Neandertalac je napisao/la:
Hajde da se i mi zastitimo, da ispred kluba kandidujemo ljude koji ce stititi nase interese. Idealan trenutak.
Sramotno je da najveci klub u BiH nema nikoga u savezu, odborima i sta jos vec postoji od tih tijela. Koga predloziti? To mora biti osoba/e od povjerenja, sa dugogodisnjim stazom u Zelji, po mogucnosti neko veliko ime. Par dana prije derbija kada sve oci javnosti budu na na ova dva kluba, kao sto sam vec jednom pisao o tome a evo sada cu i ponoviti par tih postova uz molbu moderatorima da me ne banuju zbog njih a neka cita kome nije mrsko;
1. Ne treba u rat, to je pogresno.
Treba stititi svoje interese!
Pametno, mudro, dugorocno, planski. Ne mora niko suditi nista za nas ali ne smije suditi ni protiv nas. Jasno i glasno, neka znaju. Ne dirati ih za male greske, treba biti i realan pa reci da nekada stvarno panicarimo ali ovakvi gafovi su ofirni.
Ne smiju nam ovo raditi.
Za ovo sto pricam trebaju ljudi sa ugledom koji znaju kako se ove stvari rjesavaju.
Postavis ispred kluba Misu Smajlovica i Envera Hadziabdica pa neka njima ovaj mrmot objasni da ovo nije penal.
Zastitis se, ugled tih ljudi te zastiti. Velicina legendi, pedigre.
Sa njima se ovako ne smjeli ponasati.
Dajem ovu dvojicu samo za primjer, moze biti i neko drugi, nebitno.
Ali neko takav mora uvijek biti u klubu!
2. Da pojasnim.
Znas sta je ovo sa sudijama?
Siroki i ponisteni go. Zalili se mi. Javno. A fino nam govorili nemojte se zaliti, priznajemo gresku ali ne javno. I mi ih napali u medijima.
Oni nam; povukli liniju!
Samo sto nismo skontali koja je to linija. Ona koja se ne smije prijeci i mi je predjemo.
Oni kazu ok, sada cemo da vas handrimo.
I handre nas sve od tada. Svaki sudija u ligi, skoro svaku utakmicu!
Jasu nas!
I nikom nista, mi sada sutimo ko kuje zadnje, izasao nekakav bankar i reko ne smiju krasti Zelju. Sada suti!
Kada smo to prije mi ovako sutili?
Kada smo pustali da nas ovako ponizavaju?
Nikad!
Eh vidi sada;
Hadzija, Miso, Refik...itd, sazovu PRESS konferenciju ispred kluba!
Legende zovnule!
Dodju svi, i oni kazu;
Dobar dan, ja sam taj i taj, u Zelji sam 50 godina a toliko i VISE u fudbalu!
Pogledajte gospodo ovaj video, ovog `sudiju` Vladimira Bjelicu.
Pa ide video, pet tekmi, u svih pet, kardinalne greske.
Pa pitaju legende; jeste li svi vidjeli da ovaj sudija sudi na steti Zelje?
Svi kazu; Jesmo!
Legende zakljucuju; necemo da nam ovaj sudija sudi vise, i necemo da nam ostale sudije ovako sude!
Kraj price!
Sada su legende nacrtale liniju! Rekli stop!
Da vidimo ko ce iz saveza smjeti da je predje. Da vidimo kakvo ce nam onda biti sudjenje.
I ovo gledaju svi. Svi su culi za Hadziju, Misu, Refika, svima je NORMALNO da oni izadju ispred kluba i pricaju u vezi SPORTA. A ne bankar da izadje.
Ovi ljudi imaju damu, ne povlace se kada im neko nacrta liniju, ne mozes njih sutat kako hoces! Nekaznjeno!
3. Vidi ovo;
; Kada Miso Smajlovic hoda, Salem Prolic se vuce uz njegov rukav!
Salem Prolic je qarna za Misu Smajlovica, i nikad, ali nikad Salem Prolic nece SMJETI povuci liniji GOSPODINU MISI SMAJLOVICU!
LEGENDI!
Salem da Misi povuce liniju? Hadziji?
Hahhahahhaaa, pa zajebajes me
Cuj Salem nam povukao liniju, mi sutimo.
Salem Prolic. Znas kako ga gsn Miso zna; ma onaj znas, onaj debeli sto je sudio. Ma ja taj!
On je mali mis za nase legende!
Gdje ce on nama sta crtat!
Ne savez, ON!
Napadnes njega. Nemaju kud!
A ne sa savezom ratovat.
A Legende bi pojele Salema!
Za dorucak!
Da legende sute Salemu!?
Eto ga, ukratko
Imamo uvjeravanja iz kluba da je trenutna garnitura u konstatnoj vezi sa svim nasim bivsim igracima, trenerima, uposlenicima. Najbolji trenutak da ih aktiviramo je u ove dvije naredne sedmice i da konacno na tom planu malo iskoracimo, ojacamo i tu infrastrukturu i ispred kluba kandidujemo ljude koji imaju ugled, znanje, iskustvo, ljude koji vole Zelju.
Eto toliko za sada, pisao bih jos ali bi da cujem i vase misljenje.