Berberović se oprašta od reprezentacije
Iznenađenje pomiješano s nevjericom. I definitivno šok. Džemo Berberović u 28. godini odlučio se oprostiti od dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine. Fudbaler koji je za najbolji državni tim debitovao kod selektora Blaža Sliškovića u utakmici protiv Welsa i od tada nanizao 39 nastupa, donio je definitivnu odluku o oproštaju od dresa A selekcije BiH.
Iznenađenje je bilo utoliko veće što je Berberović u najboljim igračkim godinama i što svojim iskustvom i kvalitetom može itekako pomoći Reprezentaciji.
Javio nam se iz Bugarske, gdje je nedavno potpisao dvogodišnji ugovor sa "Litexom" iz Lovecha. U glasu nije bilo nevjerice. Bio je odlučan...
''Došlo je vrijeme da se povučem'', rekao je na početku Berberović. ''Iza mene je skoro osam godina provedenih u reprezentaciji. Bilo je mnogo više lijepih trenutaka koje ću pamtiti, a ružnih se ne želim sjećati. Mislim da sam reprezentaciji dao mnogo, ali i da sam mnogo više dobio. Imao sam priliku da igram sa vrhunskim asovima, reprezentacija mi je pomogla da se prodam u inozemstvo. Mislim da je vrijeme da zatvorim tu knjigu.''
U dresu državnog tima Berberović je uvijek igrao srcem. Godinama je bio prvi bek reprezentacije, poznat po svojim prodorima, ali i odličnoj odbrani, bio je siguran ''******'' svakog selektora. Berberović nije ljut, ali priznaje da je očekivao podršku i razumijevanje u posljednjih nekoliko mjeseci otkako se razišao sa turskim "Denizlisporom".
"Šta je tu je, moja karijera ide dalje. Nema nikakve ljutnje, nemam vremena za žaljenje. Hvala svima koji su vjerovali u mene, koji su cijenili moje kvalitete."
Džemo je karijeru počeo u Sarajevu, odakle je prešao u "Bayer" iz Leverkusena. Igrao je još u "Osnabrucku", "Litexu", ruskom "Kubanu" i "Denizlisporu". Ponovo se vratio u "Litex", koji mu je ponudio novu šansu.
"Ovdje se osjećam lijepo, kao kod kuće. Poznajem sve u klubu, grad mi odgovara. Od mene očekuju mnogo, igrat ću na poziciji beka, ali i zadnjeg veznog po potrebi. Ekipa nastupa u pretkolu Lige prvaka, aktuelni smo prvaci Bugarske. Klub je uvijek bio korektan prema meni, od prvog dolaska kada me je angažovao trener Ljupko Petrović. Jedva čekam početak nove sezone!"
Na kraju je poručio:
"Svojim prijateljima, svojoj braći iz reprezentacije želim sve najbolje, kao i selektoru Sušiću. Želim reprezentaciji sve najbolje u kvalifikacijama, ako Bog da da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Niko sretniji od mene ne bi bio. Mislim da imamo kvalitet i da su momci zaslužili nastup na jednom velikom takmičenju", kazao je Berberović.
pa nije valjda da niko ovo nije objavio dosad

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★