NBA sezona 2016/2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će biti prvak?

Anketa je završila: 24 nov 2016, 12:09.

Cleveland Cavaliers a.k.a. LeBron d.j.l.
44
31%
Golden State Warriors a.k.a. doveli smo Duranta, štae?
63
44%
Los Angeles Clippers a.k.a. Paul zvani druga runda
5
4%
San Antonio Spurs a.k.a. mogu Manu i Tony igrati do 50.
18
13%
Neko peti a.k.a. Chuck Norris
12
8%

Ukupno glasova: 142

tuzlak1987
Kontakt:

Re: NBA sezona 2016/2017

Post Postao/la tuzlak1987 » 01 dec 2016, 17:11

KK_Bosna je napisao/la: zanimljivo je kako se ovo nije spominjalo kada je lebron imao statse a sa cavsima nije osvojio titulu...
Ali on ima prednost ispred ostalih jer je jedini igrac koji svojim prisustvom automatski od ekipe stvara kontendera uz par korekcija ..

Westbrook to ne moze sto on moze, cak je upitno jel postoji igrac u ligi sa kojim bi Westbrook u istoj ekipi bio kompatibilan da osvoji titulu osim Jamesa. Isto jel postoji centar u ligi sa kojim bi Westbrook kao point guard mogao da uspostavi neku vezu, npr da se poznaju na parketu i kada imaju povez na ocima.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 dec 2016, 17:11

Westbrook + Cousins = Kobe i Shaq :kafa: :mrgreen:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 01 dec 2016, 17:17

tuzlak1987 je napisao/la:
dirkules je napisao/la:svako ko je visok 191 cm moze imati TD prosjek, samo nece da bi se zrtvovali za ekipu :kafa:
Statsi su za luzere, samo se titule i pobjede pisu. Statsi trebaju biti samo argument kada zelis dobar ugovor i nista vise.

Allen, Garnett, Robertson. Svi su promijenili ekipe i u prvoj ili drugoj godini osvojili titulu, statsi nisu bili vise bitni, a statsi su im opali.
Kosarka je timski sport u konacnici, on ima TD, Oklahoma nece osvojiti titulu tj nece biti niti blizu. Dok ce Durant mozda da osvoji titulu u prvoj sezoni i tako zavrsi svaku pricu. To bi pokazalo da real life nije hrpa statsa ili igrica i da iako je mozda Westbrook kvalitetniji igrac od svakog igraca sa kojim ce Durant do kraja karijere da igra bitno ipak nesto drugo.
Pa s ovom Okc ni Jordan nebi osvojio pored GSW i Cavsa. Kako se to Westbrooku stavlja kao podcjenjivanje? Imo je Duranta da, od trade-a Hardena su ih morile povrede jednog ili drugog, prosle sezone bili nadomak finala, jel to sramota ispast od Gsw, ekipe koja je uzela 73 pobjede?

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 01 dec 2016, 17:20

alemsa je napisao/la:jel to sramota ispast od Gsw, ekipe koja je uzela 73 pobjede?
Jest ako se zoveš Kevin, nije ako se zoveš Russell :kafa:

Reds1234
Kontakt:

Post Postao/la Reds1234 » 01 dec 2016, 17:47

TrollsRoyce je napisao/la:TD je sada trend,isto kao sto je bio trend sutirati puno i zabijati 35 prosjecno u vrijeme Kobea i Allena Iversona.
Westbrook je fascinantan igrac,ali iako ima nevjerovatne statistike,on je i dalje 4. ili 5. igrač lige,što govori da te statistike otkrivaju puno,ali ne govore sve.
Dio Jurisicevog nedavnog texta

A Wes je tip zbog kojeg će svaki ljubitelj košarke uvijek kupiti ulaznicu. Ili League Pass. Najeksplozivniji, najokomitiji, najspektakularniji košarkaš današnjice. I ne samo današnjice. Čovjek je kao Tasmanijski vrag. Pun ga je teren, teško ga je i pogledom, kamoli sprintom pratiti. Brojke su mu uvijek impresivne.

Ali znate onu o statistici i bikiniju? Kako ponekad sakriju baš ono što bismo najviše željeli vidjeti?

Westbrook je sjajan primjer činjenice kako košarka nije atletika. Kako košarka nije samo brzina, silina, odraz ili visina. Kako je košarka još uvijek i – glava. Kako s fizikalijama i jedan na pet u košarci možete doći visoko. Ali se samo s glavom i momčadi možete popeti na sam vrh.

A njih je Westbrook toliko puta prerano i nerezonski, kao u prvom paragrafu ove priče, zabio ravno u zid.

Durantu je toga bilo dosta. Zato je i otišao. Nije toliko pobjegao Curryju, koliko je pobjegao od Westbrooka. I njegovog “sam protiv svih” stila. Granata koje ubijaju i njihove i naše.

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 01 dec 2016, 17:49

Moze link cijelog texta?

Reds1234
Kontakt:

Post Postao/la Reds1234 » 01 dec 2016, 17:52

tuzlak1987 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la: zanimljivo je kako se ovo nije spominjalo kada je lebron imao statse a sa cavsima nije osvojio titulu...
Ali on ima prednost ispred ostalih jer je jedini igrac koji svojim prisustvom automatski od ekipe stvara kontendera uz par korekcija ..

Westbrook to ne moze sto on moze, cak je upitno jel postoji igrac u ligi sa kojim bi Westbrook u istoj ekipi bio kompatibilan da osvoji titulu osim Jamesa. Isto jel postoji centar u ligi sa kojim bi Westbrook kao point guard mogao da uspostavi neku vezu, npr da se poznaju na parketu i kada imaju povez na ocima.
Mislis da bi James stvarno trpio Westbrookov stil igre,ozbiljno pitam?

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 01 dec 2016, 18:05

tuzlak1987 je napisao/la:. Isto jel postoji centar u ligi sa kojim bi Westbrook kao point guard mogao da uspostavi neku vezu, npr da se poznaju na parketu i kada imaju povez na ocima.
Adams? Kanter?
Reds1234 je napisao/la: Durantu je toga bilo dosta. Zato je i otišao. Nije toliko pobjegao Curryju, koliko je pobjegao od Westbrooka. I njegovog “sam protiv svih” stila. Granata koje ubijaju i njihove i naše.
Durant je pobjegao jer je nakon 3-1 prodao seriju Dubsima. Ko zna mozda ga je bio strah na LeBrona sa samo jednim superstarom u ekipi pa je na 3-1 dogovorio prodaju uz uslov da ga uzmu na ljeto. Oni su uspjeli uzeti LeBrona ipak.

Reci za Russa da je kosarkaski glup moze samo neko ko nema pojma o kosarci. Dokazao se u toliko razlicitih situacija. Kada ekipi treba haos on ga stvori, kad ekipi treba mir on ga stvori, kada ekipi trebaju kosevi on ih izmisli. Doduse, i za LeBrona se donedavno pricalo da igra samo na fiziku.
Po nekim inteligentan kosarkas mozes biti jedino ako si neuhranjena vagina koja se usere kad je bitno.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 01 dec 2016, 18:07

Kawhi je napisao/la: Durant je pobjegao jer je nakon 3-1 prodao seriju Dubsima. Ko zna mozda ga je bio strah na LeBrona sa samo jednim superstarom u ekipi pa je na 3-1 dogovorio prodaju uz uslov da ga uzmu na ljeto. Oni su uspjeli uzeti LeBrona ipak.

:bow: :bow:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Reds1234
Kontakt:

Post Postao/la Reds1234 » 01 dec 2016, 18:10

Kawhi je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:. Isto jel postoji centar u ligi sa kojim bi Westbrook kao point guard mogao da uspostavi neku vezu, npr da se poznaju na parketu i kada imaju povez na ocima.
Adams? Kanter?
Reds1234 je napisao/la: Durantu je toga bilo dosta. Zato je i otišao. Nije toliko pobjegao Curryju, koliko je pobjegao od Westbrooka. I njegovog “sam protiv svih” stila. Granata koje ubijaju i njihove i naše.
Durant je pobjegao jer je nakon 3-1 prodao seriju Dubsima. Ko zna mozda ga je bio strah na LeBrona sa samo jednim superstarom u ekipi pa je na 3-1 dogovorio prodaju uz uslov da ga uzmu na ljeto. Oni su uspjeli uzeti LeBrona ipak.

Reci za Russa da je kosarkaski glup moze samo neko ko nema pojma o kosarci. Dokazao se u toliko razlicitih situacija. Kada ekipi treba haos on ga stvori, kad ekipi treba mir on ga stvori, kada ekipi trebaju kosevi on ih izmisli. Doduse, i za LeBrona se donedavno pricalo da igra samo na fiziku.
Po nekim inteligentan kosarkas mozes biti jedino ako si neuhranjena vagina koja se usere kad je bitno.
Tu je i kada treba napraviti 3 turnovera u zadnje tri minute kljucne utakmice :D

uvijek zaboravim da pricam s tipom kojem je Kawhi ofanzivno al pari sa Durantom,znaci ko zidu :mrgreen:

Da je Wesstbrok takav kako si ga opisao ova generacija nebi zavrsila sa nula prstenova,budi siguran ;)

Bilo je previse momenata kad nije znao stati na kocnicu,ne to nisu muda,nego ludost.

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 01 dec 2016, 18:17

Naravno da Westbrook nije kosarkaski glup,da jeste,ne bi bio tu gdje jeste,bez obzira na sve fizikalije svijeta.

Ali nije bas tacno ni da je iznadprosjecno inteligentan kosarkaski.

Suta s deset metara preko ruke,dok mu saigrac stoji sam pod kosem,nekada ima poremecaj paznje u odbrani,pa ne prati svog protivnika,pogotovo ako se ovaj dobro krece bez lopte.

Nije to bas odlika superinteligentnog kosarkasa,on je podsvjesno inzinjer masinstva,ali ne pokazuje to uvijek na terenu.

Ono sto on ima,a drugi nemaju,je ta volja,ta energija koja ga odvaja od ostalih i cini onime sto jeste.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 01 dec 2016, 18:22

Kawhi je napisao/la: Durant je pobjegao jer je nakon 3-1 prodao seriju Dubsima. Ko zna mozda ga je bio strah na LeBrona sa samo jednim superstarom u ekipi pa je na 3-1 dogovorio prodaju uz uslov da ga uzmu na ljeto. Oni su uspjeli uzeti LeBrona ipak.
U stilu novopecenog forumasa godine.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Wes
Kontakt:

Post Postao/la Wes » 01 dec 2016, 18:32

Ja mislim da statistike nisu vazne samo kad je Westbrook u pitanju.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 01 dec 2016, 18:39

Wes je napisao/la:Ja mislim da statistike nisu vazne samo kad je Westbrook u pitanju.
Nisu vazne ni kada dokazes da Kevin nije Michael Jordan, a Kawhi Tony Allen u napadu.
TrollsRoyce je napisao/la:

Suta s deset metara preko ruke,dok mu saigrac stoji sam pod kosem,nekada ima poremecaj paznje u odbrani,pa ne prati svog protivnika,pogotovo ako se ovaj dobro krece bez lopte.
Nadji mi nekog ko bi mogao igrati u ovom ritmu i imati ovaj omjer asista i turnovera.

Suta i Curry stalno s 10 metara pa to ne znaci da je glup.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Reds1234
Kontakt:

Post Postao/la Reds1234 » 01 dec 2016, 18:40

Wes je napisao/la:Ja mislim da statistike nisu vazne samo kad je Westbrook u pitanju.
Vazna je statistika,al ponekad ne otkriva sve,to je definitivno ovdje slucaj.Jebote stvarno mi cesto dodje pohvalit tipa,al kad ovde dodjem i vidim ove baljezgarije dodje mi rigat i jednostavno odustanem,Boga mi moga.

Wess je u idealnoj situaciji,situaciji koju obozava,izivit ce se ovu godinu,nadoknaditi sve lopte koje su bile u Durantovim rukama i sljedece ljeto otici na neko drugo mijesto.Svjestan je i on toga,iskoristava ovo maximalno.Ima potrosnju od 40 %,a u ekipi nema bas dronjke,kako se pokusava docarat.Durant je s vecim **** odigrao vecnu sezone bez Russa i osvojio im 2. seed, sa jendom od naj bolesnijih sezona u zadnje vrijeme,a cak ni tada lik nije dobivoa ovoliko hvalospjeva koliko Wess sada.
Ima u ekipi Oladipa koji je solidna igrac,igrac koji mora imat vecu potrosnju,ovo je mizerija,ima kantera koji treba bit vise u igri i koji treba cesce imat loptu u postu,Ima Adamsa za pick and roll,ima par solidnih spot up rijesenja.Naravno,to sve nije nista posebno,al niej ni rzalog da neko ima potrosnju do bolesnih 40%,pa cak da se i tankira,to je jednostavno suluda brojka.

Okej je pohvalit lika,zasluzuje pohvalu,al ovdje se stvarno pisu takve poizdarije da je za nepovjerovat.jedna trejd uspio promijeniti misljenje ljudima i stvari za koje se goidnama prigovaralo Russu su sa tim trejdom apsolutno nestale..
Zadnja izmjena: Reds1234, dana/u 01 dec 2016, 18:46, ukupno mijenjano 1 put.

Reds1234
Kontakt:

Post Postao/la Reds1234 » 01 dec 2016, 18:42

Kawhi je napisao/la:
Nisu vazne ni kada dokazes da Kevin nije Michael Jordan, a Kawhi Tony Allen u napadu.

Nadji mi nekog ko bi mogao igrati u ovom ritmu i imati ovaj omjer asista i turnovera.

Suta i Curry stalno s 10 metara pa to ne znaci da je glup.
11 asista na 5 turnovera ima.
Curry suta jer je vrhunski suter,Westbrook plese na granici prosjeka i ispod prosjeka,al nedaj Boze to rec,iako smo tome svjedoci otkako je dosao u ligu.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 01 dec 2016, 18:45

Kakav Adamas i pop igra?! Jedini razlog zbog kojeg Westbrook nece imat toliko dobar score ove sezone a i sto nece dogurati daleko u PO jeste sto postoji toliko boljih ekipa od njegove da to nije realno,tj nije realno da ti za seed 1 na zapadu sada trebaju 3-4 all stara,da ti dva all stara u vidu Paula i Griffina mozda donose seed 2 jer imas tu konstatno opasne Spurse koji opet imaju dva all star igraca..Realno Westbrook je po meni bolji igrac od Iversona ali u ovoj konkurenciji frajer ne moze prismrditi finalu lige,dok su tu bili Durant i Ibaka se i moglo..zao mi je sto je otisao Durant u Warriorse,dosta bi liga bila neizvjesnija i zabavnija da je ostao u OKC..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 01 dec 2016, 18:48

Kawhi je napisao/la:

Suta i Curry stalno s 10 metara pa to ne znaci da je glup
.
Za prvi dio,i napisao sam da ga upravo ta energija odvaja od ostalih,turnoveri su dosta cesto rezultat umora i pada koncentracije,ovo sto Westbrook radi je impresivno,ali ovo hvaljenje istog samo zato sto ima TD prosjek je isto pretjerivanje.
Ja ne vidim nijedan segment igre u kojem je Westbrook napredovao u odnosu npr na proslu ili pretproslu godinu.

Ovo boldovano,poredis sut Currya sa deset metara i sut Westbrooka sa deset metara?
Zato postoji rijec rezon,nije rezonski kada to Westbrook suta,a jeste kada Curry suta,koliko god se to nekome svidjalo ili ne,i koliko god meni Westbrook bio drazi igrac od njega,on nije odjednom postao bolji igrac,njemu je usage nenormalno porastao i zato biljezi ovo sto biljezi,a da je bolji igrac nego prije,po meni nije.

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 dec 2016, 18:50

iNFY je napisao/la:Ma sta obiljezava westbrok jeste li vi normalni?
ima 30% FG odigrano 20 tekmi i on nesta obiljezio?
Onda nek karijeru provede tako obiljezavajuci a PO nece vidjet ocima..pa ce za njega izmislit novu nagradu "most useless stats ever"

ima 43 % FG,ne 30,i triple double prosjek,to je valjda p..... dim

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.