FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

Zeljo92
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Zeljo92 » 07 jan 2017, 22:22

amar92 je napisao/la:
Zeljo92 je napisao/la:@amar92 ma problem sa Dzenisom jeste sto su ga vjerovatno nasi pustili da zivi kako hoce, vidjeli smo svi da je otisao u vraga. Udebljao se, shisha..uglavnom nesportski zivot. Prvo treba korigovat nacin treniranja i odgoj djeteta u klubu pa da se covjek manje hvatat za glavu poslije ako igrac ne radi nesto kako treba.
Udarila ga "slava" u glavu. Sad se vec sa sigurnoscu moze reci da ce mu gol protiv Ferenca biti highlight karijere, a tad smo svi mislili da imamo novog Dzeku. Zatko i kazem nije lako s tom djecom, kao sto neki misle. Puno je faktora. Njima je najbolje da se posvete nogometu i budu strpljivi, poslije 20. trebaju ocekivati pravu sansu ili razmisljati o odlasku a ne vec sa 17.
Ja sam prvi rekao evo novog Bajica, Hodzica. Meni je itekako drag bio i puno sam ocekivao od njeg ali...
Najbitnije je da Memija sad igra i pravo se trudi, vidi se da maksimalno iskoristava sansu koju mu je Slavko dao i sigurno ce biti jos jos bolji na proljece jer mu je cilj otici u inostranstvo kao i svakom igracu iz nase lige ;)
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

amar92
Kontakt:

Post Postao/la amar92 » 07 jan 2017, 22:26

Zeljo92 je napisao/la:
amar92 je napisao/la:
Zeljo92 je napisao/la:@amar92 ma problem sa Dzenisom jeste sto su ga vjerovatno nasi pustili da zivi kako hoce, vidjeli smo svi da je otisao u vraga. Udebljao se, shisha..uglavnom nesportski zivot. Prvo treba korigovat nacin treniranja i odgoj djeteta u klubu pa da se covjek manje hvatat za glavu poslije ako igrac ne radi nesto kako treba.
Udarila ga "slava" u glavu. Sad se vec sa sigurnoscu moze reci da ce mu gol protiv Ferenca biti highlight karijere, a tad smo svi mislili da imamo novog Dzeku. Zatko i kazem nije lako s tom djecom, kao sto neki misle. Puno je faktora. Njima je najbolje da se posvete nogometu i budu strpljivi, poslije 20. trebaju ocekivati pravu sansu ili razmisljati o odlasku a ne vec sa 17.
Ja sam prvi rekao evo novog Bajica, Hodzica. Meni je itekako drag bio i puno sam ocekivao od njeg ali...
Najbitnije je da Memija sad igra i pravo se trudi, vidi se da maksimalno iskoristava sansu koju mu je Slavko dao i sigurno ce biti jos jos bolji na proljece jer mu je cilj otici u inostranstvo kao i svakom igracu iz nase lige ;)
Memiju *ebe konkurencija, Sinisa je bolji od njega pogotovo u defanzivi. Ako Miro ne produzi ugovor gurnuti Memiju na krilo. Neko je vec spomenuo, ne bi to bila kazna za Miru, ali ako on gleda samo sebe moramo i mi sebe pa gurati igraca na kojeg mozemo zaraditi a ne njega koji ce otici besplatno.

ZeljeznicarFan
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarFan » 07 jan 2017, 22:28

Zakaric bi dobro lego našoj igri , on lijevo, Miro desno :opaopa:
Radnička klasa !

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 jan 2017, 22:40

Ja mislim da bi desna strana Sinisa-Memija bila odlicna. Memija ne zna uputiti centarsut i to je nesto sto je najveca njegova mana. Sa druge strane Sinisa zna. Nije ni on toliko sjajan u tome,ali je bolji od Memije. Meni licno Memija vise lici na krilo nego na beka. Mi moramo nekog naci da zamjeni Miru i pomalo pruzati sansu tom igracu jer Miroslav ce otici u junu i necemo imati puno vremena da se uigramo.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Neymar11
Kontakt:

Post Postao/la Neymar11 » 07 jan 2017, 22:43

ZeljeznicarFan je napisao/la:Zakaric bi dobro lego našoj igri , on lijevo, Miro desno :opaopa:
Ama jeste vise sa njiim zapeli pa nije messi jbt, jes dobar igrac moja je on zelja nekad bio , volio bi ga i sada vidjeti, al da on nas ne izradi kolko mu se raja nada haha :D
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 07 jan 2017, 22:44

Vec sad stavljati Zerica, a Miru ponekad na klupu. Brzo ce juni i mi ostajemo bez igraca. Zato bolje na vrijeme razmisljati.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 07 jan 2017, 22:57

amazon je napisao/la:Vec sad stavljati Zerica, a Miru ponekad na klupu. Brzo ce juni i mi ostajemo bez igraca. Zato bolje na vrijeme razmisljati.
Zeric je centralni vezni, nije on krilo. Ja bih da dovedemo Veselinovica i eto odlicno desno krilo :mrgreen:
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 jan 2017, 23:00

Protiv Olimpika i Gorazda Zeric je igrao desno krilo. Memiju ili Zerica vec u ovim prijateljskim probati na desnom krilu. Nama Miro treba jer je on skoro pola tima,ali kao sto je neko napisao ako on gleda sebe moramo i mi sebe. Na desnom beku ostaviti Sinisu,a na krilo probati Memiju i Zeru pa koji bude bolji. Ako Sinisa i Memija ostanu na desnom beku tu bi mozda dao prednost Sinisi jer je bolji od Memije.Medjutim,Memija je nase dijete i na njemu mozemo zaraditi. Zato bih najvise volio da Memija bude krilo,a Sinisa bek.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 07 jan 2017, 23:12

Ne vrijedi objašnjavati. Još će vode proteći dok nekima dođe iz gujice u glavu.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 07 jan 2017, 23:46

U vezi mladih, da se nadovežem.

Najčešće se kao alibi uzima kako se nisu nametnuli. Nisu imali kvaliteta. Da jesu, igrali bi.
Pogrešno.
Nije im data šansa. Nije se vjerovalo u njih. Nije se dovoljno rada i pažnje na seniorskom nivou posvetilo njima.

Naravno da nisu svi kvalitet ali nemojte pričati ni da je 10 od 10 bez kvaliteta. Nije istina!
Negdje se ne radi kako treba. Griješi se. U strategiji pa i u trenerskoj kvaliteti da procijeni mladog igrača pogotovu kada gleda sebe a ima imperativ rezultata.

Dalje, posudbe. Gdje šaljemo te mlade igrače?
U kakvu sredinu? Ko mu je trener? Pod kojim uslovima, ili da budem tačan, štitimo li ga ugovorom u kojem piše koliko minuta po sezoni mora odigrati?
U drugoj ligi, kakav je kvalitet i kakvo je okruženje da mladi igrač ispliva i pokaže talenata? Nikakvo!
Može samo propasti. Od 100 igrača 99 će propasti.

Kako bolan nemaju kvaliteta, gledam igrače od 25_30 godina, ne znaju dupli pas kako treba, uštopati loptu, dodati kratki ili dugi pas, dribling ne postoji!
Kako nemaju kvalitet a ovi imaju i deset puta su skuplji od ove djece?
Gdje je klub u svemu tome?

Petrović ili bilo koji drugi trener mora imati pomoćnika koji će više pažnje posvećivati mladima. Klub mora imati strategiju razvoja mladih igrača kada počnu trenirati sa prvim timom kako bi im se olakšala tranzicija i adaptacija.

To, ili da svake dvije tri godine budemo primorani da ih ubacimo pet, šest jer nećemo imati za kifle.

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 jan 2017, 00:17

Valjda ce sad Slavko povesti neke juniore na pripreme. Nek odigraju ove 2-3 prijateljske pa nek Slavko vidi na koga moze racunati na proljece.

Scout1921
Kontakt:

Post Postao/la Scout1921 » 08 jan 2017, 00:41

I Modric je isao na posudbe,pa evo vidimo sta je danas.Nije sramota poslati neke u Olimpik,Celik...nijedan nas igrac nije losiji od njihovih.Navodim ta dva kluba jer su mu oni nekako idealni da neki nasi dobiju malo vecu minutažu.Beganovic na klupi?on je u godinama kad bi ga vec trebali prodati negdje,ako ostane na klupi nista od njega.Cesto forumasi guraju Memiju na krilo,jer je Sinisa bolji bek,msm da svaki igrac mora dati maksimum i da zasluzi da bude starter bez obzira na godine,jer svi primaju platu koju su dogovorili a također i klub ima svoja očekivanja od igrača.Mogu li Zeba-Bekric igrati skupa u 4-4-2 formaciji kad bi Stevanovic i Zakaric bili po stranama,a Mujagu u napad s Lendricem

Neymar11
Kontakt:

Post Postao/la Neymar11 » 08 jan 2017, 01:46

Dobro doso Goran Zakaric :opaopa: :opaopa:
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 jan 2017, 01:49

Sta te puca u ovako kasne sate moj Neymar ?

ZeljeznicarFan
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarFan » 08 jan 2017, 01:49

Neko mi uze muštuluk :opaopa: Nadam se da ce i zvanicna potvrditi :kralj:
Radnička klasa !

amar92
Kontakt:

Post Postao/la amar92 » 08 jan 2017, 02:07

Scout1921 je napisao/la:Mogu li Zeba-Bekric igrati skupa u 4-4-2 formaciji kad bi Stevanovic i Zakaric bili po stranama,a Mujagu u napad s Lendricem
Ni u ludilu, s takvom postavkom ne bi dobili nekog solidnog drugoligasa. Zeba i Bekric nisu trkaci, jos uz dva napadaca uh... pojeli bi nas u vezi. Ako se potvrdi ovo za Zakarica imat cemo ubitacan napad.
Miro Zeba Zakaric
Lendric

:salut:

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 08 jan 2017, 03:25

I zeba i bekric su igrači koji moraju imati dva igrača iza sebe, veza sa njima dvojicom nikada neće se ni pokušati ;)

I ako je istina super pojačanje po meni igrač klasa za ovu ligu ;)

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 08 jan 2017, 09:35

Scout1921 je napisao/la:I Modric je isao na posudbe,pa evo vidimo sta je danas.Nije sramota poslati neke u Olimpik,Celik...nijedan nas igrac nije losiji od njihovih.Navodim ta dva kluba jer su mu oni nekako idealni da neki nasi dobiju malo vecu minutažu.Beganovic na klupi?on je u godinama kad bi ga vec trebali prodati negdje,ako ostane na klupi nista od njega.Cesto forumasi guraju Memiju na krilo,jer je Sinisa bolji bek,msm da svaki igrac mora dati maksimum i da zasluzi da bude starter bez obzira na godine,jer svi primaju platu koju su dogovorili a također i klub ima svoja očekivanja od igrača.Mogu li Zeba-Bekric igrati skupa u 4-4-2 formaciji kad bi Stevanovic i Zakaric bili po stranama,a Mujagu u napad s Lendricem
Modric je bio na nekoliko posudbi na kojima su se prema njemu odnosili kao prema igracu Dinama velikog kluba. Posudbe u Zrinjski i Inter u kojima te treneri forsiraju jer moraju radi Dinama nisu isto kao posudbe u Gorazde ili Bratstvo gdje te trenuraju anonimusi koji umjesto da te forsiraju zeke te poniziti jer ko si ti sto si igrac Zelje. Neanderalac svaka cast za post.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 08 jan 2017, 10:33

PlavoUSrcu@ To ti pričam. Bacimo ih "lavovima", pa ako se koji vrati onda je dobar. Maćehinski odnos.
Ne može tako. Ode dijete koje čitavoga života u Sa da se kali po provincijama. Tamo se nerijetko "papci" dokazuju omalovažavajući ga psihički a on dijete, 18 god. Ubiju ga u pojam. O mentorstvu, ishrani, psihologiji, privatnim trenerima ne vrijedi ni pričati. Naravno uz svo dužno pošzovanje prema trenerima i ekipama gdje se "kale".

Lijepo bi bilo da nam neko izvuče postove i recenzije za npr Lazica i Mujagića. Ja ću probati iz glave, otprilike je ovako bilo.

Lazić;
_gledao sam trening, dobili smo pravog igrača.
_dobar, brz, prodoran, ima dribling jedan na jedan
_ide okomito na go, ulazi u sredinu
_treba ga sačekati da sw adaptira i tek tada će pokazati šta može
_dok se uigra vidjećete šta može
Itd...

Mujagić;
_spor, ne kreće se dobro
_na onu visinu on ne može da skoči
_slab sa loptom u nogama
_naše je dijete ali daj Bože da bude nešto od njega
_ako se "nametne" na treninzima neka igra
_ja bi njega na posudbu
Itd...

Pametnom dosta!

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 08 jan 2017, 11:51

Goran Zakaric novi je igrac FK Zeljeznicar :bih:
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: BosnianLevi, Hajdeee, istokzeljo i 73 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []