NK Široki Brijeg
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Re: NK Široki Brijeg
Ne znam sta se tu ima skontati. Siroki organizirano egzistira, kontinuirano radi, naravno da je takvim klubovima u interesu sto zdravije okruzenje i sto veci rad i organizacija celnog nogometnog saveza. Ali, ja necu reci da znam koji su njegovi motivi, ciljevi, planovi bili, ali morao je imati bar neki razlog, jer inace to nema smisla, ide kontra svih. Uostalom, samo je jedan covjek, ne znam sta se o tome uopce prica, nije 15 delegata iz ŠB... Da li je u pravu kad kaze da se na toj nekoj ''pred-sjednici'' prije svega ovog dogovorilo jednoglasno da nece biti podrzavanja takvog cega, pa ovi ispali licemjeri, ja ne znam, a nije toliko bitno. Ali opet, jest licemjerno i od ljudi ovdje kad toliko godina podrzavaju raspustanje saveza i guranje ljudi u njemu vani, da sad gledaju kako se nisu mogli dogovoriti. Pa kako ce se dogovoriti, nije se nista u drzavi dogovorilo isprve, osim eventualno kakav kredit ili nacionalna podjela gradjana i adekvatno ekonomsko iskoristavanje, a fala bogu to jest termin koji univerzalno svi razumiju i u nacelu se oko njega slazu. Glupa ti malo ta prica, kao da sad Široki sabotira reprezentaciju, klubove, a sami se nalaze pred povijesnom mogucnoscu prolaska jednog jakog protivnika i potencijalno lakseg u iducem pretkolu, iz sebi nekih znanih razloga. Ili uopce neka prica o Gavaricu, de, bolan, kao da Olimpik tu nije znao sta radi, a Savez kasnije pokrivao, i sta vec ne. Tu je jasno jedino da nesto debelo ne stima, da svatko na svoju ruku nesto radi, i dzaba. Mozes ti sada reci vi ste krivi, onaj drugi ce reci oni su, treci ce reci oboje su, ali sustina stvari je da to jednostavno ne funkcionira, sto je i dovelo do ovakvog stanja. Ja shvacam logiku takvog cega, i ja osobno sam tuzan da se ni oko cega dogovoriti ne mogu, ali to je realnost drzave, i koga ces ti natjerati da radi nesto drugacije.
...Život za Široki...
- velez_mostar
- Kontakt:
Kome pricate suplje price vise, deklarisite se javno, i priznajte da ste spremni i da vam Siroki ne igra, samo da reprezentacija bude blokirana, a to vazi i za navijace Zrinjskog, i Borca, i tacka.
Eto, sada mozete uzivati, nema vise Dzeke, Pjane, Spahe, i ostalih neprijatelja!
Eto, sada mozete uzivati, nema vise Dzeke, Pjane, Spahe, i ostalih neprijatelja!
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ako to vjerujes zaista, onda si u zescim deluzijama velicine.
Da, nastranu sto klub ne moze zivjeti od euro nastupa od cega najvise i egzistira, al nek ne igra BH reprezentacija, to je najbitnije.
E ne bi da je ne znam sta... Jos sam i upuceniji u nju garantiram vise nego 50 posto samodeklariranih ''patriota'' ovdje, al eto.
Smijesno.
Da, nastranu sto klub ne moze zivjeti od euro nastupa od cega najvise i egzistira, al nek ne igra BH reprezentacija, to je najbitnije.

Smijesno.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 18 jul 2010, 16:48, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...
-
- Kontakt:
priznajem da su peterostruki prvaci svijeta to bi mi bilo u interesu hehe šala mala, mislim da nitko tako ne razmišlja, a druga je stvar sto se tako uvriježilo milješnje utjecajem medija ponajviše, a Bože moj uvijek ima budala koji bi tako razmišljali, i mislim da s tvoje strane nije korektno sto si rekao, uvijek će me razveseliti bilo koji uspjeh sportski s ovih prostora i trebao bi i ti tako razmišljati i davati podršku šb da dođe bar do 4. pretkola pa ce i tvom veležu bit lakše kad nekad izbore europuvelez_mostar je napisao/la:Kome pricate suplje price vise, deklarisite se javno, i priznajte da ste spremni i da vam Siroki ne igra, samo da reprezentacija bude blokirana, a to vazi i za navijace Zrinjskog, i Borca, i tacka.

- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ovo vec lici na dres, lijepo. Konacno da je stigla i nova linija, nek su i promijenili ono prvo sto je doslo, to na dres licilo nije.
Ovo je valjda gostujuci, a valjda ce i domaci biti jednako lijep, u standardnoj plavoj ili plavobijeloj boji.

Ovo je valjda gostujuci, a valjda ce i domaci biti jednako lijep, u standardnoj plavoj ili plavobijeloj boji.

...Život za Široki...
- velez_mostar
- Kontakt:
sb citizen je napisao/la:priznajem da su peterostruki prvaci svijeta to bi mi bilo u interesu hehe šala mala, mislim da nitko tako ne razmišlja, a druga je stvar sto se tako uvriježilo milješnje utjecajem medija ponajviše, a Bože moj uvijek ima budala koji bi tako razmišljali, i mislim da s tvoje strane nije korektno sto si rekao, uvijek će me razveseliti bilo koji uspjeh sportski s ovih prostora i trebao bi i ti tako razmišljati i davati podršku šb da dođe bar do 4. pretkola pa ce i tvom veležu bit lakše kad nekad izbore europuvelez_mostar je napisao/la:Kome pricate suplje price vise, deklarisite se javno, i priznajte da ste spremni i da vam Siroki ne igra, samo da reprezentacija bude blokirana, a to vazi i za navijace Zrinjskog, i Borca, i tacka.
Molim te Admine ne vrijedjam nikoga, stoga nemas razloga brisati moj post.
Ovo su cinjenice kojih smo svi svjesni.
Kunem ti se da svim srcem podrzavam sve klubove iz BiH, pa cak i Zrinjski,u Euro takmicenjima, a Siroki posebno pratim jer mi djeluju jako dobro, i jako mi je drago sto imamo takav vid organizacije u drzavi, i postaju jako iskusni u Europi, znaci..ja sam iskren, i nemam sta kome kriti, daleko od toga da volim Skripare, Ultrase, i te stvari, ali definitivno, ponavljam, podrzavam sve spomenute klubove u Europi.
Da li ti podrzavas BiH??90 % spomenutih navijaca se sladi neuspjehom repke, i to moras priznati, i u tome je razlika, i definitivno mislim da je svima vama draga suspenzija BiH nacionalnog tima.
"neka komsiji crkne krava", to je najbitnije, zar ne??
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
A odakle tebi to razmisljanje? Pa ti sad mislis da je vaznije to da bh repka ne nastupa nama ovamo, pa makar Široki ne igrao u Europi? Jesi dobar ti? Pa u najbolju ruku ce ljudi biti indiferentni prema tome, tj. imaju sta prate, vole, za sto zive, i kapak, ne zamaraju se ''drugim'', kamoli da ga sebi na stetu sabotiraju. A evo ti primjer iz baraza. Pun kafic, obicni narod. Sjedimo ja i jedna ekipa, nas petero, hotel Park, navijamo za BiH. Bar 50 posto kafica isto tako. 10-20 posto im svejedno, kao sto rekoh, indiferentno, i ostatak za Portugal, iz sebi znanih razloga. I stavljajuci sve to u kontekst uopce, i dalje ti je max glupa prica da suspenzija ikakve veze s tim ima. Pa cak i ti sto ce navijati protiv, nece sigurno izabrati to o cemu ti pricas, nego ce reci ''boli me k*''. A ja, kao i vecina ovdje, simpatiziram i pratim BH repku. Jedna je uvijek iznad nje i uvijek je bila, to je stvar vise identifikacije, ali mi prvonavedena sekunde ne smeta, kao ni drzava (neovisno sta ja mislio o njenom stanju i ustroju, imam puno pravo na to, moja je) jer je dio moje Hercegovine. A ta nasladjivanja su ti nigdje veze, pogledaj komentare bilo gdje ovdje i kad HR npr. izgubi, ili kad se pojave navijaci Brazila, Japana, Turske, itd., a sve se radi o manjem broju od generalnog postotka. Pa tko to u ovoj drzavi ne radi na taj tvoj opisani nacin? Sta mi ima biti drago sto BH ne bi igrala, da je ne pratim u konacnici me ne bi ni zanimalo, ali opet ne vidim sta bi mi smetalo. To sto se mogu pronaci u tome je moja stvar, ja svoju Hercegovinu, gradic, vecinu naroda, ne bi za stotinu Hrvatski, Srbija, Austrija, bilo cega mijenjao. Nikad. Ostalo su neke druge price.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 18 jul 2010, 17:06, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...
Behudin Nane Trbojević razočaran ali i odlučan:UPS je napisao/la:I sad treba glasati protiv statuta pa da se blokira sve cak i reprezentacija. Je li to bio plan Bevanda? Pusti suplju... Tako ste govorili i za slucaj Gavaric pa ste glasali kontra. Vi bas mislite da je neko lud ovdje?? Da vas nismo skontali??kksiroki je napisao/la: Svim klubovima koji želi poštenje , red , rad i disciplinu , kako u izmirivanju obveza između klubova, igrača , svim onima koji žele pravdu i poštenje ja mislim da je cilj da ovako sastavljen savez treba čim prije rasformirati , treba napraviti udrugu prvoligaša koji će voditi natjecanje u domaćoj ligi a savez da se pozabavi repkom i krucijalnim stvarim za BH nogomet , BH savez grca u dugovima dok recimo Cro ima viškove u milionima €k tome još finaciraju/stipendiraju na desetine bivših igrača koji nisu u mogućnosti preživiti bez te pomoći , svugdje u svtu bi letili oni koji neznaju naplatiti brand kakav je jedna repka samo u BH bi takve trebalo nagraditi , svugdje bi letjeli oni koji jednom izborniku (Ćiri ) daju 70% sponzorskih novaca koji uđu u savez za vrijeme njegovog izbornikovanja , opet se nadam da je pametnom dosta .
"Javnost mora znati da su članovi IO iz reda bošnjačkog naroda odbili prijedlog novog Statuta, znači svi oni koji predstavljaju bošnjački narod u IO glasali su protiv Statua, a danas pričaju neke druge priče. Neka ih je sramota".
u rs-u one debile navlace sa predizbornom kampanjom, a vi ste sa ovim svim najveci gubitnici, i mislim da je bezveze prica da vi radite na sabotazi repke...
sve su to talovi, cuvanje guzice i pola njih nema pojma o cemu se glasa...
sve su to talovi, cuvanje guzice i pola njih nema pojma o cemu se glasa...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
-
- Kontakt:
ŠB Fidelis, dresovi su prva liga, samo neznam di ćemo ih moć zbavit jer kako vidim još nema te opreme na ovim prostorima...
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
A znam da nema, to mi se ne svidja u cijeloj toj prici promjene proizvodjaca, sponzora, ali morat ce dogovoriti neku suradnju, ili razmisljati o mogucnosti nabavke preko stranice ili nesto toga tipa.
...Život za Široki...
Star šport je od prije par dana generalni zastupnik tako da bi sad kod njih trebalo biti .sb citizen je napisao/la:ŠB Fidelis, dresovi su prva liga, samo neznam di ćemo ih moć zbavit jer kako vidim još nema te opreme na ovim prostorima...
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .
Nažalost velika većina na ovom forume recimo neće da vidi stvari koje su jasna ko dan nego će ovo konstataciju samo preskakati i pljuvati po Širokom i Banjaluci bez obzira što se od prve sekunde znalo da je IO bio jednoglasan u nepodržavanju statuta , ali **** ljudi imaju medije i danas ih nije sramota bezočno lagati o svom stavu naspram statuta .styles je napisao/la:Behudin Nane Trbojević razočaran ali i odlučan:UPS je napisao/la:I sad treba glasati protiv statuta pa da se blokira sve cak i reprezentacija. Je li to bio plan Bevanda? Pusti suplju... Tako ste govorili i za slucaj Gavaric pa ste glasali kontra. Vi bas mislite da je neko lud ovdje?? Da vas nismo skontali??kksiroki je napisao/la: Svim klubovima koji želi poštenje , red , rad i disciplinu , kako u izmirivanju obveza između klubova, igrača , svim onima koji žele pravdu i poštenje ja mislim da je cilj da ovako sastavljen savez treba čim prije rasformirati , treba napraviti udrugu prvoligaša koji će voditi natjecanje u domaćoj ligi a savez da se pozabavi repkom i krucijalnim stvarim za BH nogomet , BH savez grca u dugovima dok recimo Cro ima viškove u milionima €k tome još finaciraju/stipendiraju na desetine bivših igrača koji nisu u mogućnosti preživiti bez te pomoći , svugdje u svtu bi letili oni koji neznaju naplatiti brand kakav je jedna repka samo u BH bi takve trebalo nagraditi , svugdje bi letjeli oni koji jednom izborniku (Ćiri ) daju 70% sponzorskih novaca koji uđu u savez za vrijeme njegovog izbornikovanja , opet se nadam da je pametnom dosta .
"Javnost mora znati da su članovi IO iz reda bošnjačkog naroda odbili prijedlog novog Statuta, znači svi oni koji predstavljaju bošnjački narod u IO glasali su protiv Statua, a danas pričaju neke druge priče. Neka ih je sramota".
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .
Tvoja konstatacija je jedna od onih koje mi poprave dan , u kakvim li zabludama pojedinci žive i šta li ti isti misle o nama , hvala Bogu pa na forumu postoje likovi tipa SB Fidelis i sl. koji ti lijepo pojasne stvari jer ja bi ti se rugao barem dva dana i ismijavao tvoje nepoznavanje stvari i odnosa unutar ove naše žlibine , ali eto sreća fidelis je tu pa će ti on ljepše sve pojasniti da se ti nama ne bi bez veze pjenio .velez_mostar je napisao/la:Kome pricate suplje price vise, deklarisite se javno, i priznajte da ste spremni i da vam Siroki ne igra, samo da reprezentacija bude blokirana, a to vazi i za navijace Zrinjskog, i Borca, i tacka.
SVI ZAJEDNO DO ISTOG CILJA

[/quote]
- velez_mostar
- Kontakt:
Postujem, u svakom slucaju, ucinilo mi se da opravdavas Bevandine postupke, pa sam pomislio da si i ti jedan od njih, nadam se da prihvacas ispriku, ali mislim da si ti jedan rijetki pozitivan primjerak.ŠB_Fidelis je napisao/la:Ne znam sta se tu ima skontati. Siroki organizirano egzistira, kontinuirano radi, naravno da je takvim klubovima u interesu sto zdravije okruzenje i sto veci rad i organizacija celnog nogometnog saveza. Ali, ja necu reci da znam koji su njegovi motivi, ciljevi, planovi bili, ali morao je imati bar neki razlog, jer inace to nema smisla, ide kontra svih. Uostalom, samo je jedan covjek, ne znam sta se o tome uopce prica, nije 15 delegata iz ŠB... Da li je u pravu kad kaze da se na toj nekoj ''pred-sjednici'' prije svega ovog dogovorilo jednoglasno da nece biti podrzavanja takvog cega, pa ovi ispali licemjeri, ja ne znam, a nije toliko bitno. Ali opet, jest licemjerno i od ljudi ovdje kad toliko godina podrzavaju raspustanje saveza i guranje ljudi u njemu vani, da sad gledaju kako se nisu mogli dogovoriti. Pa kako ce se dogovoriti, nije se nista u drzavi dogovorilo isprve, osim eventualno kakav kredit ili nacionalna podjela gradjana i adekvatno ekonomsko iskoristavanje, a fala bogu to jest termin koji univerzalno svi razumiju i u nacelu se oko njega slazu. Glupa ti malo ta prica, kao da sad Široki sabotira reprezentaciju, klubove, a sami se nalaze pred povijesnom mogucnoscu prolaska jednog jakog protivnika i potencijalno lakseg u iducem pretkolu, iz sebi nekih znanih razloga. Ili uopce neka prica o Gavaricu, de, bolan, kao da Olimpik tu nije znao sta radi, a Savez kasnije pokrivao, i sta vec ne. Tu je jasno jedino da nesto debelo ne stima, da svatko na svoju ruku nesto radi, i dzaba. Mozes ti sada reci vi ste krivi, onaj drugi ce reci oni su, treci ce reci oboje su, ali sustina stvari je da to jednostavno ne funkcionira, sto je i dovelo do ovakvog stanja. Ja shvacam logiku takvog cega, i ja osobno sam tuzan da se ni oko cega dogovoriti ne mogu, ali to je realnost drzave, i koga ces ti natjerati da radi nesto drugacije.
Usput, s tobom se moze diskutirati o mnogim stvarima, i to je veliki pomak.
Ovom dole liku sto nema svoje misljenje, pa se zalijepio za tudje, a citirao je moj post sada nemam vremena odgovarati, mozda nekom drugom prilikom.
Copy-paste forumase ne bendam, samo one sa svojim stavovima.
-
- Kontakt:
Sve dok vam tribina izgleda ovako kako vam izgleda i vama i ultrasima i lesinarima.... znamo da ste protiv BH repke svi ste vi isti 

Čini se da je za vas Evropa u svakom slučaju završena priča.
Navodno, imaju dokaze da je prva utakmica sa Olimpijom namještena i da je u nekim azijskim kladionicama uplačeno preko četiri miliona eura na pobjedu Širokog.
Zna li neko nešto više o tome?
Navodno, imaju dokaze da je prva utakmica sa Olimpijom namještena i da je u nekim azijskim kladionicama uplačeno preko četiri miliona eura na pobjedu Širokog.
Zna li neko nešto više o tome?
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100718073
Namještena utakmica Olimpije i Širokog Brijega?
Njemačka javna televizijska kuća ARD ima informacije da evropske nogometne i civilne vlasti sumnjaju u namještenost utakmice prvog pretkola Evropske lige ove sezone.
Riječ je o prvom dvoboju prvog pretkola između nogometaša Olimpije i Širokog Brijega, održanom 1. jula u Sloveniji, a nadležna međunarodna agencija za praćenje nepravilnosti u sportskom klađenju dobila je dojavu da je na azijskim kladionicama na pobjedu bosanskohercegovačkog predstavnika uplaćena ukupna svota od četiri miliona eura.
Široki Brijeg je u Ljubljani slavio 2-0, da bi nakon uzvrata sedmicu kasnije u drugo pretkolo otišao s ukupnom 5-0 pobjedom.
Uprkos procesima protiv ilegalnoga sportskog klađenja zbog manipuliranja rezultatima nogometnih utakmica, koji se vode u mnogim evropskim zemljama, pošast namještanja, čini se, ne popušta.
Njemačka javna televizijska kuća ARD ima informacije da evropske nogometne i civilne vlasti sumnjaju u namještenost utakmice prvog pretkola Evropske lige ove sezone.
Riječ je o prvom dvoboju prvog pretkola između nogometaša Olimpije i Širokog Brijega, održanom 1. jula u Sloveniji, a nadležna međunarodna agencija za praćenje nepravilnosti u sportskom klađenju dobila je dojavu da je na azijskim kladionicama na pobjedu bosanskohercegovačkog predstavnika uplaćena ukupna svota od četiri miliona eura.
Široki Brijeg je u Ljubljani slavio 2-0, da bi nakon uzvrata sedmicu kasnije u drugo pretkolo otišao s ukupnom 5-0 pobjedom.
Uprkos procesima protiv ilegalnoga sportskog klađenja zbog manipuliranja rezultatima nogometnih utakmica, koji se vode u mnogim evropskim zemljama, pošast namještanja, čini se, ne popušta.
- nikad_izvini
- Kontakt:
Ako laže ARD, lažem i ja. Zanimljive uplate, ko da ste BarselonaARD

-A- nije naveo izvor

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna