Postao/la BuffonGigi » 14 nov 2016, 16:08
Glupo se raspravljati o tome i suditi o treneru nakon ovako malog uzorka utakmica, al evo neko moje vidjenje. Prije svega Walton je pravi Laker i simpatican covjek, zato mu u startu trebaju svi dati podrsku, i znam da su navijaci unaprijed bili za njega 100%. Druga stvar je to sto sam konacno nakon 4-5 godina poceo gledati kompletne utakmice Lakersa cesto, nekad nisam imao vremena, a u prosle 2 godine te utakmice su bile negledljive. Ovo sto sam vidio kod same igre je zaista ogroman napredak vec, kako sjajan protok lopte i koliko izradjenih akcija. Rotacija je vrlo osjetljiva stvar s ovako mladim i fizicki poprilicno inferiornim igracima. Recimo Russel je tip igraca koji nesto sporije sazrijeva kad su fizikalije u pitanju, on kosarku u malom prstu ima i to se vidjelo prvi put kad je stao na parket, Ingram definitivno ne treba imati preko 20 minuta po utakmici, jer igra poziciju na kojoj je najvise zvijeri u NBA, a on je jadan ko grancica, sto se pogotovo vidi kad ostane na parketu malo duze. Mislim da je Walton svjestan svega, i da ce dosta istrosenih igraca imati zapazene role ove sezone jer cilj nije ni prsten ni playoff, vec razvijanje potencijala kojeg imamo. Veliki ugovori su i dati Mozgovu i Dengu zato da se ne bi i iduce ljeto spekulisalo i pravile velike promjene u timu, sad je ocigledno da uprava ide da izgura ovaj potencijal do kraja. Russel i Ingram su dvije sjajne prve opcije za buducnost, Randle i Clarkson kao dva motora ekipe, mislim da ovo dobro izgleda i ima potencijal da uspije za 2-3 godine.
I da dodam da me stvarno raduje igra Lou Williamsa, on je trenutno napadacka prva opcija ekipe koja igra timsku kosarku, i mogu reci da ga je Walton preporodio. Ofanzivni potencijal mu nikad nije bio upitan, ali uzasna selekcija suta i divljanje su bili prisutni u zadnje 3 godine, toga sada nema.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)