LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

majestic24
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la majestic24 » 13 nov 2016, 21:50

Kobe Bryant je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Rutinska pobjeda i uz to opet niko nije odigrao preko 30 minuta sto je odlicno sa obzirom na vecerasnju utakmicu protiv Minnesote...

Opet smo u drugom poluvremenu napravili prilagodbe i protivniku samo dopustili 43 poena :tokralju: :tokralju:

Iskreno potajno se nadam PO-u, no 6 utakmica (SAS, Bulls, OKC, GSW x2, Hawks) nakon Utorka ce pokazati imamo li potencijal za PO.

Zapad je rezervisan za 7 ekipa : 3 apsolutno sigurne GSW, SAS , LAC , 2 98% : UTA, POR i 2 90% : HOU i OKC , mi se eventualno možemo boriti za 8-mo mjesto sa MEM, DEN DAL , a možda i SAC i PHO , a MIN i NOP su najveća razočarenja za sada.
Portland 90% siguran u PO??? How yes no

Pa ljudi imaju Lillarda i McColluma,Masson Plumle startni centar. Njima je plafon 8 pozicija u regularno djelu. Hpuston za sada dobar..ali oni i njihova odbrana...uh...
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 14 nov 2016, 02:28

ko da gledam debil young ce mu igrati i drugo poluvrijeme 15 minuta naustrb ingrama... :evil:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 14 nov 2016, 06:59

KK_Bosna je napisao/la:ko da gledam debil young ce mu igrati i drugo poluvrijeme 15 minuta naustrb ingrama... :evil:
Ingram je malo pod poštedom, izvinuo je članak. Ali bez obzira užasna odbrana :roll:

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 14 nov 2016, 13:43

pridjemo na jednocifrenu razliku 6 minuta do kraja i sta genije radi?

stavlja russella na wigginsa :facepalm:

naravno, drew je pogodio jedno 3,4 puta i podijelio 6,7 lopti svojim saigracima kojima je izigrao citavu "odbranu" i u 3 minute se ljudi odlijepise na +20... ustvari nisu ljudi, vec odron od ekipe jos bez lavinea :thumbdown:

pa ni radonjic ne bi napravio takvu odluku kad se lomi tekma :tokralju:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 14 nov 2016, 14:28

sinoc do sada najgora predstava, nadam se da su nesta naucili :hmmmmm:

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 14 nov 2016, 14:31

Sta ce bolan nauciti, ovako mlada ekipa nece jos dugo odigrati b2b utakmicu kako treba. U skladu s tim umorom su i rotacije radjene a nije ni Minny vise za zajebanciju.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 nov 2016, 14:38

Trener ti dobije 2 utakmice za redom fenomenalnim prilagodbama (a da ne pricam o postavci igre protiv GSW i taktickog unistavanja Kerra prije toga) i onda izgubi jednu utakmicu koja je b2b i u kojoj ti protivniku ulazi sve sto bace na kos (a isti trener te nekako i vrati utakmicu stalnim miksanjem i trazenjem prave petorke iako je skoro citava ekipa van ritma) i odma ga idemo pljuvat da je debil. Jedva docekao poraz da moze s.r.a.t po Waltonu, nista neobicno.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 14 nov 2016, 14:53

da, ulaze sve sto bace na kos... KAT odigrao najgoru utakmicu u zivotu, lavine nije igrao, jedino je wigginsa islo... i kad trebas da imas neke koristi od ebenog denga, on stavlja INGRAMA na wigginsa koji ga natrpa i onda na kraju russella... ali etom vidim da ti smatras da ga je russell trebao cuvati :tokralju:

znaci bukvalno jedan igrac nas je dobio...

a o umoru da ne pricamo jer su se odmorili igrati proslu utakmicu

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 14 nov 2016, 14:57

Ne možete od Waltona svaku utakmicu čuda očekivati. Polahko
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 nov 2016, 15:01

Sto se prije pomiris s tim da Walton nije debil od trenera bit ce ti lakse. Bukvalno prva losa odluka od starta sezone je bilo to stavljanje Russella na Wigginsa.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 14 nov 2016, 15:08

Epidaurus je napisao/la:Sto se prije pomiris s tim da Walton nije debil od trenera bit ce ti lakse. Bukvalno prva losa odluka od starta sezone je bilo to stavljanje Russella na Wigginsa.
nije debil, al nije ni genije kakvim ga ti smatras

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 nov 2016, 15:12

Ovo sto je do sada izvukao od ove ekipe je genijalno. Vidjet cemo kako ce nastavit.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 14 nov 2016, 15:25

Epidaurus je napisao/la:Ovo sto je do sada izvukao od ove ekipe je genijalno. Vidjet cemo kako ce nastavit.
slazem se da izvlaci vise od maksimuma s obzirom da u ekipi ima denga, mozgova i younga sa velikom minutazom

