FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

TheDinoRules
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la TheDinoRules » 11 jul 2010, 13:15

RIP Dževad Begić Đilda !!! :cry:
U mom svijetu važe moja pravila

goldboy
Kontakt:

Post Postao/la goldboy » 11 jul 2010, 13:17

Ima li neko onu pjesmu sto je prije utakmice.
Dijelovi:
on je lud on je jak on je zeljin manijak,pa je refren salalalal zeljeznicar i ima sampionska krece plava pruga

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 11 jul 2010, 13:42

[youtube][/youtube]
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 11 jul 2010, 14:00

boccaccio je napisao/la:

Ti sve ovo vidis i ne vidis razlog za njegovu neefikasnost???...znaci po tebi bi trebao da se bori,gradi,cuva dvojicu stopera na ledjima i da zabije 20 golova po sezoni ????...kad malo razmislis o ovome,onda razmisli i dobro skontaj,pa reci jednog svjetskog napadaca koji radi sve ovo...znaci vidis sve ovo ,a onda provaljujes fol da nije lopta od kamena...i o kakvoj neefikasnosti vi vise pricate...po statistici je LAzo nas najefikasniji igrac,bolji i od Alena...i jeste,to je izgovor za njegovu neefikasnost,to sto mora biti sasvim sam u protivnickom dijelu i sto mu se nakace dvojica i sto ih on prihvati na ledja i sto ih nosa u stranu da bi se Bekric mogao proslaviti...e to je to...Momir Rnic sto bi rekao Camac,ko ne zna nek pogadja...neka ga oslobode tog sistema igre,pa neka mu daju drugog napadaca,pa neka na njemu ne budu dvojica,pa kad onda bude fulao "kamen" neka mu se onda prigovara...stvarno vise ne znam sta vas cudi sto on ne daje gol po utakmici...daj malo bar da razmislimo zajedno i da skontamo ko tu nije u redu,da li mi ili amar osim
Pa bolan i Alen je isto to radio, pa je opet davao golova i golova. Zar ne ?
Ako mu se vec ukaze prilika neka je iskoristi. On kada treba da krene naprijed sam, vraca loptu veznom. Ne pamtim kada je zadnji put osutao. Do duse, i onda kada je sutao golman nije imao potrebe za intervencijom.
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 11 jul 2010, 14:10

[youtube][/youtube]

Uzimam dnevnu dozu droge Željo, nisam ovaj klip gledao cijelih pet dana, poželio ga drama, pa da podijelim sa vama, a i navijači drugih klubova u BiH da vide veličinu i snagu Želje. Da nam je je društvo samo malo manje truhlo, i da smo nastavili napredovati od tekme protiv Njukasla, danas bi bez ikakve muke igrali minimalno grupe Europa lige. Živim za dan kad će se ovakvo nešto ponoviti, možda već i ove sezone.

Volim te Željo.

p.s. treba postavit Akranes i Lillestrom, ko zna, možda naslutimo :mrgreen:

edit: još padam u trans kod ovog poništenog gola Grede :twisted:
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 11 jul 2010, 14:21

Đilda Dževad Begić,26-godišnjak za koga mnogi kažu -bio je najveći sarajevski borac-.Hrabar toliko da su o njegovim podvicima pricali i oni koi ga nisu bas toliko poznavali lično.Ali malo je takvih-Đildu su znali skoro svi,Đilda je imao srce otvoreno svima, i ljudskosti i hrabrosti svima bez granica.
Naoružao se zahvaljujući osvijedočenom SDS-ovcu za koga je skoro čitava ulica znala da posjeduje oružije.Đilda se nije libio-sa nožem u ruci,kuc-kuc na vrata i na sviježe postavljene barikade na Koševskom brdu onog užasnog dana kad su sarajlije probuđene vijestima o >>neindifikovanim ljudima koi su ispregrađivali grad<<.Od tada do smrti,11.jula-branio je Srajevo gdje god je trebalo.Prvi u svakom stroju nije imao vremena da se poigra sa svoje četri kćerkice,Melihom,Melisom,Dženitom i Mirsadom,niti da pomogne svojoj ženi Hajrudini koja pod srcem nosi svoje peto dijete što oca nikad neće vidjeti.Đilda je svoj život poklonio svom gradu.Bio je običan momak.Porodicu je izdržavao radeći gdje je bilo posla,najčešće kako izbacivač.Snažan,stasit,umijo je sa ljudima,a sama njegova pojava obeshrabljivala je one nasiljene tipove.Smrt je Đildu zatekla na Pofalićima.Inače bio je tih dan na Zatištu i samo koje veče ranije napravio dar-mar u četničkim redovima.Nihad Kepeš i Eso Tucaković svijedoče o Đildinoj izvidnici kada je sa nerazdvojnim drugom Pecijem i jednom djevojkom,Mujesirom,Đilda prodro u sami četnički prsten.Na Zlatištu gdje su borbe,svakodnevno i uvijek krvave,gdje je teren nepristupačan Đilda je sa svojom izvidnicom uspio uništit čitavu četničku posadu PAM-a,obezbijeđenje jednog četničkog kamiona i sam kamion.Pucanje je bilo takvo da njegovi saborci pričaju da su se sudarila dva bataljona.No to je bio Đilda podpomognut sa dvoje izviđača.Eso je sa Đildom bio u trenu smrti.Đilda je poginuo onako kako nije-htio pao je pogođen metkom zločinca.Ranjeno je nekoliko civila nadomak pofalićkog raskršća,a Đilda čim je čuo odmah je krenuo da pomogne.Đilda je krenuo prema Pofalićima.Kada je došao iskočio je iz auta i krenuo prema ranjenicima bio je jedan dovoljan korak da ga snaiper pogodi Đilda je pao kao pokošen.>>Đilda je jedne prilike reko,ako treba da se gine neka to samo nebude od snaipera,neka bude prsa u prsa muški<<
tamo je sve što je moje.

ljožebizago
Kontakt:

Post Postao/la ljožebizago » 11 jul 2010, 14:28

:cry: :cry:
Grbavica- zgrade u nizu, na Jugu- jedan drugom uvijek blizu.

goldboy
Kontakt:

Post Postao/la goldboy » 11 jul 2010, 14:29

goldboy je napisao/la:Ima li neko onu pjesmu sto je prije utakmice.
Dijelovi:
on je lud on je jak on je zeljin manijak,pa je refren salalalal zeljeznicar i ima sampionska krece plava pruga
Pjeva je sejo bajraktarevic jos samo link treba:D

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 11 jul 2010, 14:33

1921 je napisao/la:Đilda Dževad Begić,26-godišnjak za koga mnogi kažu -bio je najveći sarajevski borac-.Hrabar toliko da su o njegovim podvicima pricali i oni koi ga nisu bas toliko poznavali lično.Ali malo je takvih-Đildu su znali skoro svi,Đilda je imao srce otvoreno svima, i ljudskosti i hrabrosti svima bez granica.
Naoružao se zahvaljujući osvijedočenom SDS-ovcu za koga je skoro čitava ulica znala da posjeduje oružije.Đilda se nije libio-sa nožem u ruci,kuc-kuc na vrata i na sviježe postavljene barikade na Koševskom brdu onog užasnog dana kad su sarajlije probuđene vijestima o >>neindifikovanim ljudima koi su ispregrađivali grad<<.Od tada do smrti,11.jula-branio je Srajevo gdje god je trebalo.Prvi u svakom stroju nije imao vremena da se poigra sa svoje četri kćerkice,Melihom,Melisom,Dženitom i Mirsadom,niti da pomogne svojoj ženi Hajrudini koja pod srcem nosi svoje peto dijete što oca nikad neće vidjeti.Đilda je svoj život poklonio svom gradu.Bio je običan momak.Porodicu je izdržavao radeći gdje je bilo posla,najčešće kako izbacivač.Snažan,stasit,umijo je sa ljudima,a sama njegova pojava obeshrabljivala je one nasiljene tipove.Smrt je Đildu zatekla na Pofalićima.Inače bio je tih dan na Zatištu i samo koje veče ranije napravio dar-mar u četničkim redovima.Nihad Kepeš i Eso Tucaković svijedoče o Đildinoj izvidnici kada je sa nerazdvojnim drugom Pecijem i jednom djevojkom,Mujesirom,Đilda prodro u sami četnički prsten.Na Zlatištu gdje su borbe,svakodnevno i uvijek krvave,gdje je teren nepristupačan Đilda je sa svojom izvidnicom uspio uništit čitavu četničku posadu PAM-a,obezbijeđenje jednog četničkog kamiona i sam kamion.Pucanje je bilo takvo da njegovi saborci pričaju da su se sudarila dva bataljona.No to je bio Đilda podpomognut sa dvoje izviđača.Eso je sa Đildom bio u trenu smrti.Đilda je poginuo onako kako nije-htio pao je pogođen metkom zločinca.Ranjeno je nekoliko civila nadomak pofalićkog raskršća,a Đilda čim je čuo odmah je krenuo da pomogne.Đilda je krenuo prema Pofalićima.Kada je došao iskočio je iz auta i krenuo prema ranjenicima bio je jedan dovoljan korak da ga snaiper pogodi Đilda je pao kao pokošen.>>Đilda je jedne prilike reko,ako treba da se gine neka to samo nebude od snaipera,neka bude prsa u prsa muški<<
Odlican tekst samo poradi na gramatici ;)

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 11 jul 2010, 14:35

Samo F.K.S !! je napisao/la:
1921 je napisao/la:Đilda Dževad Begić,26-godišnjak za koga mnogi kažu -bio je najveći sarajevski borac-.Hrabar toliko da su o njegovim podvicima pricali i oni koi ga nisu bas toliko poznavali lično.Ali malo je takvih-Đildu su znali skoro svi,Đilda je imao srce otvoreno svima, i ljudskosti i hrabrosti svima bez granica.
Odlican tekst samo poradi na gramatici ;)
Nisam ja pisao, vec sam kopirao sa jednog bloga.

EDIT : Ovi stariji, ako imate onu pjesmu od Mehe Puzica o Djildi - postavite je. Bila je jedno vrijeme na forumu, ali sada link ne radi. Ne znam tacan naziv.
tamo je sve što je moje.

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 11 jul 2010, 15:01

pile87 je napisao/la:Ova slika zasluzuje da bude ovdje da i ove mladje generacije koje nisu poznavale njegovu velicnu bar zapamte njegov lik!!!
slika

Otiso si Dzilda, ostala je tuga, vjecno ce te voljeti Manijaci s Juga!
Stvarno ruzan datum

Bio je nas Heroj i biti ce nas vjeciti voda Dzevad Begic R.I.P.
svoj ti pos'o !

mirza_it
Kontakt:

Post Postao/la mirza_it » 11 jul 2010, 15:07

pozzzzzzz hoce li neko postaviti neki link za gledanje naseg sampiona u izraelu hvala unaprijed

Dino_TM
Kontakt:

Post Postao/la Dino_TM » 11 jul 2010, 15:14

mirza_it je napisao/la:pozzzzzzz hoce li neko postaviti neki link za gledanje naseg sampiona u izraelu hvala unaprijed
BHT ?

patkica
Kontakt:

Post Postao/la patkica » 11 jul 2010, 15:54

Znal' iko koliko ce nasih biti dole ? :)

Sud
Kontakt:

Post Postao/la Sud » 11 jul 2010, 15:57

patkica je napisao/la:Znal' iko koliko ce nasih biti dole ? :)
19 :D

cassanova
Kontakt:

Post Postao/la cassanova » 11 jul 2010, 16:08

Znam da če 50 naših "navijača" biti dole. tj. oni su se skupili otamo iz jednog gradića 30 kM udaljenog od stadiona. Napravili su i neki trans dug 10 metara.
1996

Seljacina
Kontakt:

Post Postao/la Seljacina » 11 jul 2010, 16:30

Meho Puzic - Nema vise borca Djilde

http://rapidshare.com/files/406354848/M ... Dzilde.mp3

Mostar47
Kontakt:

Post Postao/la Mostar47 » 11 jul 2010, 16:32

sad pročitah na sportin.ba,Džafić dao dva gola za Travnik u meču sa Sarajevom,samo neznam koji je Džafić,nevjerujem da je Adin,on treba doći u ŽELJU

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 11 jul 2010, 16:32

cassanova je napisao/la:Znam da če 50 naših "navijača" biti dole. tj. oni su se skupili otamo iz jednog gradića 30 kM udaljenog od stadiona. Napravili su i neki trans dug 10 metara.
jel furas ili ce bas biti ?
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

CrnoCrveni
Kontakt:

Post Postao/la CrnoCrveni » 11 jul 2010, 16:43

bistrikboy je napisao/la:
pile87 je napisao/la: slika

Otiso si Dzilda, ostala je tuga, vjecno ce te voljeti Manijaci s Juga!
nek ti dragi Allah dž.š. podari vjecni rahmet heroju Bosne :cry: pamtit cete i Zenica :cry:
Hadzic PONOVO u Celiku...oleeee
Dokaz da ovaj sportsport.ba pojma nema,hocete ga na kosevo...dobicete ga od Hadzije na Kosevu:))))

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.