Ciao rezimski, kao da ste ni manje ni vise Man UtD. Navijac koji ima zeludac da slavi sredjene i kupljene titule, i dize u nebesa takve uspjehe. Dajte jos koju medalju "drugu" zavrijedio ih je puno vise od samo jedne. Siroki je veci klub od te tvoje prcije 500%.hskzmostar je napisao/la:Da je Zeljo prvi a Sarajevo drugo a ne bagra u ligi za opstanak nebi tebe niti Mijo niti Dragan sekirao,ostavi hercegovcima da naprave velik klub sto Siroki ne moze biti to je kao da Bosna Visoko se lakta sa velikim riHvalima!Neutral je napisao/la:misliš široki mostar uzima drugu titulu zaredom. Zahvali se dragi na intervenciji i tjeranju najboljeg sportskog radnika kojeg je BiH imala nakon rata, mije jelića, tako da se sav novac imaginarne herceg bosne transferira u zapadni mostar
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
- hskzmostar
- Kontakt:
Prcije??
Aj drk...na Dinamo vidi se da si HNL fan,otidji malo na you tube ukucaj ultrasi Hajduk Zrinjski i vidi sta je klub hajv...sa navijacima a ne seoska zadruga nastala na muci drugih...petokraku vratite na NK Mladost komunjare stare!
Aj drk...na Dinamo vidi se da si HNL fan,otidji malo na you tube ukucaj ultrasi Hajduk Zrinjski i vidi sta je klub hajv...sa navijacima a ne seoska zadruga nastala na muci drugih...petokraku vratite na NK Mladost komunjare stare!
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic
- hskzmostar
- Kontakt:
Ljutinar tvoja zadruga glumi cisti rvatski klub a Mujo nastupao za FK Mladost Listica sa petokrakom na grbu ...jedini klub bez zlocinacke petokrake u povijesti na grbu nazivas rezimski....
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
- Evolve
- Kontakt:
Gledajuć ovaj Sarajevski duel, čisto kroz prizmu dešavanja na terenu, prosječna utakmica. Nemožeš ti razvit ikakvu igru kad na kraju zbroj prekršaja iznosi 50+ ... Previše grubosti, što je AnelZ rekao post ranije, da malo puste kočnicu. Tu imaš osjećaj da padne gol u prvih 10min tek onda bi se razvila utakmica u nešto. Ovako, napucaj, udari šta god samo da lopta neudje u 16m.
Ja razumjem navijače i jedne i druge ekipe kojma će ovo uvijek bit puno više od utakmice, al nama sa strane, hoćemo da vidimo na terenu taj famozni derbi, koji brat bratu godinama izostaje.
Ja razumjem navijače i jedne i druge ekipe kojma će ovo uvijek bit puno više od utakmice, al nama sa strane, hoćemo da vidimo na terenu taj famozni derbi, koji brat bratu godinama izostaje.
NK Široki Brijeg
51 faul. Ustati pa reci PL BiH.
Zanima me zna li se otprlike koliki je budzet ovih nasih uslovno receno vecih klubova. Sarajevo, Zeljeznicar, Zrinjski, Siroki, Sloboda???
Imam neke informacije al' sve je to mahalski. Mislim da bi to aco okvirno mogao znati.
Imam neke informacije al' sve je to mahalski. Mislim da bi to aco okvirno mogao znati.

prosjek 2 do 2,5 miliona ono kroz papire. Mada ne znači to neku garanciju. Kad je Nikšić bio na čelu Veleža imali su budžet veći od Zrinjskog a ovi osvojiše prvenstvo a oni šesti na tabeli.Lakoste je napisao/la:Zanima me zna li se otprlike koliki je budzet ovih nasih uslovno receno vecih klubova. Sarajevo, Zeljeznicar, Zrinjski, Siroki, Sloboda???
Milion i 200 hiljada Celik do sada , sve od grada Zenice
redovno se jos uleti u crveno 200 do 300 hiljada novog duga to je to .

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Neki dan iz Sirokog objavili da im je budzet 2.5 milijuna marakaLakoste je napisao/la:Zanima me zna li se otprlike koliki je budzet ovih nasih uslovno receno vecih klubova. Sarajevo, Zeljeznicar, Zrinjski, Siroki, Sloboda???
Nisu pare odraz plasmana. Radnik navodno ima ispod miliona (cca. 800.000 KM) i igrao je u evropskom takmicenju a Sarajevo ima daleko najvise (cca. 6 miliona) pa nije. Jedni daleko prebacuju ocekivanja budzeta a drugi su daleko ispod.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Jednostavno, napravi se takva atmosfera u gradu, medju navijacima, a siguran sam i igracima, da je nevidjena sramota izgubiti derbi. Ne zelis dozvoliti i pruziti sansu nekom s kim dijelis grad, da te provocira i izdize se pola godine. Nek se pitari sjete kako im je bilo prosle godine, ili nama prije 2-3, kad su nas uzeli na Grbavici. Jednostavno, ako se ne desi nista nepredvidjeno, i jedni i drugi zadovoljni remijem, a posto jednostavno nema kvaliteta na terenu da zavrsi 2:2, onda smo osudeni na ono jucer.... Ono jeste odraz nekvaliteta PL, ali i jedne velike kocnice u glavi i jednih i drugih.
edit: i da ne zaboravim Kosevo.
Dok se na Grbavici i moze vidjeti kakav fudbal i koji gol u derbijima, na Kosevu to izgleda ovako...

edit: i da ne zaboravim Kosevo.

- Beduin
- Kontakt:
Ne znam za vas, ali meni je ova liga 12 u najmanju ruku ista kao i liga 16. Nikakav napredak u igri nisam primjetio, rijesili se par losih terena poput Slavijinog i Drininog a jucer gledam Kosevo ne bas puno bolje, posjeta na stadionima ocajna (privjericu statistiku, ako nije i losija postala posljednjih par kola?), cak i oni igraci od kojih smo ocekivali boom ove sezone su zatajili i izgubili formu pa je i sama igra njihovih klubova uzasna, liga ostala bez Azmira pa tako i Sloboda odmah losija, a plate igraca odmah odose down (liga odmah gubi jednog konkurenta a i igrace nezadovoljni i manje placeni, nema motiva...), ma milion razloga da okarakterisem ovu sezonu jednakom prosloj, ako ne i losijom.
Korupcija i nezakonje u drzavi su uzeli toliko maha da se o sportu vise ni ne prica pretjerano, klubovi prepusteni sami sebi, a onaj ko udje u klub prvo gleda svoju egzistenciju da osigura, nakrade sebi i porodici, a u tom periodu se klub milionski zaduzi i unazadi, sa prividnim rezultatom i neiskoristenim rezultatom.
Korupcija i nezakonje u drzavi su uzeli toliko maha da se o sportu vise ni ne prica pretjerano, klubovi prepusteni sami sebi, a onaj ko udje u klub prvo gleda svoju egzistenciju da osigura, nakrade sebi i porodici, a u tom periodu se klub milionski zaduzi i unazadi, sa prividnim rezultatom i neiskoristenim rezultatom.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
U drzavi je sve manje i manje ljudi. Robijasi ne dolaze na utakmice a i kad dodju to bude samo protiv Sarajeva i u malo manjoj mjeri protiv Zeljeznicara. Velez i Borac ne igraju ligu. Ovo su sve navijaci klubova koji bi bili ispod sarajevskih po posjeti. Metalleghe i Olimpic ti igraju kojeg prate samo porodica igraca i gostujuci navijaci kada dodju.Beduin je napisao/la:Ne znam za vas, ali meni je ova liga 12 u najmanju ruku ista kao i liga 16. Nikakav napredak u igri nisam primjetio, rijesili se par losih terena poput Slavijinog i Drininog a jucer gledam Kosevo ne bas puno bolje, posjeta na stadionima ocajna (privjericu statistiku, ako nije i losija postala posljednjih par kola?), cak i oni igraci od kojih smo ocekivali boom ove sezone su zatajili i izgubili formu pa je i sama igra njihovih klubova uzasna, liga ostala bez Azmira pa tako i Sloboda odmah losija, a plate igraca odmah odose down (liga odmah gubi jednog konkurenta a i igrace nezadovoljni i manje placeni, nema motiva...), ma milion razloga da okarakterisem ovu sezonu jednakom prosloj, ako ne i losijom.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
. . . liga 12 je gora od lige 16. . . prije je bilo zanimljivo pratiti, a ovo sad je amaterizam teški . . .Jedino je Zrinjski ostao gdje jeste, a ovo ostalo je sve palo . .Beduin je napisao/la:Ne znam za vas, ali meni je ova liga 12 u najmanju ruku ista kao i liga 16. Nikakav napredak u igri nisam primjetio, rijesili se par losih terena poput Slavijinog i Drininog a jucer gledam Kosevo ne bas puno bolje, posjeta na stadionima ocajna (privjericu statistiku, ako nije i losija postala posljednjih par kola?), cak i oni igraci od kojih smo ocekivali boom ove sezone su zatajili i izgubili formu pa je i sama igra njihovih klubova uzasna, liga ostala bez Azmira pa tako i Sloboda odmah losija, a plate igraca odmah odose down (liga odmah gubi jednog konkurenta a i igrace nezadovoljni i manje placeni, nema motiva...), ma milion razloga da okarakterisem ovu sezonu jednakom prosloj, ako ne i losijom.
Najbolji primjer nezanimanja ljudi za lokalne klubove mozemo vidjeti u Prvoj ligi FBiH i RS. Prvoplasirano Orasje kuci zadnje kolo gledalo 150 gledatelja. Prosle sezone Metalleghe imao oko 300 u prosjeku kao prvak, a to je bila jedna od boljih posjeta u ligi.MortemHz je napisao/la:U drzavi je sve manje i manje ljudi. Robijasi ne dolaze na utakmice a i kad dodju to bude samo protiv Sarajeva i u malo manjoj mjeri protiv Zeljeznicara. Velez i Borac ne igraju ligu. Ovo su sve navijaci klubova koji bi bili ispod sarajevskih po posjeti. Metalleghe i Olimpic ti igraju kojeg prate samo porodica igraca i gostujuci navijaci kada dodju.Beduin je napisao/la:Ne znam za vas, ali meni je ova liga 12 u najmanju ruku ista kao i liga 16. Nikakav napredak u igri nisam primjetio, rijesili se par losih terena poput Slavijinog i Drininog a jucer gledam Kosevo ne bas puno bolje, posjeta na stadionima ocajna (privjericu statistiku, ako nije i losija postala posljednjih par kola?), cak i oni igraci od kojih smo ocekivali boom ove sezone su zatajili i izgubili formu pa je i sama igra njihovih klubova uzasna, liga ostala bez Azmira pa tako i Sloboda odmah losija, a plate igraca odmah odose down (liga odmah gubi jednog konkurenta a i igrace nezadovoljni i manje placeni, nema motiva...), ma milion razloga da okarakterisem ovu sezonu jednakom prosloj, ako ne i losijom.
Odskacu Jedinstvo, Zvijezda i Rudar Kakanj, mada su i njihove posjete 500-600 po utakmici, ali je ipak duplo vise od vecine lige. Travnika gleda po 200-300 ljudi. Velez je najgledaniji, a da se bore za prvaka vjerujem da bi imali preko 1.000 svaku utakmicu sto je za taj rang sasvim OK. Borac ima u prosjeku preko 1.000 po utakmici, protiv Slavije ih gledalo 2.000, a najmanja posjeta je 800 gledatelja. Razlika izmedju njih i Veleza je u tome sto je Borac prvi i bori se za povratak u elitu dok Velez igra lose i bori se za opstanak. Borcev prvi pratilac Rudar Prijedor ima 3-4 puta manju posjetu od Borca dok je npr. Slabija gora i od Rudara.
I tu je jasno tko dolazi gledati svoj klub, a tko dolazi gledati protivnika. Moze u Prijedoru biti 2.000 ljudi kada dodje Zeljeznicar, ali su ljudi dosli jer Rudar igra protiv Zeljeznicara. Bilo je 1.100 gledatelja sad protiv Borca, ali su dosli zato jer je to derbi susret, a na ostalim utakmicama ih 200.
Jako je malo klubova koji mogu sami privuci gledatelje i zato je od prosjeka puno bitnije kako su se te posjete kretale. OK je imati 3.000 u prosjeku ako je to bilo 2-5.000 svaku utakmicu, ali ti dzabe i 5.000 ako te protiv Zeljeznicara gleda 25.000 ljudi i onda protiv Krupe dodje 1.000.
Kada u nasoj ligi na svakoj utakmici bude najmanje 1.000 ljudi onda cemo moci reci da se posjeta popravila, jer je prosjek vrlo lako napumpati. Treba imati konstantu, kao sto Zeljo ima po par tisuca svaku utakmicu. Nije to neka vrhunska posjeta, ali je za nasu ligu ipak i najbolja u prosjeku, a i najkonstatniji su. Da netko od ovih Metallegeha, Krupe i slicnih ima 1.000 do 2.000 svaku utakmicu to bi bio uspjeh. Neka protiv Zelje ili Sarajeva dodje 2.000 ljudi, ali kada im u goste dodje Vitez neka tada bude barem 1.000 kao sto je recimo Borca ove sezone sve i jednu utakmicu gledalo 800 do 900 ljudi, a protiv Slavije doslo 2.000.
I kada Borac u drugoj ligi ima posjetu bolju od pola premijerligasa, kada Velez s jednom od najgorih ekipa u ligi ima najbolju posjetu u ligi onda je logicno da ce ta dva kluba imati dobru posjetu i u PL i da ce njih u borbi za opstanak gledati vise ljudi nego pola klubova u borbi za Europu. Zvijezda, Jedinstvo i Rudar Kakanj bi takodjer bili puno gledaniji od nekih klubova u PL. U RS postoji nekoliko klubova za koje mislim da bi isto imali dobru posjetu u PL, ali uz uslov da se popravi stanje u tim klubovima, a mislim na Slogu Doboj i Proleter iz Teslica. Oni sad nemaju bajne posjete, Proleter igra trecu ligu, a oba kluba su na rubu egzistencije, infrastruktura im je losa i da su na razini Radnika iz Bijeljine cisto sumnjam da bi ikad imali ispod 1.000 na utakmici.
Mnogo je cimbenika koji utjecu na posjetu, a prvi cimbenik je opcenito nezanimanje za klub koji je domacin, a nakon toga slijede rezultati tog kluba i kompletno stanje u klubu. Rijetki su oni koji pored losih rezultata i loseg stanja imaju zadovoljavajucu posjetu, rekao bih da skoro i ne postoje u ovoj drzavi.
-
- Kontakt:
loše ti je to provociranje, mali šošončiću : )MortemHz je napisao/la:U drzavi je sve manje i manje ljudi. Robijasi ne dolaze na utakmice a i kad dodju to bude samo protiv Sarajeva i u malo manjoj mjeri protiv Zeljeznicara. Velez i Borac ne igraju ligu. Ovo su sve navijaci klubova koji bi bili ispod sarajevskih po posjeti. Metalleghe i Olimpic ti igraju kojeg prate samo porodica igraca i gostujuci navijaci kada dodju.Beduin je napisao/la:Ne znam za vas, ali meni je ova liga 12 u najmanju ruku ista kao i liga 16. Nikakav napredak u igri nisam primjetio, rijesili se par losih terena poput Slavijinog i Drininog a jucer gledam Kosevo ne bas puno bolje, posjeta na stadionima ocajna (privjericu statistiku, ako nije i losija postala posljednjih par kola?), cak i oni igraci od kojih smo ocekivali boom ove sezone su zatajili i izgubili formu pa je i sama igra njihovih klubova uzasna, liga ostala bez Azmira pa tako i Sloboda odmah losija, a plate igraca odmah odose down (liga odmah gubi jednog konkurenta a i igrace nezadovoljni i manje placeni, nema motiva...), ma milion razloga da okarakterisem ovu sezonu jednakom prosloj, ako ne i losijom.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Provociranje? To nije nikakvo provociranje nego cinjenica. Na stranu sto si se ti nasao uvrijedjenim ili slicno, pokusaj promijeniti nesto u mentalitetu pa se neces naci uvrijedjen, ''mali sosoncicu''Convicts1988 je napisao/la:loše ti je to provociranje, mali šošončiću : )MortemHz je napisao/la:U drzavi je sve manje i manje ljudi. Robijasi ne dolaze na utakmice a i kad dodju to bude samo protiv Sarajeva i u malo manjoj mjeri protiv Zeljeznicara. Velez i Borac ne igraju ligu. Ovo su sve navijaci klubova koji bi bili ispod sarajevskih po posjeti. Metalleghe i Olimpic ti igraju kojeg prate samo porodica igraca i gostujuci navijaci kada dodju.Beduin je napisao/la:Ne znam za vas, ali meni je ova liga 12 u najmanju ruku ista kao i liga 16. Nikakav napredak u igri nisam primjetio, rijesili se par losih terena poput Slavijinog i Drininog a jucer gledam Kosevo ne bas puno bolje, posjeta na stadionima ocajna (privjericu statistiku, ako nije i losija postala posljednjih par kola?), cak i oni igraci od kojih smo ocekivali boom ove sezone su zatajili i izgubili formu pa je i sama igra njihovih klubova uzasna, liga ostala bez Azmira pa tako i Sloboda odmah losija, a plate igraca odmah odose down (liga odmah gubi jednog konkurenta a i igrace nezadovoljni i manje placeni, nema motiva...), ma milion razloga da okarakterisem ovu sezonu jednakom prosloj, ako ne i losijom.
Mortem vas vise ni protiv Zelje nema tako da ono nemojte vi nikom pametovat.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Prosjek ce biti 5K+ na kraju a sada je 5K sto je solidno mada ne znam zasto se kacis sada za to? Je l' istina da Robijasi bojkotuju? Jeste. Je 'l istina da dodje mnogo mnogo vise ljudi protiv Sarajeva i Željeznicara? Jeste. Je l' istina da ovoj ligi fali Celik, Velez i Borac? Jeste.avenija je napisao/la:Mortem vas vise ni protiv Zelje nema tako da ono nemojte vi nikom pametovat.
- ASD
- Kontakt:
Pitanje je koliko stvarnog novca koji klubovi troše udje u papire jer većina naših klubova plaća igrače na ruke. Vjerovatno ima i gorih stvari što se rade, a nisu opstepoznate.Eborg je napisao/la:Nisu pare odraz plasmana. Radnik navodno ima ispod miliona (cca. 800.000 KM) i igrao je u evropskom takmicenju a Sarajevo ima daleko najvise (cca. 6 miliona) pa nije. Jedni daleko prebacuju ocekivanja budzeta a drugi su daleko ispod.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.