Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
Re: Premijer liga BiH - općenito
Sta se desava sa Krupom i Radnikom, rade li oni na pojacanjima, kakve su im ambicije za nastavak prvenstva. Hoce li se moci odrzati u prvih šets u zadnja cetri kola i kasnije u ligi za prvaka ?
- Zeljeznicar -
Sariel je napisao/la:to je vec drug moj elementarno neznanje, a to nije smijesno,nemoj da se ljutis, i problem je daleko siri i ozbiljniji od proste konstatacije kakve veze ima ko je kome sponzor.
i onda kao gledamo izljeve patriotizma na stadionima,transovima,porukama,povicima,poklicima zastavama,sta vec sve ne.
ili ovde medjusobna vrijedjanja na najnizem nivou.
ne ide brate, ne ide.
to je vec drug moj elementarno neznanje,
kuknjava
ne ide brate, ne ide.
Nisu atraktivne ekipe, nemaju navijača, pa se o njima veoma malo piše. Sigurno se spremaju, posebno Radnik, jer Krstajić nije levat sekunde, i mogli bi oni mnogim pomrsiti račune u proljetnom dijelu. I Krupa takođe. Privatni su to klubovi, malo i politika pogura, pa su zato tu gdje jesu. Biće mnogo interesantno dogodine Krupa vs Borac ....
Kako reće frajer iz Čelika, sa Metalege imaom 2 domaće utakmice Zenica i Travnik, za ostalo ćemo se boritiEvolve je napisao/la:Neznam baš, 6 bodova je fina zaliha ispred konkurenata. Vidjet ćemo kako će se pojačavat klubovi, kako će završiti bodovno nakon još 4 kola prije samog razdvajanja lige. Po meni, Olimpik je najslabiji od tri navedena kluba.
Vitez je cini mi se predaleko da bi se mogao ugrozit od ove trojke, tako da medju njima definitivno treba trazit dva koja otpadaju.
Spremaju se da prodaju utakmicu kome god bude trebalo,to si u pravu za Krstaijca da nije levat,vidi da nema sanse da izbori Evropu preko prvenstva,zato ce prodati kome god bude trebalo,isto kao i prosle godine.Nisu atraktivne ekipe, nemaju navijača, pa se o njima veoma malo piše. Sigurno se spremaju, posebno Radnik, jer Krstajić nije levat sekunde, i mogli bi oni mnogim pomrsiti račune u proljetnom dijelu. I Krupa takođe. Privatni su to klubovi, malo i politika pogura, pa su zato tu gdje jesu. Biće mnogo interesantno dogodine Krupa vs Borac ....
A gledao sam raspored Krupe zadnja 4 kola,vrlo lako se moze desiti da zavrse u donjem dijelu tabele,kljucna im je prva protiv zeljeznicara ako to izgube liga za opstanak je sigurna.....
Negdje u novembru smo pričali da Čelik ostaje, samo oni sebe sami mogu izbaciti, puno pametuju,KenoRob je napisao/la:Ovaj format prvenstva nikom od nas nije poznat. Recimo Vitez izgleda "sigurno" ali ako udju u ovu ligu za opstanak u nekoj losoj formi ili sta ja znam i ako zaredaju 3-4 poraza vise nece biti sigurni. Isto tako za Jajcane, recimo da ce Celik dobiti Metalege u Zenici eto odmah 6 bodova na 3...glupo je pricati ali eto odprilike kako to izgleda. Jajcani igraju sve utakmice u "gostima" dok mi recimo imamo Mladost i Vitez komsijske utakmice gdje se mozemo osjecati kao domacini. Pa moze se reci i u Travniku protiv Metalegea cemo izgledati kao domacini a sto se tice Olimpica svi znamo kakva situacija bude na Otoci. Najvazniji je KVALITET a sve ostalo ide nekako na nasu ruku. Jos kad bi vi pogurali nas umjesto Jajcane onda je opstanak zagarantovan ali znam ja gdje ce vas vise vuci srceEvolve je napisao/la:Neznam baš, 6 bodova je fina zaliha ispred konkurenata. Vidjet ćemo kako će se pojačavat klubovi, kako će završiti bodovno nakon još 4 kola prije samog razdvajanja lige. Po meni, Olimpik je najslabiji od tri navedena kluba.
Vitez je cini mi se predaleko da bi se mogao ugrozit od ove trojke, tako da medju njima definitivno treba trazit dva koja otpadaju.
nije bitan statut, bitni su investitori(donatori).
Kakvi bojkoti, frajeri u upravi, nisu bitni.
Bodrite ih, na punom stadionu kloc igra.
Ja lično želim Čelik u lizi, sve ostalo je besmisleno.
- Evolve
- Kontakt:
Nama je ta prva utakmica pa skoro biti ili nebiti za ulaz u prvih 6... Mozes bit uvjeren da ce Široki tu utakmicu protiv Jajcana ici na glavu za 3 boda.KenoRob je napisao/la:Ovaj format prvenstva nikom od nas nije poznat. Recimo Vitez izgleda "sigurno" ali ako udju u ovu ligu za opstanak u nekoj losoj formi ili sta ja znam i ako zaredaju 3-4 poraza vise nece biti sigurni. Isto tako za Jajcane, recimo da ce Celik dobiti Metalege u Zenici eto odmah 6 bodova na 3...glupo je pricati ali eto odprilike kako to izgleda. Jajcani igraju sve utakmice u "gostima" dok mi recimo imamo Mladost i Vitez komsijske utakmice gdje se mozemo osjecati kao domacini. Pa moze se reci i u Travniku protiv Metalegea cemo izgledati kao domacini a sto se tice Olimpica svi znamo kakva situacija bude na Otoci. Najvazniji je KVALITET a sve ostalo ide nekako na nasu ruku. Jos kad bi vi pogurali nas umjesto Jajcane onda je opstanak zagarantovan ali znam ja gdje ce vas vise vuci srceEvolve je napisao/la:Neznam baš, 6 bodova je fina zaliha ispred konkurenata. Vidjet ćemo kako će se pojačavat klubovi, kako će završiti bodovno nakon još 4 kola prije samog razdvajanja lige. Po meni, Olimpik je najslabiji od tri navedena kluba.
NK Široki Brijeg
objasni svoje grohotanje?Esport je napisao/la:Sariel je napisao/la:to je vec drug moj elementarno neznanje, a to nije smijesno,nemoj da se ljutis, i problem je daleko siri i ozbiljniji od proste konstatacije kakve veze ima ko je kome sponzor.
i onda kao gledamo izljeve patriotizma na stadionima,transovima,porukama,povicima,poklicima zastavama,sta vec sve ne.
ili ovde medjusobna vrijedjanja na najnizem nivou.
ne ide brate, ne ide.![]()
kuknjava
ne ide brate, ne ide.
![]()
treba neka pomoc? u vidu leksaurina,apaurina, knjiga za 8 razred? dokle si doguro vec... niki problem.
objasni svoje grohotanje?Esport je napisao/la:![]()
kuknjava
ne ide brate, ne ide.
![]()
treba neka pomoc? u vidu leksaurina,apaurina, knjiga za 8 razred? dokle si doguro vec... niki problem.[/quote]
Esport je napisao/la: Glavati gospodine(što bi rekao jedan polustrani književnik, kada je prićao o jazavcima, koji su za vas napredni),
ako vi redovno idete kod ljekara i na štraftu po moralnu pomoć, valjda ostali ne moraju.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Kakav ce FEAL biti za Široki Brijeg? koliko sam cuo oni su bas jaki financijski, mogli bi uletiti u ligu 6, za nesto vise nisam siguran jer ni ovo nije sigurno a i malo je kola do kraja regularnog dijela, samo 4.Evolve je napisao/la:Nama je ta prva utakmica pa skoro biti ili nebiti za ulaz u prvih 6... Mozes bit uvjeren da ce Široki tu utakmicu protiv Jajcana ici na glavu za 3 boda.KenoRob je napisao/la:Ovaj format prvenstva nikom od nas nije poznat. Recimo Vitez izgleda "sigurno" ali ako udju u ovu ligu za opstanak u nekoj losoj formi ili sta ja znam i ako zaredaju 3-4 poraza vise nece biti sigurni. Isto tako za Jajcane, recimo da ce Celik dobiti Metalege u Zenici eto odmah 6 bodova na 3...glupo je pricati ali eto odprilike kako to izgleda. Jajcani igraju sve utakmice u "gostima" dok mi recimo imamo Mladost i Vitez komsijske utakmice gdje se mozemo osjecati kao domacini. Pa moze se reci i u Travniku protiv Metalegea cemo izgledati kao domacini a sto se tice Olimpica svi znamo kakva situacija bude na Otoci. Najvazniji je KVALITET a sve ostalo ide nekako na nasu ruku. Jos kad bi vi pogurali nas umjesto Jajcane onda je opstanak zagarantovan ali znam ja gdje ce vas vise vuci srceEvolve je napisao/la:Neznam baš, 6 bodova je fina zaliha ispred konkurenata. Vidjet ćemo kako će se pojačavat klubovi, kako će završiti bodovno nakon još 4 kola prije samog razdvajanja lige. Po meni, Olimpik je najslabiji od tri navedena kluba.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
koji gubitak vremena, zamolio bih te da me vise ne kvotas, moze bit sta prelazno...
brig je napisao/la:Malo sutra.... nijedan fudbalski klub u Federaciji nije nikad dobio marke mimo onoga sto ga sljeduje ugovorom oko sponzorisanja lige.... telecom jedino sponzorise buraniju po nizim ligama, i to jer mora zbog CSR-a... stotinjak klubova sa po 1000-2000....Procter je napisao/la: Kakva politika i kakve veze imaju Hrvati tu. Da je rad toga. Pa HT Eronet je godinama sponzor Sirokog i Zrinjskog jer vecina korisnika i jest na ovim prostorima a ovo su dva jedina kluba u najvisem rangu. Nece sponzorirat Zelju i Sarajevo kojima je baza bHtelecom. Iste pare vrlo vjer dobiju i sarajevski klubovi preko BHtelecoma itd
Po ovom ispade Vlada Fbih dala pare. Glupost
Ovo se direktno daju drzavne pare... i to cisto zbog nacionalnog i politickog predznaka.... i u normalnoj drzavi ovo bi bilo strogo kaznjeno... drzava direktno moze pomoci, ali drzavna preduzeca koja posluju na otvorenom trzistu jpk....
Pa valjda HT moze biti sponzor kome zeli i da vrati nesto ondje gdje zaradi milijune. Kakve drzavne pare o cemu ti pricas?
Ovo je namjerno pustena prica da ispada da su drzavne pare i da Hrvati uzimaju od "drzave". Sto nikad prije nije pisalo nista oko sponzoriranja? Gluposti
Jel ti KK Bosna godinama bila BHTelecom. Koja lova se upumpavala pa jel tko se bunio i gdje je pisalo ovak koliko se sponzorira?[/quote]
HT Eronet ne moze biti sponzor kome zeli direktor ili upravni odbor.Oni moraju imati saglasnost vlade Federacije.Pitam se da li su siroki i zrinjski 2 jedina kluba u Hercegovini pa njima treba ici po 200 milja a ostalima zero
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
rodjak je napisao/la:brig je napisao/la:Malo sutra.... nijedan fudbalski klub u Federaciji nije nikad dobio marke mimo onoga sto ga sljeduje ugovorom oko sponzorisanja lige.... telecom jedino sponzorise buraniju po nizim ligama, i to jer mora zbog CSR-a... stotinjak klubova sa po 1000-2000....Procter je napisao/la: Kakva politika i kakve veze imaju Hrvati tu. Da je rad toga. Pa HT Eronet je godinama sponzor Sirokog i Zrinjskog jer vecina korisnika i jest na ovim prostorima a ovo su dva jedina kluba u najvisem rangu. Nece sponzorirat Zelju i Sarajevo kojima je baza bHtelecom. Iste pare vrlo vjer dobiju i sarajevski klubovi preko BHtelecoma itd
Po ovom ispade Vlada Fbih dala pare. Glupost
Ovo se direktno daju drzavne pare... i to cisto zbog nacionalnog i politickog predznaka.... i u normalnoj drzavi ovo bi bilo strogo kaznjeno... drzava direktno moze pomoci, ali drzavna preduzeca koja posluju na otvorenom trzistu jpk....
Pa valjda HT moze biti sponzor kome zeli i da vrati nesto ondje gdje zaradi milijune. Kakve drzavne pare o cemu ti pricas?
Ovo je namjerno pustena prica da ispada da su drzavne pare i da Hrvati uzimaju od "drzave". Sto nikad prije nije pisalo nista oko sponzoriranja? Gluposti
Jel ti KK Bosna godinama bila BHTelecom. Koja lova se upumpavala pa jel tko se bunio i gdje je pisalo ovak koliko se sponzorira?
HT Eronet ne moze biti sponzor kome zeli direktor ili upravni odbor.Oni moraju imati saglasnost vlade Federacije.Pitam se da li su siroki i zrinjski 2 jedina kluba u Hercegovini pa njima treba ici po 200 milja a ostalima zero
Pa Veležu je dvije godine Hepok bio glavni sponzor sa sredstvima većim od ht za Zrinjski i Široki. A taj isti hepok se vodi kao poduzeće u stečaju... Taj isti Velež je tri godine imao veći proračun od Zrinjskog i gdje su rezultati a tek gdje su novci.
miki651
Pa Veležu je dvije godine Hepok bio glavni sponzor sa sredstvima većim od ht za Zrinjski i Široki. A taj isti hepok se vodi kao poduzeće u stečaju... Taj isti Velež je tri godine imao veći proračun od Zrinjskog i gdje su rezultati a tek gdje su novci.
Pa majstore procitaj ponovo sta sam napiso.Nisam pisao ni oprracunu ni o rezultatima.Ne mozes usporedjivati Hepok i HT Eronet,hepok je u privatnom vlasnistvu a HT Eronet u vlasnistu Federacije(dakle svih gradjana).Ova samovolja direktora HT Eronet da samo sponzoriraju po etnickoj pripadnosti nema ni u zimbabweu.Da je HT Eronet privatna firma ne bi imo nista protiv,njihove pare kek daju kome hoce,ali nemoze se dozvoliti da svacije pare idu samo onima koji neko odlucuje a nije marke ulozio u tu firmu.Ovo se mora sto prije ili privatizirati ili prodati strancima,pa onda nek daju zrinjsko,sirokom ili bolo kome drugo koliko god hoce.Sprega SDA-HDZ unistise sve sto se moze unistiti,mora se ovo mjenjati pod hitno
Pa majstore procitaj ponovo sta sam napiso.Nisam pisao ni oprracunu ni o rezultatima.Ne mozes usporedjivati Hepok i HT Eronet,hepok je u privatnom vlasnistvu a HT Eronet u vlasnistu Federacije(dakle svih gradjana).Ova samovolja direktora HT Eronet da samo sponzoriraju po etnickoj pripadnosti nema ni u zimbabweu.Da je HT Eronet privatna firma ne bi imo nista protiv,njihove pare kek daju kome hoce,ali nemoze se dozvoliti da svacije pare idu samo onima koji neko odlucuje a nije marke ulozio u tu firmu.Ovo se mora sto prije ili privatizirati ili prodati strancima,pa onda nek daju zrinjsko,sirokom ili bolo kome drugo koliko god hoce.Sprega SDA-HDZ unistise sve sto se moze unistiti,mora se ovo mjenjati pod hitno
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
majstore hepok ti je bio preuzet od privatnika u vlasništvo vlade federacije. Pa sredstvima poreznih obveznika upumpan novac u firmu pa za par godina ista firma opet u stečaju i na prodaju drugim privatnicima. A uredno tŕi godine glavni sponzor kluba i to opet ponavljam na godišnjem nivou veća sredstva nego što daje ht za pomenute klubove. Da ne pominjemo reket nikšića po firmama koje su morale bit sponzori. I opet je sve ili 80% tih novaca završilo u džepovima pojedinaca koji vole Velež.
-
predmetmrznje
- Kontakt:
Evo opet kuknjave iz ruralnog dijela Mostara. Oooooorodjak je napisao/la:miki651
Podršku radu novog Upravnog odbora FK Velež i želju da se Rođeni što prije vrate u sami vrh bh. fudbala, danas je pružila i Vlada FBiH, na čelu s premijerom Fadilom Novalićem i ministrima, koji su posjetili stadion u Vrapčićima i potom uručili donaciju u iznosu od 30.000 KM.
Znači ne da vam je neko poduzeće u 50postotnom državnom vlasništvu dalo pare, nego direkt Vlada čobane.
I ti si našo plakat radi pišljivih 100k godisnje, to nam je samo da držimo urednim stadion
Prvi i jedini mostarski šampion
Ja se iskreno radujem da se novac iz javnog preduzeca preusmjerio u sport. Nadam se da ce i drugi klubovi uspjesno lobirati za sebe.
Najvece potrosacko tijelo BH Telecoma je u Kantonu Sarajevo. Kanton Sarajevo generira 143 miliona KM krajnje potrosnje BH Telecoma (57,2% od ukupne potrosnje), dok Tuzlanski Kanton generira 36 miliona KM (14,4%). Unsko-Sanski Kanton generira 18 miliona KM krajnje potrosnje BH Telecoma (7,2%).tuzlak1987 je napisao/la:A kada je upumpao u Tuzlu ili Bihac gdje ima najvece potrosacko tijelo i najodaniju masu, nikada.
Do 20.000 KM odlucuje upravni odbor (kako u BH Telecomu, tako i u HT-u), 20.000 KM do 50.000 KM odlucuje nadzorni odbor dok tek preko te cifre se mora dobiti saglasnost Vlade FBiH.miki651 je napisao/la:HT Eronet ne moze biti sponzor kome zeli direktor ili upravni odbor.Oni moraju imati saglasnost vlade Federacije.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
AnelZ je napisao/la:Ja se iskreno radujem da se novac iz javnog preduzeca preusmjerio u sport. Nadam se da ce i drugi klubovi uspjesno lobirati za sebe.
Najvece potrosacko tijelo BH Telecoma je u Kantonu Sarajevo. Kanton Sarajevo generira 143 miliona KM krajnje potrosnje BH Telecoma (57,2% od ukupne potrosnje), dok Tuzlanski Kanton generira 36 miliona KM (14,4%). Unsko-Sanski Kanton generira 18 miliona KM krajnje potrosnje BH Telecoma (7,2%).tuzlak1987 je napisao/la:A kada je upumpao u Tuzlu ili Bihac gdje ima najvece potrosacko tijelo i najodaniju masu, nikada.
Do 20.000 KM odlucuje upravni odbor (kako u BH Telecomu, tako i u HT-u), 20.000 KM do 50.000 KM odlucuje nadzorni odbor dok tek preko te cifre se mora dobiti saglasnost Vlade FBiH.miki651 je napisao/la:HT Eronet ne moze biti sponzor kome zeli direktor ili upravni odbor.Oni moraju imati saglasnost vlade Federacije.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Kada se nabavljaju sluzbena vozila za Drzavu i Federaciju koja placaju svi njeni gradjani obrt novca i porez se ne generira tim istim gradjanima nego Sarajevu.Jedan banalan primjer. Ista situacija je i u ovim ublehaskim podatcima koje je iznio AnelZ iznio gdje kanton od 450 hiljada stanovnika napravi vecu potrosnju od ostalih 1 milion 800 hiljada stanovnika Federacije.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Je li ovo Celik slaze momcad za opstanag u ligi? Iskreno, bilo bi mi drago kad bi prevazisli ovu krizu bez ispadanja u federalku.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.