Odgledo sam danas sva četiri meča,.... znam... mazohista itd
Prvi nije vrijedan pomena, Sock je simpa tip ali nema on tu šta tražiti
Drugi odsjaj trenutne Novakove forme. Čuo sam juče da je Novak nakon Olimpijade iz privatnih razloga sukcesivno smanjio intenzitet treninga, šta god bili ti razlozi. To bi onda moglo objasniti pad forme i onaj intervju u Beogradu u kojemu je defakto najavio ovo što se dešava. Marin top, neka je u polufinalu, svaka čast.
Treći je neviđeno chokanje Berdycha. Onaj tie break je bio isti ko Graf-Seleš svojevremeno sa razlikom da Štefi nikad niko chokanje neće predbaciti a Berdychu je to svakodnevno. Njegov pogled nakon mini breaka na 9-10 je sve objasnio. Andy je trenutno jedini igrač koji može konstantno igrati na najvišem nivou i zaslužio je taj broj 1 koji ga očito nevjerovatno inspiriše. A i Berdych je OK, trpa lovu u padže bez pretjeranih ambicija i pretjerivanja u treningu. Zato je valjda i uzeo Gorana za trenera, to treba poštovati
Četvrti meč je bio dokaz kako i jednodimenzionalna igra bez plana B može upaliti ako serva sluša. Mada ta Mkloševa serva i nije nešto, uglavnom ide u sredinu. Njemu je boje kada servira sa 190 nasat u ćošak nego sa konstantnih 225 u sredinu. Sutra će to Andy riješiti lijevom.