Philadelphia 76ers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Clutch
Kontakt:

Re: Philadelphia 76ers

Post Postao/la Clutch » 03 jan 2017, 21:56

slika

Sjetimo se pocetka sezone i hajpa svih nas oko Embiida. Eh da mi je neko pred pocetak sezone nagovijestio ovaj podatak, ne bih mu vjerovao.
Jer ovo je jedna od impresivnijih stvari u vezi Joela, a znamo da je odusevio na milion nacina. Prvo pogledati ta imena i s kim je u drustvu. Drustvo najboljih scorera lige (iduci na listi je Harden). Razlika je samo ta sto svi oni igraju 5+ godina u ovoj ligi. I jedan ruki, toliko talentovan i fizicki dominantan da ce svoje cuvare redovno stavljat u probleme sa faulovima, jer vec sad cesto nemas drugog nacina da ga zaustavis.

Uz fizicku dominaciju kojoj vecina centara ne moze parirat, sto je razlog iznudjivanja mnogih faulova, JoJo faulove dobija i na cisti skill.
Jos sam u oktobru, nakon njegove druge tekme pisao o tome i cudio se, ali je fakat tako. Jucer su ga napokon upitali u vezi toga, kaze da je gledao Duranta i kako on to radi.

I dobro ga je skinuo, jer ovo je cisti seks sto radi svojim cuvarima.
"So anytime a defender is on me and got his arm down, that’s an easy foul. And if I want to get somebody in foul trouble, or if I want to foul someone out, or if we’re in the bonus, that’s something I can use.”
Koliko cesto ides na liniju za slobodna bacanja je uvijek bitan podatak. Pokazatelj koliko se uspjesno nosis sa cuvarima, i nivoa do kojeg te
(ne) mogu zaustavit. Svakako da je dobra indikacija i za Embiida. Jer svi najbolji scoreri ove lige su provodili dosta vremena na crti za slobodna.

Koliko ima defanzivnog kvaliteta, toliko kuca i na mnoga vrata ofanzivno. Moze postat go-to igrac, scorer ovoj ekipi kada ona to od njega treba. Zakljucat protivnika na jednoj, punit ga na drugoj strani (kroz historiju, takve mozemo prebrojati na prste ruke). Zahtjevat stalna udvajanja, sto je samo od sebe jedna vrsta napada i otvara ti hrpu opcija.

Kad se oko tebe stvori toliki hype, i ti uspijes sva ta ocekivanja jos da nadmasis. Ludost.
Tu stvar sam uvijek posebno cijenio kod LeBrona, jer ne samo sto su ocekivanja sama od sebe velika, nego se s tim nije lako ni nosit. I ti isporucis, i jos prevazidjes sve to.
Joel, uz sve probleme kroz karijeru, uspjeva da radi to isto. Brett Brown je bas pricao o tome, i da u mnogim momentima i on sam, koji ga moze gledat puno vise nego mi, bude iznenadjen stvarima koje Embiid radi na parketu.
Knowing what it's like to be isolated, Joel Embiid is making sure Ben Simmons feels included

http://www.csnphilly.com/philadelphia-7 ... s-included
I jos ovo. Karakter lidera, koji svakim danom sve vise dolazi do izrazaja. Ali kada znamo da savjete uzima od Tima Duncana, onda ne treba da cudi sto i ljudski kvaliteti djeluju na tim.

Dragulj.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 04 jan 2017, 23:46

76ers waive forward Hollis Thompson.
Možda zvučim kao da imam stockholmski sindrom kada mi je malo žao Hollisa no ne vidim logiku u ovom potezu osim ako ne namjeravaju Luwawu-Cabarrotu povećati minutažu. :mrgreen:

End of an era. :salut:
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 05 jan 2017, 00:25

Winters je napisao/la:
Možda zvučim kao da imam stockholmski sindrom kada mi je malo žao Hollisa no ne vidim logiku u ovom potezu osim ako ne namjeravaju Luwawu-Cabarrotu povećati minutažu. :mrgreen:

Mozda se sprema neki trejd pa se pravi mjesto :hmmmmm:

Usput i meni ga je zao ipak je najduze u ekipi..
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 05 jan 2017, 00:49

phily je napisao/la:
Winters je napisao/la:

Mozda se sprema neki trejd pa se pravi mjesto :hmmmmm:

Usput i meni ga je zao ipak je najduze u ekipi..
Čovjek je valjda najanonimniji 40% 3pt šuter u ligi, možda ga čak netko i pokupi sa waivera tko treba solidnog šutera s klupe.

Gle ironije, to nama baš treba. :mrgreen:

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 05 jan 2017, 12:11

slika
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 05 jan 2017, 22:50

slika

Poceo putovat sa ekipom.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 05 jan 2017, 23:11

slika

:rol: :tokralju:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 06 jan 2017, 13:24

:bow:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 07 jan 2017, 00:58

slika

slika
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 07 jan 2017, 02:46

Daj malo Okafora, ne valja ovo za tank.

