NBA/EL SS.ba takmičenje - DISKUSIJE

Moderatori/ce: insider,Monolog,KK_Bosna,CashMan,Puma,bodi123,Devil,gaston

Stone Island
Kontakt:

Re: NBA/EL SS.ba takmičenje - DISKUSIJE

Post Postao/la Stone Island » 08 jan 2017, 10:57

Šta ćemo sa ovim odgođenim parom, Portland- Detroit ? Večeras se igra. Da li sačekati i računati sve iz tog para ili kvota 1 ?

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 08 jan 2017, 12:25

Stone Island je napisao/la:Šta ćemo sa ovim odgođenim parom, Portland- Detroit ? Večeras se igra. Da li sačekati i računati sve iz tog para ili kvota 1 ?
i mene zanima isto...

ja jedan jedini par odigram jucer i to mora biti na ovoj tekmi :(
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 08 jan 2017, 14:46

Pa po pravilima kladionice ukoliko se utakmica odigra u naredna 24 h da se računa par.. ja mislim da bi trebali računati i ja sam odigrao jedan par jučer sa ove tekme..
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 08 jan 2017, 15:10

Racuna se, tip ostaje a veceras se igra, nije proslo 24h.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 jan 2017, 21:01

A šta se radi u slučaju da je danas zadnji dan, te da si već postavio četiri (maksimalne) prognoze i da jedan od tih igrača sigurno neće nastupiti?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 08 jan 2017, 21:05

Monolog je napisao/la:A šta se radi u slučaju da je danas zadnji dan, te da si već postavio četiri (maksimalne) prognoze i da jedan od tih igrača sigurno neće nastupiti?
Postavi drugi dok jos nije kasno, to je specifican slucaj koji se do sada nije desio. :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 jan 2017, 21:10

Ih, mislio sam da će mi se to računati k'o u kladionici (da se umanji sistem :mrgreen: - znači umjesto 10/15 da bude 9/14 :mrgreen: ). Šalu na stranu, ovo me baš zanimalo, a vjerovatno i sam znaš da je riječ o Antetokounmpou. Morat ću naći neku "zamjenu" i naglasit to u postu. Btw, da ne editujem vlastiti post, tamo je kvota na Golden State bila 1,80, a vidjeh da nisam naveo. :(
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 08 jan 2017, 21:16

bodi123 je napisao/la:
bvb je napisao/la:Sta se desava kad igrac ne nastupi, tj. pogodi se kvota 1.0. Nije frka ako je pocetak ili sredina sedmice, ali sta ako zadnji dan ostanemo bez 15. tipa? :D
Ukoliko je u pitanju neki dan koji nije zadnji onda se igra drugi tip, logicno, ali ako bas zadnjeg dana potrefis kvotu 1 onda uskace u zamjenu prvi dodatni tip kojeg si odigrao u toj sedmici, koji se broji i u obavezne ali i u dodatne svakako. :mrgreen:
:D

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 08 jan 2017, 21:18

bvb je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:
bvb je napisao/la:Sta se desava kad igrac ne nastupi, tj. pogodi se kvota 1.0. Nije frka ako je pocetak ili sredina sedmice, ali sta ako zadnji dan ostanemo bez 15. tipa? :D
Ukoliko je u pitanju neki dan koji nije zadnji onda se igra drugi tip, logicno, ali ako bas zadnjeg dana potrefis kvotu 1 onda uskace u zamjenu prvi dodatni tip kojeg si odigrao u toj sedmici, koji se broji i u obavezne ali i u dodatne svakako. :mrgreen:
:D
Monolog je napisao/la:Ih, mislio sam da će mi se to računati k'o u kladionici (da se umanji sistem :mrgreen: - znači umjesto 10/15 da bude 9/14 :mrgreen: ). Šalu na stranu, ovo me baš zanimalo, a vjerovatno i sam znaš da je riječ o Antetokounmpou. Morat ću naći neku "zamjenu" i naglasit to u postu. Btw, da ne editujem vlastiti post, tamo je kvota na Golden State bila 1,80, a vidjeh da nisam naveo. :(
Ipak ovo pravilo nisam bio tamo stavio u off. pa sam ga zaboravio, a vidis da sam i na to dakle nekada mislio, s toga.. :mrgreen:

I imas srece jer mi se cini da si pogodio prvi bonus tip. :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 jan 2017, 21:24

Ništa onda, briši Hardena. :lol:

Džaba napisah analizu. A fakat sam preskočio ovo pravilo ( :oops: ), još sam polako gledao i ne obratih pažnju na ovu situaciju. A baš mi je negdje "zvonilo" da je @bvb nešto pisao i fakat se tako ispostavilo.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 08 jan 2017, 21:26

Monolog je napisao/la:Ništa onda, briši Hardena. :lol:

Džaba napisah analizu. A fakat sam preskočio ovo pravilo ( :oops: ), još sam polako gledao i ne obratih pažnju na ovu situaciju. A baš mi je negdje "zvonilo" da je @bvb nešto pisao i fakat se tako ispostavilo.
Ma moja greska ipak, moram ubaciti i ovo pravilo tamo u onu temu za pravila, jer ovo fakticki sam napisao samo na ovoj temi tako da nije oficijelno, ali eto od sada jeste jer je ovo mu bila ujedno i prva primjena. :mrgreen:

Nista, ja cu obrisati tamo Hardena, a ti imas pogodjen par koji bi trebao ici umjesto Grka, jer ti je prvi bonus par u sedmici pogodjen.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 08 jan 2017, 23:05

bodi123 je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Ništa onda, briši Hardena. :lol:

Ma moja greska ipak, moram ubaciti i ovo pravilo tamo u onu temu za pravila, jer ovo fakticki sam napisao samo na ovoj temi tako da nije oficijelno, ali eto od sada jeste jer je ovo mu bila ujedno i prva primjena. :mrgreen:

Nista, ja cu obrisati tamo Hardena, a ti imas pogodjen par koji bi trebao ici umjesto Grka, jer ti je prvi bonus par u sedmici pogodjen.
nije prva primjena, evolution je napisao jedan pick pa kad mu igrac nije nastupio napisao je drugi pick umjesto tog
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 09 jan 2017, 04:34

PaskalHens je napisao/la:D.HOWARD 13,5 PREKO (1.85)

Vraća se u grad gdje počeo i gdje pružao najbolje partije. Voli da igra protiv bivših ekipa i redovno ih zatrpava. Orlando je motiv više od ostalih. Na prosjeku je od 14 poena u ovoj sezoni i taman toliko je dovoljno i večeras da zabije. Biyombo i Vučević mu ne bi trebali praviti problem i ako dobije dovoljan broj lopti ide lagano na 14+.

G.MONROE 11,5 PREKO (1.85)

Dečko je u odličnoj formi, poslije Ante i Parkera najbolji igrač Bucksa. U proteklih nekoliko utakmica je na 13 ppg i ne vidim razlog zašto ne bi nastavio u tom ritmu. Ima dovoljan broj lopti, igra 25+ minuta i uz fin procenat bi trebao zabiti 12+. Centarska linija Njujorka nije bog zna čemu, eventualno Noah, al' teško da će se susresti na parketu više od 5 minuta.

BONUS: CHICAGO H2 5,5 (1.85)

OMJER: 2/5
BONUS: 0/0
Nakon ovog dana si imao omjer 3/7, a ti si ipak pogrijesio i u narednom danu sebi brojao omjer kao 3/6,
PaskalHens je napisao/la:G.MONROE 12,5 PREKO (1.85)

Ista meta isto odstojanje, doduše margina za 1p veća. Neku noć su igrali i sve sam rekao tad. U odličnoj formi je Monroe. Povoljan matchup će imati sa drugom postavom Njujorka. Dobija dovoljan broj lopti i uz fin procenat šuta mislim da lagano ide na 13+. U posljednjih nekoliko utakmica je na 14 poena.

S.IBAKA 16,5 PREKO (1.85)

Ibaka je u dobroj formi. U prosjeku zabija 17 poena u protekle dvije sedmice. Prošlu tekmu je bio nervozan i dobio dvije tehničke, te je sigurno i odmorniji. Igraju protiv Houstona, ekipe koja forsira run'n'gun košarku i sigurno će biti tekma na veliki broj poena. Njegov matchup je Ryan Anderson, odlčan šuter sa užasnom odbranom i Ibaka će imati puno prostora pod košem Raketa, te uz fine procente šuta van reketa očekujem ga na 17+.

SACRAMENTO-LA CLIPPERS 2 (1.74)

CP3 nakon nekoliko tekmi odsustva vraća se večeras, tako je najavio Doc Rivers. To znači da Clippersi dobijaju pokretačku snagu koja im je falila prethodnih utakmica i koja će povezati redove kako u napadu tako i u odbrani. Sacramento, iako igra dobro u posljednje vrijeme, je loša ekipa i oni protiv Clippersa nemaju šta tražiti po mom mišljenju. Gay je i dalje out, Cousins neće moći sam, pogotovo što mu matchup Deandre Jordan i uz fine minute Paula, te dobro šutersko izdanje Clippersa, očekujem da dobiju večeras.

BONUS: C.ANTHONY 24,5 PREKO

OMJER: 3/6
BONUS: 1/1
i do kraja si imao visak uvijek 1 par, s toga posljednji odigrani par, Vucevic se ti nece vaziti nazalost.

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 09 jan 2017, 13:57

bodi123 je napisao/la:
PaskalHens je napisao/la:D.HOWARD 13,5 PREKO (1.85)

Vraća se u grad gdje počeo i gdje pružao najbolje partije. Voli da igra protiv bivših ekipa i redovno ih zatrpava. Orlando je motiv više od ostalih. Na prosjeku je od 14 poena u ovoj sezoni i taman toliko je dovoljno i večeras da zabije. Biyombo i Vučević mu ne bi trebali praviti problem i ako dobije dovoljan broj lopti ide lagano na 14+.

G.MONROE 11,5 PREKO (1.85)

Dečko je u odličnoj formi, poslije Ante i Parkera najbolji igrač Bucksa. U proteklih nekoliko utakmica je na 13 ppg i ne vidim razlog zašto ne bi nastavio u tom ritmu. Ima dovoljan broj lopti, igra 25+ minuta i uz fin procenat bi trebao zabiti 12+. Centarska linija Njujorka nije bog zna čemu, eventualno Noah, al' teško da će se susresti na parketu više od 5 minuta.

BONUS: CHICAGO H2 5,5 (1.85)

OMJER: 2/5
BONUS: 0/0
Nakon ovog dana si imao omjer 3/7, a ti si ipak pogrijesio i u narednom danu sebi brojao omjer kao 3/6,
PaskalHens je napisao/la:G.MONROE 12,5 PREKO (1.85)

Ista meta isto odstojanje, doduše margina za 1p veća. Neku noć su igrali i sve sam rekao tad. U odličnoj formi je Monroe. Povoljan matchup će imati sa drugom postavom Njujorka. Dobija dovoljan broj lopti i uz fin procenat šuta mislim da lagano ide na 13+. U posljednjih nekoliko utakmica je na 14 poena.

S.IBAKA 16,5 PREKO (1.85)

Ibaka je u dobroj formi. U prosjeku zabija 17 poena u protekle dvije sedmice. Prošlu tekmu je bio nervozan i dobio dvije tehničke, te je sigurno i odmorniji. Igraju protiv Houstona, ekipe koja forsira run'n'gun košarku i sigurno će biti tekma na veliki broj poena. Njegov matchup je Ryan Anderson, odlčan šuter sa užasnom odbranom i Ibaka će imati puno prostora pod košem Raketa, te uz fine procente šuta van reketa očekujem ga na 17+.

SACRAMENTO-LA CLIPPERS 2 (1.74)

CP3 nakon nekoliko tekmi odsustva vraća se večeras, tako je najavio Doc Rivers. To znači da Clippersi dobijaju pokretačku snagu koja im je falila prethodnih utakmica i koja će povezati redove kako u napadu tako i u odbrani. Sacramento, iako igra dobro u posljednje vrijeme, je loša ekipa i oni protiv Clippersa nemaju šta tražiti po mom mišljenju. Gay je i dalje out, Cousins neće moći sam, pogotovo što mu matchup Deandre Jordan i uz fine minute Paula, te dobro šutersko izdanje Clippersa, očekujem da dobiju večeras.

BONUS: C.ANTHONY 24,5 PREKO

OMJER: 3/6
BONUS: 1/1
i do kraja si imao visak uvijek 1 par, s toga posljednji odigrani par, Vucevic se ti nece vaziti nazalost.
Ok, nije frka :thumbup:
Viva la France, as they say in Rome.

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 09 jan 2017, 17:08

Jel mogu ja opet postavljati tipove za ovaj tjedan?
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 09 jan 2017, 17:11

gaston je napisao/la:Obrisao sam ti Jamesa kao prijedlog.
U ovoj sedmici će se tolerisati ovakve stvari, ali će se sankcionisati tako što će se brisati tipovi ukoliko postoji sumnja.

Od sljedeće sedmice su obavezni ss-ovi odigranog tipa gdje se vide granica, kvota i VRIJEME KADA JE URAĐEN SS.
koliko ja vidim niko se ne pridrzava ovog pravila...

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 09 jan 2017, 18:25

Sto se tice onog pravila za kvotu 1 koje je primjenjeno na @Monolog, podsjecam vas da jasno pise u pravilu da ono vazi SAMO ukoliko je kvota 1 se zadesila zadnjeg dana natjecanja, nedjelje. U svim ostalim danima takmicar je duzan postaviti neki drugi, zamjenski par za kvotu 1, medjutim ukoliko se radi o nedjelji, onda se uzima kao zamjena prvi odigrani bonus tip, da ne bi doslo do konfuzije.
-U slučaju da tip koji postavi takmičar bude neodigran(kvota 1) takmičar je dužan postaviti zamjenski tip, osim ukoliko taj tip nije odigran u nedjelju, zadnjeg dana natjecanja, tada kao zamjenski tip se uzima prvi bonus tip koji je takmičar odigrao te sedmice.
Eto, sada sam ga ubacio i tamo u oficijelna pravila i ubuduce da se zna.

Ubacen je ranking za proslu sedmicu, strasna guzva na vrhu, cak 9 takmicara je imalo 10 ili 9 pogodaka, na kraju Monolog pobjednik sedmice i Player of the week zahvaljujuci 3/3 bonusu, strasna sedmica iza nas glede konkurencije.
slika
Evo i ovde rezultata, dakle cestitam Moni jos jednom, i molim vas 4 da mi posaljete podakte sa wwin-ba accounta da bih mogao proslijediti wwinu za dodjelu bonusa.
Monolog je napisao/la:wwin-ba account
Stone Island je napisao/la:wwin-ba account
jajce123 je napisao/la:wwin-ba account
NebeskaSila je poslao.
KingJamesMVP je napisao/la:Jel mogu ja opet postavljati tipove za ovaj tjedan?
Mozes, ti si imao suspenziju za proslu sedmicu, samo ubuduce striktno pazi na one granice koje volis malo zaobici, sljedeca greska i ides vani iz takmicenja za stalno. :thumbup:

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 09 jan 2017, 19:19

bodi123 je napisao/la:
sta bi sa ovim?
KK_Bosna je napisao/la:
gaston je napisao/la:Obrisao sam ti Jamesa kao prijedlog.
U ovoj sedmici će se tolerisati ovakve stvari, ali će se sankcionisati tako što će se brisati tipovi ukoliko postoji sumnja.

Od sljedeće sedmice su obavezni ss-ovi odigranog tipa gdje se vide granica, kvota i VRIJEME KADA JE URAĐEN SS.
koliko ja vidim niko se ne pridrzava ovog pravila...
samo torres i ja smo ispostovali pravilo... ne znam jesmo mi debili, ili su drugi pametni? :crazy:

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 09 jan 2017, 20:45

Ja sam lično zamazlumao, ali sam naknadno postavio. Treba svakog od njih podsjetiti da im u naviku pređe, neki i ne čitaju temu diskusije, pravila i rezultate.

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 09 jan 2017, 20:50

samirr je napisao/la:
gentile je napisao/la:
96BadBoy je napisao/la:
Momci, screenshot ste zaboravili. Od ove sedmice je svako dužan postaviti uz svoje parove, screenshot sa ponude wwina, zbog granice i kvota.

Zaključano

Natrag na “NBA/EL SS.ba takmičenje”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []