

KingJamesMVP je napisao/la:Najgore mi je ovo kad se ovi tovari javljaju a karindžamo ih već izvjestan vremenski period
Nije ti to najgore. To ti je najbolje. Ljudi su toliko ocajni i bez mogucnosti da uzivaju u svojim uspjesima, jer ih nema, pa onda gledaju sa strane svaki neuspjeh rivala da bi uzivali barem u tome. Jad i cemer :lol:

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.