odjeca, patike etc etc

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Klare

Re: odjeca, patike etc etc

Post Postao/la Klare » 09 okt 2016, 21:32

Bio sam u kupovini, mepas mostar.

Krenuo sam sa vrha, Waikiki, najveća gužva u njemu, nije zato što je dobar, nego što su pijačarske cijene i roba je takva.
Jedva se nešto kvalitetno može naći, jedva eto ja uspio jednu trenerku platiti 30 koja bi recimo u sport visionu koštala 100.
Ima malo kvalitetnijih jeftinih stvari, ali treba živaca i strpljenja dosta, jer je previše robe nabacano i previše gužve, i ima previše robe koja ne valja.

Spustio se dole idem u sport vision, koja je ono lakrdija i pljačka od prodavnice. Kvalitet na dodir se vidi 0 bodova, cijene prenapuhane.
Kratko da opišem roba pijačarska cijene original adidas i nike.
Čak je za većinu njihovih stvari i pijaca beton.
A kabina za presvlačenje ukupno 2 i za ženske i muškarce, samo stora navučena, metar sa metar bez svijetla unutra. Dakle i ovdje je pijaca mjerilo.
Znači katastrofa i popljuvaću ih u svakom smislu jer su i zaslužili.

Ništa nisu bolje i ostale sportske radnje, juventa, grand sport, uglavnom kvalitet ne prati cijene.

Dalje Zara, u njoj je roba OK, vidi se kvalitet koji prate nešto veće cijene, taman kako treba. Ali problem zare jeste što su mali brojevi, ok jesam ja korpulentniji, ali xl recimo mala veličina, ali može se nešto naći, uglavnom radnja je ok.
Eto ja sam jedan vuneni džemper tu našao, 69KM, čini se da je dobar odem kupiti još ako poslije pranja dobar bude.

Dalje LTB jeans, cijene su katastrofalno visoke prema onom što se nudi, nisam našao ništa zanimljivo, jer roba nije po mom ukusu, radi se o običnom džemperu koji nije vuna nego neki miks, uglavnom pijačarski materijal, koji košta nekih 80-100KM.
Pantalone nisam ni gledao, jer sam vidio da su strogi slim što meni ne bi moglo na nogu nikako, a nisam najzadovoljniji nogama, guram ih u teretani redovno, ne znam kako ljudi moraju biti mršavi pa da ono obuku.
Dakle nisam našao ništa zanimljivo, radnja je bezveze.

Dalje, Cesars, smatram da su cijene napuhane, recimo džemper isti kao u zari kod njih je 90-100, ali našao sam kvalitetan pulover za 65.
Uglavnom nemaju izbora nekog, a cijene te znaju ošamariti, ali evo poslije nekoliko šamara, ovaj pulover me pomilovao, a mislio sam da je duplo skuplji od tankih džemperčića.

I za kraj Granoff.
Za ovu radnju imam samo riječi hvale.
Kome trebaju košulje, pantalone, sako, odijelo, kravata, sigurno da ne treba dalje tražiti.
Radnja nije nešto velika ova u mepasu, ali tako je precizno sve poredano i uredno.
Uzeo sam dvije košulje po 75, i vrijede svake marke, jer je odmah primjetan kvalitet, vrhunski precizan kroj, brojevi su precizirani i sigurno da svako za sebe može naći da mu leži uz tijelo 100%.
Zadovoljan sam također što nije bilo gužve, a prodavačica prijatna, i jedina je bila ljubazna od svih radnji u koje sam ušao, i to je problem već društva, ili je problem malih plata, ne znam, uglavnom ne valja, ili rade djeca pa stidna i takvih slučajeva ima.
A sumnjam da gužve ikad i bude, jer raja je navikla uzimati košulje po 15, 20, 30KM, i misle da je to to, kontaju 'ovanmo nešto napuhnao, ali što se tiče materijala i udobnosti ovo je zasigurno drugi svijet.

Dakle nije problem platiti više, ali nek se zna kvalitet, ali problem mnogo radnji jeste što sam već rekao, kvalitet pijaca, a cijene daleko iznad.

Drugi put ću obići i ostale radnje, medvjeda, teranovu, solivera..., ali za košulje, pantalone..., zna se da je granoff uvijek prva opcija.
Zadnja izmjena: Klare, dana/u 09 okt 2016, 21:37, ukupno mijenjano 2 puta.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 09 okt 2016, 21:35

Idi u Massimo Dutti pa ces vidjet kako ce te cijene osamariti, sal 100 marki :crazy:

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Klare

Post Postao/la Klare » 09 okt 2016, 21:39

Ili u Polo ASSN, mislim da je džemper obični 250 :? , nisam se usudio ući, jer sam vidio na internetu njihove cijene.

A pamtim prije par godina kad sam ušao slučajno, možemo reći velikom greškom u radnju, ne znam šta je ono gucci, armani koji li qurac, i hoću farmerke, cijena 400, prodavačica skida sa vješalice, ubijeđuje me da oprobam, a mene hladan znoj probija. :lol:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Idi u Massimo Dutti pa ces vidjet kako ce te cijene osamariti, sal 100 marki :crazy:

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
A evo sad sam vidio, recimo traperice i šal imaju istu cijenu, dakle šal je ono što njih yebe. :mrgreen:

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 09 okt 2016, 23:02

"I dobio sam petobanku da napisem post u kojem cu ocrniti sve osim granoffa"

:mrgreen:
FORZA MARŠAL !!!

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 09 okt 2016, 23:06

Hmm, cesars jeste skuplji od granoffa, ali je meni njihova roba malo je reci kvalitetna, sudeci po onim kosuljama koje ja imam (i odijelo jedno je od njih). U granoffu mi se nikad nesto nije moglo svidjeti, doduse, svidi se ono i onda odem u cesars, cijena npr. veca 50 KM ali mi je ljepsi dizajn, kvalitet mozda i manje, presudan da i tih 50 halalim. U granoffu mi nekako sve za ove malo starije, iako daleko od toga da nemaju sasvim zadovoljavajuci izbor. Meni je u cesarsu cura neka bas prijatnija u odnosu na one u granoffu (za Tuzlu pricam), jedne prilike mi je bruku nekakvih popusta dala (nakon sto je zvala gazdu, iako nije morala). Za mene je cesars u odnosu na granoff ono sto mi je granoff u odnosu na jordies (gdje me nikad nista Bog zna nije privuklo). Morat cu doc u Sa da kupim sta kako treba, u ovoj Tuzli nemas 3 radnje u kojima se nesto moze kupit...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 okt 2016, 23:24

Modiana i Legend, najbolji kvalitet u Tuzli. I Varteks (Levis) .

Slazem se ovo sa @Klare za Sportvision. Od sportskih je Inter Sport solidan, tu se moze naci vec neka dobra oprema.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 09 okt 2016, 23:40

tuzlak1987 je napisao/la:Modiana i Legend, najbolji kvalitet u Tuzli. I Varteks (Levis) .

Slazem se ovo sa @Klare za Sportvision. Od sportskih je Inter Sport solidan, tu se moze naci vec neka dobra oprema.
Ejs, pa i jesu najskuplji. U Modiani sam jedne prilike kupio jaknu 260, cini mi se. To mi je vjerovatni jedna od najboljih jakni koje sam kupio, iako je sada rijetko nosim. U Varteks nikad nisam ni usao, vidio sam da su cijene vrtoglave, pa kontam da nemam tu sta traziti, jer mi se za kosulju npr. ne daje 100 KM. Legend ne znam gdje je, Merkator mozda?

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 okt 2016, 23:42

Federer17 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Modiana i Legend, najbolji kvalitet u Tuzli. I Varteks (Levis) .

Ejs, pa i jesu najskuplji. U Modiani sam jedne prilike kupio jaknu 260, cini mi se. To mi je vjerovatni jedna od najboljih jakni koje sam kupio, iako je sada rijetko nosim. U Varteks nikad nisam ni usao, vidio sam da su cijene vrtoglave, pa kontam da nemam tu sta traziti, jer mi se za kosulju npr. ne daje 100 KM. Legend ne znam gdje je, Merkator mozda?
U Merkatoru na kraju skroz prema Zlatniku. Ja sam gore uzeo kaput i to mi je najbolje sto imam :)

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 11 okt 2016, 21:19

Zna li neko sa koje stranice naruciti bucket hat?al da je malo brendirano..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 okt 2016, 23:15

Slatinash_7 je napisao/la:Zna li neko sa koje stranice naruciti bucket hat?al da je malo brendirano..
Ima zanimljivih na onom factcoolu što se postavljao ovdje. Da sam naleti na njih ranije u godini vjerovatno bih uzeo jednu, ali sačekat ću ipak proljeće.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 11 okt 2016, 23:51

Donnie Darko je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la:Zna li neko sa koje stranice naruciti bucket hat?al da je malo brendirano..
Ima zanimljivih na onom factcoolu što se postavljao ovdje. Da sam naleti na njih ranije u godini vjerovatno bih uzeo jednu, ali sačekat ću ipak proljeće.
Ne znam kakve si buckete vidio kod njih na stranici,jedini gotivan im onaj maslinasti karimor marke,to je onako vise lovacki :D da mi je kakve casuale :D
odem danas u banku da platim nesto sa stranice,morao preko deviznog racuna,ponjeo sve podatke,iban i te brojeve,trazi mi zena racun,ono kao da hocu kablovsku platit,pa ko to jos salje kad uzimas preko interneta..order confirmed,daj podatke racuna,kolko para,koja banka i to je to,al ne salterusi je mrsko radit pa me j.ebe
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 okt 2016, 00:05

Slatinash_7 je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:
Ne znam kakve si buckete vidio kod njih na stranici,jedini gotivan im onaj maslinasti karimor marke,to je onako vise lovacki :D da mi je kakve casuale :D
odem danas u banku da platim nesto sa stranice,morao preko deviznog racuna,ponjeo sve podatke,iban i te brojeve,trazi mi zena racun,ono kao da hocu kablovsku platit,pa ko to jos salje kad uzimas preko interneta..order confirmed,daj podatke racuna,kolko para,koja banka i to je to,al ne salterusi je mrsko radit pa me j.ebe
Ma nisam nešto detaljno, prošao na brzinu učinilo mi se da ima zanimljivih :)

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 12 okt 2016, 09:37

,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 12 okt 2016, 09:54

U Tuzli sam trenutno na terenu. Imal gdje kakva radnja sa dobrim duksericama?
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 12 okt 2016, 10:02

Imam dvoje LTB hlace. Nikad nisam imao udobnijih i boljih hlaca. Inace zbog posla moram skoro cijeli dan biti u hlacama i cim udjem u kucu molim Boga skinuti ih. Ali ove LTB hlace imas osjecaj da nikad ne bih skinuo. Udobne su,a i izgled im nije los.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 okt 2016, 10:14

slika
slika
slika
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

High

Post Postao/la High » 12 okt 2016, 10:15

Monolog je napisao/la:
slika
slika
slika
Za proljeće? :mrgreen:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 okt 2016, 10:19

High je napisao/la:
Monolog je napisao/la:
slika
slika
slika
Za proljeće? :mrgreen:
Za vrućih ljetnih dana.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 12 okt 2016, 12:49

slika

slika

slika
Neloše.
Aljegri, out!

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 13 okt 2016, 00:29

http://i.ebayimg.com/images/g/lsgAAOSw8 ... -l1600.jpg Je l' ima negdje kod nas u nekom od Army shop-ova ? I da li negdje još iko prodaje Atlantis USA kačkete ?
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, Amazon [Bot], feniksptica, Jabroni, VivaLaStella i 11 gostiju.