FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Monci
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Monci » 28 okt 2016, 12:23

Neandertalac je napisao/la:Amar da ima ovu upravu iza leđa ( samo da mu Dejo ne suflira i igrače dovodi) za koju godinu bi se možda našli u nekoj od grupa europskog takmičenja.
Moja nikada ostvarena želja, Misimovic administracija, Amar sportski dio.
Ali šta da se radi, misle ljudi znaju, mogu bolje. Sujeta je čudo i kako stara kaže; daj čovjeku pet min vlasti vidjećeš kakav je.
Jako dobro znaš kao i ja da je to nemoguća misija, ne bi sastavili ni pola sata zajedno. Mislim nisi ti jedini koji znaš Brku, tako da je opštepoznato da Amar voli da se pita za sve, i da on ovdje ne bi funkcionisao isklučivo kao trener. Pa i u svom prvom mandatu je poučen iskustvima iz Arsenala htio biti manager koji se pita za sve. To može ali u privatnim klubovima koji su kao kompanije. Preuzmeš odgovornost, i dok imaš rezultat traješ, čim ga nema gazda te napenali ko da te nikad nije bilo...kod nas to malo teže ide, jer u principu u upravama klubova većina ljudi radi volonterski i bez ikakvih prihoda( mislim na upravne odbore naravno), pa onda bi i mi svi da se pitamo, pritišćemo, smjenjujemo, ocjenjujemo i analiziramo rad. Amaterizam čisti...
Evo komšije su probale nešto hahahahah pa još gore od amaterizma ne do Bog nikome...
Amar je Kralj kojeg ćemo mi veoma teško ponoviti, ali život ide dalje. Treba seizvlačiti iz njegove sjene, ai on je krenuo svoim putem, pa neka nam je sretno svima....

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 28 okt 2016, 12:32

irfo je napisao/la:
SarajlijaTM je napisao/la:Dosta lijepih vijesti nas ocekuje iz kluba u narednoj sedmici.
ima li sta od ovoga? :hmmmmm: prolazi sedmica polako
Ih ima jos 3 dana...
Salim se.Trebalo bi biti nesto ako nista drugo onda izvodjac radova za Istok.
I naravno 3 bobe iz Listice.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 28 okt 2016, 12:38

aleksandar_veliki je napisao/la:
bhsport je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la: Hm, mislim da je Kalezic zavrsio bas u nasem Centru. Nisam siguran, no čini mi se da jeste, ako nije citavo skolovanje onda sigurno jeste jedan od programa, A ili B. No, u pravu si, mozda ih u ovoj prici i ne trebamo pikati. Porazna je ovo statistika, nema nas nigdje. Zato sam ti post prije napisao da se treba imati respekta prema svima koji rade i uspjeli su pronaci posao van granica BiH.
Da u pravu si, u 22 godine izbacili smo 4 trenera van granica nase lige od kojih Ibrak i Cviko tek pocinju a ova dvojica su imala izleta.
Katastrofa.
Ne ulazemo ni u trenere ni u djecu ni u sudije i pitamo se sto stagniramo. Rekao sam vec jednom, Zeljo silom prilika uvede 4,5 mladica koji se bore za titulu do zadnjeg kola, jbg potrefi se generacija i istu zijane zbog afera punac i slicno i pitamo se sto nas nema nigdje u evropi i sto ne mozemo da zadrzimo djecu. Dakle igras a znas da ce tamo neko dobit penal. Pa jedna Krupa ima penala ko ostatak PL zajedno.
Mada bi trebalo prebaciti diskusiju na PL opcenito pa d anastavimo.
Monci otvori o Amaru pricu, pa nastavismo. Pokusao sam povezati malo sa situacijom u kakvoj se u globalu nalazimo. Nasi se treneri ne cijene u regionu, a mi "supka" dajemo za trenere u regionu, pa čak i trenere koji to nisu. Isti slucaj nam je i sa igracima i to su po meni jedni od osnovnih razloga zbog kojih smo u banani.
To si u pravu. Evo Sarajevo dovede Jarnija, Jesica sve kontaju odlicni, Zeljo napravi glupost sa Kosticem (mada licno mislim da covjek nije los trener koliko je imao otpor u svlacionici) a ne mozemo da istrpimo nase.
Sta je falilo da se Meho istrpi na Kosevu ili Adzem na Grbavici? Celik otjera Beganovica, Sabica nigdje, Hibica takodjer. Slobodin najveci izdanak Malkocevic. Veleza da ne spominjem, sve propalo. Zrinjski isto tako, Siroki osim Muse nula bodova.
Vojvodice, Jusufbegovice ne racunam.
Eto Zeljo je imao Sablju koji dobro krene pa konta sve mogu sam i dobije nogu.
Najozbiljniji trener golmana iz BiH - Adnan Guso. Pa ovo je komedija.
Ligom hara skola stara - Karacic, Rahimic, Hus, Petrovic, Jagodic, Milosevic ,evo Celik doveo Istuka
Relativno su mladi Marinovic, a pravo osvjezenje je Starcevic iz Krupe, ovog iz Sirokog nisam upratio kakav je.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 okt 2016, 13:01

