FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

zeljoooooooooo

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljoooooooooo » 08 okt 2016, 23:22

Thetraphak1921 je napisao/la:Jeste, doveli su trenera da bi otjerao par igraca. Nisu ga valja doveli jer nismo imali trenera i jer fudbalskoj ekipi treba trener.

Po pitanju Zebe, ne znam sta da mislim.. Prije ne nego da.. Sem toga, vezni red nam odlicno funkcionise, bar za sada, te se nadam da ce to s vremenom jos bolje izgledati.
Slavko se pita za 120% stvari vezano za ekipu, a njemu se mogu sugerisati određene stvari, ali ne postoji ni 1% mogućnosti da mu se nešto NAMETNE vezano za ekipu. Jednostavno, on je jedini ŠEF što se toga tiče. Suprotno može tvrditi neko ko ne poznaje Slavka i njegov rad, ili neko ko lupeta napamet.

Vezano za Zebu, također nisam za, ali ako Slavko kaže DA, onda sam siguran da ima mjesto i način kako da ga maksimalno iskoristi.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 08 okt 2016, 23:29

zeljoooooooooo je napisao/la:
Thetraphak1921 je napisao/la:Jeste, doveli su trenera da bi otjerao par igraca. Nisu ga valja doveli jer nismo imali trenera i jer fudbalskoj ekipi treba trener.

Po pitanju Zebe, ne znam sta da mislim.. Prije ne nego da.. Sem toga, vezni red nam odlicno funkcionise, bar za sada, te se nadam da ce to s vremenom jos bolje izgledati.
Slavko se pita za 120% stvari vezano za ekipu, a njemu se mogu sugerisati određene stvari, ali ne postoji ni 1% mogućnosti da mu se nešto NAMETNE vezano za ekipu. Jednostavno, on je jedini ŠEF što se toga tiče. Suprotno može tvrditi neko ko ne poznaje Slavka i njegov rad, ili neko ko lupeta napamet.

Vezano za Zebu, također nisam za, ali ako Slavko kaže DA, onda sam siguran da ima mjesto i način kako da ga maksimalno iskoristi.
Ko dovoljno dobro poznaje Slavka? Ne kazem da se ne pita za sve, ali hrabrost je izjaviti ovo sto si ti izjavio. Mozemo reci da si neko iz kluba cim dobro poznajes Petrovicev rad. Nemojmo se zalijetati, ide odlicno sa Slavkom, ali ne zaboravimo da smo se zalijetali sa spravama iz Slovenije. Umjerenost je najbolja.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 08 okt 2016, 23:30

Pa covjek kaze da titule ne treba osvajati to je kratkorocno :D
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 08 okt 2016, 23:31

Ma yebena i kvarljiva roba su ti igrači, i uvijek su mačak u vreći. Voli Zajko mangupa glumit, pa Amar ga nabi nogom zbog izjave "Ša mai Murinjo" kurchevito je to sve. Činjenica je da se Mrvica pita, ali treba biti jaaaako oprezan. Ima još uvijek roncanja na račun teških treninga i discipline...

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 08 okt 2016, 23:35

Monci je napisao/la:Ma yebena i kvarljiva roba su ti igrači, i uvijek su mačak u vreći. Voli Zajko mangupa glumit, pa Amar ga nabi nogom zbog izjave "Ša mai Murinjo" kurchevito je to sve. Činjenica je da se Mrvica pita, ali treba biti jaaaako oprezan. Ima još uvijek roncanja na račun teških treninga i discipline...
Toga je uvijek bilo. Nije iznenadjenje, da rade pet puta manje opet bi roncali. Ne treba nikog dizati u visine, ni Slavku. Cesto nam se to vrati u negativnom smislu. Amazon ne bih provocirao covjeka radi njegovog misljenja. Znam na sta je aludirao, smatram da nije u pravu, ali ne pada mi na pamet da ga provociram i da ga ubjedjivam u drugo.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 08 okt 2016, 23:38

Treba to naglasiti kad pocne da nesto pise, jer to je vrh gluposti. Znaci dobro upakovani izlija. Pa da ljudi znaju otprilike.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

mohikanac123
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac123 » 08 okt 2016, 23:38

amazon je napisao/la:Pa covjek kaze da titule ne treba osvajati to je kratkorocno :D
Procitas li ti ikad to sto pises? Pa napisao si da je Slavko doveden da bi lakse uprava otjerala 5 igraca cccc

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 08 okt 2016, 23:39

plavousrcu je napisao/la:
zeljoooooooooo je napisao/la:

Ko dovoljno dobro poznaje Slavka? Ne kazem da se ne pita za sve, ali hrabrost je izjaviti ovo sto si ti izjavio. Mozemo reci da si neko iz kluba cim dobro poznajes Petrovicev rad. Nemojmo se zalijetati, ide odlicno sa Slavkom, ali ne zaboravimo da smo se zalijetali sa spravama iz Slovenije. Umjerenost je najbolja.
Prvo, da sam iz kluba, sigurno ne bih mogao dobro poznavati njegov rad, jer tu je mjesec dana. (ovo je izgleda postalo standardno vjerovanje da na forumu pišu ljudi iz kluba - smiješno, nismo djeca)

Drugo, zbog čega je hrabrost ovo izjaviti?

Treće, pokušaj istražiti zadnjih 4-5 klubova gdje je radio, pa malo ispitaj kako i šta, kojim metodama, na šta se bazirao, za šta se pitao, kome je za šta odgovarao, pa onda donesi zaključak.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 08 okt 2016, 23:44

Zeljooooo hajde molim te objasni nam metode Slavkina rada na osnovu njegovog rada u zadnjih pet klubova. Pokusaj nam i argumentima potkrijepiti svoje teze. Ja stvarno ne znam kako da istrazim metode njegovog rada u Radniku, a kamoli u Srbiji i Njemackoj. Ne znam kako si ti to uspio.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 08 okt 2016, 23:56

plavousrcu je napisao/la:Zeljooooo hajde molim te objasni nam metode Slavkina rada na osnovu njegovog rada u zadnjih pet klubova. Pokusaj nam i argumentima potkrijepiti svoje teze. Ja stvarno ne znam kako da istrazim metode njegovog rada u Radniku, a kamoli u Srbiji i Njemackoj. Ne znam kako si ti to uspio.
Odgovorio sam ti, ali je obrisano, izvini.

Ovo pišem čisto da ne pomisliš da sam izignorisao tvoj post.

Aco, ako treba briši i ovo ali dozvoli da čovjek pročita da sam mu se obratio. Hvala ti.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 09 okt 2016, 00:05

Ja ne kontam ovo diranje Slavke i njegove autonomije. Apsolutno sam misljenja kako je ima u velikoj mjeri, to dokazujem primjerom gdje je miljenik FM Bekric ekspresno stavljen na klupu.
Meni dosta. O igri i napredku i istoj ne bi ni raspravljao.
Jos od Odine djece vs Radnika taktički, trkacki, zalaganjem, najbolja utakmica.
Takodje, meni dosta.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 09 okt 2016, 00:30

Ovi su nas nagrdili u prijateljskoj, al samo da mi pobjedimo pitice a ostalo manje vise bitno.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 09 okt 2016, 00:40

amazon je napisao/la:Ovi su nas nagrdili u prijateljskoj, al samo da mi pobjedimo pitice a ostalo manje vise bitno.
Naravno, u ovom trenutku najvaznija stvar.

Prijateljska, u sred sezone, totalno nebitna.

UPRAVA NAPOLJE!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 09 okt 2016, 09:15

Tekma sa pitarima na stadionu Joško Domorocki.....uhh mislim jedna od najbitnijih u zadnje vrijeme. Pobjedom definitivno izlazimo iz krize, i onda kući sa Olimpikom i nakon toga da se "pobijemo" sa škutorima u Lištici, pa onda Sloboda kući i famozni Vitez...
Ocm ako budemo pravi u derbiju, i uzmemo ih, spreman sam se opkladiti da iz slijedeće 4 tekme kupimo 12 bodova. Bod u derbiju? Znate kako je, i mi i oni nakon iksa uvijek komentarišemo "ma bolje i nerješeno, nego zijan" i na kraju budemo zadovoljni.
Ne bi da kvarim atmosferu, ali ako Mrvica ne može nadmudriti opštinskog službenika, koji godinama nije imao dodira sa ozbiljnim nogomentom, onda mi u ekipi imamo fakat limitirane igrače, i velike probleme. Činjenica je da sve ide uzlaznom putanjom, forma se diže, disciplina je sve bolja, angažovanja ne fali, a i timski duh se počeo izdizati i graditi na mnogo višem nivou nego prije mjesec-dva, svi igrači su na rasolaganju, u dobroj smo seriji, i sve daje razloge za dobru igru i pobjedu aBd. Sigurno je da i trener ima veliku želju, prvi mu je derbi, a voli statistike, pa će napraviti sve da dobije tekmu. Ja ne sumnjam niti sekunde u pozitivan rezultat, ali bez obzira na sve, kako Mrvica reče neki dan, to je ipak samo jedno gostovanje u nizu, gdje igraju 3 boda, i u njih samo gledamo. Idemo jako, angažovano, disciplinovano, mnogo trke i osmjeh nakon zadnjeg sudijskog zvižduka je zagarantovan...

