Ne mislim nabijanje statistike kao da igra za statistiku, već je ona posljedica toga što je u takvoj ekipi koja sama po sebi nije kvalitetna, a i kao što sam rekao, sustav je podređen njemu. Ja ga osobno ne vidim kao prvog igrača šampionske ekipe, po vašim riječima, vi ga vidite, no ok, svatko ima svoje mišljenje. I te bi brojke pale kada bi se našao u po meni odgovarajućoj ulozi ekipa koja bi bila kompetentna playoff ekipa, što nije loše, ali bi po meni bio realan prikaz stanja.
Svima se brojke mijenjaju ovisno o kontekstu, sjetite se Lina iz Knicksa ili sad iz Netsa, odlične brojke, poeni, ukradene lopte, ali on u pravoj, kompetentnoj ekipi neće biti tako dobar, neće imati takvu ulogu, bit će back up play koji će zabijati svoje, ali te brojke neće biti nikako ovako visoke. Isto tako pogledajte Biyomba i kako je igrao kada je Valanciunas prošle sezone bio ozljeđen, imao je valjda gotovo svaku utakmicu 15 skokova i 2-3 blokade. Znači li to da je taj igrač tako dobar jer ima takve lude brojke kada igra veću minutažu, naravno da ne. Ish Smith prošle godine u philadelphiji itd itd. Ja Giannisa vidim kao novog Kirilenka. Kirilenko je isto imao monstruozne brojke, oko 3 blokade po utakmici mislim, ali je bio 3. opcija u Uti nakon Derona i Boozera. Nekako mi je teško zamisliti šampionsku ekipu u kojoj bi Giannis glumio nekog playa.
A što se tiče Giannisa u repki, ne znam, valjda ja uvijek piknem lošu utakmicu ali sjećam se i da je na prošlogodišnjem eurobasketu protiv hrvatske isto bio loš, sad sam išao provjeriti, 6 poena.