nokee95 je napisao/la:NebeskaSila96 je napisao/la:Ja necu nikog branit,ali me zanima jedna stvar.
Kad su klub navijaci preuzeli prvo sto je bilo u medijima i izjava da se zahvaljuju Emiru jer je povukao tuzbu ili tako nesto,i da mu klub duguje 120 hiljada KM i zahvaljujuci njemu odblokiran je racun kluba.A onda nakon 3 mjeseca isti taj Emir trazi svoj novac,i Abid za medije govori neka dodje taj Emir Mujadzic i donese napismeno da mu dugujemo.Ko koga tu yebe prije 3 mjeseca jedna prica da mu se zahvaljuju i rekli da mu klub duguje novac,i kasnije druga prica.Jedno je sigurno a da nesto tu smrdi,sad sta je ne znam i ne zelim ulazit u to.
Ovo fkt i mene zanima,
na pocetku bilo Emir nam izisao u susret, ne mora mu Jedinstvo vratiti dug i sad Abid odjednom govori kako ne postoji nikakav dokaz da mi njemu dugujemo pare, ko tu koga yebe vidjecemo haha
Gledaj tražilac izvršenja tj. E.M. može u svakom trenutku povući prijedlog za izvršenje bez obzira da li na to pristaje izvršenik tj. NKJ, s tim da ga to ne sprječava da u zakonom propisanom roku ponovo pokrene izvršenje. Isto tako može predložiti odlaganje izvršenja (naplatu duga za recimo 5-6 mjeseci) opet bez obzira na izvršenika tj. NKJ. s tim da traž. izvršenja može i prije isteka roka na koje je izvršenje odloženo zatražiti prijedlogom da se nastavi.
Dakle, vjerovatno E.M. povukao ili prije da je odložio naplatu duga za određeni period, i sad po isteku ili prije isteka tog roka je ponovo "aktivirao" naplatu duga.
Te priče oprostio, poklonio, halalio i sl. su priče za malu djecu, jer malo je vjerovati da bi se danas itko odrekao 1000 KM a tek navedenog duga koji se spominje. Koliko mi je poznato u trenutnoj upravi NKJ ima "pravnika" pa zašto ne izađu u javnost, a spominjala se je na početku transparentnost u radu, sa dokumentima da li čovjeku duguju ili ne, odnosno na osnovu čega im je čovjek blokirao račun. Ako oni nemaju taj dokument nek odu u banku u kojoj imaju račun i upitaju na osnovu čega im je isti blokiran, a ne da pozivaju jano da im on donosi na uvid.
Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.