za_zivot_cijeli je napisao/la:Hrasno1921 je napisao/la:
Pa prvo jeste da sportskog direktora nemamo sto je obaveza po statutu ...
Drugo, hoces reci da osnivanjem tih firmi, i ulaganjem od 49% stranog ulagaca nisu po statutu vec po nekim internim zeljama i poslovnim planovima?
Cak i da je tako zasto se od toga odustalo znajuci da je to veoma bitno i od krucijalnog znacaja, mozemo li mi kao klub tako nesto sebi dozvoliti da se kako koja uprava mijenja tako i ciljevi? mislim da ne mozemo ...
Onda smo vjerovatno toliko jaki da nam ne treba ni ulagac, znajuci da uvazeni hadzija i ne ulaze toliko koliko ima ...
Pogledas malo clanke pa i zvanicne info. na web stranici o tim stvarima i vidjet ces da je i poslije odlaska Gredica (Dautbasic nedavno) da su te stvari bile aktuelne po stautu, neshvatljivo je kako se sa svim tim stalo, kako nikome nije u interesu da nadjemo ulagaca, a poznato i jasno zbog cega je to tako ...
opet lazes. imamo sportskog direktora.
drugo, statut kao pravni akt je ostavio mogucnost da se jedan takav poslovni plan moze danas-sutra realizirati sto ne znaci da hoce ili nece. koliko je to potrebno odnosno opravdano, odlucit ce legalno izabrano rukovodstvo kluba na nacin kako to Statut propisuje.
od nekoga ko se toliko gura po skupstinskim klupama, udruzenjima i savezima ocekivao sam barem elementarno poznavanje prava.
Ja lazem ?
Siljak je direktor, Cenan skaut, ko je to sportski direktor zvanicno? ko? nemoj lupati, lagati i spinovati ziv bio, najlakse je reci lazes ko kakav ulicar, ili huligan sa juga ...
Ti ocito ne shvatas poentu svega a to da se odustalo od svega toga i ako je veoma bitno i znacajno za klub i njegovu buducnost, oustati od ulagaca je neshvatljivo kao i od tih firmi, a jasno je i zbog cega se odustalo i zbog cega je sve gurnuto pod tepih, a to je da trenutnom covjeku koji vlada klubom to ne odg. jer on onda treba pravdati sve novce u klubu ulagacu, nebi se samo on pitao kao sto se sada pita, nebi imao siroke ovlasti kao sto ih sada ima itd.
Cijeli fudbalski svijet pociva na tim ulagacima samo kod nas je to kao nepotrebno, pa zamisli da imamo ulagaca sa max. 49% koji bi npr. ulozio milion ili dva te pare odmah bi mogli u infrastrukturu, a ne kao do sada uzimati od navijaca i traziti sadaku saljuci e-mailove da se pomogne u realizaciji izgradnje istocne tribine, i na kraju se opet kite tudjim perjem, kao da su svoje pare davali za te projekte a ne tudje.