Embiid u superstar modu.

Celticse srao sut, inace bi bili u puno dubljem minusu od ovih -11. Brutalno poluvrijeme cijele ekipe, najbolje ove sezone.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 07 jan 2017, 02:51

Clutch je napisao/la:Daj malo Okafora, ne valja ovo za tank.

Embiid u superstar modu.

Al brutalno poluvrijeme cijele ekipe, najbolje ove sezone.
Sad će Jah dobiti minute u drugom poluvremenu inače će Fultz u Celticse. :mrgreen:

Sve je lakše kada umjesto Joje uđe energični centar sa klupe, koja razlika.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 07 jan 2017, 03:06

Winters je napisao/la:Sve je lakše kada umjesto Joje uđe energični centar sa klupe, koja razlika.
24 minute defanzivne dominacije tvojih centara u 1. poluvremenu. Kad imas samo to, razlika je velika. A produciraju i ofanzivno.

Svijet je lijep bez Jahlila. :mrgreen:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 07 jan 2017, 03:39

Šteta zbog par nepotrebnih faulova u napadu Nerlensa i Embiida, bezveze se uvalili u probleme.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 07 jan 2017, 04:10

E jbg, glupe greske i losa egzekucija kostase na kraju. Steta, al dobra lekcija, Joelu pogotovo.

Jaka tekma.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 07 jan 2017, 11:46

Noel 13 poena , 8 skokova , 3 blokade , 2 ukradene lopte i 0 izgubljeni :kafa:

T.J 17 asistencija :tokralju:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 07 jan 2017, 11:52

Clutch je napisao/la:E jbg, glupe greske i losa egzekucija kostase na kraju. Steta, al dobra lekcija, Joelu pogotovo.

Jaka tekma.
Ersan Ilyasova #NBAVote. :D

Ma za Joela mogu razumjeti, ovo mu je sve dobra škola ali kada Ilyasova uzme onakva dva šuta a ima još 15+ sekundi do isteka napada, baš nepromišljeno a ima dosta iskustva. Veterani poput njega i Hendersona su nam izbili barem tri pobjede u završnicama ove sezone. Sreća u nesreći rekli bi neki jer bi Brooklyn onda previše pobjegao. :mrgreen:

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 07 jan 2017, 12:16

Jel definitivno cekate draft , da vidite sta ce biti i sa Lakersovim pickom ili ce te vec sada poceti trade-ati Noeal-a ili Okafora ?

Ako Embiid moze ostati zdrav i ako Simons ostvari ocekivanja biti ce to kao San Antonio 1997 , David - Tim , u stvari samo je problem zdravlje :(

Tesko je biti navijac Phill-e , ono vidis da 2020 - 2007 mozes dominirati ligom , ako ovi budu zdravi i ako dobro draftate ove godine i dobijete sta kvalitetno za Noela i Okafora. ili da mozda jednog ostavite kao beckup , ali valja to sve placati za 3 godine ce svi htijeti max. od visokih + Saric nesta blizu.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 07 jan 2017, 12:27

Dobra utakmica sinoc.
TJ :salut:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 07 jan 2017, 12:34

Kobe Bryant je napisao/la:Jel definitivno cekate draft , da vidite sta ce biti i sa Lakersovim pickom ili ce te vec sada poceti trade-ati Noeal-a ili Okafora ?

Ako Embiid moze ostati zdrav i ako Simons ostvari ocekivanja biti ce to kao San Antonio 1997 , David - Tim , u stvari samo je problem zdravlje :(

Tesko je biti navijac Phill-e , ono vidis da 2020 - 2007 mozes dominirati ligom , ako ovi budu zdravi i ako dobro draftate ove godine i dobijete sta kvalitetno za Noela i Okafora. ili da mozda jednog ostavite kao beckup , ali valja to sve placati za 3 godine ce svi htijeti max. od visokih + Saric nesta blizu.
I jedno i drugo vjerujem, Lakersov pick je za sada dobar, samo da bude negdje u rasponu 5-10 tako da se nemojte previše opuštati i nastavite pobjeđivati tu i tamo. :mrgreen:

Jedan od dvojca Noel/Okafor će otići, dosta se pisalo o tome ovdje prije, nemoguće je da oba ostanu pogotovo kada Ben počne redovito igrati. Ovdje na temi je većina pro-Noel uključujući i mene tako da se naše stajalište po tom pitanju zna. Trade Okafor.

@Bernard, TJ je čudo, pravi fighter, falit će mi njegove minute kada rješimo bekovske pozicije. :mrgreen:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 07 jan 2017, 13:59

Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []