Sjetimo se pocetka sezone i hajpa svih nas oko Embiida. Eh da mi je neko pred pocetak sezone nagovijestio ovaj podatak, ne bih mu vjerovao.
Jer ovo je jedna od impresivnijih stvari u vezi Joela, a znamo da je odusevio na milion nacina. Prvo pogledati ta imena i s kim je u drustvu. Drustvo najboljih scorera lige (iduci na listi je Harden). Razlika je samo ta sto svi oni igraju 5+ godina u ovoj ligi. I jedan ruki, toliko talentovan i fizicki dominantan da ce svoje cuvare redovno stavljat u probleme sa faulovima, jer vec sad cesto nemas drugog nacina da ga zaustavis.
Uz fizicku dominaciju kojoj vecina centara ne moze parirat, sto je razlog iznudjivanja mnogih faulova, JoJo faulove dobija i na cisti skill.
Jos sam u oktobru, nakon njegove druge tekme pisao o tome i cudio se, ali je fakat tako. Jucer su ga napokon upitali u vezi toga, kaze da je gledao Duranta i kako on to radi.
I dobro ga je skinuo, jer ovo je cisti seks sto radi svojim cuvarima.
Koliko cesto ides na liniju za slobodna bacanja je uvijek bitan podatak. Pokazatelj koliko se uspjesno nosis sa cuvarima, i nivoa do kojeg te"So anytime a defender is on me and got his arm down, that’s an easy foul. And if I want to get somebody in foul trouble, or if I want to foul someone out, or if we’re in the bonus, that’s something I can use.”
(ne) mogu zaustavit. Svakako da je dobra indikacija i za Embiida. Jer svi najbolji scoreri ove lige su provodili dosta vremena na crti za slobodna.
Koliko ima defanzivnog kvaliteta, toliko kuca i na mnoga vrata ofanzivno. Moze postat go-to igrac, scorer ovoj ekipi kada ona to od njega treba. Zakljucat protivnika na jednoj, punit ga na drugoj strani (kroz historiju, takve mozemo prebrojati na prste ruke). Zahtjevat stalna udvajanja, sto je samo od sebe jedna vrsta napada i otvara ti hrpu opcija.
Kad se oko tebe stvori toliki hype, i ti uspijes sva ta ocekivanja jos da nadmasis. Ludost.
Tu stvar sam uvijek posebno cijenio kod LeBrona, jer ne samo sto su ocekivanja sama od sebe velika, nego se s tim nije lako ni nosit. I ti isporucis, i jos prevazidjes sve to.
Joel, uz sve probleme kroz karijeru, uspjeva da radi to isto. Brett Brown je bas pricao o tome, i da u mnogim momentima i on sam, koji ga moze gledat puno vise nego mi, bude iznenadjen stvarima koje Embiid radi na parketu.
I jos ovo. Karakter lidera, koji svakim danom sve vise dolazi do izrazaja. Ali kada znamo da savjete uzima od Tima Duncana, onda ne treba da cudi sto i ljudski kvaliteti djeluju na tim.Knowing what it's like to be isolated, Joel Embiid is making sure Ben Simmons feels included
http://www.csnphilly.com/philadelphia-7 ... s-included
Dragulj.