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 09 okt 2016, 09:58

Sutra ulazimo u derbi sedmici i trebamo se okrenuti najvecem bh mecu. Vazan za obje ekipe, ali nekako kad gledam raspored oni su pod vecim pritiskom. Igraju kuci, atmosfera u klubu im je usijana, a nakon derbija imsju Zrinjski. Dva poraza bi ih bacila izvan lige 6 i morali bismo taj pritisak iskoristiti. Dalje, kao sto je njihov pritisak nasa sansa tako imaju jednu blagu prednost. Trener? Slavko je bolji trener i tu nema polemike, Cala se dugo ne bavi fidbalom i o tome smo vec pricali. Monci rece ako ne moze Slavko nadmudriti opcinskog sluzbenika igracki smo limitirani. Slozio bih se, ali naglasio da oni igraju bolje sa Calom nego sa Hurticem. Ne mnogo, ali igraju. Prednost je ta sto Cala iza sebe ima derbija, Slavko nema. Izgleda suludo kad se i to spominje, ali u derbiju je sve vazno. Svaki segment je bitan i tas na vagi prebacuje na jednu stranu.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 09 okt 2016, 10:51

Svaka naredna utakmica, iz kola u kolo, otvara novi pogled na tabelu i stavlja nas u situaciju da moramo pratiti konkurente. Prije tekme sa Radnikom sam pisao o dva pozitivna ishoda, 4 i 6 bodova. Pobjeda Zrinjskog protiv Metalegea ona cetiri boda cini nedovoljnim pa naredno kolo imamo situaciju da pobijedom dobijamo visestruko. Zrinjski gostuje Radniku i ja sam nekako uvjeren da nece izgubiti, cak da su blizi osvajanju sva tri boda. Radnik mbogo bolje igra u gostima a kuci gdje nekada trebaju i napasti organizovano izgledaju jako blijedo i neuvjerljivo. Za nadati se da ce im otkinuti bar bod, nije ni to lose.
Derbi. Nama je to malo vise od tri boda ali bih sada samo o njima. Tri boda bi pobjegli Konama, mozda jos nekome sa istim dosadasnjim bodovnim ucinkom, priblizila nas ili odrzala korak sa Zrinjakim. Remi ili poraz uz pobijedu Zrinjskog cini prvo mjesto toliko dalekim da bi oni skoro sigurno bili ispred nas na kraju. Ostalo bi samo Sarajevo.
Iskreno, ja bi ih napao i držao taj ritam cijelih 90 min. Eh sada, remi iz ugla pozirivne serije i niza nije los, neki minimum. Ali cilj je titula. I u slucaju poraza mjesto za narednu rundu takmicenja pa cak i mjesto za europu po meni nece biti upitno.
Gledao sam dvije njihove tekme, u obje odbrana pravi veliki broj gresaka. Jako losa komunikacija zadnjeg reda. Slabo pokrivanje, ostavljanje dosta prostora za utrcavanja zbog cestih iskakanja iz linije, ponekad konfuznost koja cini da ishitreno grijese u predaji. U iznosenju lopte im dosta pomaze vezni red koji se komplet vraca po loptu stavljajuci jako puno igraca na jednu stranu gdje se iz kombinatorike pokusava napraviti prostor za krila. Nerijetko mijenjaju stranu, lopte idu na krila u prostor ili Ahmetovica koji dominira ledjima prema golu osvajajuci prostor u posjedu.
