FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
belosevic28
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Sta zna hAzmir, da valja bio bi kod nas... 
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
Neprimam se samo kažem kako je on rekao. Ali, kontam koliko se fakat treba uložiti u prvi tim da se ufati taj voz za grupu Lige Uefa, a usput i dominaciju u prvenstvujurisicduska je napisao/la:4,8 miliona je stadion i zemlja , nepismeni voditelj i Azmir nisu znali izračunati, s druge strane to je prazna priča. Nemoj se primati na to.
SRETAN BROJ - 1725
- jurisicduska
- Kontakt:
Treba jedno 5 godina nakon što napraviš dominantnu ekipu za ligu nju nadograđivati, bit prvi, imati dobar koeficijent, proći par pretkola, i onda je jednostavno. Ispadneš i play off lige prvaka ideš u grupe. Ja mislim da je 5 godina nakon što stvoriš ekipu kakvu smo mi imali uz pravilan rad i po 1-2 imena po roku dovoljno.
Kontinuirano povećavati budžet. uložiš ove godine milion slijedeće 2 pa 3,4,5. Naravno mislim na igrački kadar. Da odmah izuješ 5 miliona ne bi se plasirao. Ekipi treba vremena.
Kontinuirano povećavati budžet. uložiš ove godine milion slijedeće 2 pa 3,4,5. Naravno mislim na igrački kadar. Da odmah izuješ 5 miliona ne bi se plasirao. Ekipi treba vremena.
Onda nema ništa od nas. Sve što valja ili prodamo ili ode, koficijent gradimo od poslije rata pa vidi ga koliko iznosi. Ništa, nastaviti šutirati ove male klubove ( i ako ni ovo nije kao prije ) i držati dominaciju u gradu to je jedino što nam ostaje. Nadam se da raja neće držati štap u ruci da bi gledali FKS u grupi.jurisicduska je napisao/la:Treba jedno 5 godina nakon što napraviš dominantnu ekipu za ligu nju nadograđivati, bit prvi, imati dobar koeficijent, proći par pretkola, i onda je jednostavno. Ispadneš i play off lige prvaka ideš u grupe. Ja mislim da je 5 godina nakon što stvoriš ekipu kakvu smo mi imali uz pravilan rad i po 1-2 imena po roku dovoljno.
Kontinuirano povećavati budžet. uložiš ove godine milion slijedeće 2 pa 3,4,5. Naravno mislim na igrački kadar.
SRETAN BROJ - 1725
- jurisicduska
- Kontakt:
Znaš šta mene zabrinjava, mi ove godine da nekim čudom se plasiramo u grupe, zaradimo 10 miliona ako bi se pomakli s mjesta Bog me ubio. Ne zna niko s parama kod nas. Kad ima troše sumanuto kad nema troše neracionalno. Kod nas više znači manje. Izgleda da smo ovaj rok sa najmanje para uboli dva tri solidna igrača a prethodni opasno fulili. Katastrofa.
Opet imaš hajd tog Duljevića da je uzet kakve pare pa uložit u kadar bilo bi fenomenalno. Jer on ne fali svakako a možeš 2-3 odlična igrača dovest za te novce najmanje.
Opet imaš hajd tog Duljevića da je uzet kakve pare pa uložit u kadar bilo bi fenomenalno. Jer on ne fali svakako a možeš 2-3 odlična igrača dovest za te novce najmanje.
Mi smo trebali imati vec dominantnu ekipu,da se sacuvala okosnica sampionske ekipe i jos nekih par igraca iz danasnjeg perioda,medjutim mi nista ne radimo kako treba vec se spominjalo da u rubrici odlasci i dolasci ima 15 igraca,tako se ekipa ne pravi,ali mi to sve znamo ne moramo govoriti to uopste,ali vidite vi svi da smo mi FKS i da kod nas nema takvog sistema,**** sve to ja ocekujem puno od Cale i zimskog prijelaznog roka,daj da mi mlatnemo aBd ovu buraniju i docekamo derbi u miru i dobroj atmosferi,vec smo spominjali da puno dobijamo ako dobijemo Slobodu,daj nek se to desi pa cemo vidjeti kako dalje 2:0 (Ahmetovic,Saric) za mir u kuci,svi na sjever Sarajevo forever ! 
SARAJ'VO ZIVOT JE MOJ !!!
DUPLA KRUNA 2018/19
ZORAN ZEKIC MANGUP!
DUPLA KRUNA 2018/19
ZORAN ZEKIC MANGUP!
-
samosarajvo
- Kontakt:
Mi cemo biti dominantni, ali u pravom smislu te riječi tj osvajat cemo u 5 godina 7/10 mogucih trofeja i igrat makar 3 grupne faze EL, kada nam budzet bude cirka 3 puta veći od najblizeg pratioca tj cirka oko 12-15 miliona maraka godisnje.
Naravno, od tog iznosa barem 50% mora se izdvajati na PLATE IGRAČA.Ne mislim na pare na ruke, obeštećenja isl već na čiste mjesečne plate igrača.
To mora biti stalni priliv od sponzora i ostalih stvari, a kad se proda igrač za par miliona te pare automatski uloziti u kupovinu slicnog igrača.
Trenutni budzet od 6-7 miliona nije loš sekunde, i donio nam je 2 trofeja u 3 godine i jedan play off, mozda ce donjeti jos 2 trofeja u naredne 3-4 godine sto u nasim uslovima itekako nije loše, bolje je od svih ostalih ali nije apsolutna dominacija kakvoj tezimo ipak.Naši prvi pratioci imaju po 4-5 miliona godišnje.
I naš omjer kako se ulaze budzet nije dovoljno dobar, dosta ida na gluposti a dosta je otislo na kamp.Nisam siguran kolko je u tih 7 mill za plate igrača.
Dinamo ima 30 mill eura godišnje (imao prošle godine, ove ce biti vise zbog rekorda u transferima) i to im je prosjecni budzet zadnje 3-4 godine.Rijeka i Hajduk npr imaju 11-12 mill eura godisnje.Cisto usporedbe radi.
Naravno, od tog iznosa barem 50% mora se izdvajati na PLATE IGRAČA.Ne mislim na pare na ruke, obeštećenja isl već na čiste mjesečne plate igrača.
To mora biti stalni priliv od sponzora i ostalih stvari, a kad se proda igrač za par miliona te pare automatski uloziti u kupovinu slicnog igrača.
Trenutni budzet od 6-7 miliona nije loš sekunde, i donio nam je 2 trofeja u 3 godine i jedan play off, mozda ce donjeti jos 2 trofeja u naredne 3-4 godine sto u nasim uslovima itekako nije loše, bolje je od svih ostalih ali nije apsolutna dominacija kakvoj tezimo ipak.Naši prvi pratioci imaju po 4-5 miliona godišnje.
I naš omjer kako se ulaze budzet nije dovoljno dobar, dosta ida na gluposti a dosta je otislo na kamp.Nisam siguran kolko je u tih 7 mill za plate igrača.
Dinamo ima 30 mill eura godišnje (imao prošle godine, ove ce biti vise zbog rekorda u transferima) i to im je prosjecni budzet zadnje 3-4 godine.Rijeka i Hajduk npr imaju 11-12 mill eura godisnje.Cisto usporedbe radi.
Skaut u kostimu za sutra, zato su morali ovoliku glavu napraviti..

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Kupili i Vucka bezbeli 
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- egocentrik
- Kontakt:
Neka moze on i s jednom nogom.egocentrik je napisao/la:Treba se Saidu zahvaliti
Hvala Saide!egocentrik je napisao/la:Treba se Saidu zahvaliti
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Dobrajoker90 je napisao/la:Skaut u kostimu za sutra, zato su morali ovoliku glavu napraviti..![]()
coala je napisao/la:Neka moze on i s jednom nogom.egocentrik je napisao/la:Treba se Saidu zahvaliti
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
dobar je said uzet će nam lovu onako džaba nizašto a raja šuti¸je.u rustema a čovjek čitavu utakmicu trči kao konj.
Pa treba ga onda odvesti na hipodrom nek galopira tamo s drugim konjima, u Sarajevo treba znati i lopte igrati. Fino je @duska sinoc objasnio sve oko njega, nadam se da si citao. Nije Said sam sebi dao ogromnu platu i nije sam sebe pregledao na sistematskom pregledu i rekao, ovaj igrac moze igrati. Kad Rustem uradi ono sto je Said radio u svom prvom mandatu ovdje, onda mozda i on bude imao kredita kao Said da ga se ne proziva.fks74 je napisao/la:dobar je said uzet će nam lovu onako džaba nizašto a raja šuti¸je.u rustema a čovjek čitavu utakmicu trči kao konj.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Kakv si ti ludak, Jokeru

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Daj ba nemojte praviti legendu od igrača koji nije sastavio godinu u klubu kako treba.
Treba ih obojicu kritikovati. Jednog što ne zna, drugog što je uzeo ogromnu platu a znao je da nema ništa od njega.
Treba ih obojicu kritikovati. Jednog što ne zna, drugog što je uzeo ogromnu platu a znao je da nema ništa od njega.
Sutra će nas biti 10.000!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Fouzi1, misstianopenaldo, sekac i 18 gostiju.