NBA/EL SS.ba takmičenje - DISKUSIJE
Moderatori/ce: insider,Monolog,KK_Bosna,CashMan,Puma,bodi123,Devil,gaston
- Stone Island
- Kontakt:
Re: NBA/EL SS.ba takmičenje - DISKUSIJE
Šta ćemo sa ovim odgođenim parom, Portland- Detroit ? Večeras se igra. Da li sačekati i računati sve iz tog para ili kvota 1 ?
i mene zanima isto...Stone Island je napisao/la:Šta ćemo sa ovim odgođenim parom, Portland- Detroit ? Večeras se igra. Da li sačekati i računati sve iz tog para ili kvota 1 ?
ja jedan jedini par odigram jucer i to mora biti na ovoj tekmi
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
Pa po pravilima kladionice ukoliko se utakmica odigra u naredna 24 h da se računa par.. ja mislim da bi trebali računati i ja sam odigrao jedan par jučer sa ove tekme..
Sometimes it's only madness that makes us what we are.
Racuna se, tip ostaje a veceras se igra, nije proslo 24h.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
A šta se radi u slučaju da je danas zadnji dan, te da si već postavio četiri (maksimalne) prognoze i da jedan od tih igrača sigurno neće nastupiti?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Postavi drugi dok jos nije kasno, to je specifican slucaj koji se do sada nije desio.Monolog je napisao/la:A šta se radi u slučaju da je danas zadnji dan, te da si već postavio četiri (maksimalne) prognoze i da jedan od tih igrača sigurno neće nastupiti?
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ih, mislio sam da će mi se to računati k'o u kladionici (da se umanji sistem
- znači umjesto 10/15 da bude 9/14
). Šalu na stranu, ovo me baš zanimalo, a vjerovatno i sam znaš da je riječ o Antetokounmpou. Morat ću naći neku "zamjenu" i naglasit to u postu. Btw, da ne editujem vlastiti post, tamo je kvota na Golden State bila 1,80, a vidjeh da nisam naveo. 
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
bodi123 je napisao/la:Ukoliko je u pitanju neki dan koji nije zadnji onda se igra drugi tip, logicno, ali ako bas zadnjeg dana potrefis kvotu 1 onda uskace u zamjenu prvi dodatni tip kojeg si odigrao u toj sedmici, koji se broji i u obavezne ali i u dodatne svakako.bvb je napisao/la:Sta se desava kad igrac ne nastupi, tj. pogodi se kvota 1.0. Nije frka ako je pocetak ili sredina sedmice, ali sta ako zadnji dan ostanemo bez 15. tipa?
bvb je napisao/la:bodi123 je napisao/la:Ukoliko je u pitanju neki dan koji nije zadnji onda se igra drugi tip, logicno, ali ako bas zadnjeg dana potrefis kvotu 1 onda uskace u zamjenu prvi dodatni tip kojeg si odigrao u toj sedmici, koji se broji i u obavezne ali i u dodatne svakako.bvb je napisao/la:Sta se desava kad igrac ne nastupi, tj. pogodi se kvota 1.0. Nije frka ako je pocetak ili sredina sedmice, ali sta ako zadnji dan ostanemo bez 15. tipa?
Ipak ovo pravilo nisam bio tamo stavio u off. pa sam ga zaboravio, a vidis da sam i na to dakle nekada mislio, s toga..Monolog je napisao/la:Ih, mislio sam da će mi se to računati k'o u kladionici (da se umanji sistem- znači umjesto 10/15 da bude 9/14
). Šalu na stranu, ovo me baš zanimalo, a vjerovatno i sam znaš da je riječ o Antetokounmpou. Morat ću naći neku "zamjenu" i naglasit to u postu. Btw, da ne editujem vlastiti post, tamo je kvota na Golden State bila 1,80, a vidjeh da nisam naveo.
I imas srece jer mi se cini da si pogodio prvi bonus tip.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ništa onda, briši Hardena.
Džaba napisah analizu. A fakat sam preskočio ovo pravilo (
), još sam polako gledao i ne obratih pažnju na ovu situaciju. A baš mi je negdje "zvonilo" da je @bvb nešto pisao i fakat se tako ispostavilo.
Džaba napisah analizu. A fakat sam preskočio ovo pravilo (
Ma moja greska ipak, moram ubaciti i ovo pravilo tamo u onu temu za pravila, jer ovo fakticki sam napisao samo na ovoj temi tako da nije oficijelno, ali eto od sada jeste jer je ovo mu bila ujedno i prva primjena.Monolog je napisao/la:Ništa onda, briši Hardena.![]()
Džaba napisah analizu. A fakat sam preskočio ovo pravilo (), još sam polako gledao i ne obratih pažnju na ovu situaciju. A baš mi je negdje "zvonilo" da je @bvb nešto pisao i fakat se tako ispostavilo.
Nista, ja cu obrisati tamo Hardena, a ti imas pogodjen par koji bi trebao ici umjesto Grka, jer ti je prvi bonus par u sedmici pogodjen.
nije prva primjena, evolution je napisao jedan pick pa kad mu igrac nije nastupio napisao je drugi pick umjesto togbodi123 je napisao/la:Ma moja greska ipak, moram ubaciti i ovo pravilo tamo u onu temu za pravila, jer ovo fakticki sam napisao samo na ovoj temi tako da nije oficijelno, ali eto od sada jeste jer je ovo mu bila ujedno i prva primjena.Monolog je napisao/la:Ništa onda, briši Hardena.![]()
Džaba napisah analizu. A fakat sam preskočio ovo pravilo (), još sam polako gledao i ne obratih pažnju na ovu situaciju. A baš mi je negdje "zvonilo" da je @bvb nešto pisao i fakat se tako ispostavilo.
![]()
Nista, ja cu obrisati tamo Hardena, a ti imas pogodjen par koji bi trebao ici umjesto Grka, jer ti je prvi bonus par u sedmici pogodjen.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
Nakon ovog dana si imao omjer 3/7, a ti si ipak pogrijesio i u narednom danu sebi brojao omjer kao 3/6,PaskalHens je napisao/la:D.HOWARD 13,5 PREKO (1.85)
Vraća se u grad gdje počeo i gdje pružao najbolje partije. Voli da igra protiv bivših ekipa i redovno ih zatrpava. Orlando je motiv više od ostalih. Na prosjeku je od 14 poena u ovoj sezoni i taman toliko je dovoljno i večeras da zabije. Biyombo i Vučević mu ne bi trebali praviti problem i ako dobije dovoljan broj lopti ide lagano na 14+.
G.MONROE 11,5 PREKO (1.85)
Dečko je u odličnoj formi, poslije Ante i Parkera najbolji igrač Bucksa. U proteklih nekoliko utakmica je na 13 ppg i ne vidim razlog zašto ne bi nastavio u tom ritmu. Ima dovoljan broj lopti, igra 25+ minuta i uz fin procenat bi trebao zabiti 12+. Centarska linija Njujorka nije bog zna čemu, eventualno Noah, al' teško da će se susresti na parketu više od 5 minuta.
BONUS: CHICAGO H2 5,5 (1.85)
OMJER: 2/5
BONUS: 0/0
i do kraja si imao visak uvijek 1 par, s toga posljednji odigrani par, Vucevic se ti nece vaziti nazalost.PaskalHens je napisao/la:G.MONROE 12,5 PREKO (1.85)
Ista meta isto odstojanje, doduše margina za 1p veća. Neku noć su igrali i sve sam rekao tad. U odličnoj formi je Monroe. Povoljan matchup će imati sa drugom postavom Njujorka. Dobija dovoljan broj lopti i uz fin procenat šuta mislim da lagano ide na 13+. U posljednjih nekoliko utakmica je na 14 poena.
S.IBAKA 16,5 PREKO (1.85)
Ibaka je u dobroj formi. U prosjeku zabija 17 poena u protekle dvije sedmice. Prošlu tekmu je bio nervozan i dobio dvije tehničke, te je sigurno i odmorniji. Igraju protiv Houstona, ekipe koja forsira run'n'gun košarku i sigurno će biti tekma na veliki broj poena. Njegov matchup je Ryan Anderson, odlčan šuter sa užasnom odbranom i Ibaka će imati puno prostora pod košem Raketa, te uz fine procente šuta van reketa očekujem ga na 17+.
SACRAMENTO-LA CLIPPERS 2 (1.74)
CP3 nakon nekoliko tekmi odsustva vraća se večeras, tako je najavio Doc Rivers. To znači da Clippersi dobijaju pokretačku snagu koja im je falila prethodnih utakmica i koja će povezati redove kako u napadu tako i u odbrani. Sacramento, iako igra dobro u posljednje vrijeme, je loša ekipa i oni protiv Clippersa nemaju šta tražiti po mom mišljenju. Gay je i dalje out, Cousins neće moći sam, pogotovo što mu matchup Deandre Jordan i uz fine minute Paula, te dobro šutersko izdanje Clippersa, očekujem da dobiju večeras.
BONUS: C.ANTHONY 24,5 PREKO
OMJER: 3/6
BONUS: 1/1
- PaskalHens
- Kontakt:
Ok, nije frkabodi123 je napisao/la:Nakon ovog dana si imao omjer 3/7, a ti si ipak pogrijesio i u narednom danu sebi brojao omjer kao 3/6,PaskalHens je napisao/la:D.HOWARD 13,5 PREKO (1.85)
Vraća se u grad gdje počeo i gdje pružao najbolje partije. Voli da igra protiv bivših ekipa i redovno ih zatrpava. Orlando je motiv više od ostalih. Na prosjeku je od 14 poena u ovoj sezoni i taman toliko je dovoljno i večeras da zabije. Biyombo i Vučević mu ne bi trebali praviti problem i ako dobije dovoljan broj lopti ide lagano na 14+.
G.MONROE 11,5 PREKO (1.85)
Dečko je u odličnoj formi, poslije Ante i Parkera najbolji igrač Bucksa. U proteklih nekoliko utakmica je na 13 ppg i ne vidim razlog zašto ne bi nastavio u tom ritmu. Ima dovoljan broj lopti, igra 25+ minuta i uz fin procenat bi trebao zabiti 12+. Centarska linija Njujorka nije bog zna čemu, eventualno Noah, al' teško da će se susresti na parketu više od 5 minuta.
BONUS: CHICAGO H2 5,5 (1.85)
OMJER: 2/5
BONUS: 0/0
i do kraja si imao visak uvijek 1 par, s toga posljednji odigrani par, Vucevic se ti nece vaziti nazalost.PaskalHens je napisao/la:G.MONROE 12,5 PREKO (1.85)
Ista meta isto odstojanje, doduše margina za 1p veća. Neku noć su igrali i sve sam rekao tad. U odličnoj formi je Monroe. Povoljan matchup će imati sa drugom postavom Njujorka. Dobija dovoljan broj lopti i uz fin procenat šuta mislim da lagano ide na 13+. U posljednjih nekoliko utakmica je na 14 poena.
S.IBAKA 16,5 PREKO (1.85)
Ibaka je u dobroj formi. U prosjeku zabija 17 poena u protekle dvije sedmice. Prošlu tekmu je bio nervozan i dobio dvije tehničke, te je sigurno i odmorniji. Igraju protiv Houstona, ekipe koja forsira run'n'gun košarku i sigurno će biti tekma na veliki broj poena. Njegov matchup je Ryan Anderson, odlčan šuter sa užasnom odbranom i Ibaka će imati puno prostora pod košem Raketa, te uz fine procente šuta van reketa očekujem ga na 17+.
SACRAMENTO-LA CLIPPERS 2 (1.74)
CP3 nakon nekoliko tekmi odsustva vraća se večeras, tako je najavio Doc Rivers. To znači da Clippersi dobijaju pokretačku snagu koja im je falila prethodnih utakmica i koja će povezati redove kako u napadu tako i u odbrani. Sacramento, iako igra dobro u posljednje vrijeme, je loša ekipa i oni protiv Clippersa nemaju šta tražiti po mom mišljenju. Gay je i dalje out, Cousins neće moći sam, pogotovo što mu matchup Deandre Jordan i uz fine minute Paula, te dobro šutersko izdanje Clippersa, očekujem da dobiju večeras.
BONUS: C.ANTHONY 24,5 PREKO
OMJER: 3/6
BONUS: 1/1
Viva la France, as they say in Rome.
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Jel mogu ja opet postavljati tipove za ovaj tjedan?
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
koliko ja vidim niko se ne pridrzava ovog pravila...gaston je napisao/la:Obrisao sam ti Jamesa kao prijedlog.
U ovoj sedmici će se tolerisati ovakve stvari, ali će se sankcionisati tako što će se brisati tipovi ukoliko postoji sumnja.
Od sljedeće sedmice su obavezni ss-ovi odigranog tipa gdje se vide granica, kvota i VRIJEME KADA JE URAĐEN SS.
Sto se tice onog pravila za kvotu 1 koje je primjenjeno na @Monolog, podsjecam vas da jasno pise u pravilu da ono vazi SAMO ukoliko je kvota 1 se zadesila zadnjeg dana natjecanja, nedjelje. U svim ostalim danima takmicar je duzan postaviti neki drugi, zamjenski par za kvotu 1, medjutim ukoliko se radi o nedjelji, onda se uzima kao zamjena prvi odigrani bonus tip, da ne bi doslo do konfuzije.
Ubacen je ranking za proslu sedmicu, strasna guzva na vrhu, cak 9 takmicara je imalo 10 ili 9 pogodaka, na kraju Monolog pobjednik sedmice i Player of the week zahvaljujuci 3/3 bonusu, strasna sedmica iza nas glede konkurencije.
Evo i ovde rezultata, dakle cestitam Moni jos jednom, i molim vas 4 da mi posaljete podakte sa wwin-ba accounta da bih mogao proslijediti wwinu za dodjelu bonusa.

Eto, sada sam ga ubacio i tamo u oficijelna pravila i ubuduce da se zna.-U slučaju da tip koji postavi takmičar bude neodigran(kvota 1) takmičar je dužan postaviti zamjenski tip, osim ukoliko taj tip nije odigran u nedjelju, zadnjeg dana natjecanja, tada kao zamjenski tip se uzima prvi bonus tip koji je takmičar odigrao te sedmice.
Ubacen je ranking za proslu sedmicu, strasna guzva na vrhu, cak 9 takmicara je imalo 10 ili 9 pogodaka, na kraju Monolog pobjednik sedmice i Player of the week zahvaljujuci 3/3 bonusu, strasna sedmica iza nas glede konkurencije.
Monolog je napisao/la:wwin-ba account
Stone Island je napisao/la:wwin-ba account
NebeskaSila je poslao.jajce123 je napisao/la:wwin-ba account
Mozes, ti si imao suspenziju za proslu sedmicu, samo ubuduce striktno pazi na one granice koje volis malo zaobici, sljedeca greska i ides vani iz takmicenja za stalno.KingJamesMVP je napisao/la:Jel mogu ja opet postavljati tipove za ovaj tjedan?
sta bi sa ovim?bodi123 je napisao/la:
samo torres i ja smo ispostovali pravilo... ne znam jesmo mi debili, ili su drugi pametni?KK_Bosna je napisao/la:koliko ja vidim niko se ne pridrzava ovog pravila...gaston je napisao/la:Obrisao sam ti Jamesa kao prijedlog.
U ovoj sedmici će se tolerisati ovakve stvari, ali će se sankcionisati tako što će se brisati tipovi ukoliko postoji sumnja.
Od sljedeće sedmice su obavezni ss-ovi odigranog tipa gdje se vide granica, kvota i VRIJEME KADA JE URAĐEN SS.
- Stone Island
- Kontakt:
Ja sam lično zamazlumao, ali sam naknadno postavio. Treba svakog od njih podsjetiti da im u naviku pređe, neki i ne čitaju temu diskusije, pravila i rezultate.
- Stone Island
- Kontakt:
samirr je napisao/la:
gentile je napisao/la:
Momci, screenshot ste zaboravili. Od ove sedmice je svako dužan postaviti uz svoje parove, screenshot sa ponude wwina, zbog granice i kvota.96BadBoy je napisao/la:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.