FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neandertalac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 07 dec 2016, 14:57

Virtu4l je napisao/la:Sad da vidimo šta nam je potrebno za treću kategoriju po UEFA kriterijima,

1. Rasvjeta, potrebno 1200/800 lx, mi imamo 800/500
2. Parking, 100 VIP mjesta, imamo 50
3. VIP stolice, potrebno 250, imamo 100
4. Potrebno je osigurati prostor za najmanje 15 fotoreportera
5. Press loža sa najmanje 50 natkrivenih sjedala, 25 mora imati stolove, mi imamo 25/10
6. Potrebno je pet radio/tv komentatorskih pozicija, imamo tri
7. Potrebna su dva tv studija, imamo jedan

Ovo su uslovi da bi a reprezentacija mogla igrati utakmice u dolini.
Koji nam je interes da se reprezentacija "preseli" na Grbavicu?
Šta tačno imamo od tog?
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 dec 2016, 14:57

Možda već ispunjavamo neku od ovih stavki, vidim da je paprica online pa bi nam mogao reći, jer kad su se već radila parking mjesta i vip lože logično je da su odradili više i ostavili prostor za narednu kategoriju?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MejdanTz
Kontakt:

Post Postao/la MejdanTz » 07 dec 2016, 14:58

Hrasno1921 je napisao/la:Moguce, neka vrsta trampe, spominju Tuzlaci da svi stranci u slobodanki zbog visokoh primanja imaju slobodne papire samim tim po tome Kostic je itekako realan, sa druge strane Bekric je iz Srebrenika tako da ako zavrsi u slobodanki nista cudno ...

Onaj mali Vukotic i Kostica kakva bi to bila kombinacija jbt
Eto vam kostic samo ne saljite bekrica
Prihvataš drugačije ljude i boje, al' crna i crvena najbolje ti stoje.
FK Sloboda Tuzla since 1919

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 dec 2016, 14:59

Neandertalac je napisao/la:Koji nam je interes da se reprezentacija "preseli" na Grbavicu?
Šta tačno imamo od tog?
Treba ti neki poseban interes da bi ugostio najveće svjetske zvijezde i svoju reprezentaciju na svom stadionu?
Voli te tvoje Sarajevo.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 07 dec 2016, 15:33

Neandertalac je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Sad da vidimo šta nam je potrebno za treću kategoriju po UEFA kriterijima,

1. Rasvjeta, potrebno 1200/800 lx, mi imamo 800/500
2. Parking, 100 VIP mjesta, imamo 50
3. VIP stolice, potrebno 250, imamo 100
4. Potrebno je osigurati prostor za najmanje 15 fotoreportera
5. Press loža sa najmanje 50 natkrivenih sjedala, 25 mora imati stolove, mi imamo 25/10
6. Potrebno je pet radio/tv komentatorskih pozicija, imamo tri
7. Potrebna su dva tv studija, imamo jedan

Ovo su uslovi da bi a reprezentacija mogla igrati utakmice u dolini.
Koji nam je interes da se reprezentacija "preseli" na Grbavicu?
Šta tačno imamo od tog?
Osim patriotskog, repku cak i na domacim utakmicama prati veliki broj dijaspore. A onaj ko dodze na utakmicu navratit ce garant i do fanshopa ( kupit ce sal, dres..... ) . A sigurno bi dobili nesto love i za koristenje stadiona. Sa druge strane bitno je osigurati da mozemo igrati grupnu fazu europskih utakmica na Grbavici. Zamisli nekim cudom osiguramo grupnu fazu nekog natjecanja, a moramo domace utakmice igrati van BiH.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 07 dec 2016, 15:52

I ja mislim da se play-off faza ne može igrati, neki dan je član uprave rekao koji su naredni koraci potrebni da se stadion osposobi i za taj nivo utakmica, tj da nam nece trebati još mnogo, prvi korak je istok i ne trebamo biti sad pohlepni, kada smo mogli da cekamo 20 godina bez ijednog sarafa zakucanog trebamo biti strpljivi. Znam samo da kada se isotk u cjelosti napravi da ce sam Klub dobiti na cijeni i važnosti te da ce potencijalni sponzori uvidjeti da novci idu u prave ruke. pada mi na pamet zasto ne napraviti neke ponude eventualnim sponzorima da se bredira krov stadiona ili nesto slicno, sad pisem onako usputno. Ali kako god ovi dosadasnji koraci daju potpuno novu dimenziju svidjalo se to nekima ili ne.
1921

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 07 dec 2016, 15:55

Eno velikog fudbalskog znalaca Eldara hasanovica nabila Sloboda nogom u guzicu, znao je lajati okolo kako je bolji od sve i jednog veznog u Zelji, e tugo moja....
1921

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 07 dec 2016, 15:56

zeljoooooooooo je napisao/la:Samo da se ostvari i ono Slavkovo, pa da za 2-3 sezone se uguramo u kakve grupe EL :zviz:

99 stolica prodato :thumbup:
Sa ovakvom ekipom ni blizu ne mozemo prici , bar jedno 15 igraca dobrih da dodje ;)

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 07 dec 2016, 15:58

Hvala TM@ bar si se potrudio za razliku od Virtua@.

Razmišljam i pitam sa ekonomskog aspekta. Koliko možemo profitirati. **** mi se za repku i njihove zvijezde. 20 godina grade razna "sela" i Goal projekte koji trunu a dva stadiona u glavnom gradu propadaju.
Daj pare korumpirana bando!
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 07 dec 2016, 16:07, ukupno mijenjano 2 puta.

UPRAVA NAPOLJE!

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 07 dec 2016, 16:02

cruz40 je napisao/la:
zeljoooooooooo je napisao/la:Samo da se ostvari i ono Slavkovo, pa da za 2-3 sezone se uguramo u kakve grupe EL :zviz:

99 stolica prodato :thumbup:
Sa ovakvom ekipom ni blizu ne mozemo prici , bar jedno 15 igraca dobrih da dodje ;)
Doći će svakako u naredne 3 godine, nakon toga bi definitivno trebalo da imamo sklopljenu ekipu.

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 07 dec 2016, 16:05

ma obzirom koliko je inace stadion generalno nerentabilan svaka marka dodatna koja se može ubirati je poželjna. Da imamo kapaciteta da klub napravi nesto na stadionu npr neki plavi restoran koji ce biti sminka da i to bude dodatni prihod samim tim i da poveca frekventnos dolaska na stadion, posjeti fan shopa i td... Zenznuto je sto su određenim polsovnim prostorima na sjeveru koliko znam izdati za narednih 10 godina za neke mizerije od kirija, to su sve bili neki dilovi bog zna ciji i od koga...
1921

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 07 dec 2016, 16:13

aleksandar_veliki je napisao/la:U situaciji kada molis Boga da prodas najboljeg igraca za 500.000 eura ili nesto slabijeg za 300.000 eura ocekivati grupnu fazu je previse optimisticno. Nisam siguran da danas Zeljo moze odbiti 500.000 eura za bilo kojeg igraca.
Ko osim Tana i Ken Cho to može odbiti. Za takav scenario moramo još pure jesti.

UPRAVA NAPOLJE!

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 07 dec 2016, 16:16

@Aco, pa teško jeste. Sama činjenica da, osim u par izuzetnih prilika, nikada nismo bili ni blizu, dovoljno govori o težini.
Ali najlakše je reći teško je, previše je optimistično, nema smisla ulagati u nešto tako "rizično". Mi moramo svim
silama težiti ka tome, pa onda bismo sigurno dočekali dan kada bismo i mnogo lošije igrače prodavali za 500.000
eura, a one tipa Bajića u višemilionskom iznosu. Teško jeste, nedostižno nikako. Napravi stadion, vrati dugove, uloži
u omladinski pogon, a poslije kad posložiš stvari i kad privučeš nekoliko "težih" sponzora, uloži lovu u ekipu i udri.
Slažem se da treba mnogo sreće, pa i iskustva, ali povećali bismo sebi šanse da uspijemo, pa možda ne prvu godinu,
dok se i na tom polju ne prebole neke "dječje" bolesti, ali kasnije zasigurno bismo se i mi nešto pitali u Evropi.

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 07 dec 2016, 16:23

Ja se sjećam kad je meni jedan vlasnik jedne velike firme a inače Željovac rekao sta su mu nekad davno nudili da bude generalni sponzor ja sam se sjebo . Znači takav nadut stav i amaterizam. Ono u smislu imat ces logo na dresu, reklamu na stadionu i eto a ti nam daj taj i taj iznos ali nemoj na taj racun jer nam je taj blokiran nego preko ovih.... Covjek se samo nasmijao i rekao ja sam ove novce zaradio nisu mi s neba pale, ja svaku marku moram opravdano investirati jer ja to gledam kao ulaganje a ne kao hediju.... I mi se pitamo sto godinama nemamo generalnog... Ljude zanima baza navijača, aktivnih članova, cisti računi, transparentnost u protoku novca, posjecenost, evropa, xy a ne prazna rijec mi smo Željo....
1921

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 07 dec 2016, 16:27

Idemoplavi je napisao/la:Ja se sjećam kad je meni jedan vlasnik jedne velike firme a inače Željovac rekao sta su mu nekad davno nudili da bude generalni sponzor ja sam se sjebo . Znači takav nadut stav i amaterizam. Ono u smislu imat ces logo na dresu, reklamu na stadionu i eto a ti nam daj taj i taj iznos ali nemoj na taj racun jer nam je taj blokiran nego preko ovih.... Covjek se samo nasmijao i rekao ja sam ove novce zaradio nisu mi s neba pale, ja svaku marku moram opravdano investirati jer ja to gledam kao ulaganje a ne kao hediju.... I mi se pitamo sto godinama nemamo generalnog... Ljude zanima baza navijača, aktivnih članova, cisti računi, transparentnost u protoku novca, posjecenost, evropa, xy a ne prazna rijec mi smo Željo....
Joj jesi navalio. Te računi, kako se radilo, sada zlatno, bla bla, nja nja. Ima skupština, tamo ćemo valjda konačno vidjeti svjetlo na tim nekim mračnim stvarima. Do tada;
Popusti malo svega ti.

UPRAVA NAPOLJE!

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 07 dec 2016, 16:31

Neandertalac je napisao/la:
Idemoplavi je napisao/la:Ja se sjećam kad je meni jedan vlasnik jedne velike firme a inače Željovac rekao sta su mu nekad davno nudili da bude generalni sponzor ja sam se sjebo . Znači takav nadut stav i amaterizam. Ono u smislu imat ces logo na dresu, reklamu na stadionu i eto a ti nam daj taj i taj iznos ali nemoj na taj racun jer nam je taj blokiran nego preko ovih.... Covjek se samo nasmijao i rekao ja sam ove novce zaradio nisu mi s neba pale, ja svaku marku moram opravdano investirati jer ja to gledam kao ulaganje a ne kao hediju.... I mi se pitamo sto godinama nemamo generalnog... Ljude zanima baza navijača, aktivnih članova, cisti računi, transparentnost u protoku novca, posjecenost, evropa, xy a ne prazna rijec mi smo Željo....
Joj jesi navalio. Te računi, kako se radilo, sada zlatno, bla bla, nja nja. Ima skupština, tamo ćemo valjda konačno vidjeti svjetlo na tim nekim mračnim stvarima. Do tada;
Popusti malo svega ti.
Nisam navalio nego govorim cinjenice, treba se dobor naguziti da nesto uradis u ovoj napacenoj zemlji. Ja ti garantujem da je 2000. bilo vise novca nego li sad, nije bilo PDVa nije bilo fiskalnih kasa, crne pare na svakom koraku i umjesto da se tad iskoristi taj momenat mi odemu strmoglavo ka dnu. Ne želim vise nikad da nam se desi da na ustrub instant uspjeha guramo bus dok nas sjedobradi carobnjak voda kroz proplanke i u dzep po deset eura gura nasim prvotimcima. Ljudi brzo zaboravljaju na te stvari, pogotovo ovi mladji jer tad bas nije cvjetao internet i samo mi bolesnici koji smo spavali na treninzima i skakali po vukojebinama znamo kako je bilo u tom periodu igračima i uposlenicima kluba...
1921

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 07 dec 2016, 16:42

Idemoplavi je napisao/la:
Nisam navalio nego govorim cinjenice, treba se dobor naguziti da nesto uradis u ovoj napacenoj zemlji. Ja ti garantujem da je 2000. bilo vise novca nego li sad, nije bilo PDVa nije bilo fiskalnih kasa, crne pare na svakom koraku i umjesto da se tad iskoristi taj momenat mi odemu strmoglavo ka dnu. Ne želim vise nikad da nam se desi da na ustrub instant uspjeha guramo bus dok nas sjedobradi carobnjak voda kroz proplanke i u dzep po deset eura gura nasim prvotimcima. Ljudi brzo zaboravljaju na te stvari, pogotovo ovi mladji jer tad bas nije cvjetao internet i samo mi bolesnici koji smo spavali na treninzima i skakali po vukojebinama znamo kako je bilo u tom periodu igračima i uposlenicima kluba...
Ma sve ja tebe shvatam čak i ne tvrdim da lažeš. Bilo je svega, znam i ja "more" priča, od vikendica po moru, preko karti od NewCastla do tih prostora koje spominješ.
Nego se samo vratimo u krug presipajući iz šupljeg u prazno. Nikakvog haira nemamo.

Treba spriječiti da se nešto takvo desi u budućnosti, konstantno disati iza šije pa da znaju kako nismo baš "levati" kakvima nas smatraju i kakvi smo uostalom bili. Ovaj rapidni napredak tehnologija a sa njima i društvnih mreža dodatno je ogolio neke prije "javne" tajne pa je protok informacija veći, dostupan široj javnosti, čak i egzaktni dokazi čećšće cure.

Treba se fokusirati na bolje sutra. Valjda se tu slažemo. A ovo, neka razmišlja o tome onaj čiji je to posao u ovoj našoj kako i sam kažeš, banana državi.

Peace :)

P.S. Malo malo, neki pitarski nosić proviri na temu. Njuši ima li šta interesantno i njemu zanimljivo pa da to može oblikovati po svom, naslađujući se tenzijama koje mu otjeraju misli o njegovom jadu, bijedi, problemima.
:wave:

UPRAVA NAPOLJE!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 dec 2016, 17:26

aleksandar_veliki je napisao/la:Nisam siguran, no cini mi se da se trenutno ne moze igrati ni play-off faza. Ne znam za 3. pretkolo kakve kategorije mora biti stadion? Mozda sam u krivu i ako jesam zamolio bih nekog ko poznaje kako stvari stoje da nam objasni.
Imas na prethodnoj stranici sta nam treba za trecu kategoriju, na kojoj bi se mogle igrati i grupe. Vjerujem da bi UEFA progledala kroz sitne nedostatke kao sto to radi Zvezdi i Partizanu.
Voli te tvoje Sarajevo.

Maxi
Kontakt:

FK Željezničar

Post Postao/la Maxi » 07 dec 2016, 17:28

Kajkut se ponovo povezuje s nama
Plavo je srce u meni!
FKŽ 1921 🔵⚪

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 07 dec 2016, 18:27

aleksandar_veliki je napisao/la:U situaciji kada molis Boga da prodas najboljeg igraca za 500.000 eura ili nesto slabijeg za 300.000 eura ocekivati grupnu fazu je previse optimisticno. Nisam siguran da danas Zeljo moze odbiti 500.000 eura za bilo kojeg igraca.
Dundalk do jucer sve igrace izvozio u milionskim ciframa, ha...? Ma daj :)
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.