Hajmo malo o Širokom, hebo ovu priču, manite se ćorava posla.
Hebi Široki, hebi Široki, Široki maleni...
:)
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 28 okt 2016, 13:17

aleksandar_veliki je napisao/la:Bio je i Akrapovic u Albaniji ali vise nije. Imao sam i njega u glavi, no nenamjerno ga izostavi. Moramo poceti vise cijeniti sebe i svoje jer vidimo po trenerima koliko nas cijene van granica BiH. Mozes zamisliti koliko je tesko ostalim trenerima iz BiH da se probiju, Amar iza sebe ima rezultate, ime i prezime, dolazi iz sportske familije i opet ga rijetko ko ferma. Samo ne bih potcijenio ni Katar kao sto mnogi potcijenjuju, u redu su ostali mnogi poznati treneri iz Evrope i mole Boga da neko dobije otkaz kako bi oni preuzeli posao.
Skloni smo uvijek da cemo prije tražiti mane nego li vrline, ali to dovoljno govori o nama. Mislim da imamo potencijala samo nemamo istrajnosti niti podrške, sve se svodi na MI i VI odnosu. Kod nas je premalo mladih trenera kojima se daje prilika. Godinama se vrte isti ljudi. Evo Čelik Ištuka iskopa, covjek zadnjih godina ja mislim da je unuke ninao na koljenu, komšije čovjeka iz opštinske kancelarije izvukli....
1921

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 28 okt 2016, 13:30

aleksandar_veliki je napisao/la:
Idemoplavi je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Bio je i Akrapovic u Albaniji ali vise nije. Imao sam i njega u glavi, no nenamjerno ga izostavi. Moramo poceti vise cijeniti sebe i svoje jer vidimo po trenerima koliko nas cijene van granica BiH. Mozes zamisliti koliko je tesko ostalim trenerima iz BiH da se probiju, Amar iza sebe ima rezultate, ime i prezime, dolazi iz sportske familije i opet ga rijetko ko ferma. Samo ne bih potcijenio ni Katar kao sto mnogi potcijenjuju, u redu su ostali mnogi poznati treneri iz Evrope i mole Boga da neko dobije otkaz kako bi oni preuzeli posao.
Skloni smo uvijek da cemo prije tražiti mane nego li vrline, ali to dovoljno govori o nama. Mislim da imamo potencijala samo nemamo istrajnosti niti podrške, sve se svodi na MI i VI odnosu. Kod nas je premalo mladih trenera kojima se daje prilika. Godinama se vrte isti ljudi. Evo Čelik Ištuka iskopa, covjek zadnjih godina ja mislim da je unuke ninao na koljenu, komšije čovjeka iz opštinske kancelarije izvukli....
Ovdje si u pravu, nedostaje nam te hrabrosti i pameti mogu slobodno reci. Jos jednom cu ponoviti, ne samo kod trenera, nego i kod igraca. Imamo primjer i kod Zelje, Memija i Sadikovic, pa onda Sarajevo ovaj bocni Kadusic. Ukivaju se u zvijezde, a nakon pola godine s tribina cuju najgore moguce psovke. Onda nam svima bude nejasno zasto se ti momci u odredjenom trenutku izgube. Imamo ovog malog Basica u Metallegheu, zasto njemu veci klub ne bi dao priliku. Mlad je, siuguran sam da prati trendove da se edukuje.
Da i meni je Bašić zapao za oko, međutim upravo losa situacija unutar saveza i razne igranke natjeraju na oko perspektivnog momka da razmislja da se prestane baviti tim poslom. Ljudi u savezu moraju da shvate da je podmoranje da se liga popravi i da se o njoj pozabave a ne samo o A reprezentaciji. Belgija je cudo napravila u svom fudbalu u razvoju mladih i uvodjenje koliko istima treba davati prilike i sad beru plodove kroz reprezentaciju. Mene je strah da nastave li ovako lose da rade u savezu, nestat ce Dzeke, i ovih dijasporaca pa sta cemo onda? Po meni pomoci svim silama da se poprave svi tereni kako znaju i umiju, da se smanji broj stranaca, poveca broj obaveznih omladinaca i onda hajmo se na sake potući da vidimo ko bolje oko ima za mlade talente, a ne da se bijemo ko vecu stelu ima u savezu i vise para od političkih moćnika, pa onda nam guzove razbije prva ekipa koja ima predznak da je van BiH.
1921

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 28 okt 2016, 13:55

Bravo kolega, svaka ti je na mjestu, i odavno bolji post ne pročitah. Od ribe smrdi glava, pa tako i ovdje sve polazi iz saveza, i liga i tereni, i suđenje, i treneri i igrači. I omladinske škole, i mlade reprezentacije. Mada je i tu pri kraju, ako ne odemu u Rusiju raspad je onda kompletnog istema, jer para niti u savezu više neće biti.....
Ali u pravu je drugi kolega, hajmo malo o Želji i tekmi u nedelju. Zadnjih par kola govorimo za svaku tekmu da nam dolazi najbitnija, ali ova je fakat takva. Pobjeda u ovom meču obećava nekoliko stvari, nastavak niza odličnih rezultata, ostanak (kakav takav) u borbi za prvo mjesto, 6-7 milja protiv kozojeba, kao i izuzetan psihološki i motivirajući iskorak ekipe, uz koji bi mogli dobiti sve tekme do kraja jesenje sezone, pa i protiv manjeg mostarskog kluba. Jeste preambiciozno, ali nije neostvarivo. idemo se pobiti sa svima, dati svoj maksimum. Ekipa se odmorila, nije igrala u kupu( za razliku od Širokog) i sigurno je da spremniji i odmorniji ulazimo u utakmicu. Ne bih se osvrtao niti na suđenje, niti na vrijeme, hajmo biti pravi i dobiti ih dole...a za dalje vidjećemo...

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 okt 2016, 14:10

Pričao sam dosta o ovome, zaštiti naših interesa. Mišljenja sam kako su u klubu tu mogli dosta bolje odraditi neke stvari, malo manje tenzija, više ruka ruku mije stava. Ne možeš se sa rogatim bosti, uvijek bilo.
Ili, nađeš i ti par rogonja pa ih pošalji na megdan a ne pačići da ti bitke biju.

UPRAVA NAPOLJE!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 28 okt 2016, 14:10

Pa kakvi su lopovi u ovom savezu ne mozes vjerovat, pet penala nepostojecih dosude protiv nas, izmasakriraju nas na otoci, i sad ne smijes ni komentarisat sudjenje :puke:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 28 okt 2016, 14:20

Neandertalac je napisao/la:Pričao sam dosta o ovome, zaštiti naših interesa. Mišljenja sam kako su u klubu tu mogli dosta bolje odraditi neke stvari, malo manje tenzija, više ruka ruku mije stava. Ne možeš se sa rogatim bosti, uvijek bilo.
Ili, nađeš i ti par rogonja pa ih pošalji na megdan a ne pačići da ti bitke biju.
Jbg ovi ljudi hoće pošteno. Ja ih ne mogu osuđivati niti kritikovati zbog toga. Ne znam za ostale, ali moj životni pristup je takav. Da sam "odrađivo" nešto za sebe okolo sigurno bih više imao, ali nisam takav, a tako i djecu odgajam. Znam da će nas to i te kako koštati, ali poštujem taj pristup.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 okt 2016, 14:23

Monci je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Pričao sam dosta o ovome, zaštiti naših interesa. Mišljenja sam kako su u klubu tu mogli dosta bolje odraditi neke stvari, malo manje tenzija, više ruka ruku mije stava. Ne možeš se sa rogatim bosti, uvijek bilo.
Jbg ovi ljudi hoće pošteno. Ja ih ne mogu osuđivati niti kritikovati zbog toga. Ne znam za ostale, ali moj životni pristup je takav. Da sam "odrađivo" nešto za sebe okolo sigurno bih više imao, ali nisam takav, a tako i djecu odgajam. Znam da će nas to i te kako koštati, ali poštujem taj pristup.
Ja sam odrastao skoro na ulici, imam tu školu. Nema fino sa ovakvima, qaraće te dok ti rektum ne otekne ko kod mladog babina.
Očekujem iz kluba jasan stav, javno, glasno, kako apsolutno sa svim svojim resursima stoje iza Gsn Petrovića. Ne smije ostati sam.
Imamo sada šansu malo vode na svoj mlin prebaciti. Za početak.

UPRAVA NAPOLJE!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 28 okt 2016, 14:28

Poteze se prica a svi dobro znamo da mi u klubu imamo ublehase a nikako nemamo jake ljude za takvog posla. Sto prije shvatimo, bice svima lakse.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 28 okt 2016, 14:39

Neandertalac je napisao/la:
Monci je napisao/la:
Ja sam odrastao skoro na ulici, imam tu školu. Nema fino sa ovakvima, qaraće te dok ti rektum ne otekne ko kod mladog babina.
Očekujem iz kluba jasan stav, javno, glasno, kako apsolutno sa svim svojim resursima stoje iza Gsn Petrovića. Ne smije ostati sam.
Imamo sada šansu malo vode na svoj mlin prebaciti. Za početak.
U ratu sa savezom cemo uvijek biti donji jer nemamo nasih ljudi tamo.
Ovdje treba stati Zeljo iza Slavka, a iza Zelje redom Ivica, Mesa, Dzeko pa da vidimo ciji je veci.
Sta reci za ovaj penal u Gorazdu.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 28 okt 2016, 14:43

Nikakvog rezultatskog znacaja, utakmica nebitna, da nas je neko htio ostetiti ne vidim nikakvu logiku. Lupetate samo bezveze realno.Kako masa po forumu pocne pisati, vi ko mazge.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 28 okt 2016, 14:46

Ma i ja sam na ulici odrasto, i prošao tu našu sarajevsku mahalsku školu. Međutim u životu sam odlučio da idem pošteno i to je to.
Oko ovih odluka ovih komisija, ne sumnjam niti malo da će klub punim kapacitetom stati iza trenera i podržati ga. Takođe treba organizovati vanrednu skupštinu i zauzeti stav kako se strateški postaviti prema savezu i ovim lakrdijašima tipa krmeta prolića, pilava i ostalih pushikitića u raznim komisijama i odborima.Da li otvoreno krenuti u sukob sa savezom, sami ili tražiti zainteresovane da nam se pridruže, da li biti nosioci osnivanja udruženja ligaša, i vremenom prebaciti organizaciju takmičenja na to udruženje, ili podviti rep i pustiti da nas taslače kada i koliko žele. Da li pokušati naći neko rješenje sa strukturama saveza od vrha pa prema dole. Ima mnogo dilema, i po meni bi za ovakve izazove trebalo tražiti rješenje u malo široj bazi Željovaca, ato je po meni skupština. I još da dodam vidjeti i sve pravne aspekte bilo kakve odluke i strategije koju donesemo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 okt 2016, 14:47

amazon je napisao/la:Nikakvog rezultatskog znacaja, utakmica nebitna, da nas je neko htio ostetiti ne vidim nikakvu logiku. Lupetate samo bezveze realno.Kako masa po forumu pocne pisati, vi ko mazge.
To nije bitno, nije ovo u Goraždu izolovan slučaj već nešto što nam se događa u kontinuitetu.

UPRAVA NAPOLJE!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 okt 2016, 14:55

Hajde da se i mi zastitimo, da ispred kluba kandidujemo ljude koji ce stititi nase interese. Idealan trenutak.
Sramotno je da najveci klub u BiH nema nikoga u savezu, odborima i sta jos vec postoji od tih tijela. Koga predloziti? To mora biti osoba/e od povjerenja, sa dugogodisnjim stazom u Zelji, po mogucnosti neko veliko ime. Par dana prije derbija kada sve oci javnosti budu na na ova dva kluba, kao sto sam vec jednom pisao o tome a evo sada cu i ponoviti par tih postova uz molbu moderatorima da me ne banuju zbog njih a neka cita kome nije mrsko;

1. Ne treba u rat, to je pogresno.
Treba stititi svoje interese!

Pametno, mudro, dugorocno, planski. Ne mora niko suditi nista za nas ali ne smije suditi ni protiv nas. Jasno i glasno, neka znaju. Ne dirati ih za male greske, treba biti i realan pa reci da nekada stvarno panicarimo ali ovakvi gafovi su ofirni.
Ne smiju nam ovo raditi.
Za ovo sto pricam trebaju ljudi sa ugledom koji znaju kako se ove stvari rjesavaju.
Postavis ispred kluba Misu Smajlovica i Envera Hadziabdica pa neka njima ovaj mrmot objasni da ovo nije penal.
Zastitis se, ugled tih ljudi te zastiti. Velicina legendi, pedigre.
Sa njima se ovako ne smjeli ponasati.
Dajem ovu dvojicu samo za primjer, moze biti i neko drugi, nebitno.
Ali neko takav mora uvijek biti u klubu!

2. Da pojasnim.

Znas sta je ovo sa sudijama?

Siroki i ponisteni go. Zalili se mi. Javno. A fino nam govorili nemojte se zaliti, priznajemo gresku ali ne javno. I mi ih napali u medijima.
Oni nam; povukli liniju!
Samo sto nismo skontali koja je to linija. Ona koja se ne smije prijeci i mi je predjemo.
Oni kazu ok, sada cemo da vas handrimo.
I handre nas sve od tada. Svaki sudija u ligi, skoro svaku utakmicu!
Jasu nas!
I nikom nista, mi sada sutimo ko kuje zadnje, izasao nekakav bankar i reko ne smiju krasti Zelju. Sada suti!
Kada smo to prije mi ovako sutili?
Kada smo pustali da nas ovako ponizavaju?
Nikad!

Eh vidi sada;

Hadzija, Miso, Refik...itd, sazovu PRESS konferenciju ispred kluba!
Legende zovnule!
Dodju svi, i oni kazu;
Dobar dan, ja sam taj i taj, u Zelji sam 50 godina a toliko i VISE u fudbalu!
Pogledajte gospodo ovaj video, ovog `sudiju` Vladimira Bjelicu.
Pa ide video, pet tekmi, u svih pet, kardinalne greske.

Pa pitaju legende; jeste li svi vidjeli da ovaj sudija sudi na steti Zelje?

Svi kazu; Jesmo!

Legende zakljucuju; necemo da nam ovaj sudija sudi vise, i necemo da nam ostale sudije ovako sude!

Kraj price!

Sada su legende nacrtale liniju! Rekli stop!
Da vidimo ko ce iz saveza smjeti da je predje. Da vidimo kakvo ce nam onda biti sudjenje.

I ovo gledaju svi. Svi su culi za Hadziju, Misu, Refika, svima je NORMALNO da oni izadju ispred kluba i pricaju u vezi SPORTA. A ne bankar da izadje.
Ovi ljudi imaju damu, ne povlace se kada im neko nacrta liniju, ne mozes njih sutat kako hoces! Nekaznjeno!

3. Vidi ovo;

; Kada Miso Smajlovic hoda, Salem Prolic se vuce uz njegov rukav!
Salem Prolic je qarna za Misu Smajlovica, i nikad, ali nikad Salem Prolic nece SMJETI povuci liniji GOSPODINU MISI SMAJLOVICU!
LEGENDI!
Salem da Misi povuce liniju? Hadziji?
Hahhahahhaaa, pa zajebajes me :-)

Cuj Salem nam povukao liniju, mi sutimo.
Salem Prolic. Znas kako ga gsn Miso zna; ma onaj znas, onaj debeli sto je sudio. Ma ja taj!

On je mali mis za nase legende!
Gdje ce on nama sta crtat!
Ne savez, ON!
Napadnes njega. Nemaju kud!

A ne sa savezom ratovat.

A Legende bi pojele Salema!
Za dorucak!
Da legende sute Salemu!?

Eto ga, ukratko :lol:
Imamo uvjeravanja iz kluba da je trenutna garnitura u konstatnoj vezi sa svim nasim bivsim igracima, trenerima, uposlenicima. Najbolji trenutak da ih aktiviramo je u ove dvije naredne sedmice i da konacno na tom planu malo iskoracimo, ojacamo i tu infrastrukturu i ispred kluba kandidujemo ljude koji imaju ugled, znanje, iskustvo, ljude koji vole Zelju.

Eto toliko za sada, pisao bih jos ali bi da cujem i vase misljenje.

I još jedan, 78 put. Valjda neko ko treba konačno skonta o čemu govorim a ne da energiju troši na kontriranje Neandertalcu@
Eto sinoć ste se slikali, kleknite i zamolite Babuku neka sazove naše ljude da pomognu, i njih također zamolite. Ne budite arogantni, niste vi Željo!
A ne samo slikanje pa ćemo Djana Nikolića poslat za izbor u kantonalni odbor. Mogu ga jedino po cigare poslat koliko god vam to ružno zvučalo, istina je![/quote]

UPRAVA NAPOLJE!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 okt 2016, 14:57

Neka nas kazne, o ovome se mora pričati u kontinuitetu. Prečesto se dešava da bi bilo slučajno. I nakon Širokog će se sigurno imati šta reći o suđenju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 28 okt 2016, 15:00

Neandertalac je napisao/la: I još jedan, 78 put. Valjda neko ko treba konačno skonta o čemu govorim a ne da energiju troši na kontriranje Neandertalcu@
Eto sinoć ste se slikali, kleknite i zamolite Babuku neka sazove naše ljude da pomognu, i njih također zamolite. Ne budite arogantni, niste vi Željo!
A ne samo slikanje pa ćemo Djana Nikolića poslat za izbor u kantonalni odbor. Mogu ga jedino po cigare poslat koliko god vam to ružno zvučalo, istina je!
[/quote]
Eh 79-ti put da ti kazem, Salem Prolic je povlacio linije, sviro slobodnjake i penale Misi dok je bio trener Zelje, hej trener Zelje pa se nista promijenilo nije. Zar mislis da bi sada drugacije bilo?
Ovdje jedino kao sto sam rekao, Zeljo iza Slavke a iza njih redom Ivica kao pocasni predsjednik NS, Mesa kao selektor, Dzeko kao kapiten pa ufatiti onu ljigu Pilava koji je proljevu desna ruka pa da vidimo ciji je duzi.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 okt 2016, 15:06

Hajde da se i mi zastitimo, da ispred kluba kandidujemo ljude koji ce stititi nase interese. Idealan trenutak.
Sramotno je da najveci klub u BiH nema nikoga u savezu, odborima i sta jos vec postoji od tih tijela. Koga predloziti? To mora biti osoba/e od povjerenja, sa dugogodisnjim stazom u Zelji, po mogucnosti neko veliko ime. Par dana prije derbija kada sve oci javnosti budu na na ova dva kluba, kao sto sam vec jednom pisao o tome a evo sada cu i ponoviti par tih postova uz molbu moderatorima da me ne banuju zbog njih a neka cita kome nije mrsko;

1. Ne treba u rat, to je pogresno.
Treba stititi svoje interese!

Pametno, mudro, dugorocno, planski. Ne mora niko suditi nista za nas ali ne smije suditi ni protiv nas. Jasno i glasno, neka znaju. Ne dirati ih za male greske, treba biti i realan pa reci da nekada stvarno panicarimo ali ovakvi gafovi su ofirni.
Ne smiju nam ovo raditi.
Za ovo sto pricam trebaju ljudi sa ugledom koji znaju kako se ove stvari rjesavaju.
Postavis ispred kluba Misu Smajlovica i Envera Hadziabdica pa neka njima ovaj mrmot objasni da ovo nije penal.
Zastitis se, ugled tih ljudi te zastiti. Velicina legendi, pedigre.
Sa njima se ovako ne smjeli ponasati.
Dajem ovu dvojicu samo za primjer, moze biti i neko drugi, nebitno.
Ali neko takav mora uvijek biti u klubu!

2. Da pojasnim.

Znas sta je ovo sa sudijama?

Siroki i ponisteni go. Zalili se mi. Javno. A fino nam govorili nemojte se zaliti, priznajemo gresku ali ne javno. I mi ih napali u medijima.
Oni nam; povukli liniju!
Samo sto nismo skontali koja je to linija. Ona koja se ne smije prijeci i mi je predjemo.
Oni kazu ok, sada cemo da vas handrimo.
I handre nas sve od tada. Svaki sudija u ligi, skoro svaku utakmicu!
Jasu nas!
I nikom nista, mi sada sutimo ko kuje zadnje, izasao nekakav bankar i reko ne smiju krasti Zelju. Sada suti!
Kada smo to prije mi ovako sutili?
Kada smo pustali da nas ovako ponizavaju?
Nikad!

Eh vidi sada;

Hadzija, Miso, Refik...itd, sazovu PRESS konferenciju ispred kluba!
Legende zovnule!
Dodju svi, i oni kazu;
Dobar dan, ja sam taj i taj, u Zelji sam 50 godina a toliko i VISE u fudbalu!
Pogledajte gospodo ovaj video, ovog `sudiju` Vladimira Bjelicu.
Pa ide video, pet tekmi, u svih pet, kardinalne greske.

Pa pitaju legende; jeste li svi vidjeli da ovaj sudija sudi na steti Zelje?

Svi kazu; Jesmo!

Legende zakljucuju; necemo da nam ovaj sudija sudi vise, i necemo da nam ostale sudije ovako sude!

Kraj price!

Sada su legende nacrtale liniju! Rekli stop!
Da vidimo ko ce iz saveza smjeti da je predje. Da vidimo kakvo ce nam onda biti sudjenje.

I ovo gledaju svi. Svi su culi za Hadziju, Misu, Refika, svima je NORMALNO da oni izadju ispred kluba i pricaju u vezi SPORTA. A ne bankar da izadje.
Ovi ljudi imaju damu, ne povlace se kada im neko nacrta liniju, ne mozes njih sutat kako hoces! Nekaznjeno!

3. Vidi ovo;

; Kada Miso Smajlovic hoda, Salem Prolic se vuce uz njegov rukav!
Salem Prolic je qarna za Misu Smajlovica, i nikad, ali nikad Salem Prolic nece SMJETI povuci liniji GOSPODINU MISI SMAJLOVICU!
LEGENDI!

Imamo uvjeravanja iz kluba da je trenutna garnitura u konstatnoj vezi sa svim nasim bivsim igracima, trenerima, uposlenicima. Najbolji trenutak da ih aktiviramo je u ove dvije naredne sedmice i da konacno na tom planu malo iskoracimo, ojacamo i tu infrastrukturu i ispred kluba kandidujemo ljude koji imaju ugled, znanje, iskustvo, ljude koji vole Zelju.

Eto toliko za sada, pisao bih jos ali bi da cujem i vase misljenje.

Da ponovimo gradivo, valjda oni koji trebaju skontaju iz petog pokušaja šta im je činiti.
Pa opletite po legendama, šta će oni.

I o ovome pričam već skoro dvije godine. Nikada iz guzice u glavu nekima. Ovaj post je nastao prije nekih pedesetak dana i zbog njega i par sličnih, tamo neki debil me banuje. A u pravu hbte skoro sto posto.
Dzaba sve kada kontrolu imaju oni koji su zalutali u fudbal i pitaju se iako nemaju funkciju, pa sada svi osim njih krivci a oni izviruju, većinom iza tastatura i nikova.
Pozivaju na proteste i tako te gluposti.

A ovamo Želju gazi svakakva futa.

UPRAVA NAPOLJE!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: enterofuryl, GrbavicaHrammm i 23 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []