FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

zlatandr
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la zlatandr » 23 dec 2016, 13:46

isakovich je napisao/la:To ja kao štopers a tendenciom napredovanja ??? Malo mi pretjerujemo s tim ne isprobanim varijantama.
Dobar je on pravo, bice zvijerka za godinu, dvije
Volim te Zeljo!!!

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 23 dec 2016, 15:07

Malo sam gledao za Rudyja, on ima 26 godina, a ko da sto godina igra u ligi :D Ako misle da je za Bayern, neka ga...ionako ce na klupu, i ulazice po potrebi.
Ryan Sessegnon - kazu da je neki potencijal, iz Fulhama, lijevi bek, Bayern zainteresovan, kao i bikovi. :D
Zao mi Badstubera, potencijal je bio do besvijesti, ali povrede su ga bas bas zeznule. Mozda ode u hsv...
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 dec 2016, 19:32

Za Sulea je bio zainteresovan i Chelsea tako da je momak veoma tražena roba,kad ga vidim imam utisak da na leđima može nositi našu komplet odbranu i uraditi sprint :mrgreen: momak je golijat.Sa svojim fizičkim predispozicijama podsjeća me na Jaap Stama.

Nego možemo li nekog utopiti Kinezima imaju para na bacanje. :kafa:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Klare

Post Postao/la Klare » 23 dec 2016, 23:21

Suleta svakako podržavam, odličan je to mladi stoper, koji će nesumnjivo kod nas još napredovati, a on može samo napredovati u svjetsku klasu, jer je već sada odličan i cijenjen stoper.

Dok, šta god vi mislili transfer Rudija je čisto s.ranje na kub, pa makar i džaba bio.
On teško da ima mjesta i u ovom Hofi, a kamoli kod nas, Rode dok je dolazio za njega je bio Beckenbauer, daleko priznatiji igrač nego je Rudy sada.
Pored 3 standardna vezna igrača još ispred sebe ima i kImiha i Sanchesa, pa čak i na beku ima 3 opcije ispred sebe,
čisti transfer koji veze s mozgom nema. ;)

Neki kažu došao džaba, pa se ne može izgubiti.
kako ne može?
Ko njemu platu 2 mil. dati, ali hajde nije ni to bitno, bitno je da će tu biti samo marioneta, smetalo i ništa više,
a nije nam ni frka za širinom na tim pozicijama, tako da pogotovo nema smisla,
svakako da stavljam na lomaču onog ko je odogovoran za ovako neodogovoran potez.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 23 dec 2016, 23:45

Sebastian Deisler, Sebastian Rode, pa sad Sebastian Rudy, nisu baš Sebastiani ostavili traga u Bayernu; nekako ime Sebastian vežem za prosječnog igrača, čini mi se da je i ovaj to isto, mislim 26 godina ima, ne znam da je potencijal ne mogu kazati, ali hajde neka ga, dobar ako Rafko ode, može ovaj na beka.
A što se tiče Sulea, stvarno top transfer, politika kluba je bolje uzeti mladog igrača i pokušat ga razvit, pa ako propadne nije belaj, nego iskeširat preko 50 miliona za štopera pa da li se uklopi ili ne uklopi...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 25 dec 2016, 15:13

Ova anketa je jedna od najtežih dosad,kako se odlučiti između ove dvije igračke veličine.Kao da te neko pita koga je teže zamjeniti BMW M5 ili Mercedes S65AMG. :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 25 dec 2016, 16:09

prije bi rekao Golf 2 vs Golf 4

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 25 dec 2016, 19:08

sljivo je napisao/la:
Feldmarschall je napisao/la:Šta ne valja s Dejvidom? :mrgreen:
U odnosu na Juppovu i Pepove sezone (osim one u kojoj je bio povrijeđen) statistika mu je podijeljena sa dva, dosta manje interakcije sa krilima, u napadu, bukvalno, ne postoji a pasovi mu više idu nazad nego naprijed. Postao je, prilično, konzervativan, ono samo da se odradi posao. U odbrani se ne trudi bog zna kako a u napadu otkad nema pravog Riberija ni on ne postoji, hemije sa Costom skoro da i nema. Sve što on radi to radi i Bernat a vjerujem da bi radio i bilo koji bek. Nema više ni emocija, prije kad mu neko ne odradi dupli ili ne pošalje loptu u prostor znao bi zagalamiti a sad samo se vrati u odbranu, kad primimo gol, ništa, ono, dešava se, i to je to.
Jedno je igrati kad ispred odbrane imaš Schweinsteigera i Martineza na vrhuncu, drugo kad imaš Alonsa koji ni sebe ne može pokriti trkom. Prirodno je da će dobiti konzervativniju ulogu i više misliti o svom pozicioniranju u postavci s jednim pivotom, nego sa dva. Logika stvari. Plus kad na to dodaš da Ancelotti voli da mu defanzivci ''legnu'' malo dublje u polju i ostaju u ravnini/iza lopte imaš to što imaš. Sa dva pivota ekipe obično traže višak preko krila što je kod Juppa konkretno bio slučaj stavljajući u izolacije Riberyja i Robbena, a onda su bekovi ima obavezu pružati podršku i dolaziti na ''overlap'', samim tim biti više angažovani u zadnjoj trećini terena i bilježiti opipljivu statistiku.

Kod Guardiole je malo vremena proveo kao, recimo, klasični bek. Onda kada bi i startao obično je u posjedu postajao vezni. Zapravo ta stvar može poslužiti kao dobar orijentir za njegovu interakciju s Costom. Costa je prirodno krilo, ne uvlači se u sredinu tražeći loptu na jaču negu, nego obično ide pravolinijski u dribling i prodor koji završava centaršutom. Teorija pozicionog fudbala koji propagira Guardiola kaže da bek i krilo nikad ne smiju biti u istoj ravni, što će reći ako je krilo ostalo široko, bek ulazi u međuprostor i obrnuto. Bayern više ne igra pozicioni fudbal, ali logika se definitivno može primjeniti jer se radi o vrhunskim igračima koji ovakve stvari razumiju instinktivno. Ako mi je krilo već zauzeto, nemam potrebu ići se gurati i dovući tamo i svog igrača. Driblerima poput Coste se najviše pomogne kad mu saigrači razvuku protivnike pa ga ne mogu udvajati.

Ne kažem da nisi u pravu, sigurno gledaš Bayern više od mene, samo napominjem da dio ''problema'' može biti i u setu instrukcija koje su došle s klupe. Protiv RBL je odigrao dobru utakmicu u ono vremena koliko je rezultatski bila zanimljiva, a opet teško da je bio ozbiljnije uključen u završnicu napada svoje ekipe.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 25 dec 2016, 19:27

Da, upravu si, njega komentarišem čisto kao navijač, jednodimenzionalno, gledajući samo učinke na terenu; znam da iz svakog lošeg, na oko, igranja ima neka dublja istina (koju si ti napisao), ali mi je kao običnom navijaču bilo mrsko pisati i tražiti u svakoj mogućoj prilici. Na osnovu onog što je radio prije i kako sad to izgleda, meni kao njegovom fanu, nije ništa preostalo nego da iskažem krivnju, razočaranost, ljutnju i napišem, ber neke smislene (bez obzira što imaju dublji), razloge koji su dovele do takvih igara. Jbg, takvi smo mi navijači.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 dec 2016, 23:05

Saurman je napisao/la:Ova anketa je jedna od najtežih dosad,kako se odlučiti između ove dvije igračke veličine.Kao da te neko pita koga je teže zamjeniti BMW M5 ili Mercedes S65AMG. :D
Fakat.
Ja svoj glas jos uvijek nisam dodijelio jer se ne mogu odluciti a iskreno ne namjeravam s obzirom da su i jedan i drugi zaduzili klub i istom donijeli mnogo radosnih momenata.

Sule je ogroman potencijal a uz Hummelsa i Boatenga te Martineza ce sigurno dosta napredovati.

Izuzetno mi je drago sto se konstantno baziramo na dovodjenu top talenata.
Kimmich, Coman, Sanches, Sule su sve velike nade i sigurno da ce svi napraviti velike karijere.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 26 dec 2016, 00:37

Prema IFFHS-s Manuel Neuer proglašen za najboljeg golmana 2016te i to mu je četvrta nagrada zaredom.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 26 dec 2016, 15:30

Barsa se, po špekulacijama, vrzma oko Thiaga.

Inače, Thiago je igrač sa najviše dobijenih duela u BL, u 2016, 462.

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 26 dec 2016, 16:08

sljivo je napisao/la:Barsa se, po špekulacijama, vrzma oko Thiaga.

Inače, Thiago je igrač sa najviše dobijenih duela u BL, u 2016, 462.

evo im ga za 50 miliona jos cemo im ga upakovati.uprkos pozitivnnopm progresu tga od odla guardiole ,on nije ispunio ono sto se od njega ocekivalo da bude bu bajernu a o je jedan od kljucnih igraca razradjivaca same igre...nama i nije potreban na sredini dominantno tehnicki potkovan igrac kao sto je tiago,a sa manjkom drugih potrebnih osobimna fizionomije ,snage ,brzine,da bi sa svim tim bio ocekivano produktivan i kljcaan.nama su potrbne prave radili otprilike homogenik,izbalansiranih gore navedenih karakteristika kao jesto je recimo gic gic svajni bio ,

uzivajte u praznicima :D sve najbolje pripadnicima katolicke vjerosipovjesti
Zadnja izmjena: Karlo, dana/u 26 dec 2016, 16:16, ukupno mijenjano 1 put.
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 26 dec 2016, 16:15

Tiago je mnogo napredovao kod karla u tom defanzivnom segmentu,definitivno nas najbolji igrac na sredini terena,jedini koji lakocom prenosi loptu ka naprijed sa ili bez presinga protivnika.Njegova prodaja bi bila def.los potez,Karlo treba takvog igraca i uvijek ih je imao u timu.Njegova fizicka mana moze biti nadopunjena drugim igracima kao sto su Vidal,Martin.Sve u svemu Tiago je motor ekipe,tiago igra jako dobro.Napredak je vidljiv i na tom emotivnom vezanoscu sa timom i naspram Bayerna.Po mom bi pprodati ga bila velika glupost,pa da nam vezni red spadne na kreativnost Vidala,Kimiha i oronulog Alonsa.
Sta je real bez Modrica.

Poslano sa mog C6903 koristeći Tapatalk
VOLIM BAYERN

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 26 dec 2016, 16:25

isakovich je napisao/la:Tiago je mnogo napredovao kod karla u tom defanzivnom segmentu,definitivno nas najbolji igrac na sredini terena,jedini koji lakocom prenosi loptu ka naprijed sa ili bez presinga protivnika.Njegova prodaja bi bila def.los potez,Karlo treba takvog igraca i uvijek ih je imao u timu.Njegova fizicka mana moze biti nadopunjena drugim igracima kao sto su Vidal,Martin.Sve u svemu Tiago je motor ekipe,tiago igra jako dobro.Napredak je vidljiv i na tom emotivnom vezanoscu sa timom i naspram Bayerna.Po mom bi pprodati ga bila velika glupost,pa da nam vezni red spadne na kreativnost Vidala,Kimiha i oronulog Alonsa.
Sta je real bez Modrica.

luka jeste dobar ali je genealno prenapuhan ,normalno da ce real pasti bez luke jer nemaju igraca slinih ili pribliznih karakteristika luka je se uklopio usistem koji odgovara i njemu a i samom realu igrac kao luka,real je jednostavno vapio za dolaskom takvog igraca jer im je trebao i on je ucinio tu raliku.kod nas je malo druga prica islo se na to da tiago bude jedan od kljucnih igraca slicno kao i ko reala i luke ,ali za razliku od luke mi smo vec imali par igraca bez kojih se ne moze zamisliti igra kvalitetna u bajernu ,tiago nam nije bio neophodan nuzno toliko kao luka realu .tiago je dadovede u pokasju da se od nejga napravio u budcnosti jedan d kljucnih igraca tima ,sad za sad nije to ostvario iako je prodisaosao sa odlaskom guardiole i vidi se jaci progres u njegovoj igri i tom cilju da bude jedan od igraca bez kojih se nece mocci zamisliti.sad za sad nije lose ide tim pravem ali jos je puno posla pred njim ako ostane u minkenu ,ali kora se uzeti u obzir da ni on nije u ranim 20im tako vidjet cemo sta ce biti i ukojem pravcu ce sve ovo ici :D
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 26 dec 2016, 16:36

Pa iskreno Karlo koga smo mi to imali tih karakteristika i vrijednosti u tehnickom smislu kao sto je Tiago.Mozda mu defanziva i trka nisu najbolji kavliteti ali tehnicki on je nas najkvalitetniji igrac.Swaj kako je otisao na tom mjestu glavnog razigravaca smo tanki totalno.Kross je bio sve samo ne neka zamjena za svajna,on je jedan prenapuhan igrac a ne Modric.To je veoma zahtjevna i slozena uloga i pozicija na terenu.Smatram da kombinacijom Vidala i Alkantare se moze doci do vrhunske dominacije na sredini.Naravno da obojica budu na vrhuncu zadatka.Jako mi se dobro cini i pozicija Tiaga isturenog naprijed kao protiv RB .Ja se ne neadam da ce uprava kupovati igrace tog kova i te pozicije,na Tiaga se racuna,tako da Anceloti u Dohi mora dobro razdrmati ekippu,takticki ih ucvrstiti i fizicke mogucnosti napumpati.Definitivno imamo roster za Lp tako da ...

VOLIM BAYERN

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 26 dec 2016, 16:37

Bojim se da mu je sad i defanziva iznad defanzive ostalih.

isakovich
Kontakt:

Re: RE: Re: FC Bayern München

Post Postao/la isakovich » 26 dec 2016, 16:39

sljivo je napisao/la:Bojim se da mu je sad i defanziva iznad defanzive ostalih.
Realno da, on i Martin najbolji igraci polusezone

VOLIM BAYERN

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 26 dec 2016, 18:25

Bila bi greška prodati Thiaga sad kad se razigrao. Među najboljima ove sezone.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 26 dec 2016, 18:43

Thiaga kod navijača još prati taj trag sumnje (ne uzimajući u obzir to što godinu i pol nije igrao od 3 i 1/2), čitam danas na drugom forumu da bi Bayern trebao sačekati sa novim ugovorom da vidi kako će se pokazati u LP...

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.