U Sarajevu.Lakoste je napisao/la:Valencia, kad si tu. Gdje zivi oaj Valentin, pretpostavljam da je zivotno obezbijedjen i da nema potrebu da hapa lovu.
Sta znaci zivotno obezbjedjen?
Nisam imao na uvid njegov imovinski karton, ali mislim da nije neki bogatas. Covjek radi za platu. Ne mozes se tako obogatifi. Milion-dva-tri nije neka cifra da se mozes opustiti, kupovati vile i Ferarije, trositi bez razmisljanja o sutrasnjici.
Covjek radi za platu a ne zato sto je patoloski radoholicar. Ovdje ljudi imaju predodzbu da je raditi u nasim klubovima neka narocita cast. PLBiH je zabokrecina. Ko se uhvati posla sa namjerom da nesto dobro uradi u velika se **** uvalio.
Ako je Valentin u FKS dosao radi prestiza, radi jos jedne stavke u biografiji, radi publiciteta i sl., onda cijelu pricu okaci macku o rep. Nema od toga nista. Da ce raditi iz ljubavi, to nece sigurno, koliko sam ga uspio provaliti.
Lik je ambiciozan i voli napraviti dobar posao. Definitivno je vrhunski ekonomista. Zna organizovati posao. Samo ga treba dobro platiti za to. Ako je tu iz fazona, radi raje i zafrkancije, zajebi onda.
Nadam se sa mu je Tan postavio ciljeve koje mora ostvariti. I njega treba malo kandzijom, kao i svakoga. Ako je tako, ako ima pune ovlasti, uvjeren sam da ce posloziti finansijsku situaciju u FKS. Rastjerat ce visak uposlenika i nesposobnjakovice. To je 100%. Njemu ako kazes, hocu 2 miliona profita, on ce to napraviti, ako je ikako moguce. Dijelit ce otkaze, rastjerati sve oko sebe, samo da namakne cifru. I onda ce tim ljudima oko sebe, koji su odradili dobar posao, reci da nije dobro i da je nezadovoljan. Odmah dize ljestvicu za podiok vise. Tako mi makar pricaju ovi njegovi kada kukaju.
Sto se tice sportskog plana, tu ne ocekujte nista. To drugi ljudi trebaju raditi. On je majstor za ekonomiju i organizaciju.
Ne smijem ruku u vatru staviti ni za koga, pa ni za sebe, iako zvaku nisam ukrao, ali mislim da nije od tog posla. Lik ganja karijeru, vjerovatno masta da zauzme neku **** poziciju u nekom gigantu itd. Ne treba mu mrlja radi sitne love.