FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neandertalac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 16 okt 2016, 21:32

Incognito87 je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:

Ne! Ja sam Zeljovac!
Pa što ne podržavaš Želju nego konstantno provociraš neke konflikte, dijeliš raju na za i protiv, pišeš poluistine, pa čak i neistine koje ne idu u korist kluba? Zašto se ponašaš kao da smo danas 5-0 izgubili?
Meni kao neutralnom posmatraču djeluje kao da ti naginješ jednoj strani i to pokušavaš predstaviti kao apsolutnu istinu.

[
Ako pričam jasno i glasno sta je uzrok i sta je posljedica to ne znači da radim protiv Želje nego izričito za njegovu korist!
Pitam ja tebe; kako možeš opravdavati poteze i ljude koji su ih vukli a učinili su jako veliku štetu Želji?
Čime je Dejo zaslužio da ostane u klubu a potpisnik tolikog broja transfera koji su oštetili nas klub za stotine hiljada km!?
Možda je tebi normalno, kao 'neutralnom' da pitar priča ispred Želje, meni nije.
Zašto nema sportskog direktora? Neovisnog a ne scauta, samo produžena ruka.

Današnji remi sam po sebi nije loš rezultat. Bod sa gostovanja, nastavak niza bez poraza, ista bodovna razlika u odnosu na Zrinjski.
Ono što je mene naljutilo je naša piqkasta igra, bez izričite Želje da se pobijedi i oni amaterski igrači kojima smo zatrpavani jedno vrijeme a i ćorav vidi da nemaju pojma. I ne pričam ja ovako nakon kiksa, ovo nije kiks, ja uvijek ovako pricam!
Kada je dobro hvalim kada je loše kudiđ, sta nije jasno u tome?
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 16 okt 2016, 21:35

plavousrcu je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Tacno. Nevjerovatno kako su medijski jaki i kako spinuju.
Pa samo pogledaj polttone po forumima i kako pišu. A nas Željo u dubiozi.
Prije prosle sezone sam napiso da svaka naredna bez trofeja je opasan presedan, a ovdje su me neki napadali stablizacijom. Nit smo se stabilizovali, nit smo sta uradili sa infrsatrukturom, jos uvijek duzni ko grcka i sto je najgore...nista osvojili nismo
Kako nismo, Grbavica ima licencu za igranje evropskih pretkola. A i to što smo dužni, dužni smo od ranije.[/quote]
Dva pretkola. Dugovi se smanjuju 10.000 mjesecno, a pitanje je i to. Pitari svoje isplatili.[/quote]

Porediš nas i pitare koji su se prodali za milion i po :clap:

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 16 okt 2016, 21:43

Gdje ja pravdam bilo koga? Samo mi je smiješno što se pojedinci prave "toše" i dal' svjesno ili nesvjesno proturaju neke neistine, pod parolom o ljubavi prema Želji.
Ako radi svoj posao dobro, a dosad radi, može biti i Mozambikanac. Na tribinama nam trebaju Željovci, ostalo neka obavljaju ljudi kojim je to posao. Nemoj da se vraćamo na te Željovce koji vodiše klub ba imamo te dugove koji nas sad gnjave.
Od kad nema sportskog direktora? To nije od juče, duže vrijeme ne postoji ta pozicija, jel tako? To produžena ruka je već tvoje subjektivno mišljenje koje se već pokazalo kao irelevantno.

Hajmo u zadnjih pet godina naći derbi gdje se igralo tako kako ti kažeš? Yebote ko da ti je ovo prvi derbi pa se kao ibretiš našoj igri.
Sjedimo u istoj kafani često, a vidiš kako imamo različite nastupe.
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 16 okt 2016, 21:45

Monci je napisao/la:Momci izvinite ja ne gledam derbije zadnjih 20 godina, pa pogledah današnji. Oni loši mi još gori...ali pitanje za ove što prate derbije pa bar zadnjih 10 godina kakve su tekme bile? Jesmo li ih razvaljivali? Može li neko navesti rezultate tih tekmi.
Izvinjavam se, baš mi pade na pamet, slagah Vas ipak sam bio na par tekmi dok smo harali sa Amarom i osvajali duple krune, titule i kupove...može li mi neko reći rezultate utakmica u to vrijeme? Ako se neko sjeća da malo i igru opiše. Kako smo bili šampioni, sigurno smo ih ubijali lepršavom, hrabrom, napadačkom igrom i sa hrpom golova u njihovoj mreži....
Ne budite smješni preofirni ste momci, posebno mladić iz kafića u Hrasnom....
sjecam se ja! i pobjeda i poraza i nerjesenih! ako te, bas, interesuje, sjecam se i derbija sa rekordnom posjetom na kosevu, kada sam, bukvalno, sjedio na ogradi iznad juga, jer se nije imalo gdje ni stati, a kamoli sjesti. tada nas uzeli 2-1. sjecam se, cak, derbija i prije tog, navedenog. pa sad skontaj, otkad pratim Zelju i derbije.

isto tako, sjecam se da ako smo, ikada, nezasluzeno pobjedili u derbiju, to je bio Zubandan, jer su nas tada raskovali. ali, nagradila nas visa sila za borbu, izgaranje, nepravde prema nama...

i kad smo pobjedjivali, i kad smo gubili, i kad je bilo nerjeseno, bilo je neke igre, smisla u istoj, sansi, zalaganja, borbe, zelje za pobjedom... danas, skoro nista od nabrojanog.

za sto danas da nas nagradi? i, ne samo danas, nego u posljednje vrijeme.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 16 okt 2016, 21:45

TikTak je napisao/la:Bod na Kosevu nije los i ne moze biti los jer je derbi. Samo nama je danas bod dobar u borbi za drugo mjesto. Danas sam o tome pisao. Lose je sto su pitari uzasni, mi jos gori i sto umjesto sest Zrinjski nam bjezi osam bodova.
ma nasa igra je ku.rac, igraci su nam ku.rac. a bod ko bod je dobar jer smo mogli izgubiti da je duljevic bio normalniji.

ZeljeznicarFan
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarFan » 16 okt 2016, 21:48

Incognito87 je napisao/la:Opet ponavljam, mogu i nacrtati kasnije nije frka. Dug nastao u ranijem periodu, neko drugi ga napravio. Potpisan reprogram, otplaćuje se pomalo. Uostalom na skupštini će biti prezentovan finansijski izvještaj i tu ćemo znati na čemu smo.
Stadion Grbavica ima licencu za evropske utakmice. Nešto se ne sjećam da smo igrali evropu na Grbavici zadnjih godna. Ako to nije napredak onda ti nećeš da ga vidiš.
Kako se broj trofeja može smanjiti grob te yebo ludi :rol: :rol: :rol:
@plavousrcu nema tu nikakvih pitanja. Svako neplaćanje mjesečne rate koja je dogovorena sa poreznom upravom prekida dogovor i tu je kraj priče.
Stvarno nisam za podjelu navijaca za i protiv rada ove Uprave ,uvazavajuci svakako svacije misljenje,ali definitivno se ne moze reci da nema pomaka , i da nema napredka.Sistem u sportu, menađment u sportu, infrastruktura u sportu,jednačina specifikacije u sportu (uspjeh tima), polako dobijaju svoju strukturu.Naravno svaki segment ima i mora da ima jos bolje i efikasnije rezultate te jos uključenih stručnjaka iz različitih branši ,a naručito sportske , aludiram ovdje na Sportskog direktora ili slicne pozicije koja če biti spona između Uprave i Tima te stručnkg štaba i transfer politike, Željezničar mora imati ljude u Savezu,Sudijskoj i slicnim orgamizacijama ( Sjetite se Amarovog vakta) koji ce biti prisutni imati autoritet tamo.Ekipi , Strucnom stabu,i Upravi puna podrška uz molbu da se konkretnije krene u pronalazak Generalnog Sponzora(ovjde ce kako sam cuo biti novina ubrzo) , te obezbjeđivanja svih preduslova za neupitan izlazak na Europsku scenu.

Živili vi meni :bih: :opaopa: :kafa:
Radnička klasa !

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 16 okt 2016, 21:49

A sta je neistina od ovoga što ja pišem? Sta sam loše po Želju rekao? Da čujem incognito@

UPRAVA NAPOLJE!

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 16 okt 2016, 21:53

Za početak praviš klanove, dijeliš ljude za ili protiv nekoga i nečega, samim tim stavom se svede da Željo ispašta.
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 okt 2016, 21:54

Ne bih detaljisao, a i nemam pojma o toku pregovora i uopste jesul poceli. Ali lijepa vijest je da postoji musterija, raspituje se o pracenju i popularnosti.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 16 okt 2016, 21:57

ZeljeznicarFan je napisao/la:
Incognito87 je napisao/la:Opet ponavljam, mogu i nacrtati kasnije nije frka. Dug nastao u ranijem periodu, neko drugi ga napravio. Potpisan reprogram, otplaćuje se pomalo. Uostalom na skupštini će biti prezentovan finansijski izvještaj i tu ćemo znati na čemu smo.
Stadion Grbavica ima licencu za evropske utakmice. Nešto se ne sjećam da smo igrali evropu na Grbavici zadnjih godna. Ako to nije napredak onda ti nećeš da ga vidiš.
@plavousrcu nema tu nikakvih pitanja. Svako neplaćanje mjesečne rate koja je dogovorena sa poreznom upravom prekida dogovor i tu je kraj priče.
Stvarno nisam za podjelu navijaca za i protiv rada ove Uprave ,uvazavajuci svakako svacije misljenje,ali definitivno se ne moze reci da nema pomaka , i da nema napredka.Sistem u sportu, menađment u sportu, infrastruktura u sportu,jednačina specifikacije u sportu (uspjeh tima), polako dobijaju svoju strukturu.Naravno svaki segment ima i mora da ima jos bolje i efikasnije rezultate te jos uključenih stručnjaka iz različitih branši ,a naručito sportske , aludiram ovdje na Sportskog direktora ili slicne pozicije koja če biti spona između Uprave i Tima te stručnkg štaba i transfer politike, Željezničar mora imati ljude u Savezu,Sudijskoj i slicnim orgamizacijama ( Sjetite se Amarovog vakta) koji ce biti prisutni imati autoritet tamo.Ekipi , Strucnom stabu,i Upravi puna podrška uz molbu da se konkretnije krene u pronalazak Generalnog Sponzora(ovjde ce kako sam cuo biti novina ubrzo) , te obezbjeđivanja svih preduslova za neupitan izlazak na Europsku scenu.

Evo prelistajte 15 000 stranica o našem klubu ovdje na forumu pa vidite da se nikad prije nije ovoliko "pametovalo" o radu uprave, o platama, dugovima, klincima palcima. Navijalo se za Želju, čak i u onim trenucima kad su u klubu sjedili ljudi koji su nam svakodnevno nabijali dugove. Navijalo se, a ne pričalo o upravi, i onda kada su tadašnje uprave radile korisne stvari za klub. Jednostavno, sada je "in" da se zabija nos tamo gdje mu nije mjesto, umjesto da se pozabavimo stvarima u kojima smo najbolji, a to je podrška igračima i ekipi, bezobzirna i istinska.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 16 okt 2016, 22:00

starigrad je napisao/la:
Monci je napisao/la:Momci izvinite ja ne gledam derbije zadnjih 20 godina, pa pogledah današnji. Oni loši mi još gori...ali pitanje za ove što prate derbije pa bar zadnjih 10 godina kakve su tekme bile? Jesmo li ih razvaljivali? Može li neko navesti rezultate tih tekmi.
Izvinjavam se, baš mi pade na pamet, slagah Vas ipak sam bio na par tekmi dok smo harali sa Amarom i osvajali duple krune, titule i kupove...može li mi neko reći rezultate utakmica u to vrijeme? Ako se neko sjeća da malo i igru opiše. Kako smo bili šampioni, sigurno smo ih ubijali lepršavom, hrabrom, napadačkom igrom i sa hrpom golova u njihovoj mreži....
Ne budite smješni preofirni ste momci, posebno mladić iz kafića u Hrasnom....
sjecam se ja! i pobjeda i poraza i nerjesenih! ako te, bas, interesuje, sjecam se i derbija sa rekordnom posjetom na kosevu, kada sam, bukvalno, sjedio na ogradi iznad juga, jer se nije imalo gdje ni stati, a kamoli sjesti. tada nas uzeli 2-1. sjecam se, cak, derbija i prije tog, navedenog. pa sad skontaj, otkad pratim Zelju i derbije.

isto tako, sjecam se da ako smo, ikada, nezasluzeno pobjedili u derbiju, to je bio Zubandan, jer su nas tada raskovali. ali, nagradila nas visa sila za borbu, izgaranje, nepravde prema nama...

i kad smo pobjedjivali, i kad smo gubili, i kad je bilo nerjeseno, bilo je neke igre, smisla u istoj, sansi, zalaganja, borbe, zelje za pobjedom... danas, skoro nista od nabrojanog.

za sto danas da nas nagradi? i, ne samo danas, nego u posljednje vrijeme.
E kad ne kontaš da ti ja kažem!!! Ja pratim Želju od 1971 godine. I mnogo sam i odgledao i prošao sa Željom!!! Moj post je bio ironija, jer kao prvi put igramo ovakvu tekmu kao danas!!Pa takvih je 80 % u zadnjih 20 godina!!! Amar je harao ligom,pa je ko pichich ulazio u derbije da ne zijani...
Mene da se pita, ja bi krenuo jednom napadački sa mudima, pa ako se slučajno okliznemo, onda imaš alibi za pichkastu igru.
Nerviraju me ovi koji su kao nezadovoljni, yebu sve i tjeraju nakon današnje tekme. A trener u zadnjih sedam tekmi ima 4 pobjede i tri nerješene. Kenjamo ba previše. Jesmo griješili, loše startovali u ligi, i teško se to sada stiže, svaka tekma najbitnija....
Iskreno se nadam da ćemo uspjeti doći do Europe, koja bi bila plafon sa ovom ekipom, i atmosferom, i u klubu i oko njega.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 16 okt 2016, 22:00

Incognito87 je napisao/la:Za početak praviš klanove, dijeliš ljude za ili protiv nekoga i nečega, samim tim stavom se svede da Željo ispašta.
Ja pravim klanove? :lol:

Ako možeš pojasniti molim te.

UPRAVA NAPOLJE!

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 16 okt 2016, 22:01

E još i da ti nacrtam jarane.

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 16 okt 2016, 22:04

Derbi je dotakao dno! Od organizacije onog guranja nas na jedan ulaz ili neki njihov predulaz, pa do onog coska zapada a poluprazan stadion a oni neke mjere sigurnosti prosipaju, do atmosfere na tribinama. Kvalitet fudbala ispod nule oba tima ocajna od 28 igraca eventualno 2-3 na nesto lice ostali u raji ne bi mogli igrati. Sudija pogubljen , teren uzasan ko da je 2 mjeseca padala kisa a ne 2 sata danas. Sve u svemu nula.
Mi nikad gori ne mogu hodati , spori nikad blizu lopte uvijek kasno ni igre ni kreacije nista, dobro je samo sto nismo izgubili, ostalo za zaborav.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 16 okt 2016, 22:06

zeljoooooooooo je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Tacno. Nevjerovatno kako su medijski jaki i kako spinuju.
Pa samo pogledaj polttone po forumima i kako pišu. A nas Željo u dubiozi.
Prije prosle sezone sam napiso da svaka naredna bez trofeja je opasan presedan, a ovdje su me neki napadali stablizacijom. Nit smo se stabilizovali, nit smo sta uradili sa infrsatrukturom, jos uvijek duzni ko grcka i sto je najgore...nista osvojili nismo
Porediš nas i pitare koji su se prodali za milion i po :clap:
Ne moze to biti izgovor na cinjenicu da smo potrosili milione, nismo nista osvojili, a dug smanjili za 200.000. Nemamo ja i ti nista osim nekog zadovoljavanja ega sto su se oni kao prodali, a mi eto nismo. Nismo se prodali, a predsjednik NO nam dovodi igrace, dovodi skaute, dovodi trenere, bira trenere u omladinskim selekcijama i bira clanove skupstine. Nismo se prodali, a ti reci govorim li istinu.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 16 okt 2016, 22:07

Incognito87 je napisao/la:E još i da ti nacrtam jarane.
Pa nacrtaj nam, jarane.
Ne mozes tek tako doći i iznijeti par neistina, konstrukcija pa još na kraju u fazonu kao da sam mutav, ne kontam tvoju biljantnost.

Dva puta te pitam za konkretne stvari ti oba puta eskiviras odgovor a usput podmeces da ja protiv Želje radim.

UPRAVA NAPOLJE!

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 16 okt 2016, 22:09

Pa kad radiš. Nisu to neistine, ti želiš da ih prestaviš kao neistine, međutim svi znamo da nije tako. Odnosno većina koja misli svojom glavom i nije pod uticajem bilo koga ili čega. Ko hoće vidi, ko neće onda ima neki problem.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 16 okt 2016, 22:10

zeljoooooooooo je napisao/la:
ZeljeznicarFan je napisao/la:

Evo prelistajte 15 000 stranica o našem klubu ovdje na forumu pa vidite da se nikad prije nije ovoliko "pametovalo" o radu uprave, o platama, dugovima, klincima palcima. Navijalo se za Želju, čak i u onim trenucima kad su u klubu sjedili ljudi koji su nam svakodnevno nabijali dugove. Navijalo se, a ne pričalo o upravi, i onda kada su tadašnje uprave radile korisne stvari za klub. Jednostavno, sada je "in" da se zabija nos tamo gdje mu nije mjesto, umjesto da se pozabavimo stvarima u kojima smo najbolji, a to je podrška igračima i ekipi, bezobzirna i istinska.
Cuj niej se pricalo o upravi pa otkad vi idete na utakmice :tokralju: :tokralju: Pa jbt bila pjesma Samiru smisljena, zeljo dobije 2:0 dodju pred jug citav jug im je.be mater u pi.cku hahahah Ono sto je istina da u bar 13 000 stranica od 15 nismo bili ovako bezidejni i netrofejni
=\_1921_/=

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 16 okt 2016, 22:11

ma ne ide ti taj na utakmice, on je sad s izbora. sta se nerviras.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 16 okt 2016, 22:14

Lose smo izgledali, Salko izmjene zaboravlja izgleda ;)
Jos kad dodas onakav teren i onog izgubljenog sudiju plus prekrsaja kojih nikad vise nisam vidio, bod ko halva.
pitari isto slabi nesto malo bolji u drugom pol.

lendricu sipu ga loma.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: legendarnadruga, MisterBlue, PointBlank, Sarun i 45 gostiju.