Tu ih trebamo napasti. Na `primace` i disati im za vrat dok se konstatno brani prostor za sto nasa zadnja linija mora prici blize centru kako bi prostor za utrcavanja svela na minimum. U zavisnosti sa koje strane napadaju bekovi moraju drzati krila na oku, a stoper da bude osigurac dok drugi pazi na Ahmetovica koji i ne pokusava utrcavati jer je brzinom tu negdje ili cak iinferioran protiv vecine cuvara. Cala jako njeguje kombinatoriku sa dosta, brzih izmjena pasova, trokut, romb a nerijetko cak pet igraca stoji na desetak metara jedan od drugoga te tako osvajaju prostor pomicuci se naprijed. Takav pritisak bi njihove centralne bekove natjerao na organozovanje napada a niti jedan nije vican tome pa cesto ispucavaju naprijed gdje moramo pronaci nacin da umanjimo Ahmetovicev ucinak u prijemu. Ko god im bude igrao otprilike ce tako stajati jer Cala ne odstupa cesto od svoje igre, voli posjed i da kontrolise ritam. Jos jednom, bekovi moraju konstantno oprezni i maximalno koncentrisani jer iz situacija gdje probiju po krilu obicno ide ubacaj u sesnaest metara na izrazito dominatnog i opsnog Ahmetovica. Gradjenje, postavljanje i osjecaj za go su mu na izrazito velikom nivou.
Dakle visoki presing gdje bi se vecina paznje obratila na veznjake a stoperima dalo vise slobode. Izgubljene lopte na taj nacin jako lose brane jer su zgrudvani i necesto ispadaju po četvorica na precizan dupli pas. Takodje znaju ostaviti rupu izmedju zadnje linije i veznog reda pa moramo cesto pokušavati i sutevima sa distance, konstantno prijetiti sto im stopere tjera da izlaze u blok a to ostavlja utrcavanje za podvalu lopte kao jako izglednu opciju.
U defanzivi, imat cemo problema sa Ahmetovicem, to je sigurno. Sposoban je da se ne vidi po 60 minuta i onda odjednom dobra kretnja na centarsut, tacno gdje je nasa rak rana. Eh sada, tu dolazimo do onoga sto me zabrinjava. Potcjenjivanje Cale zbog dugog izostanka iz fudbala a ja sam uvjeren kako sa trenerske strane oni imaju prednost. Iskustvo igranja derbija motivaciono i psiholoski daje im u pripremi blagu prednost. On ce takodje ove nase slabe strane forsirati, ima tacno sto mu treba za to, Ahmetovica. Formacijski smo skoro identicni samo sto nama dajem prednost u indivudalnom dijelu. Sto se tice trenutne forme, tu smo negdje oba tima pokusavaju izaci iz krize u koju su upali sa tim da u kolu prije ovoga mi imamo pozitivniji ucinak ali to ova duga pauza skoro ponistava.
Konacni rezultat 1_3 za nas uz jednu od boljih utakmica pa i u zadnjoj deceniji. Abd.

Eto ga, laicki uz prvu kafu. :kafa:

UPRAVA NAPOLJE!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 09 okt 2016, 10:58

Nase najvece pojacanje je rumeni na klupi od tada igramo sa 11 igraca to tad vazda igrac manje.Dakle potez sezone rumenog na klupu pa to su svi vidjeli samo onaj bivsi ne ili nije smio ko zna.Pa mi sad stvaramo po 10 sansi na tekmi prije toga Vitezu nismo po golu opalili halo jod da onaj zuti nije u krizi dobijali bi po 3-4 razlike sa lakocom.Mi smo Radniku koji je bio 2 na njihovom terenu stvorili 8 sansi halo jel to napredak koji jel iz Krusevca mislim halo treba li jos nesto.Protiv pitara najveci protivnik ce biti debeli Salem i sudija imam suhu da ce nas odma na pocetku probat sjebat zivi bili pa vidjeli.

mohikanac123
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac123 » 09 okt 2016, 11:03

Neandertalac je napisao/la:Svaka naredna utakmica, iz kola u kolo, otvara novi pogled na tabelu i stavlja nas u situaciju da moramo pratiti konkurente. Prije tekme sa Radnikom sam pisao o dva pozitivna ishoda, 4 i 6 bodova. Pobjeda Zrinjskog protiv Metalegea ona cetiri boda cini nedovoljnim pa naredno kolo imamo situaciju da pobijedom dobijamo visestruko. Zrinjski gostuje Radniku i ja sam nekako uvjeren da nece izgubiti, cak da su blizi osvajanju sva tri boda. Radnik mbogo bolje igra u gostima a kuci gdje nekada trebaju i napasti organizovano izgledaju jako blijedo i neuvjerljivo. Za nadati se da ce im otkinuti bar bod, nije ni to lose.
Derbi. Nama je to malo vise od tri boda ali bih sada samo o njima. Tri boda bi pobjegli Konama, mozda jos nekome sa istim dosadasnjim bodovnim ucinkom, priblizila nas ili odrzala korak sa Zrinjakim. Remi ili poraz uz pobijedu Zrinjskog cini prvo mjesto toliko dalekim da bi oni skoro sigurno bili ispred nas na kraju. Ostalo bi samo Sarajevo.
Iskreno, ja bi ih napao i držao taj ritam cijelih 90 min. Eh sada, remi iz ugla pozirivne serije i niza nije los, neki minimum. Ali cilj je titula. I u slucaju poraza mjesto za narednu rundu takmicenja pa cak i mjesto za europu po meni nece biti upitno.
Gledao sam dvije njihove tekme, u obje odbrana pravi veliki broj gresaka. Jako losa komunikacija zadnjeg reda. Slabo pokrivanje, ostavljanje dosta prostora za utrcavanja zbog cestih iskakanja iz linije, ponekad konfuznost koja cini da ishitreno grijese u predaji. U iznosenju lopte im dosta pomaze vezni red koji se komplet vraca po loptu stavljajuci jako puno igraca na jednu stranu gdje se iz kombinatorike pokusava napraviti prostor za krila. Nerijetko mijenjaju stranu, lopte idu na krila u prostor ili Ahmetovica koji dominira ledjima prema golu osvajajuci prostor u posjedu.
Tu ih trebamo napasti. Na `primace` i disati im za vrat dok se konstatno brani prostor za sto nasa zadnja linija mora prici blize centru kako bi prostor za utrcavanja svela na minimum. U zavisnosti sa koje strane napadaju bekovi moraju drzati krila na oku, a stoper da bude osigurac dok drugi pazi na Ahmetovica koji i ne pokusava utrcavati jer je brzinom tu negdje ili cak iinferioran protiv vecine cuvara. Cala jako njeguje kombinatoriku sa dosta, brzih izmjena pasova, trokut, romb a nerijetko cak pet igraca stoji na desetak metara jedan od drugoga te tako osvajaju prostor pomicuci se naprijed. Takav pritisak bi njihove centralne bekove natjerao na organozovanje napada a niti jedan nije vican tome pa cesto ispucavaju naprijed gdje moramo pronaci nacin da umanjimo Ahmetovicev ucinak u prijemu. Ko god im bude igrao otprilike ce tako stajati jer Cala ne odstupa cesto od svoje igre, voli posjed i da kontrolise ritam. Jos jednom, bekovi moraju konstantno oprezni i maximalno koncentrisani jer iz situacija gdje probiju po krilu obicno ide ubacaj u sesnaest metara na izrazito dominatnog i opsnog Ahmetovica. Gradjenje, postavljanje i osjecaj za go su mu na izrazito velikom nivou.
Dakle visoki presing gdje bi se vecina paznje obratila na veznjake a stoperima dalo vise slobode. Izgubljene lopte na taj nacin jako lose brane jer su zgrudvani i necesto ispadaju po četvorica na precizan dupli pas. Takodje znaju ostaviti rupu izmedju zadnje linije i veznog reda pa moramo cesto pokušavati i sutevima sa distance, konstantno prijetiti sto im stopere tjera da izlaze u blok a to ostavlja utrcavanje za podvalu lopte kao jako izglednu opciju.
U defanzivi, imat cemo problema sa Ahmetovicem, to je sigurno. Sposoban je da se ne vidi po 60 minuta i onda odjednom dobra kretnja na centarsut, tacno gdje je nasa rak rana. Eh sada, tu dolazimo do onoga sto me zabrinjava. Potcjenjivanje Cale zbog dugog izostanka iz fudbala a ja sam uvjeren kako sa trenerske strane oni imaju prednost. Iskustvo igranja derbija motivaciono i psiholoski daje im u pripremi blagu prednost. On ce takodje ove nase slabe strane forsirati, ima tacno sto mu treba za to, Ahmetovica. Formacijski smo skoro identicni samo sto nama dajem prednost u indivudalnom dijelu. Sto se tice trenutne forme, tu smo negdje oba tima pokusavaju izaci iz krize u koju su upali sa tim da u kolu prije ovoga mi imamo pozitivniji ucinak ali to ova duga pauza skoro ponistava.
Konacni rezultat 1_3 za nas uz jednu od boljih utakmica pa i u zadnjoj deceniji. Abd.

Eto ga, laicki uz prvu kafu. :kafa:
Ukratko. Po meni oni nisu toliko losi, i prvo poluvrijeme ce biti kljuc ( igraju ga prilicno dobro ono sto sam vidio), ako to uspijemo iskontrolisati mislim da smo fizicki spremnija ekipa od njih i da bi ih trebali dobiti. Valjda su nasi stoperi naucili kako se cuva Ahmetovic i u Slobodi nam je pravio dosta problema losim postavljanjem nase zadnje linije...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 09 okt 2016, 11:47

Evo po Slavkinom fizicka sprema koja je po njegovom bila losa kada je dosao se popravlja, pa su tako svi igraci smrsali ukupno 63.kg, kaze dovoljno da se pogleda tempo na utakmici protiv Celika a zatim i ona protiv Radnika, gdje je i vise nego upravu.
Utakmicu protiv Splita uopste ne smatra bitnom, igraci su se uigravali i probavale su se neke taktike, do utakmice sa komsijama "perfekcionirat" ce visoki presing i presing u sredini terena.
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 09 okt 2016, 11:57

Mohikanac@ Ako bude samo do stopera, Ahmetovic ce ih izdominirat na svakom dijelu terena. Jednostavno imamo tako losa postavljanja i skok igru da je to itekako zabrinjavajuce protiv igrača cije su to najjace strane.
Kako ce Celo to bar ograniciti ne znam, po meni je onaj pritisak na veznu liniju kljucan. Ako im pustimo da lako prenose loptu do zavrsne trecine nece biti dobro. Nas vezni red ima blagu prednost koju moramo iskoristiti.

Sudije. U pripremi utakmice izricito skrenuti paznju na moguce pogreske, sitno siljenje i eksplicitno naglasiti igracima da nikako ne posvecuju paznju istom vec da ga prihvate a fokus i koncentraciju usmjere na taktiku i dogovor iz svlacionice. Izricito izbjegavati konflikte, komentarisanje, bespotrebne ceste faulove visoko od gola jer ce u slucaju ranih zutih nasa igra puno izgubiti na agresivnosti. Takodje, pricao sam o tome kako imamo tendenciju upadanja u krizne periode gdje totalno izgubimo koncept i lose stojimo na terenu, jos jedan razlog kako fokus uvijek mora biti maximalno na igri a nikako na sudjenju. Pa i po cijenu nekih kardinalnih gresaka. Ako u svakom trenutku mentalno budemo striktno fokusirani na igru i ne dozvolimo se isprovocirati, neke sitne sudijske greske nece se puno osjetiti.

Jos uvijek cvrsto stojim pri stavu kako bi ucinili pravu stvar pozivanjem nekih proslavljenih imena naseg kluba a i BiH fudbala gdje bi se na press konferenciji jasno dalo do znanja svima kako mi u nasoj ligi nismo nikada bili tako brutalno ostecivani kao u poslednjih skoro dvije godine.
Kao najveci i najtrofejniji klub imamo to pravo da skrenemo paznju odgovornima kako je takav odnos sudija nedopustiv! Sada je pravi trenutak za to, paznja javnosti ogromna a argumenti sroceni u neku kompilaciju koja bi se prezentirala na spomenutom pressu, jasno dokazujuci kako nase tvrdnje imaju itekako realnu osnovu. Na samo jednoj utakmici se znaju desiti po dvije, tri ocite greske koje direktno uticu na rezultat i tok igre. Namjerno ili ne nije ni bitno samo se tome mora stati u kraj.

UPRAVA NAPOLJE!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Dilajla1946 i 19 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []