Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Strauss
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la Strauss » 15 jul 2010, 23:22

Bgm izgleda da u budućnosti bi trebalo najozbiljnije računati na ovog Bešića. Čitam da svih maldih igrača jedino on i još jedan ostali u konkurenciji za prvi tim, i da konstantno dobija priliku i ako je vjerovati našim novinarima trener je prezadovoljan. Kakav bi to samo bio dobitak za naš fudbal da dobijemo tako mladog štopera koji je u konkurenciji za prvi tim velikog HSV.
Takođe evo neko spomenuo da bi bilo lijepo za Seferovića da kazne Mutua(a vjerovatno hoće), kako bi Sefer dobio što više prilike.
I Hajrović je pred potpisom za prvi tim Arsenala, a njegov talenat će Wenger sigurno iskoristiti.
Šta da kažem, osim da sam preoptimističan što se tiče nešeg fudbala u budućnosti 8-)

pirotehnik
Kontakt:

Post Postao/la pirotehnik » 16 jul 2010, 01:27

Hajrovic je vec potpisao profesionalni ugovor s Arsenalom.. :)
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 16 jul 2010, 23:46

Trebju klubovi rasprodat igrace da se sta zaradi jer nema od ove lige vise nista...
1947!

vrce sa juga
Kontakt:

Post Postao/la vrce sa juga » 26 jul 2010, 16:55

Ljudi zasto ovog lika niko ne zove u reprezentaciju ??
Zove se Sinisa Ubiparipovic . Ima nase drzavljanstvo, zeli da zaigra za nas drzavni tim al niko ga ne zove ZASTO ??
Lik prejako igra i gotovo je jedan od ponajboljih igraca NY Red Bulsa. Prolsu sezonu je skoro svaku utakmicu odigrao u MLS ligi. GLedao sam ga protiv Man.City-a i stvarno je dobar igrac. Moze igrati na poziciji zadnjeg veznog ili na poziciji lijevog veznog. Iskusan ima 26 godina. Po meni bi trebao dobti sansu u nasem drzavnom timu !! :D

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 26 jul 2010, 17:46

kad ce susic objaviti spisak za katar, mislim da je vakat :D
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 jul 2010, 12:36

CeMa je napisao/la:kad ce susic objaviti spisak za katar, mislim da je vakat :D
Pricekat ce malo, kaze ako Dzeko ne ode iz Woflsburga, dat ce ostavku. :mrgreen:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 27 jul 2010, 13:44

Cartman je napisao/la:
CeMa je napisao/la:kad ce susic objaviti spisak za katar, mislim da je vakat :D
Pricekat ce malo, kaze ako Dzeko ne ode iz Woflsburga, dat ce ostavku. :mrgreen:
e sto se toga tice, moze odmah poceti pakovati kofere, jer dzeko ne ide nigdje sljedecih 5 god. iz vucije jazbine :mrgreen:
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 27 jul 2010, 22:26

Berberović se oprašta od reprezentacije

Iznenađenje pomiješano s nevjericom. I definitivno šok. Džemo Berberović u 28. godini odlučio se oprostiti od dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine. Fudbaler koji je za najbolji državni tim debitovao kod selektora Blaža Sliškovića u utakmici protiv Welsa i od tada nanizao 39 nastupa, donio je definitivnu odluku o oproštaju od dresa A selekcije BiH.

Iznenađenje je bilo utoliko veće što je Berberović u najboljim igračkim godinama i što svojim iskustvom i kvalitetom može itekako pomoći Reprezentaciji.

Javio nam se iz Bugarske, gdje je nedavno potpisao dvogodišnji ugovor sa "Litexom" iz Lovecha. U glasu nije bilo nevjerice. Bio je odlučan...

''Došlo je vrijeme da se povučem'', rekao je na početku Berberović. ''Iza mene je skoro osam godina provedenih u reprezentaciji. Bilo je mnogo više lijepih trenutaka koje ću pamtiti, a ružnih se ne želim sjećati. Mislim da sam reprezentaciji dao mnogo, ali i da sam mnogo više dobio. Imao sam priliku da igram sa vrhunskim asovima, reprezentacija mi je pomogla da se prodam u inozemstvo. Mislim da je vrijeme da zatvorim tu knjigu.''

U dresu državnog tima Berberović je uvijek igrao srcem. Godinama je bio prvi bek reprezentacije, poznat po svojim prodorima, ali i odličnoj odbrani, bio je siguran ''******'' svakog selektora. Berberović nije ljut, ali priznaje da je očekivao podršku i razumijevanje u posljednjih nekoliko mjeseci otkako se razišao sa turskim "Denizlisporom".

"Šta je tu je, moja karijera ide dalje. Nema nikakve ljutnje, nemam vremena za žaljenje. Hvala svima koji su vjerovali u mene, koji su cijenili moje kvalitete."

Džemo je karijeru počeo u Sarajevu, odakle je prešao u "Bayer" iz Leverkusena. Igrao je još u "Osnabrucku", "Litexu", ruskom "Kubanu" i "Denizlisporu". Ponovo se vratio u "Litex", koji mu je ponudio novu šansu.

"Ovdje se osjećam lijepo, kao kod kuće. Poznajem sve u klubu, grad mi odgovara. Od mene očekuju mnogo, igrat ću na poziciji beka, ali i zadnjeg veznog po potrebi. Ekipa nastupa u pretkolu Lige prvaka, aktuelni smo prvaci Bugarske. Klub je uvijek bio korektan prema meni, od prvog dolaska kada me je angažovao trener Ljupko Petrović. Jedva čekam početak nove sezone!"

Na kraju je poručio:

"Svojim prijateljima, svojoj braći iz reprezentacije želim sve najbolje, kao i selektoru Sušiću. Želim reprezentaciji sve najbolje u kvalifikacijama, ako Bog da da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Niko sretniji od mene ne bi bio. Mislim da imamo kvalitet i da su momci zaslužili nastup na jednom velikom takmičenju", kazao je Berberović.

pa nije valjda da niko ovo nije objavio dosad :| :?
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 27 jul 2010, 22:35

ja sam to jutros citao na teletextu od hayata, ali da je slucajno larrisa riquelme pozirala za neki magazin i pokazala atribute to bi prvo stavili na naslovnicu

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 27 jul 2010, 22:41

stvarno ne mogu da vjerujem da ovo nije objavljeno :roll: :roll:

ja sve cekam da se neko udostoji...na kraju sam morao ja :mrgreen:

steta jbg..dzemo je uvijek ostavljo srce...a i bio je mozda jedini desni bek u nasoj reprezentaciji :roll:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 jul 2010, 23:19

Sto se povlaci? To mu Susic reko da ga nece zvat, ili sta? Berberovic je uvjek igro srcem, iako ima svojih mana naravno. Pogotovo u defanzivnoj igri. Ali uvjek cu se sjecat one njegove pete protiv Danske.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 27 jul 2010, 23:25

Ako je ovo istina da se oprasta. Sretan mu nastavak karijere ako je tako odlucio, ako covjek misli da ne moze vise dati repki onoliko koliko bi trebao sretno mu bilo.. Svaka mu cast za sve sto je do sad pokazao, jer je uvijek bio korektan u reprezentativnom dresu i igrao srcem.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 27 jul 2010, 23:28

Cartman je napisao/la:Sto se povlaci? To mu Susic reko da ga nece zvat, ili sta? Berberovic je uvjek igro srcem, iako ima svojih mana naravno. Pogotovo u defanzivnoj igri. Ali uvjek cu se sjecat one njegove pete protiv Danske.
nista konkretno nije navedeno....tek tako bez nekog prevelikog razloga...al ko ce znat...u najboljim je godinama..mozda kasnije bude nesto detaljnije

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 jul 2010, 23:48

sarajlija89 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Sto se povlaci? To mu Susic reko da ga nece zvat, ili sta? Berberovic je uvjek igro srcem, iako ima svojih mana naravno. Pogotovo u defanzivnoj igri. Ali uvjek cu se sjecat one njegove pete protiv Danske.
nista konkretno nije navedeno....tek tako bez nekog prevelikog razloga...al ko ce znat...u najboljim je godinama..mozda kasnije bude nesto detaljnije
Berberović nije ljut, ali priznaje da je očekivao podršku i razumijevanje u posljednjih nekoliko mjeseci otkako se razišao sa turskim "Denizlisporom".

"Šta je tu je, moja karijera ide dalje. Nema nikakve ljutnje, nemam vremena za žaljenje. Hvala svima koji su vjerovali u mene, koji su cijenili moje kvalitete."
Mislim da je rijec o Susicu. Mozda mu je reko da je trebo nac bolji klub, ili nesto tako. Valjalo bi to i Muratovicu porucit, pa mozda ga se rijesimo. :mrgreen:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 jul 2010, 23:49

Mislit i sr-at nije isto. :roll:
Sto se tice Berbera,pun je klinac sto su mu zvocali.Vecina zbog obiljezja kluba iz kojeg je ponikao.
Sto je slucaj i sa jos par sto selektora sto igraca.
Berba u biti nije neki vanserijski igrac ali da je ostavljao herciku na terenu,vala ostavljao je.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 28 jul 2010, 13:05

harishp je napisao/la:Mislit i sr-at nije isto. :roll:
Sto se tice Berbera,pun je klinac sto su mu zvocali.Vecina zbog obiljezja kluba iz kojeg je ponikao.
Berba u biti nije neki vanserijski igrac ali da je ostavljao herciku na terenu,vala ostavljao je.
tu lezi sav problem !
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

Normalan
Kontakt:

Post Postao/la Normalan » 28 jul 2010, 13:11

johnnyHZ je napisao/la:
tu lezi sav problem !
:lol: :lol: :lol: Prava šteta, čudo od igrača! :roll:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 jul 2010, 13:54

Kao sto rekoh. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 jul 2010, 15:19

Džemal Berberović se oprasta od reprezentacije ... :?: :!: :roll:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 28 jul 2010, 19:12

Svaka ti je na mjestu ahbabu ;)
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.