To je genijalno kakve su eskapade ovi što ih ja znam iz Tarčina i tih južnijih dijelova morali praviti da dođu u grad. Ili Jarčedoli.Bosniacum Lilium je napisao/la:Dodji, placaj koristi. Ali cu da te stavim u Blazuj, pa se snalaziMarsal je napisao/la:Pa zašto misliš da je u Zenici bolje, i kod nas se znaju desiti česte pauze između dvije linije pa imaš opciju ili da rizikuješ i ideš na divljaka ili da te pravi taksi oguli. Fakat, ako za 16 maraka možeš koristiti sve usluge GRASA to je džaba.Prije cu ja doci u Zenicu iz Sarajeva nego sto ces ti do Sebilja iz Blazuja koristeci se samo GRAS-om
Padinski dijelovi isto. Minibus linije postoje samo na papiru. Za Pofalice 18ka ide svaki sat
![]()
Jedino na što brinu donekle je taj tramvaj od Ilidže do Baščaršije iako nikom ne želim da mu ikad zatreba voziti se tim. Novi Grad najmnogoljudnija opština u državi, ako se dobro sjećam, ni njeni dijelovi nisu dobro povezani, kamoli sa ostalim opštinama. Još ima dosta firmi koje rade tamo i gdje rade ljudi iz cijelog kantona. Iz Ilijaša, pa čak i iz Vogošće je muka doći tamo. Centro uvede liniju Vogošća-Dobrinja koja bi čuda učinila i ministarstvo im ne odobri. GRAS vozi Stup-Vogoša zimi svaki treći predviđeni bus dođe.
Brda koja su u gradu su posebna priča.
Semafor kod "Kina Radnik".Evolution87 je napisao/la:najgora je ona Alipasina ulica kad ides prema Skenderiji, brat bratu u bilo koje doba dana treba ti jedno 15-20 minuta da predjes 150 metara
Ma to je već do kantonalnog ministarstva obrazovanja koje ne finansira dovoljno. Znam ja ovdje kod mene. Živim na granici kantona, moja je zadnja stanica u KS. Ovi preko u ZeDo plaćaju 70 km više od mene.Marsal je napisao/la:3.5 kilometra od grada, a oko 4 do 4.5 kilometra od moje kuće do glavne autobuske stanice.Kawhi je napisao/la: Ja plaćam 24 i po svoju u centri, a 20ak kilometara sam od Sarajeva. Koliko si ti od Zenice?
Je li sad vidiš zašto mislim da je to jeftino? Pa isplati se samo ako ćeš koristiti tramvaj 10 puta mjesečno jbt
Mada opet lako je meni govorit kad nisam upućen kako GRAS radi, ali cijena me je iznenadila, stvarno jeftino. Mada opet jedan Sarajlija mi je rekao da je zenički gradski prijevoz spejs šatl za sarajevski, a ja mu se nasmijao u facu.![]()