NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

filip13

Re: Svaštara

Post Postao/la filip13 » 06 nov 2016, 22:56

Donnie Darko je napisao/la:
filip13 je napisao/la:giannis ako bude u sljedecih 5-6 sezona na prosjecima od npr. 19-8-5 komotno ga mozemo smatrati najboljim grckim kosarkasem svih vremena,bez obzira da li grcka reprezentacija u tom vremenu bila prvak evrope ili ne
Ako ga povrede zaobidju, hladno ce imati nekih 24-8-7 za nekoliko godina, mozda i vise poena. 19-8-5 je worst case scenario.

ma isao sam na taj najgori scenario,i sa tim prosjecima u nekoliko sezona tesko bi bilo ne smatrati ga najboljim grkom ikad

PlayGod
Kontakt:

Post Postao/la PlayGod » 07 nov 2016, 13:29

Jeste li vi ikad gledali Giannisa u kojoj partiji Grčke, odnosno u Europi. Da jeste, ne biste ga uspoređivali s takvim veličinama. Evo ja sam iz Hrvatske pa se sjećam utakmice iz kvalifikacije koja je ujedno vjerojatno bila i Giannisova najgora, ali nije ni da su druge bile bolje. Giannis je u toj utakmici imao 3/14 šut i 6 izgubljenih lopti i sve to uz Ukića!! kao čuvara. Zašto takav šut? Jer Giannis nema šut, puštalo ga se kao Rubia kad je Hrvatska pobjedila španjolsku, još jedan primjer igrača koji igra u NBA i tamo se smatra najboljim španjolskim playem, a u repki su i Llull i Rodriguez bolji od njega. No da se vratimo na Giannisa, zašto 6 izgubljenih lopti, jer se u Europi sude koraci, Giannisu su sudili svako malo ono što mu u NBA prolazi bez razmišljanja. Osim toga, nema toliko prostora u trici pa kada se obrana zgusne nema toliko prostora. Izgledao je potpuno izgubljeno

Sjetite se one grčke repke koja se pobjedila amere, kakve su to veličine. Ne mogu Giannisa staviti ispred, ne zbog toga što nema nikakvog uspjeha s repkom, iako mu ni to ne ide u prilog, nego jednostavno zato što je dok igra za repku loš, Nowitzki nije nikad bio prvak s Njemcima, možda je imao koju brončanu medalju ne sjećam se točno, ali je uvijek ubijao. Sjetite se Ginobilija, kakve je partije pružao u i americi i u utakmicama za Argentinu. Ne sumnjam da ce Giannis imati bolju statistiku i od njega, hoćete li onda reći i da je Giannis bolji od Ginobilija?

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 07 nov 2016, 13:40

Giannis je imao 21/22 godine na tim FIBA turnirima.Spanulis/Diamantidis/Papalukas bili su kud i kamo vise izgradjeni kosarkaski kad su napravili to sto spominjes.(Galis je posebna prica).On sa ovakvim sutom nece u FIBI nikad biti dominatan kao preko bare jer teren je manji,zone se igraju cesce i imat ce problema.Al nemoj donosit sudove na osnovu jednog internacionalnog turnira gdje je imao 21 godinu.

Njegov ucinak u FIBI bi mogao biti slican Kirilenku gdje svojom duzinom i fizikalijama ce pravit razliku na oba djela terena.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 07 nov 2016, 13:42

liku je 22 god. i vec ima brutalnu statistikum, alfa i omega svoje ekipe, bez njega se ne mogu sastaviti

ako bude u svom prajmu bude imao ove "LeBronovske" brojke koje Donnie napisa i ode daleko u playoffu naravno da cu ga smatrati boljim i od Manua i od svakog grka koji je igrao kosarku

zakacili se te repke kao da je ona jedino mjerilo
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

PlayGod
Kontakt:

Post Postao/la PlayGod » 07 nov 2016, 14:09

miki_92 je napisao/la:liku je 22 god. i vec ima brutalnu statistikum, alfa i omega svoje ekipe, bez njega se ne mogu sastaviti

ako bude u svom prajmu bude imao ove "LeBronovske" brojke koje Donnie napisa i ode daleko u playoffu naravno da cu ga smatrati boljim i od Manua i od svakog grka koji je igrao kosarku

A vi ste se zakačili statistike. Fuckas te lebronovske brojke ako timski uspjeh izostane, ovo ako ode daleko u playoffu je bitno. Imao je i Kevin Love u Minnesoti nevjerojatne brojke pa nisu bili ni blizu playoffa. Istina je da je još jako mlad, ali već ga sad stavljati ispred svih tih legendi je po meni smiješno.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 07 nov 2016, 14:24

Pa individualno je bolji od svih pomenutih.Jedan se okusao preko bare i nije dobro prosao.Drugi nije ni mogao proci.

No niko ga nece proglasit najboljim Grkom jer tek je poceo i nije nista uradio na bilo kojem nivou al polako.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 nov 2016, 14:32

Raul_64 je napisao/la:Pa individualno je bolji od svih pomenutih.Jedan se okusao preko bare i nije dobro prosao.Drugi nije ni mogao proci.

No niko ga nece proglasit najboljim Grkom jer tek je poceo i nije nista uradio na bilo kojem nivou al polako.
:thumbup:

Grci imaju veliku historiju košarke, strašne košarkaše, ne treba podcjenjivati nikoga, ali ovo što radi Nigerijanac tzv Grk je mnogo veći nivo od ostalih. Individualno ni blizu Giannisu.

PlayGod
Kontakt:

Post Postao/la PlayGod » 07 nov 2016, 14:42

Neutral je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la:Pa individualno je bolji od svih pomenutih.Jedan se okusao preko bare i nije dobro prosao.Drugi nije ni mogao proci.

:thumbup:

Grci imaju veliku historiju košarke, strašne košarkaše, ne treba podcjenjivati nikoga, ali ovo što radi Nigerijanac tzv Grk je mnogo veći nivo od ostalih. Individualno ni blizu Giannisu.
Gluposti, sta on to radi individualno, nabija brojke u ekipu koja je sve podredila njemu. Gdje je ta "dominacija" u tekmama za reprezentaciju, tamo bi mu trebalo bit još lakše jer je slabija konkurencija. Pogledajte Bojana kako igra za repku. Sad će se krenuti s onim, ne leži mu taj stil igre, još je mlad...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 nov 2016, 14:49

Čuj glupost, tek sada će u repci pokazati svoju pravu snagu. Podredila se jedna NBA ekipa njemu sa 20 i nešto godina, to dovoljno govori o njegovoj kvaliteti.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 07 nov 2016, 14:53

Bojan je na Olimpijadi izgledao kao najbolji strijelac svijeta, a svi vrlo dobro znamo da je on u NBA nista vise od obicnog sutera. Na predolimpijskom turniru je nadigrao Galloa pa to opet ne znaci da je Gallo poprilicno bolji igrac. Ovo "dobio slobodu pa nabija brojke u nekoj NBA ekipi" je jedna od vecih gluposti koje se ovdje izjavljuju, eto fakat svakom glupanu ce NBA treneri dat loptu u ruke i tolike ovlasti i jos ce svaki glupan bit u stanju ostvarivat 20+ poena 8-9 skokva i 6 asistencija sa preko 50% iz igre. To sto s njim na terenu Bucksi izgledaju odlicno, a bez njega ko tarabe to je isto nebitno.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 07 nov 2016, 14:57

Giannis ima 21 poen na preko 50% iz igre , to nije nabijanje.Giannis ima 2 blokade i 2 ukradene u prosjeku , vjerovao ili ne , to se ne moze nabit.
Giannis ima (makar pocetak sezone bio) per od 28 u rangu ultimativnih velikana i malo njih u tim godinama.
Giannis je defanzivno daleko najbolji igrac ekipe sto ce sve napredne brojke pokazati ili sama utakmica ako je pogledas jednom.

Bogdanovic je sa 22 godine bio majmunisan od Henry Domercanta na slicnim takmicenjima(kakvo kucanje Bavcica ole)

No ti si vidio jedan mec ove sezone u kojem je Bojan u najboljim godinama bio bolji od Ante i valda si donio zakljucak za sva vremena.
Jer sa 21 godinom nije dominatan u FIBA basketu vec?

I taj turnir zavrsi sa 15 poena / 6 skokova na 50% iz igre i taj mec protiv Hrvatske mu bijase najlosiji za koji si toliko zapeo.

https://archive.fiba.com/pages/eng/fa/g ... istic.html

Dragic nadigrao Karia koji ce nakon ovog ljeta osvojit 2 MVP titule zaredom.Kako je samo mogao.Jos sa 26 godina.O cemu ti pricas , sudis igracu zbog jednog ljetnog turnira od 3 utakmica sa 21 godinom.Sto ti je bolji pokazatelj nego NBA sezona od 82 utakmice.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 07 nov 2016, 15:07

Ma drugacija je evropska kosarka,pogotovo za igrace bez suta,zato ponekad USA i ima hajd reci problema sa evropskim repkama..jos malo koraci ovo ono i dobije se sta se dobije..Giannis je definitivno najbolji igrac Grcke reprezentacije svih vremena na racun ovoga sto radi u NBA,mislim da je i vise nego evidentno da Spanulis,Galis ili Diamantidis ovo u NBA nikad nebi mogli..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

PlayGod
Kontakt:

Post Postao/la PlayGod » 07 nov 2016, 16:36

Ne mislim nabijanje statistike kao da igra za statistiku, već je ona posljedica toga što je u takvoj ekipi koja sama po sebi nije kvalitetna, a i kao što sam rekao, sustav je podređen njemu. Ja ga osobno ne vidim kao prvog igrača šampionske ekipe, po vašim riječima, vi ga vidite, no ok, svatko ima svoje mišljenje. I te bi brojke pale kada bi se našao u po meni odgovarajućoj ulozi ekipa koja bi bila kompetentna playoff ekipa, što nije loše, ali bi po meni bio realan prikaz stanja.

Svima se brojke mijenjaju ovisno o kontekstu, sjetite se Lina iz Knicksa ili sad iz Netsa, odlične brojke, poeni, ukradene lopte, ali on u pravoj, kompetentnoj ekipi neće biti tako dobar, neće imati takvu ulogu, bit će back up play koji će zabijati svoje, ali te brojke neće biti nikako ovako visoke. Isto tako pogledajte Biyomba i kako je igrao kada je Valanciunas prošle sezone bio ozljeđen, imao je valjda gotovo svaku utakmicu 15 skokova i 2-3 blokade. Znači li to da je taj igrač tako dobar jer ima takve lude brojke kada igra veću minutažu, naravno da ne. Ish Smith prošle godine u philadelphiji itd itd. Ja Giannisa vidim kao novog Kirilenka. Kirilenko je isto imao monstruozne brojke, oko 3 blokade po utakmici mislim, ali je bio 3. opcija u Uti nakon Derona i Boozera. Nekako mi je teško zamisliti šampionsku ekipu u kojoj bi Giannis glumio nekog playa.

A što se tiče Giannisa u repki, ne znam, valjda ja uvijek piknem lošu utakmicu ali sjećam se i da je na prošlogodišnjem eurobasketu protiv hrvatske isto bio loš, sad sam išao provjeriti, 6 poena.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 07 nov 2016, 17:11

komentar u ovom slučaju stvarno nije potreban :wave:
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 07 nov 2016, 17:15

@Clutch je u 2 rečenice objasnio sve :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 07 nov 2016, 18:17

"Last time they count me out, what I do Game 6?"

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 nov 2016, 19:14

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 07 nov 2016, 19:48

Pa naravno, Diamantidis jeste najveci grcki kosarkas svih vremena i vjerovatno drugi najbolji ikad jer bi vjerovatno sa onakom odbranom imao i dobru NBA karijeru, ali ono sto je sigurno da nebi igrao ni blizu dobro kao Giannis.

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 nov 2016, 19:55

miki_92 je napisao/la:liku je 22 god. i vec ima brutalnu statistikum, alfa i omega svoje ekipe, bez njega se ne mogu sastaviti

ja bolan,a ni da se spomene njegova vrlo dobra prosla sezona u nba

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 nov 2016, 19:59

Da bi posta legenda Grcke mora i pored nba nesto napraviti....Evropska,Svjetska,Olimpijada.....Nije ni Stojakovic u Srbiji najbolji..

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: NEZALAGANJE i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []