FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Klare

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Klare » 30 sep 2016, 00:03

harden je napisao/la:Nisu nas nadigrali? Ajd budi malo objektivan, pošteno je priznati da su nas satrali. Imali više prilika, svaki segment su bolje odradili. Osim posjeda lopte i prekršaja, nigdje bolji nismo.

Sreća pa je Torres.... Torres. Mogao je sam 3 gola dati.
Problem je što se posmatra činjenica Bayern je dosta igrački jači, i onda ako smo bili ravnopravno nemoćni sa protivnikom Bayern je nadigran. :roll:

Zayebi papir i to što Bayern ima bolje, skuplje igrače, posmatrajmo samo teren, a na terenu je presudila slučajnost jednog gola, nemoćni i jedni i drugi podjednako s tim što su ovi igrali na svom terenu.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 sep 2016, 00:04

Pravo su slabo ovi drugi odigrali, Torres sa metra stativu pogađa, čisti zicer, Griezmann promašuje penal, tj. pogađa prečku, puka slučajnost. Tako su i slučajno zabili gol i tako su presjekli milion lopti iz čega su usljedile brze kontre, kontre koje su podsjećale na Yupp-ov Bayern.

Nadigrali su nas ljudi sa agresivnom igrom, to je i Neuer izjavio.

Klare

Post Postao/la Klare » 30 sep 2016, 10:01

A jesmo nadigrani.

Krenimo onda:

1.Ubačaj Lama, lagano ispružena ruka Luisa, sumnjiva situacija, ima osnove za penal, napad se nastavlja prilika 100% za Milera

1.Šut Karska sa ruba 16, brani Neuer
2.Stativa Toresa nakon kornera
3.Gol Karaska
4.Tores u 16 iskosa pored gola

2.100%prilika za Riberija kad sa 7-8 metara iz čiste situacije šuta zamalo pored stative.

Drugo poluvrijeme:
3.Miler zaboravljen na drugoj stativi isto kao Tores, ali šuta glavom pored gola
4.Alaba u 16 šutira iskosa brani Oblak

5.Karsko sa 20m brani Neuer

5.Lewa glavom sa 10m, lopta zamalo pored gola
6.Roben otvoren šut sa 17m, lopta pored gola

6.Penal i prečka Grizmana

Bilo je još tu sa obje strane prijetnji, ali bilo izblokirano, lopta nije dolazila do gola.

Izjednačena utakmica sigurno, a sad što gledamo ime Bayern pa onda ostalo to je problem psiha koje trebaju raščistiti sami sa sobom.
Ako gledamo papir Bayern je trebao biti bolji, ali hajde da gledamo samo teren.
A druga je priča što su se ovi branili, a Bayern imao preko 65%posjeda pa se stvorila iluzija kako je Bayern bio više nemoćan.
Nije bio više nemoćan, samo je Bayern htio više, htio je nadigrati protivnika, a nisu uspjeli, jer su ovi odlično trčali i pokrivali prostor.

Za mene nije važna utakmica, samo mi idu likovi na živce koji iznova i iznova pokušavaju oblatiti ovaj tim i klub, a najgore od svega što se predstavljaju kao navijači istog, e pa vi ste zalutali ovdje.

A sve u svemu zaslužena, čista pobjeda Atleta, iskoristili su jednu priliku i fantastično trčali i bili taktički spremni,
mi lagano podbacili, jer se i više očekivalo s obzirom na kvalitet, ali na kraju nema razloga za tugu, jer je poraz bio knap protiv jakog protivnika, jednog od najjačih na koje možeš naići i dolazi kao odlična škola, a sad ima da nastavimo niz u Bundesligi, dolazi defanzivno težak protivnik, i već tu idemo da popravimo ono što nije valjalo u ovoj utakmici.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 30 sep 2016, 11:09

Costa out do novembra, oporavak ne ide kako treba. :facepalm:

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 30 sep 2016, 11:21

anelbavarac je napisao/la:Costa out do novembra, oporavak ne ide kako treba. :facepalm:
Sranje valjda Robben i Coman prorade

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 30 sep 2016, 11:27

Budemo li se uzdali u Comana, a on igrao kao do sada, propali smo :D

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 sep 2016, 11:58

Da, Atletiko M. je bolji, jači, spremniji, „sistemniji“. Mi nismo (spremni), nismo još, ali u procesu smo da budemo. Mora se priznati isto tako da, sad, ovaj Bayern u deset pokušaja ne bi prošao ovaj Atletiko. To opet ne znači da neće nekad kasnije, jer kako sam rekao oni su u punom pogonu dok smo mi još pokušavamo stati na noge.

Svaki ljubitelj fudbala mora da oda priznanje poslu koji je napravio Simenone. Ova defanzivna ljepota se rijetko viđa, umjetničkog dojma neke istočnjačke borilačke vještine, koja ne samo da lijepo izgleda u odbrani već i efikasno i smrtonosno i u napadu, upravo pogađa tamo gdje ne treba i u pravo vrijeme. (Prvih pola sata sam većinu vremena gledao u kretnje igrača Atletika, njihova pozicioniranja i presing. To je nešto, dosad, neviđeno.) Upravo je pogodila Bayerna, ne jednom, već i prethodna dva puta – a, tadašnje, a evo i sa sadašnjom opomenom nadam se da neće biti zanemarena idući put.

Na početku utakmice odnos na terenu je bio dosta balansiran. Mi jednu šansu, oni jednu, i sve tako dok Cholova mašina nije ušla u pogon i dok igrači nisu pohvatali šeme i pozicije na terenu. Nakon toga za Bayern je bilo puno teže. Dosta kruženja, kruženja i opet, kruženja, i individualnog pokušavanja (koji oni sa pjesmom lahko neutrališu), dok su oni bili sve opasniji i, na kraju, smrtonosni, jednom, u napadu što im je i donijelo pobjedu. Iako je i Bayern imao prilika, kao tim nikako nije zreo, i nikako nisam, čak na silu, bio uvjeren da je to dobro (kao i što nije bilo). Atletiko je davao osjećaj povjerenja i vjere u sebe, dok to Bayern nije.

Problemi ovog Bayerna nisu nastali u ovoj utakmici. Oni su bili od početka sezone tu. Nekoordinacija u vezi odbrana-sredina, strukturalni problemi, forsiranje individualne igre, smiješan odgovor ekipe na presing (imali smo više grešaka u svojoj trećini nego li u protivničkoj), „sudaranja“ dvije linije (Muller i Lahm su imali identične radijuse kretanja – jedan je drugom skak'o po glavi) i dosta siromašan izbor opcija u napadu su sve problemi koji su „krasili“ Bayern i u prijašnjim tekmama. Schalke i Ingolstadt nisu timovi koji to mogu iskoristiti, ali Atletiko jeste. Carlo je rekao da će sve ponovo analizirati i popraviti sve greške i ja mu vjerujem, a nada za dalje mi je prostor koji vidim u kojem Bayern može napredovati. Jer može, i mora.

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 30 sep 2016, 14:36

šljivo@ novi clan nase bavarske porodice ili nuamerc@ pod novim nickom pitanje je sad.Ako si novajlija šlivo brate naš ziv ti nama bio i dobrodosao.Zivio šljivo :salut: :cool:

slika :mrgreen:
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 30 sep 2016, 23:12

Što bi @muamerc bio pod novim nickom, nije problematičan da fasuje ban.

Nisam imao vremena da pišem o utakmici, a i samu utakmicu nisam gledao prvih 27. minuta i nisam vidio te prilike Mullera i početak utakmice, svi ste upravu, nemam tu šta ponavljat, baš sam se fino načitao ovih par stranica.
Treba skontat da je Atletiko ekipa kompaktna pod Simeonom već prethodne 3 godine, a mi tek prvih par utakmica, ne vrijedi se više vraćat unazad. Imamo revanš na Allianz Areni i očekujemo ih opet akobogda u finalu, da im tad yebemo mater jednom za sva vremena :mrgreen:

slika

Sutra protiv Kelna na novoj travi, protiv Kelna koji je opasan ove sezone, trebamo se ispuhat na njima, da povratimo samopouzdanje.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 sep 2016, 23:35

Ne možemo se ispuhati trenutno ni na kome, igramo defanzivno jako kvalitetno, a ofanzivno limitirano. Fali mnogo Costa.

Ja se nadam da ću doživjeti dan kada ću gledati Javi-a umjesto Xabi-a u veznom redu, a stoperi Jerome i Mats. Ne moraju tako stalno igrati, nego samo jednu utakmica da vidim na što će to ličiti.

Xabi je majstor fudbala, ali njegovo najbolje je iza njega, pravi amaterske greške koji nas više puta vode k vragu.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 01 okt 2016, 14:51

Rafinha i Bernat u prvih 11.
Mogli bi zijanit danas.
Naravno, Lewa mu opet igra.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 okt 2016, 15:22

Kad ga Carlo zarotira, bas ga zarotira.

Lahm je opravdano na klupi, ocito je sit svega. Ruke su ga zaboljele od dizanja trofeja. :mrgreen:

Koln ove sezone igra dobro ali nismo ni mi za baciti.

Prosipanje bodova ne smije doci u obzir, barem ne dok se ne odlijepimo od RBL-a.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 01 okt 2016, 15:26

Alonso u sastavi,pa izdahnuce na terenu,danas prekid rekorda i poraz na allianzu,moja neka skromna pretpostavka
VOLIM BAYERN

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 01 okt 2016, 16:12

Bravo Bernat, bolji si od Alabe.
Kimmi,svjetska klasa u najavi.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 okt 2016, 16:19

Dobri Bernat i Sanches.
Bernata se često kritikuje (s pravom) međutim ovo poluvrijeme je odigrao bolje nego li Alaba već dugo vremena.
Sanches lijepo dijeli lopte, treba tako nastaviti.
Jarčevi se grčevito brane i mogu biti zadovoljni sa samo jednim golom zaostatka.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 01 okt 2016, 16:23

Ovo je dobro. Napokon da postoji određeni sistem u napadu, sa malo više opcija i rotiranja pozicija. Napokon da se traže rupe u odbrani da se iskoriste, a ne igranje na silu i na individualno umijeće, iako ni to nije dugo trajalo jer sve što je vrijeme više odmicalo odaljavali smo se od takvog pristupa (to je nešto što ćemo trebati popraviti - gol je pao nakon protivničke greške i individualne akcije Bernata). Napokon smo shvatili da nema one klasične Karlove igre (sa manje posjeda) ako nam protivnik da ovaj posjed i ako je ovog pristupa.

Postavka Kelna sa 5-4-1 pravi dosta problema u igri u napadu. Dosta problema za krila, koja se udvajaju, a malo učešća i kreiranju igre od Kimmicha i Sanchesa na sredini. (Sviđa mi se ova sloboda i lutanje Kimmicha po zadnjoj trećini.) Alonso je odličan kad nema jakog presinga, on tada fenomenalno diktira igru, kao što je i sad slučaj. Sanches je odličan, dosta dobra partija, kao i Bernat. Ono što sam primjetio je to što još nismo popravili jest ona prevelika udaljenost između linija (Sanches je par puta vraćao loptu 20-30 metara nazad, kao i što su napadači radili tražeći Sanchesa ili nekog beka dosta duboko, i kad se tu izgubi lopta niko nema vremena ni prostora da prekine napad presingom ili oduzetom loptom), kao i rad bekova kad se izgubi lopta (Rafinja opet kampuje tamo i to puno bliže golu od Robbena, da ne govorimo one pokušaje ubačaja a igrač stoji ispred).

Evo kolega Saurman će napokon moći staviti Švarcu sa šalom Bayerna. :)

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 01 okt 2016, 16:25

Kimmichu dati ugovor do 2094.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 okt 2016, 16:31

Tanki smo, stvarno tanki.

Ocekivao sam kako sezona odmice da igramo sve bolje i bolje, medjutim kod nas je obrnuta situacija.

Stoji da se jarcevi brane ali nasa igra u ofanzivi nije ni priblizno dobra kakva se ocekuje.

Ribery i Thiago bi puno toga mogli promijeniti.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 okt 2016, 16:58

Goli ku.rac od trenera. :salut:

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 01 okt 2016, 16:59

Dobri ste momci :kafa:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []