Idemoplavi je napisao/la:
Nisam navalio nego govorim cinjenice, treba se dobor naguziti da nesto uradis u ovoj napacenoj zemlji. Ja ti garantujem da je 2000. bilo vise novca nego li sad, nije bilo PDVa nije bilo fiskalnih kasa, crne pare na svakom koraku i umjesto da se tad iskoristi taj momenat mi odemu strmoglavo ka dnu. Ne želim vise nikad da nam se desi da na ustrub instant uspjeha guramo bus dok nas sjedobradi carobnjak voda kroz proplanke i u dzep po deset eura gura nasim prvotimcima. Ljudi brzo zaboravljaju na te stvari, pogotovo ovi mladji jer tad bas nije cvjetao internet i samo mi bolesnici koji smo spavali na treninzima i skakali po vukojebinama znamo kako je bilo u tom periodu igračima i uposlenicima kluba...
Ma sve ja tebe shvatam čak i ne tvrdim da lažeš. Bilo je svega, znam i ja "more" priča, od vikendica po moru, preko karti od NewCastla do tih prostora koje spominješ.
Nego se samo vratimo u krug presipajući iz šupljeg u prazno. Nikakvog haira nemamo.
Treba spriječiti da se nešto takvo desi u budućnosti, konstantno disati iza šije pa da znaju kako nismo baš "levati" kakvima nas smatraju i kakvi smo uostalom bili. Ovaj rapidni napredak tehnologija a sa njima i društvnih mreža dodatno je ogolio neke prije "javne" tajne pa je protok informacija veći, dostupan široj javnosti, čak i egzaktni dokazi čećšće cure.
Treba se fokusirati na bolje sutra. Valjda se tu slažemo. A ovo, neka razmišlja o tome onaj čiji je to posao u ovoj našoj kako i sam kažeš, banana državi.
Peace
P.S. Malo malo, neki pitarski nosić proviri na temu. Njuši ima li šta interesantno i njemu zanimljivo pa da to može oblikovati po svom, naslađujući se tenzijama koje mu otjeraju misli o njegovom jadu, bijedi, problemima.