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 nov 2016, 15:33

Youngova minutaza je apsolutno opravdana i zasluzena. Prije svega on je jedini klasicni bek suter u ekipi a plus jos igra dosta dobro u oba smjera. Ja sam bio prvi da ga se strecha al dok igra ovako kako igra 20+ minuta je sasvim opravdano. Deng je igrac koji bi trebao imati manju minutazu i Ingram bi trebao dobiti veci dio njegovih minuta. Mozgov takodjer sasvim solidan, ne vidim stvarno ko bi trebao igrati vise minuta na centru od njega.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 14 nov 2016, 15:56

Epidaurus je napisao/la:Youngova minutaza je apsolutno opravdana i zasluzena. Prije svega on je jedini klasicni bek suter u ekipi a plus jos igra dosta dobro u oba smjera. Ja sam bio prvi da ga se strecha al dok igra ovako kako igra 20+ minuta je sasvim opravdano. Deng je igrac koji bi trebao imati manju minutazu i Ingram bi trebao dobiti veci dio njegovih minuta. Mozgov takodjer sasvim solidan, ne vidim stvarno ko bi trebao igrati vise minuta na centru od njega.
sve to znam, al kazem kad mu moraju ta tri panja igrati po 20+ minuta, sve preko 20 pobjeda u sezoni je overachievement

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 14 nov 2016, 16:08

Glupo se raspravljati o tome i suditi o treneru nakon ovako malog uzorka utakmica, al evo neko moje vidjenje. Prije svega Walton je pravi Laker i simpatican covjek, zato mu u startu trebaju svi dati podrsku, i znam da su navijaci unaprijed bili za njega 100%. Druga stvar je to sto sam konacno nakon 4-5 godina poceo gledati kompletne utakmice Lakersa cesto, nekad nisam imao vremena, a u prosle 2 godine te utakmice su bile negledljive. Ovo sto sam vidio kod same igre je zaista ogroman napredak vec, kako sjajan protok lopte i koliko izradjenih akcija. Rotacija je vrlo osjetljiva stvar s ovako mladim i fizicki poprilicno inferiornim igracima. Recimo Russel je tip igraca koji nesto sporije sazrijeva kad su fizikalije u pitanju, on kosarku u malom prstu ima i to se vidjelo prvi put kad je stao na parket, Ingram definitivno ne treba imati preko 20 minuta po utakmici, jer igra poziciju na kojoj je najvise zvijeri u NBA, a on je jadan ko grancica, sto se pogotovo vidi kad ostane na parketu malo duze. Mislim da je Walton svjestan svega, i da ce dosta istrosenih igraca imati zapazene role ove sezone jer cilj nije ni prsten ni playoff, vec razvijanje potencijala kojeg imamo. Veliki ugovori su i dati Mozgovu i Dengu zato da se ne bi i iduce ljeto spekulisalo i pravile velike promjene u timu, sad je ocigledno da uprava ide da izgura ovaj potencijal do kraja. Russel i Ingram su dvije sjajne prve opcije za buducnost, Randle i Clarkson kao dva motora ekipe, mislim da ovo dobro izgleda i ima potencijal da uspije za 2-3 godine.

I da dodam da me stvarno raduje igra Lou Williamsa, on je trenutno napadacka prva opcija ekipe koja igra timsku kosarku, i mogu reci da ga je Walton preporodio. Ofanzivni potencijal mu nikad nije bio upitan, ali uzasna selekcija suta i divljanje su bili prisutni u zadnje 3 godine, toga sada nema.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 14 nov 2016, 18:48

@PaskalHens, takav rječnik je neprimjeren za ovaj forum. Kad se vratiš razmisli dobro prije nego opet počneš vrijeđati jer ti ovo nije prvi put. Pozdrav.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 14 nov 2016, 19:58

ja sam iskreno očekivao pobjedu sinoć, prvenstveno zbog toga što imamo jednu od najboljih klupa lige, a minnesota ima i više nego kriminalnu.. mislio sam da ćemo u tim momentima praviti prednost, ali eto izgleda da je wiggins bio prejak..

razočaran sam, 30 razlike nije malo, ali sigurno je da će i ovakvih, ali i momenata kao pobjeda protiv GSW-a biti u ovoj sezoni..
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 16 nov 2016, 10:43

Šta ono kaže @KK Bosna , uzeo bih 100x Okafora prije Russella :D , hajde vi griješimo , Okafor je prošle godine bio bolji i možda jedan od najspremniji rookiea , ali sada izlazi kvalitet sve više i više ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 nov 2016, 11:04

Odlicna predstava nasih igraca u napadu, no Walton ce morati sa igracima poceti raditi na odbrani...
The Lakers scored 120 points for the fourth time this season after managing the feat just three times in the previous two seasons combined
:kafa: :kafa:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.