FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
Re: FC Bayern München
Prema IFFHS-s Manuel Neuer proglašen za najboljeg golmana 2016te i to mu je četvrta nagrada zaredom.
Barsa se, po špekulacijama, vrzma oko Thiaga.
Inače, Thiago je igrač sa najviše dobijenih duela u BL, u 2016, 462.
sljivo je napisao/la:Barsa se, po špekulacijama, vrzma oko Thiaga.
evo im ga za 50 miliona jos cemo im ga upakovati.uprkos pozitivnnopm progresu tga od odla guardiole ,on nije ispunio ono sto se od njega ocekivalo da bude bu bajernu a o je jedan od kljucnih igraca razradjivaca same igre...nama i nije potreban na sredini dominantno tehnicki potkovan igrac kao sto je tiago,a sa manjkom drugih potrebnih osobimna fizionomije ,snage ,brzine,da bi sa svim tim bio ocekivano produktivan i kljcaan.nama su potrbne prave radili otprilike homogenik,izbalansiranih gore navedenih karakteristika kao jesto je recimo gic gic svajni bio ,
uzivajte u praznicima
Zadnja izmjena: Karlo, dana/u 26 dec 2016, 16:16, ukupno mijenjano 1 put.
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer
Tiago je mnogo napredovao kod karla u tom defanzivnom segmentu,definitivno nas najbolji igrac na sredini terena,jedini koji lakocom prenosi loptu ka naprijed sa ili bez presinga protivnika.Njegova prodaja bi bila def.los potez,Karlo treba takvog igraca i uvijek ih je imao u timu.Njegova fizicka mana moze biti nadopunjena drugim igracima kao sto su Vidal,Martin.Sve u svemu Tiago je motor ekipe,tiago igra jako dobro.Napredak je vidljiv i na tom emotivnom vezanoscu sa timom i naspram Bayerna.Po mom bi pprodati ga bila velika glupost,pa da nam vezni red spadne na kreativnost Vidala,Kimiha i oronulog Alonsa.
Sta je real bez Modrica.
Poslano sa mog C6903 koristeći Tapatalk
Sta je real bez Modrica.
VOLIM BAYERN
isakovich je napisao/la:Tiago je mnogo napredovao kod karla u tom defanzivnom segmentu,definitivno nas najbolji igrac na sredini terena,jedini koji lakocom prenosi loptu ka naprijed sa ili bez presinga protivnika.Njegova prodaja bi bila def.los potez,Karlo treba takvog igraca i uvijek ih je imao u timu.Njegova fizicka mana moze biti nadopunjena drugim igracima kao sto su Vidal,Martin.Sve u svemu Tiago je motor ekipe,tiago igra jako dobro.Napredak je vidljiv i na tom emotivnom vezanoscu sa timom i naspram Bayerna.Po mom bi pprodati ga bila velika glupost,pa da nam vezni red spadne na kreativnost Vidala,Kimiha i oronulog Alonsa.
Sta je real bez Modrica.
luka jeste dobar ali je genealno prenapuhan ,normalno da ce real pasti bez luke jer nemaju igraca slinih ili pribliznih karakteristika luka je se uklopio usistem koji odgovara i njemu a i samom realu igrac kao luka,real je jednostavno vapio za dolaskom takvog igraca jer im je trebao i on je ucinio tu raliku.kod nas je malo druga prica islo se na to da tiago bude jedan od kljucnih igraca slicno kao i ko reala i luke ,ali za razliku od luke mi smo vec imali par igraca bez kojih se ne moze zamisliti igra kvalitetna u bajernu ,tiago nam nije bio neophodan nuzno toliko kao luka realu .tiago je dadovede u pokasju da se od nejga napravio u budcnosti jedan d kljucnih igraca tima ,sad za sad nije to ostvario iako je prodisaosao sa odlaskom guardiole i vidi se jaci progres u njegovoj igri i tom cilju da bude jedan od igraca bez kojih se nece mocci zamisliti.sad za sad nije lose ide tim pravem ali jos je puno posla pred njim ako ostane u minkenu ,ali kora se uzeti u obzir da ni on nije u ranim 20im tako vidjet cemo sta ce biti i ukojem pravcu ce sve ovo ici
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
Pa iskreno Karlo koga smo mi to imali tih karakteristika i vrijednosti u tehnickom smislu kao sto je Tiago.Mozda mu defanziva i trka nisu najbolji kavliteti ali tehnicki on je nas najkvalitetniji igrac.Swaj kako je otisao na tom mjestu glavnog razigravaca smo tanki totalno.Kross je bio sve samo ne neka zamjena za svajna,on je jedan prenapuhan igrac a ne Modric.To je veoma zahtjevna i slozena uloga i pozicija na terenu.Smatram da kombinacijom Vidala i Alkantare se moze doci do vrhunske dominacije na sredini.Naravno da obojica budu na vrhuncu zadatka.Jako mi se dobro cini i pozicija Tiaga isturenog naprijed kao protiv RB .Ja se ne neadam da ce uprava kupovati igrace tog kova i te pozicije,na Tiaga se racuna,tako da Anceloti u Dohi mora dobro razdrmati ekippu,takticki ih ucvrstiti i fizicke mogucnosti napumpati.Definitivno imamo roster za Lp tako da ...
VOLIM BAYERN
Bojim se da mu je sad i defanziva iznad defanzive ostalih.
Re: RE: Re: FC Bayern München
Realno da, on i Martin najbolji igraci polusezonesljivo je napisao/la:Bojim se da mu je sad i defanziva iznad defanzive ostalih.
VOLIM BAYERN
Bila bi greška prodati Thiaga sad kad se razigrao. Među najboljima ove sezone.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Thiaga kod navijača još prati taj trag sumnje (ne uzimajući u obzir to što godinu i pol nije igrao od 3 i 1/2), čitam danas na drugom forumu da bi Bayern trebao sačekati sa novim ugovorom da vidi kako će se pokazati u LP...
Vratimo li se utakmicu protiv Leipziga, Thiago je uklizao i spasio čist gol i to je prvo što mi je palo na pamet, a radi to čitavu sezonu, uostalom brojevi govore za njega, defanzivno i ofanzivno u svakom smislu je maestralan:sljivo je napisao/la:Bojim se da mu je sad i defanziva iznad defanzive ostalih.

Da, svo svoje umijeće čitanja igre prilikom kreiranja napada koristi i pri defanzivi (vidi interceptions, 4.4 po utakmici, čini mi se, najviše od naših igrača).coelho41 je napisao/la: Vratimo li se utakmicu protiv Leipziga, Thiago je uklizao i spasio čist gol i to je prvo što mi je palo na pamet, a radi to čitavu sezonu, uostalom brojevi govore za njega, defanzivno i ofanzivno u svakom smislu je maestralan
Da da svakako, interceptions ima ubjedljivo najviše, nekako i očekivano to je ono čime se veznjaci bave čitanje igre, a ono što sam naglasio na fotografiji i što je iznenađujuće jeste tackles(uklizavanja, startovi) i na taj način da ima najviše oduzetih lopti odnosno uspješnih startova je zaista za pohvalu i definitivno nema prodavanja Thiaga ove sezone.
sa koje stranice je ovo, jer su ocjene dosta realne?coelho41 je napisao/la:...
whoscored.comKlare je napisao/la:sa koje stranice je ovo, jer su ocjene dosta realne?coelho41 je napisao/la:...
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Hvala harden, jeste whoscored.com je u pitanju, ima sada super opcija player comparasion, izabereš dva igrača, ne moraju biti iz istog kluba, ne moraju biti ni iz iste lige i porediš ih, možeš čak i učinke istog igrača iz različitih sezona poredit sa sadašnjim.
-
schickeria
- Kontakt:
Protiv darmstadta je uklizao i spasio cisti gol,ne protiv rb-acoelho41 je napisao/la:Vratimo li se utakmicu protiv Leipziga, Thiago je uklizao i spasio čist gol i to je prvo što mi je palo na pamet, a radi to čitavu sezonu, uostalom brojevi govore za njega, defanzivno i ofanzivno u svakom smislu je maestralan:sljivo je napisao/la:Bojim se da mu je sad i defanziva iznad defanzive ostalih.
Što se tiče ankete, nemam šta glasat, kada se na to ne može odgovoriti. Obojicu je teško zamjeniti.
Što se Thiaga tiče, vrlo zanimljivo da je on ove sezone napravio veliki iskorak, baš pod Carlom. Ovoliko dobar nije bio ni pod svojim učiteljem Pepom. Zaista je ove sezone jedan od najboljih i po igračkim elementima, ali i po pitanju borbenosti. Sve se kod njega uklopilo.
Ono što je još interesantno i što se potvrdilo je to da je Carlo definitivno fleksibilan i spreman da se prilagodi. Toliko se ovdje trubilo (bar pojedini) o toj njegovoj formaciji 4-3-3 i kako ne odstupa. A čovjek u finišu polusezone skoro skroz pređe na 4-2-3-1. I to u glavnoj utakmici protiv RB Leipziga fino uklopi Vidala i Xabija u defanzivnom dijelu veznog reda.
Interesantna je i njegova izjava koju je ovih dana dao za minhenski tz, gdje kaže da nije bitan sistem nego njegova primjena te da je bitan intenzitet, ritam... Interesantno je da je izjavio da u Bayernu postoje 3 igrača kojima faktički nema više šta da se pokaže, da su faktički sve o fudbalu naučili a to su : Xabi, Lahm i Muller.
I generalno svako ko je mislio da Carlo samo forsira jedan sistem, onda definitivno nije ništa znao o ovom treneru. Isto kao što je spreman mijenjati sisteme/formacije 4-3-3 i 4-2-3-1 on će biti spreman da i prepusti određenim protivnicima posjed, ali kada to bude bilo i zgodno i potrebno...
Ne znamo jel još sve perfektno s Ancelottijem, ali određene naznake su dobre i to je to što se moglo očekivati. Dosta toga je onako kako to kod njega bude, ekipa najjača u najjačim utakmicama, forma se tempira, dobivaju se utakmice kada ne izgledamo toliko dobro, a određene utakmice se i izdominiraju u svakom pogledu. A naravno da će drugi dio sezone dati one glavne odgovore... 
Što se Thiaga tiče, vrlo zanimljivo da je on ove sezone napravio veliki iskorak, baš pod Carlom. Ovoliko dobar nije bio ni pod svojim učiteljem Pepom. Zaista je ove sezone jedan od najboljih i po igračkim elementima, ali i po pitanju borbenosti. Sve se kod njega uklopilo.
Ono što je još interesantno i što se potvrdilo je to da je Carlo definitivno fleksibilan i spreman da se prilagodi. Toliko se ovdje trubilo (bar pojedini) o toj njegovoj formaciji 4-3-3 i kako ne odstupa. A čovjek u finišu polusezone skoro skroz pređe na 4-2-3-1. I to u glavnoj utakmici protiv RB Leipziga fino uklopi Vidala i Xabija u defanzivnom dijelu veznog reda.
Interesantna je i njegova izjava koju je ovih dana dao za minhenski tz, gdje kaže da nije bitan sistem nego njegova primjena te da je bitan intenzitet, ritam... Interesantno je da je izjavio da u Bayernu postoje 3 igrača kojima faktički nema više šta da se pokaže, da su faktički sve o fudbalu naučili a to su : Xabi, Lahm i Muller.
I generalno svako ko je mislio da Carlo samo forsira jedan sistem, onda definitivno nije ništa znao o ovom treneru. Isto kao što je spreman mijenjati sisteme/formacije 4-3-3 i 4-2-3-1 on će biti spreman da i prepusti određenim protivnicima posjed, ali kada to bude bilo i zgodno i potrebno...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ma Pep je meni ogadio Thiaga toliko da mi je ljetos najveca zelja bila da ga se rijesimo
Sad je vec druga prica i odmah se vidjelo od pocetka sezone da je to drugi igrac.
Ja mu cestitam
Sad je vec druga prica i odmah se vidjelo od pocetka sezone da je to drugi igrac.
Ja mu cestitam
- Centre forward
- Kontakt:
Thiago je mnogo napredov'o, ruku na srce. Napredak je toliki da je u dosadašnjem dijelu sezone on naš najbolji igrač. Eh, to je ono što mene brine. Pojačanja u vidu defanzivaca vjerovatno znače da će Javi koonačno na svoje prirodno mjesto, ondje gdje mu nema ravnog.
Jedna od jačih anketa. Iako sam glas'o za Robena, oni su u pet deka. O igračkim kvalitetima bi se dalo raspravljat', al' je Bilal za mene veća legenda Bayerna. Ost'o je kad je klub bio u kanalu, igr'o sa poluprofesionalcima iako sam siguran da je im'o ponude najvećih klubova Evrope. U svakom slučaju dvije fudbalske veličine, i zaista trebamo bit' sretni što su nosili Bayin dres.
Složio bih se sa @effeom glede analize Carlovog rada. Mudrica je to, vujerujem da on ima još asova u rukavu koje ne možemo ni zamislit'. Interesantna je ova njegova izjava za Alonsa, Milera i Lama. Svaki trener je hvalio Lama na sva usta, njegovu inteligenciju i profesionalizam. Nevjerovatan igrač. Dobro je što on nije u ovoj anketi, jer bi pomeo konkurenciju. Svi su (vjerovatno) nadoknadivi al' ono što Lam ima u sebi, na Dunjaluk dolazi svakih 100 godina.
Jedna od jačih anketa. Iako sam glas'o za Robena, oni su u pet deka. O igračkim kvalitetima bi se dalo raspravljat', al' je Bilal za mene veća legenda Bayerna. Ost'o je kad je klub bio u kanalu, igr'o sa poluprofesionalcima iako sam siguran da je im'o ponude najvećih klubova Evrope. U svakom slučaju dvije fudbalske veličine, i zaista trebamo bit' sretni što su nosili Bayin dres.
Složio bih se sa @effeom glede analize Carlovog rada. Mudrica je to, vujerujem da on ima još asova u rukavu koje ne možemo ni zamislit'. Interesantna je ova njegova izjava za Alonsa, Milera i Lama. Svaki trener je hvalio Lama na sva usta, njegovu inteligenciju i profesionalizam. Nevjerovatan igrač. Dobro je što on nije u ovoj anketi, jer bi pomeo konkurenciju. Svi su (vjerovatno) nadoknadivi al' ono što Lam ima u sebi, na Dunjaluk dolazi svakih 100 godina.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.