NK Široki Brijeg

ŠB.TRN
Kontakt:

Re: NK Široki Brijeg

Post Postao/la ŠB.TRN » 19 jul 2010, 02:05

Samo F.K.S !! je napisao/la:
chanchi je napisao/la:Sve su ovo neprovjerene informacije, ali ako je zaista uplačeno na Široki 4 miliona €, tu mora da nešto smrdi. Halo ba, ko je to u Kini čuo za Široki (ili bilo koji naš klub) pa eto da zna da je on kao podcijenjen sa kvotom preko četiri.
Ako je i bilo štele to su sigurno Slovenci, pobogu gdje bi ovi naši, to je najorganizovaniji i najpošteniji klub na ovim prostorima. Naravno i najbogatiji, sa najviše publike a kao takav je i najinteresantniji sponzorima. Oni nemaju dugova,obaveze prema državi izmiruju na vrijeme,ugovori i plate nadprosječne...
Lova nije problem - ali odakle?
Industrijski, trgovački, turistički centar...?
Nemaju oni u tom kraju kladionice. Sve jače kladionice u Sarajevu, a i diljem drage nam naše države, su iz Goražda,Foče,Tuzle...
Široki treba biti glavni grad ove države...simbol demokratije(jest da ne žele u svom klubu Srbe i Bošnjake, ali Bože moj!)... simbol zakona i pravne države(jest da ponekad ubiju ponekog nedužnog mladića, ali ko ga je tjerao da zalazi u njihov teritorij, sad još treba praviti istragu...)
To je mirno, urbano mjesto...ne dirajte ih!
:D :D to kralju
Na ovo gore se necu obazirati jer vidim da si totalni retard.Ti sad nas nazivas sve ubojicama,lopovima,ratnim profiterima.Sa huliganima se treba baviti policija i nitko tko je nevin ne strada,stradaju samo huligani.Najbogatiji smo,pa jeli to nekakav problem,da radis mozda bi i ti imao nesto.Ne volite nas,pa nije ni to problem osjecaj je obostran a vama uvijek ostaje 24 % tako da ,ja sam uvijek za. :D :D :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 19 jul 2010, 02:16

Pisete gluposti, opet, odnosno vezete se i lozite na neprovjerene informacije i nesluzbene price.

Pod broj jedan, na Širokom je vec godinama POKLON na kladionici dvojka u gostima. Evo ja cu samo sto se JA sjecam manje ili vise, a nekih se zaista ne sjecam, sve prva pretkola uz mozda jedan izuzetak ili dva. Koba Senec je rijesena sa 2:1, ne sjecam se tocne kvote. Sjecam se sa Zetom u gostima, kvota na Širokom je bila 6.40, ja osobno igrao i dobio na kraju listic. Pobjeda od 1:0. Shahtyor, kvota je bila preko 3, pobjeda od 1:0.
Koper, Slovenija, kvota je bila preko 2.5, pobjeda od 3:2. Partizani, kvote se ne sjecam, ali mala bila nije sigurno s obzirom na rezultat prvog susreta na Pecari od 0:0 - pobjeda od 3:1 u gostima. Banants, kvota blizu 4 ako ne i preko, 2:0 pobjeda. Olimpija, momcad koju bi Orasje razvalilo i koja vidjela ozbiljne ekipe nije dugi niz godina, 2:0 pobjeda.
Ovdje se jedino vidi dugi niz godina poklona i podcjenjivanja Širokog Brijega u gostima kod brojnih momcadi u prvim pretkolima, a uredno su arhivirane. Svoje je jos u nastavku demonstrirao protiv Austrie u Becu remizirajuci sa protivnikom teskim preko 20 milijuna eura sa iskustvom od min 100 utakmica u ovom natjecanju.

Netko tko ustvari prati kladionicu, upravo ima da trpa na Široki protiv takvih ekipa s obzirom na skor koji imamo. Odakle, gdje i kako uplate, druga stvar, no sumnju najbolje rijesavaju odigrane utakmice i prikazana igra. Ako je Olimpija kupljena, pretpostavljam onda da je i Austria kupljena, sta ce njima Europa, tko su oni da se sa nama nose uopce.

Eventualni cinici poput chanchi-a takve stvari ne uzimaju u obzir iz jednostavnog razloga sto vole puno pametovati sa strane i glumiti svojevrsnu urbanu kvazi-inteligenciju potkrijepljenu marginalnim cinizmom i sarkazmom s ciljem omalozavanja necega sto njihovi klubovi ne mogu ni nacrtano postici, iako se propagiraju kao razni velikani, a sve dodatno protkano sa jednim malogradjanskim razmisljanjem minoriziranja jedne sredine na osnovu velicine glumeci zauzvrat vrhunskog europejca i modernog gradjanina. Al u k..., a ne Bosni i Hercegovini kao temeljnoj odlici i odrednici Balkana. Takvi bi kao simbol svih problema lige i nemogucnosti i nemoci vlastitih klubova najradije podvukli kroz prizme jednog kluba koji istinski radi i ulaze sam u sebe i ima realne uvjete da ostvari rezultat vrijedan respekta, zato sto sami takvo sto u stanju nisu, a sto je, boze moj, ''nemoguce stanje'', jer tko je taj tamo neki Široki da je veci i bolji od mog velikana koji je 80 i neke tu Olimpiju dobivao 5:0 u gostima u presavrseno sredjenoj ligi savrsenih uvjeta i regularnosti. Ne moze to tako gospodo moja, mijesate se u stvari koje ili ne razumijete ili koje su vam kompleks iz gore navedenih razloga. Da ste realni u procjeni ostatka ili uopce neoptereceni takvim pitanjima, rekao bi ok, al ovako...
...Život za Široki...

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 19 jul 2010, 10:23

Moj Boze hocel ikad ovaj svijet postat nornalan. Dokle da nacionalisti rjesavaju politicke igre i svoje nezasite planove preko fudbala. Nije mi jasno da ako je jedan predsjednik da to odmah mora biti na stetu drugog ili treceg naroda. Ma kakvog naroda ljudi ? Narod su ti prazne tribine u Sirokom, Mostaru, Sarajevu, Banjaluci u ovim Evro kupovima. Kakva je to smisljeni strah od jednog predsjednika. Eto Bevanda je u pravu pa Siroki Brijeg vise nec posjeciavti timovi iz Evrope vec ce ostati prazna rupa kao i citava BiH. A vi nazalost bez voljenog tima u Evro kupovima. E sad ako ne razlikujete njihov nacionalizam i ljubav prema voljenom gradu i Evropskim takmicenjima onda pogledajte prazne dzepove. Njihovi su puni...

p.s. ja iskreno i zaista iskreno zelim Sirokom Brijegu sve dobro i uspjehe u buducnosti, ali braneci ovu ludu odluku vi kaznjavate BiH fudbal, Siroki i svoj grad. Ni BiH nije to zasluzila. Uostalom sve ce nas kazniti ne Bosanci vec UEFA i FIFA. Nekako se uvijek nadam da ce neki shvatiti da smo vam mi komsije a ne oni... pozdrav za Siroki i zaista se nadam da nece stici kazna i da ce Siroki nastaviti uspjehom zapoceti pohod u Evro kupovima...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 19 jul 2010, 11:17

čuj namještena Olimpija i Široki :D:D:D:D

pa ako i jest ko se iole kladi zna da tu steli onda samo Olimpija..ako su oni izgubili...ako su pustili utakmicu..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

mele
Kontakt:

Post Postao/la mele » 19 jul 2010, 11:22

sto se tice tog namjestanja siroki nema veze s tim mozda olimpija ako je kvalitetnija pa putila siroki da pobjedi sutra moze neko sumljati i u nerjesen ishod u austriji . vidim neki su jedva ovo docekali da provociraju i napisu po koju glupost . sretno u uzvratu protiv austrije .

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 19 jul 2010, 15:10

Off pobrisan,drzite se teme!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

capelo111
Kontakt:

Post Postao/la capelo111 » 19 jul 2010, 23:50

Nevjerujem da je Siroki namjestao sa Olimpijom, a u ligi je imao sumnjivih pobjeda kao u Travniku i Trebinju, utakmice koje su bile blokirane prije same utakmice.Mislim da Uefa treba se vise bazirati na , namjestanja u ligi BiH kojih ima puno i u njima ne sudjeluje samo Široki, vec gotovo svi klubovi.

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 20 jul 2010, 00:01

U onom tekstu na Njemackom :

Govori o tome kako je stimanje utakmica sve vise i vise "aktuelno" (ili sve ga je vise i vise-stimanja) bez obzira na to sto se vlasti ukljucuju u borbu protiv stimanja...U prvom krugu EL ici ce pod istragu utakmica Olimpija-Siroki ...Neko je u Aziji odigrao na poraz Olimpije ulozivsi 4 milijona ...Ufatili si i osumnjecenika Antu S. ...U Bohumu su ufatili 250 ljudi zbog stimanja utakmica u Evropu (oko 270 utakmica)u Bundesligi 53 utakmice dok je u Premiershipu vecinom juniorske selekcije...Ovo sam na brzinu preveo,ima vjerovatno i gresaka ali to je otprilike to
A C A B !

SemPer_fi
Kontakt:

Post Postao/la SemPer_fi » 20 jul 2010, 00:22

Emir_ZENICA je napisao/la:U onom tekstu na Njemackom :

Govori o tome kako je stimanje utakmica sve vise i vise "aktuelno" (ili sve ga je vise i vise-stimanja) bez obzira na to sto se vlasti ukljucuju u borbu protiv stimanja...U prvom krugu EL ici ce pod istragu utakmica Olimpija-Siroki ...Neko je u Aziji odigrao na poraz Olimpije ulozivsi 4 milijona ...Ufatili si i osumnjecenika Antu S. ...U Bohumu su ufatili 250 ljudi zbog stimanja utakmica u Evropu (oko 270 utakmica)u Bundesligi 53 utakmice dok je u Premiershipu vecinom juniorske selekcije...Ovo sam na brzinu preveo,ima vjerovatno i gresaka ali to je otprilike to
ukupna ulozena suma je 4mil..nije jedan tip to uplatio...
"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 jul 2010, 00:53

Na kraju krajeva i dalje nebitno, jer sve da je nekakvih malverzacija i bilo, one su od strane donedavno ''bankrotiranog'' kluba Olimpije, a Široki je kudikamo od iste bolji klub, i to je pokazao i u Becu protiv Austrie, a nadam se da ce i na Pecari u uzvratu. Osim naravno ako takvi izvori nemaju informaciju da je i ta namjestena.
...Život za Široki...

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 20 jul 2010, 02:15

ŠB_Fidelis je napisao/la:Pisete gluposti, opet, odnosno vezete se i lozite na neprovjerene informacije i nesluzbene price.

Pod broj jedan, na Širokom je vec godinama POKLON na kladionici dvojka u gostima. Evo ja cu samo sto se JA sjecam manje ili vise, a nekih se zaista ne sjecam, sve prva pretkola uz mozda jedan izuzetak ili dva. Koba Senec je rijesena sa 2:1, ne sjecam se tocne kvote. Sjecam se sa Zetom u gostima, kvota na Širokom je bila 6.40, ja osobno igrao i dobio na kraju listic. Pobjeda od 1:0. Shahtyor, kvota je bila preko 3, pobjeda od 1:0.
Koper, Slovenija, kvota je bila preko 2.5, pobjeda od 3:2. Partizani, kvote se ne sjecam, ali mala bila nije sigurno s obzirom na rezultat prvog susreta na Pecari od 0:0 - pobjeda od 3:1 u gostima. Banants, kvota blizu 4 ako ne i preko, 2:0 pobjeda. Olimpija, momcad koju bi Orasje razvalilo i koja vidjela ozbiljne ekipe nije dugi niz godina, 2:0 pobjeda.
Ovdje se jedino vidi dugi niz godina poklona i podcjenjivanja Širokog Brijega u gostima kod brojnih momcadi u prvim pretkolima, a uredno su arhivirane. Svoje je jos u nastavku demonstrirao protiv Austrie u Becu remizirajuci sa protivnikom teskim preko 20 milijuna eura sa iskustvom od min 100 utakmica u ovom natjecanju.

Netko tko ustvari prati kladionicu, upravo ima da trpa na Široki protiv takvih ekipa s obzirom na skor koji imamo. Odakle, gdje i kako uplate, druga stvar, no sumnju najbolje rijesavaju odigrane utakmice i prikazana igra. Ako je Olimpija kupljena, pretpostavljam onda da je i Austria kupljena, sta ce njima Europa, tko su oni da se sa nama nose uopce.

Eventualni cinici poput chanchi-a takve stvari ne uzimaju u obzir iz jednostavnog razloga sto vole puno pametovati sa strane i glumiti svojevrsnu urbanu kvazi-inteligenciju potkrijepljenu marginalnim cinizmom i sarkazmom s ciljem omalozavanja necega sto njihovi klubovi ne mogu ni nacrtano postici, iako se propagiraju kao razni velikani, a sve dodatno protkano sa jednim malogradjanskim razmisljanjem minoriziranja jedne sredine na osnovu velicine glumeci zauzvrat vrhunskog europejca i modernog gradjanina. Al u k..., a ne Bosni i Hercegovini kao temeljnoj odlici i odrednici Balkana. Takvi bi kao simbol svih problema lige i nemogucnosti i nemoci vlastitih klubova najradije podvukli kroz prizme jednog kluba koji istinski radi i ulaze sam u sebe i ima realne uvjete da ostvari rezultat vrijedan respekta, zato sto sami takvo sto u stanju nisu, a sto je, boze moj, ''nemoguce stanje'', jer tko je taj tamo neki Široki da je veci i bolji od mog velikana koji je 80 i neke tu Olimpiju dobivao 5:0 u gostima u presavrseno sredjenoj ligi savrsenih uvjeta i regularnosti. Ne moze to tako gospodo moja, mijesate se u stvari koje ili ne razumijete ili koje su vam kompleks iz gore navedenih razloga. Da ste realni u procjeni ostatka ili uopce neoptereceni takvim pitanjima, rekao bi ok, al ovako...
Lijepo zboris, moram priznati..pogotovo ovaj zadnji dio, mada mislim da si malo pretjerao, sumnjam da je toliko duboko isao tvoj sugovornik.
Haj da tu Austriju namlatite, pa da dogurate daleko, da naletim i pogledam neku dobru utakmicu!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 20 jul 2010, 09:08

čitam danas...Široki nema veze s tim..Uefa istražuje igrače Olimpije...

rebel
Kontakt:

Post Postao/la rebel » 20 jul 2010, 15:25

Zna li itko koliko je točna informacija za navijače Austrije navodno ih dolazi noko 250-300 u ŠB ,po movim internet klipovima ne izgledaju loše

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 20 jul 2010, 15:51

rebel je napisao/la:Zna li itko koliko je točna informacija za navijače Austrije navodno ih dolazi noko 250-300 u ŠB ,po movim internet klipovima ne izgledaju loše
najavili su 300

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 20 jul 2010, 15:53

Kevin je napisao/la:
rebel je napisao/la:Zna li itko koliko je točna informacija za navijače Austrije navodno ih dolazi noko 250-300 u ŠB ,po movim internet klipovima ne izgledaju loše
najavili su 300
Bit ce nereda ako ih toliko dodje, ko protiv Hapoela. :roll:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 20 jul 2010, 15:53

Uvrštavaju se među najjače u Austriji.Možda su samo Rapidovi navijači u rangu sa njima.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 20 jul 2010, 15:58

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
najavili su 300
Bit ce nereda ako ih toliko dodje, ko protiv Hapoela. :roll:
jos bolje...taman da ih izbaci uefa i nama 3:0 0:3 :lol:

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 20 jul 2010, 16:25

@kevin oni naprave nerede izbace ih, nase izbace radi saveza, tko ide dalje :mrgreen: :mrgreen:
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 20 jul 2010, 16:26

Barney Stinson je napisao/la:@kevin oni naprave nerede izbace ih, nase izbace radi saveza, tko ide dalje :mrgreen: :mrgreen:
pitari zbog gavarica...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 20 jul 2010, 16:47

Seyo_TM je napisao/la:
Barney Stinson je napisao/la:@kevin oni naprave nerede izbace ih, nase izbace radi saveza, tko ide dalje :mrgreen: :mrgreen:
pitari zbog gavarica...
Ili mozda Europska Sloboda???????

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Argentina, Bing [Bot], Najprvi, Paromlinac, Vanja8 i 14 gostiju.