RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Zoom088
Kontakt:

Re: RE: Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Zoom088 » 07 nov 2016, 07:23

Neutral je napisao/la:Ja iz pouzdanih izvora znam da je grb mnogima problem
Steta qrtzu, brato.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 08 nov 2016, 10:48

NISAM DOŠAO U VELEŽ DA BUDEM TRENER U FEDERALNOJ LIGI

Mostar -- "Ovo su ipak igrači koji su dugo prolazili kroz agoniju, za 8 kola su skupili samo 3 boda i ovo je rezultatski pomak za njih. To je ekipa koja je ipak stekla gubitnički mentalitet, a da bi to promijenili treba vremena. To je proces", izjavio je zaDnevni list šef stručnog štaba FK Velež, Ibro Rahimić.

Velež je od njegovog dolaska za šefa struke osvojio 9 bodova. U posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva će biti domaćini zahuktalom GOŠK-u koji je u posljednja četiri kola bez poraza.

"Ako dobijemo GOŠK, opet smo s ovom ekipom napravili veliki uspjeh. Gledao sam GOŠK protiv Sloge iz Siminog Hana, Miljenko Bošnjak im je ključni igrač u veznom redu, a dobio je treći žuti karton i neće igrati protiv nas. Od njega sve kreće, ali ipak GOŠK ima još par dobrih pojedinaca, stabilan su klub, bivši premijerligaš. Ali mi smo vrlo motivirani i s pobjedom bi mogli kazati da smo se stvarno vratili u igru za opstanak" , priča Rahimić.

Očekuje se da će na proljeće za klub sve biti drukčije…

"Pauzu ćemo iskoristiti da dovedemo igrače i krenemo pobjeđivati. Želim graditi pobjednički mentalitet i ekipu koja će se onda prošetati sljedeće sezone kroz Premijer ligu. To je naš cilj i u tome ćemo ustrajati", istakao je Ibro Rahimić.

Rahimić je najavio testirati pojedince u jesenjem dijelu prvenstva i ocijeniti ko bi ekipi mogao pomoći i u drugom dijelu sezone te prema tome dalje graditi tim.

"Igrača koji ne mogu zadovoljiti Velež se neće odreći, tu je nekoliko klubova u nižem rangu, poput konjičkog Igmana kojem dobro ide, gdje mogu pokušati dokazati se. Za njih je bolje da igraju. Ali Velež nema vremena čekati ih, to je njihov lični problem da dođu na traženi nivo. I ja sam išao na posudbu u Leotar pa se vratio u Velež. Igrači se moraju držati nekih pravila, ja ni za koga neću igrati, a nisam došao u Velež da budem trener u federalnoj ligi", poručio je Rahimić u izjavi za Dnevni list.

(StarMo)

http://www.starmo.ba/sport2/item/59843- ... -ligi.html

Samo jako broI :clap:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Babatunde
Kontakt:

Post Postao/la Babatunde » 08 nov 2016, 18:36

IBRO RAHIMIC! :bow: :bow:
SVI NA STADION U SUBOTU!!!
I KAD TI NE IDE, MOSTAR JE UZ TEBE...
Samo igraj ti i ne predaj se, pjesmom cu te bodriti...
FORZA VELEŽ!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 09 nov 2016, 07:08

slika

NERETVA HLADNA STARI MOST VELEŽ I RAJA

23 godine od gnusnug čina i rušenja Starog Mosta simbola Mostara. Šleper granata može srušiti svaki most ali ono što mi pravi mostarci nosimo u srcu nikad. Uz Velež moja druga ljubav,moj drug,moj otac,moja majka,moj brat,moje oko. Stari limvo te ko gabo bola :ljepota:

UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 09 nov 2016, 07:42

Za svu mostarsku djecu da dobro poslušaju ove riječi. Legenda mostarskog Veleža. Gospodin Muhamed Mujić

Naježi se yebo me otac usta :tokralju: :tokralju:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

saffet
Kontakt:

Post Postao/la saffet » 09 nov 2016, 08:02

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Za svu mostarsku djecu da dobro poslušaju ove riječi. Legenda mostarskog Veleža. Gospodin Muhamed Mujić

Naježi se yebo me otac usta :tokralju: :tokralju:
Nevjerovatno! Koja su gospoda tad igrači bili. Skupi danas sve igrače Premijer lige, njihov vokabular, opet neće imati ovakav način izražavanja i elegancijom kojom je zračio naš rahmetli Muhamed Mujić. Da naši mali puleni prime njegovu poruku, a Muhamedu neka je vječni rahmet i lahka mostarska zemlja.

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 10 nov 2016, 10:39

Kolko je tačna informacija da su vam navijači nakon one paljevine u klupskim prostorijama kupili duplo više mašina za pranje i sušenje opreme nego što je izgorilo ?

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 10 nov 2016, 16:20

narodniheroj je napisao/la:Kolko je tačna informacija da su vam navijači nakon one paljevine u klupskim prostorijama kupili duplo više mašina za pranje i sušenje opreme nego što je izgorilo ?
Sad-zasad 10 masina ;) .

Da porucim samo dusmanima, ako nam zapalite Vrapcice, za 3 dana cemo dignuti stadion u Sjevernom. Nemojte nas ljutit

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 10 nov 2016, 19:13

narodniheroj je napisao/la:Kolko je tačna informacija da su vam navijači nakon one paljevine u klupskim prostorijama kupili duplo više mašina za pranje i sušenje opreme nego što je izgorilo ?
Brato skupili navijaci gutu para odmah. Uprava rekla ne treba niko nista mi cemo uzet ali ovo je vrh vrhova. Tata jedini :tokralju: :tokralju:

slika

Ljubav žešća
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 10 nov 2016, 19:34

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
Brato skupili navijaci gutu para odmah. Uprava rekla ne treba niko nista mi cemo uzet ali ovo je vrh vrhova. Tata jedini :tokralju: :tokralju:

slika

Ljubav žešća
Jutros pročitah na drugom forumu a nisam nigdje na portalima ništa upratio pa reko možda neko lupa.
Al za ovo svaka čast, mada mene fakat nije iznenadilo. Ranije sam već ovdje pisao da imam informacije o velikim promjenama u Velezu i po svemu one se dešavaju.

U svakom slučaju sretno rođeni, imate moju podršku. Pisao sam s jednim vasim momkom na pp , volio bih da nam opet dođete na Grbavicu u onom rekordnom broju, prejako je bilo. :salut:

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 10 nov 2016, 20:17

narodniheroj je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:

slika

Ljubav žešća
Jutros pročitah na drugom forumu a nisam nigdje na portalima ništa upratio pa reko možda neko lupa.
Al za ovo svaka čast, mada mene fakat nije iznenadilo. Ranije sam već ovdje pisao da imam informacije o velikim promjenama u Velezu i po svemu one se dešavaju.

U svakom slučaju sretno rođeni, imate moju podršku. Pisao sam s jednim vasim momkom na pp , volio bih da nam opet dođete na Grbavicu u onom rekordnom broju, prejako je bilo. :salut:

Hvala brato :salut: Mnogi ne vjeruju u ono sto mi pricamo o Velezu. Nece se nista desiti preko noci niti mi niti ljudi koji su u klubu zelimo neki instant blic. Polako se radi ali na svaki segment se gleda da bude profesionalno odrađen. Od ove pauze iz prve-druge se ubacuje u trecu i tu sve krece. Vecinom se do sada radilo da omladinci imaju uslove kakve zasluzuju sto se 50% odradilo (jos samo te posebne svlacionice za njih i zgrada gdje ce biti smjesteni mladi igraci iz hercegovine koji nisu iz Mostara a zele se iskusati u Velezu). Po mojim friskim saznanjima od ljeta ide sastavljanje centralne tribine (dedare) i RA tribine koje ce biti pokrivene ono engleski da igracima ispadaju krmelji iz ociju kad zagrmi,idu reflektori i objekti u sklopu dedare. Ovi ljudi koji su sada u klubu se ne zajebaju sekunde i ono vojnički vracaju klub tamo gdje mu je i mjesto. Vec su isplatili gomilu tuzbi kao i onu najvecu od skoro 150 000 neki dan. Iz dzepa daju onim kokosarima koji tuze za 5-10 milja. Na proljece cemo imati ekipu iznad ove federalne lige koja ce biti baza za povratak iduce godine. Velez se ne moze ugasiti i on je morao dotaknuti dno gdje se iz njega nije imalo vise nista ukrast da lopovi sami odu i normalni ga preuzmu. Legende su isto tu Dule Mara Corba evo navodno i Vaha se ukljucuje. Drago mi je sto smo mnogima trn u oku i sto ce mnogi kroz kiseli osmjeh procitati ovo ali ako ovi ljudi ostanu jos dugo kao sto su obecali Velez ce biti beton i prvi klub iz BH koji ce se plasirati u neku grupnu fazu. Mi smo to zasluzili kao i nas Velež koji je doživio toliku nepravdu i najranjeniji je bio trn u oku svim dušmanima. Sto se tice gostovanja na grbavici ma normala brato ta Velez dolazi a ne neki kvazi klub kojem treba hotel Zenit čaršafa da skupi 300 ljudi. Zivio druze :salut:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 12 nov 2016, 19:34

Za najgoru ekipu Veleža svih vremena i najvece antitalente koji su nosili taj sveti mostarski crveni dres sa petokrakom :wave:

UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Muerte
Kontakt:

Post Postao/la Muerte » 13 nov 2016, 12:01

Koliko je Radnik platio Pecu ?

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 13 nov 2016, 13:12

Muerte je napisao/la:Koliko je Radnik platio Pecu ?
40 hiljada, odnosno sav dug Veleza prema Peci. Mada ce njemu skocit cijena, nisi ni svjestan koliko, pogotovo sa Krstajicem

Zodi41
Kontakt:

Post Postao/la Zodi41 » 13 nov 2016, 16:44

Pa kako on zaradi 40.000 km da mu se duguje a ni 18 godina nije imao.Boze sacuvaj.Mislim ne kazem da nije dobar igrac( mada sam ga gledao prosle godine protiv Borca u vrapcicima 1-1, matic cini mi se dao go za 1-0 i onda Muharemovic na insistiranje publike ubaci Pecu a on ne zna gdje goni i izgubi loptu i primiste go) i da se nece unovciti nego kako se uspjelo njemu dugovati 40.000 kad je cini mi se tek te sezone poceo na klupi biti.....p.s gdje zavrsi onaj Sadikovski ili kako vec.Bas je tu utakmicu protiv Borca igrao spica, 120 kg frajer ima, veze blage nema

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 13 nov 2016, 16:48

Zodi41 je napisao/la:Pa kako on zaradi 40.000 km da mu se duguje a ni 18 godina nije imao.Boze sacuvaj.Mislim ne kazem da nije dobar igrac( mada sam ga gledao prosle godine protiv Borca u vrapcicima 1-1, matic cini mi se dao go za 1-0 i onda Muharemovic na insistiranje publike ubaci Pecu a on ne zna gdje goni i izgubi loptu i primiste go) i da se nece unovciti nego kako se uspjelo njemu dugovati 40.000 kad je cini mi se tek te sezone poceo na klupi biti.....p.s gdje zavrsi onaj Sadikovski ili kako vec.Bas je tu utakmicu protiv Borca igrao spica, 120 kg frajer ima, veze blage nema
Čadikovski? Igra za Kolubaru trenutno.

Toffie
Kontakt:

Post Postao/la Toffie » 13 nov 2016, 16:54

Zna li se ko leti ko dolazi ove zime

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 nov 2016, 16:58

Zodi41 je napisao/la:Pa kako on zaradi 40.000 km da mu se duguje a ni 18 godina nije imao.Boze sacuvaj.Mislim ne kazem da nije dobar igrac( mada sam ga gledao prosle godine protiv Borca u vrapcicima 1-1, matic cini mi se dao go za 1-0 i onda Muharemovic na insistiranje publike ubaci Pecu a on ne zna gdje goni i izgubi loptu i primiste go) i da se nece unovciti nego kako se uspjelo njemu dugovati 40.000 kad je cini mi se tek te sezone poceo na klupi biti.....p.s gdje zavrsi onaj Sadikovski ili kako vec.Bas je tu utakmicu protiv Borca igrao spica, 120 kg frajer ima, veze blage nema
Pa koliko je Mirza dobio od Veleža?

Peco je jedan u niz Veležovih omladinaca koji su odlični igrač.

Zamisli Velež da je tu i dalje jedan Letić, Peco, Behram, Brković, Hodžić uz par iskusnih igrača, to bi bio hit u prvenstvu i to vam garantujem.

Zodi41
Kontakt:

Post Postao/la Zodi41 » 13 nov 2016, 17:03

Neutral je napisao/la:
Pa koliko je Mirza dobio od Veleža?

Peco je jedan u niz Veležovih omladinaca koji su odlični igrač.

Zamisli Velež da je tu i dalje jedan Letić, Peco, Behram, Brković, Hodžić uz par iskusnih igrača, to bi bio hit u prvenstvu i to vam garantujem.
Ne kazem ja da on nije dobar igrac.Mirza je godina bio u prvom timu cak cini mi se i najbolji strelac( nastranu to sto veze nema).samo sam rekao da je Peco bio pri prvom timu maximalno godinu- dvoje i kako je mogao nastati dug od 40.000

Muerte
Kontakt:

Post Postao/la Muerte » 13 nov 2016, 17:04

shaman7 je napisao/la:
Muerte je napisao/la:Koliko je Radnik platio Pecu ?
40 hiljada, odnosno sav dug Veleza prema Peci. Mada ce njemu skocit cijena, nisi ni svjestan koliko, pogotovo sa Krstajicem
E moj Misimovicu...
Smijesna cifra

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.