FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Hrasno1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hrasno1921 » 09 dec 2016, 11:57

Bravo tiki taki ti si skontao :bih:

Ima li sta novo?

Sta je sa klupskim statutom koji stoji u ladici? ne implementira se nikako, sta je sa osnivanjem one tri firme jedna da upravlja klupskim finansijama, jedna za infrastrukturu i treca cini mi se za omladinski pogon, sa svim tim se stalo, statut se usvojio niko nista, i ono glavno prodaja 51% ... !? :think:

Sta je sa generalnim sponzorom? ni to nista? :hmmmmm:

Sta je sa rekonstrukcijom i farbanjem reflektora? obojen samo jedan, sa tim se stalo skroz, krenuli pa stali ... :puke:

Sta je sa Jahicem, ostaje nas igrac pod suzpenzijom? ne igra, trenira ali ga placamo i tako do isteka ugovora? :hmmmm:

Sta je sa pricom da se fan shop treba preseliti u onaj veliki prostor odmah do? koliko vidim kladionica neka je uzela taj prostor, pa po tome od toga nema nista, a pricalo se da cemo imati vrhunski fan shop, ni od toga nista, ili?

Ima materijala kako nema ... :kafa:
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

kontinen
Kontakt:

Post Postao/la kontinen » 09 dec 2016, 11:59

A inspekcija

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 09 dec 2016, 12:06

Hrasno1921 je napisao/la:Bravo tiki taki ti si skontao :bih:

Ima li sta novo?

Sta je sa klupskim statutom koji stoji u ladici? ne implementira se nikako, sta je sa osnivanjem one tri firme jedna da upravlja klupskim finansijama, jedna za infrastrukturu i treca cini mi se za omladinski pogon, sa svim tim se stalo, statut se usvojio niko nista, i ono glavno prodaja 51% ... !? :think:

Sta je sa generalnim sponzorom? ni to nista? :hmmmmm:

Sta je sa rekonstrukcijom i farbanjem reflektora? obojen samo jedan, sa tim se stalo skroz, krenuli pa stali ... :puke:

Sta je sa Jahicem, ostaje nas igrac pod suzpenzijom? ne igra, trenira ali ga placamo i tako do isteka ugovora? :hmmmm:

Sta je sa pricom da se fan shop treba preseliti u onaj veliki prostor odmah do? koliko vidim kladionica neka je uzela taj prostor, pa po tome od toga nema nista, a pricalo se da cemo imati vrhunski fan shop, ni od toga nista, ili?

Ima materijala kako nema ... :kafa:

ti od kako si OKO KLUBA, imas sve vise pitanja a sve manje odgovora. kako je krenulo, ni pitanja vise neces imati :mrgreen:
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 09 dec 2016, 12:09

Imate pp. za licna prepucavanja, nema potrebe da trolate temu, tema je FK Zeljeznicar a ne Hrasno1921 ...
1921'

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 09 dec 2016, 12:13

ja trolam temu a ti postavljas pitanje "Sta je sa klupskim statutom koji stoji u ladici?"

evo jarane, izvadilo ga iz ladice i okacilo na web da svi procitaju
http://fkzeljeznicar.ba/klub/akti-kluba/

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 09 dec 2016, 12:20

za_zivot_cijeli je napisao/la:ja trolam temu a ti postavljas pitanje "Sta je sa klupskim statutom koji stoji u ladici?"

Stoji u ladici sto se tice implementiranja istog, shvatas li ?

Sta je sa osnivanjem tih firmi? nalazanjem ulagaca koji ce upravljati sa 51% kluba? to pitam o tome pricam ...

Niti su se te firme osnovale niti imamo ulagaca, a evo po statutu obavezni smo imati sportskog direktora kojeg opet nemamo, dakle krsi se klupski statut od istih ljudi koji su ga i donijeli i usvojili ...
1921'

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 09 dec 2016, 12:37

Nemate odgovora zasto je to tako? ocekivano ...

Dakle po novom stautu predvidjeno je osnivanje tri firme preko kojih bi klub poslovao , kao i prodaju 49% dionica a ne 51% kako sam prvobitno napisao, dakle klub se ne prodaje vec trazi ulagaca, nakon one price oko onog banana Slovenca - Sandzaklije o tome gotovo niko vise i ne prica, kao i osnivanju tih firmi ...

Po mom zakljucku klub je u medjuvremenu privatiziran od strane uvazenog gospodina i hadzije Senada Misimovica, te bi implementiranje tih stavki najvise njemu ne odgovaralo, samo ne smogu da shvatim kako su se tako bitne i kljucne stvari gurnule pod tepih, klub je odustao od trazenja potencijalnog ulagaca !? :wtf:
1921'

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 09 dec 2016, 12:39

Hrasno1921 je napisao/la:
za_zivot_cijeli je napisao/la:ja trolam temu a ti postavljas pitanje "Sta je sa klupskim statutom koji stoji u ladici?"

Sta je sa osnivanjem tih firmi? nalazanjem ulagaca koji ce upravljati sa 51% kluba? to pitam o tome pricam ...

Niti su se te firme osnovale niti imamo ulagaca, a evo po statutu obavezni smo imati sportskog direktora kojeg opet nemamo, dakle krsi se klupski statut od istih ljudi koji su ga i donijeli i usvojili ...

Statut je implementiran. imamo Skupstinu, Upravni i Nadzorni odbor, direktora i sportskog direktora te sekretara kluba. imamo clanstvo.

"– Prvi koraci bit će nam osnivanje dviju firmi i razgovor s potencijalnim ulagačima. Do kraja godine imat ćemo prve rezultate i znat ćemo s kojim ljudima želimo graditi budućnost – poručio je Almir Gredić, predsjednik premijerligaša s Grbavice."

"– Bez obzira na to što će poslovnim subjektima upravljati FK Željezničar s udjelom od 51 posto, svi investitori bit će zaštićeni na svaki način - kazao je Dautbašić"

treba li ti reci da ni Gredic ni Dautbasic nisu danas u klubu te da je ovdje rijec o POSLOVNIM PLANOVIMA a ne obavezama koje proizilaze iz Statuta?!?

1921fcz
Kontakt:

Post Postao/la 1921fcz » 09 dec 2016, 12:42

Da si nekad procitao statut mozda bi i znao sta pise u njemu. Ajde sad tamo u CENTRALU i trazi sponzore za MNK da se ne bi ugasio prije nego sto ste ga pokrenuli.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 09 dec 2016, 12:48

za_zivot_cijeli je napisao/la:

Statut je implementiran. imamo Skupstinu, Upravni i Nadzorni odbor, direktora i sportskog direktora te sekretara kluba. imamo clanstvo.

"– Prvi koraci bit će nam osnivanje dviju firmi i razgovor s potencijalnim ulagačima. Do kraja godine imat ćemo prve rezultate i znat ćemo s kojim ljudima želimo graditi budućnost – poručio je Almir Gredić, predsjednik premijerligaša s Grbavice."

"– Bez obzira na to što će poslovnim subjektima upravljati FK Željezničar s udjelom od 51 posto, svi investitori bit će zaštićeni na svaki način - kazao je Dautbašić"

treba li ti reci da ni Gredic ni Dautbasic nisu danas u klubu te da je ovdje rijec o POSLOVNIM PLANOVIMA a ne obavezama koje proizilaze iz Statuta?!?
Pa prvo jeste da sportskog direktora nemamo sto je obaveza po statutu ...

Drugo, hoces reci da osnivanjem tih firmi, i ulaganjem od 49% stranog ulagaca nisu po statutu vec po nekim internim zeljama i poslovnim planovima?
Cak i da je tako zasto se od toga odustalo znajuci da je to veoma bitno i od krucijalnog znacaja, mozemo li mi kao klub tako nesto sebi dozvoliti da se kako koja uprava mijenja tako i ciljevi? mislim da ne mozemo ...
Onda smo vjerovatno toliko jaki da nam ne treba ni ulagac, znajuci da uvazeni hadzija i ne ulaze toliko koliko ima ...

Pogledas malo clanke pa i zvanicne info. na web stranici o tim stvarima i vidjet ces da je i poslije odlaska Gredica (Dautbasic nedavno) da su te stvari bile aktuelne po stautu, neshvatljivo je kako se sa svim tim stalo, kako nikome nije u interesu da nadjemo ulagaca, a poznato i jasno zbog cega je to tako ...
1921'

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 09 dec 2016, 12:58

Hrasno1921 je napisao/la: Pa prvo jeste da sportskog direktora nemamo sto je obaveza po statutu ...

Drugo, hoces reci da osnivanjem tih firmi, i ulaganjem od 49% stranog ulagaca nisu po statutu vec po nekim internim zeljama i poslovnim planovima?
Cak i da je tako zasto se od toga odustalo znajuci da je to veoma bitno i od krucijalnog znacaja, mozemo li mi kao klub tako nesto sebi dozvoliti da se kako koja uprava mijenja tako i ciljevi? mislim da ne mozemo ...
Onda smo vjerovatno toliko jaki da nam ne treba ni ulagac, znajuci da uvazeni hadzija i ne ulaze toliko koliko ima ...

Pogledas malo clanke pa i zvanicne info. na web stranici o tim stvarima i vidjet ces da je i poslije odlaska Gredica (Dautbasic nedavno) da su te stvari bile aktuelne po stautu, neshvatljivo je kako se sa svim tim stalo, kako nikome nije u interesu da nadjemo ulagaca, a poznato i jasno zbog cega je to tako ...
opet lazes. imamo sportskog direktora.
drugo, statut kao pravni akt je ostavio mogucnost da se jedan takav poslovni plan moze danas-sutra realizirati sto ne znaci da hoce ili nece. koliko je to potrebno odnosno opravdano, odlucit ce legalno izabrano rukovodstvo kluba na nacin kako to Statut propisuje.

od nekoga ko se toliko gura po skupstinskim klupama, udruzenjima i savezima ocekivao sam barem elementarno poznavanje prava.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 09 dec 2016, 13:09

za_zivot_cijeli je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la: Pa prvo jeste da sportskog direktora nemamo sto je obaveza po statutu ...

opet lazes. imamo sportskog direktora.
drugo, statut kao pravni akt je ostavio mogucnost da se jedan takav poslovni plan moze danas-sutra realizirati sto ne znaci da hoce ili nece. koliko je to potrebno odnosno opravdano, odlucit ce legalno izabrano rukovodstvo kluba na nacin kako to Statut propisuje.

od nekoga ko se toliko gura po skupstinskim klupama, udruzenjima i savezima ocekivao sam barem elementarno poznavanje prava.
Ja lazem ? :eh:

Siljak je direktor, Cenan skaut, ko je to sportski direktor zvanicno? ko? nemoj lupati, lagati i spinovati ziv bio, najlakse je reci lazes ko kakav ulicar, ili huligan sa juga ...

Ti ocito ne shvatas poentu svega a to da se odustalo od svega toga i ako je veoma bitno i znacajno za klub i njegovu buducnost, oustati od ulagaca je neshvatljivo kao i od tih firmi, a jasno je i zbog cega se odustalo i zbog cega je sve gurnuto pod tepih, a to je da trenutnom covjeku koji vlada klubom to ne odg. jer on onda treba pravdati sve novce u klubu ulagacu, nebi se samo on pitao kao sto se sada pita, nebi imao siroke ovlasti kao sto ih sada ima itd.

Cijeli fudbalski svijet pociva na tim ulagacima samo kod nas je to kao nepotrebno, pa zamisli da imamo ulagaca sa max. 49% koji bi npr. ulozio milion ili dva te pare odmah bi mogli u infrastrukturu, a ne kao do sada uzimati od navijaca i traziti sadaku saljuci e-mailove da se pomogne u realizaciji izgradnje istocne tribine, i na kraju se opet kite tudjim perjem, kao da su svoje pare davali za te projekte a ne tudje.
1921'

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 09 dec 2016, 13:21

kontinen je napisao/la:Daj nam faksa miskeeee

http://fkzeljeznicar.ba/foto-zvanican-p ... bra/23102/
:thumbup:
Nakon što je Klub građevinsku dozvolu zvanično dobio u utorak 6. decembra, klupska administracija uložila je napore kako bi u komunikaciji sa Općinom Novo Sarajevo, Zavodom za planiranje razvoja Kantona Sarajevo i SD Željezničar ubrzala proces pravosnažnosti građevinske dozvole.
Mogu samo jos i dodati da ce Sportsko Drustvo dobiti nove prostorije tik do istocne tribine, uz postojece sadasnje, svakako je blizu Plavog Zamka ;)
1921'

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 09 dec 2016, 13:26

shvatam ja i vise nego sto mislis. ne podcjenjuj me.
ti ne mozes shvatiti jedno. ZELJO SMO MI! pare koje daju navijaci nisu TUDJE, nase su. Zeljine. sami dajemo, sami gradimo. MI SMO ZELJO!
sve sto sam dao Zelji dao sam sebi. sebi da mogu normalno uci na stadion, sebi da mogu sjesti na stolicu, sebi da imam krov nad glavom, sebi da mogu u WC ako mi se pripisa, sebi da uzivam u fudbalu, svojim drugovima da i oni mogu sve sto i ja.......

ako se nekada ukaze prilika da nam se neki ulagac pridruzi siguran sam da ga necemo odbiti. naprotiv.
pricati pricu o tome kako neko nece da nadje ulagaca je smijesno i zlonamjerno. kao da takvi rastu na granama pa ih samo treba ubrati i uzeti im pare.

na kraju krajeva, vrlo brzo cemo vidjeti kako cete vi proci sa sponzorima, ulagacima, razvojom kluba, drustva...

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 09 dec 2016, 13:59

kontinen je napisao/la:Daj nam faksa miskeeee

http://fkzeljeznicar.ba/foto-zvanican-p ... bra/23102/
:thumbup:
Nakon što je Klub građevinsku dozvolu zvanično dobio u utorak 6. decembra, klupska administracija uložila je napore kako bi u komunikaciji sa Općinom Novo Sarajevo, Zavodom za planiranje razvoja Kantona Sarajevo i SD Željezničar ubrzala proces pravosnažnosti građevinske dozvole.
Mogu samo jos i dodati da ce Sportsko Drustvo dobiti nove prostorije tik do istocne tribine, uz postojece sadasnje, svakako je blizu Plavog Zamka ;)
Pa sta ako ce ?

ferreira
Kontakt:

Post Postao/la ferreira » 09 dec 2016, 14:03

Kad mu prestanete replicirat prestat ce i on sa glupostima koje pise. Napise prvo sta mu padne na pamet, vas dvojica-trojica se upecate i to je to. Pustite ga nek se bavi poslovnim prostorima SD-a, a klub ce voditi sposobni ljudi kojima je to povjerila skupstina. Kraj price :bih:

Nadam se da ove glasine da se trazi golman nisu tacne, bas ne bih volio da neko Veci uzme mjesto. Iz Slobode objavlili da ce Piric vjerovatno raskinut ugovor, ko da gledam povezivat ce nas sa njim ovih dana.
19091921

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 09 dec 2016, 14:12

ne pise on prvo sto mu padne na pamet, nego prvo sto cuje u krugovima u kojima se krece. zbog toga nekada ima dobre informacije a cesce gluposti iz "kafane". oko njega je sve manje onih koji mu mogu dati prave informacije. ostalo mu je jos svega par ljudi za koje vjerujem da nemaju pojma da je on Hrasno1921 pa ce mu ponekad nesto i reci a ovaj to iskoristiti za svoje interese.

sve u svemu, ne treba se sklanjati takvim da ne bi bilo "dosli divlji i otjerali pitome"

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 09 dec 2016, 14:17

Fudbaler Slobode Kenan Pirić zatražio je raskid ugovora sa svojim klubom zbog neisplaćivanja doprinosa na plate, a dobio je slučaj protiv svog kluba na Arbitražnoj komisiji N/FS BiH.
Kostic moze isto ovo uradit, tako da je sve do njega ako zeli doci
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 09 dec 2016, 14:48

Lijepe vijesti sto se tice zvanicnog pocetka radova na istocnoj tribini, hm kakav cemo tada imati stadion.... sad su na redu pojacanja, vidjet cemo da li cemo u tome imati srece ovaj put, nadam se dolasku bar 3-4 provjerena i ciljana pojacanja koja ce odmah moci igrati u prvih 11. Ne treba licitirati imenima dok se posao ne zavrsi do kraja, samo se tim igracima dize cjena bezveze.
Bitno je da je trener taj koji ce dovoditi igrace, odnosno predloziti ih Upravi a oni to finalizirati..

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Proximic, ŠTA_JE i 45 gostiju.