Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

PiazzaGrande

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la PiazzaGrande » 14 jan 2017, 19:39

Besic je napisao/la:Stjepana Radica,meni najljepsa ulica u Mostaru.
Pozdrav iz radićeve... :kafa:
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 14 jan 2017, 19:40

ultrasstyle_tz je napisao/la:jbg sad se onda postavlja pitanje sto BH Telecom sponzorira citavu ligu, a ne samo "bosnjacke" klubove.
valjda je problem sto od Bh Telecoma hajruju svi klubovi u ligi koliko-toliko, najvise sam BH Telecom istina, ali ni njima nije potrebno to sponzorstvo..i drugi vid problema je sto ni svi "hrvatski" klubovi ne hajruju od Eroneta.

Idealan scenarij bi bio da Eronet i BH Telecom zajedno sponzorisu klubove sve iz Federacije u nekom rezultatskom omjeru, u smislu prvaku najvise pa idemo na nize do ispadanja.. isto to bi trebalo da vazi za sva javna preduzeca

ovako je najgora moguca solucija, neki finansiraju sve koliko toliko, a neki cak ne finansiraju ni sve "svoje" klubove, dok pojedine zestoko favoriziraju

250.00-300.000 KM je 1/4 budzeta kluba u BiH koji se bori za titulu..to i evropa 1.pretkolo= vise od 50% budzeta
bravo Tuzlak,shvatio si problem,to je to :thumbup:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 jan 2017, 19:42

Najljepsi gradovi u BiH. :kafa:

slika
slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 14 jan 2017, 19:54

ultrasstyle_tz je napisao/la:jbg sad se onda postavlja pitanje sto BH Telecom sponzorira citavu ligu, a ne samo "bosnjacke" klubove.
valjda je problem sto od Bh Telecoma hajruju svi klubovi u ligi koliko-toliko, najvise sam BH Telecom istina, ali ni njima nije potrebno to sponzorstvo..i drugi vid problema je sto ni svi "hrvatski" klubovi ne hajruju od Eroneta.

Idealan scenarij bi bio da Eronet i BH Telecom zajedno sponzorisu klubove sve iz Federacije u nekom rezultatskom omjeru, u smislu prvaku najvise pa idemo na nize do ispadanja.. isto to bi trebalo da vazi za sva javna preduzeca

ovako je najgora moguca solucija, neki finansiraju sve koliko toliko, a neki cak ne finansiraju ni sve "svoje" klubove, dok pojedine zestoko favoriziraju

250.00-300.000 KM je 1/4 budzeta kluba u BiH koji se bori za titulu..to i evropa 1.pretkolo= vise od 50% budzeta
Care:
HT sponzorira Zrinju "sto godina", i ubuduće će...
HT je bio sponzor PL BiH(ako me pamćenje ne vara)...
300.000 KM je iznos koji će Zrinjski dobiti za 3 godine, znači 100.000 godišnje (malo je poboljšana cifra u odnosu na prijašnji trogodišnji period)...
Za pohod na titulu potrebno je više od 2 mil. KM( nekima, a nekima ni 7 mil. nije dovoljno)...tako da je tih 100.000 samo kap u moru...
Kineski gigant Huawei je posredstvom HT-a takodjer sponzor Zrinjskom... :kafa:
Pozzz...
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 14 jan 2017, 19:56

sad gledaj sutra ispred ambasade kine protesti. naravno neće ispred turske ambasade.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 14 jan 2017, 19:58

Ne koristim eronet, samo sam ih izvarao jednom prilikom :opaopa: Huawei je smece :kafa:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 jan 2017, 20:02

rodjak je napisao/la:
blago ti plitkoj pamti :P

po1.na desnoj obali ne mozes imati BH telecom FIKSNI ni internet ni tv,samo HT Eronet,ja probo,nema sanse,a ne znam nisam provjeravo da li moze neko ko je na lijevoj obali imai HT Eronet.Pa ako je tako onda su silom prinudjeni ljudi koji zive na tom dijelu da moraju imati HT Eronet.
Zamisli sada da ti u Tuzli mozes imati samo Banjalucki telecom,i da onda taj telecom financira samo Borac i Radnik kao "srpske" klubove a da Sloboda dobije nulu ,bili se ti bunio pitam se stare ti.Ja sam za to da recimo i hrvat u Sarajevu ima HT Eronet ako zeli i i srbin u Sirok Brijegu :urnebes: da ima BL telecom ako zeli,i bilo ko drugi tako na cielom teritoriju,da to bude stvar izbora a ne prisile.

Slazem se da drzavne firme NE trebaju da sponzorisu profesionalne klubove,vec samo amaterske,ali ako to vec rade onda mora biti to pravedno rasporedjeo.Evo posto su Siroki i zrinjski trenutno u najvsem rangu slazem se da dobiju najvecu sumu,ali bola neko dobije velika sredstva neko nista,ne znam kako ti t ije jasno .Ako je u proslosti tako radjeno pa zar nije normalno da se greske isprave nego da se nastavi takom praksom.Eto recimo BH telecom ne podrzava istom mjerom i te ostale klubove iz Bosne ko Sarajevske,nije ni to redu a BH telecom ne koriste samo navijaci Zelje i Sarajeva a drzavna je firma,ako iko treba da podrzi ovo sto pisem su bas navijaci Slobode ,Celika i ostalih klubova ,niste mi jasni nikako.
Privatna firma moze podrzavati koga hoce i tu koga god podrze svaka im cast slazem se,ne ulazim u to,nego govorim za firme koje su u vlasnistvu gradjana bez obzira ko vecinski koristi te usluge jer je to nametnuto tako a ne u nekoj ekonomsoj utrci i li konkurenciji napravljeno.
Razmislite malo,pogotovo navijaci "nepovlastenih" klubova da li je takva raspodjela redu da li s mora mjenjati ;)
Meni samo smijesno sto si zapeo da i Velez mora dobiti pare, nista vise. Svejedno su najvece pare oko mobilne mreze, a za internet i tv vjerovatno imate jos opcija od mobilnih operatera. Na kraju ti se svede da su navijaci Veleza na desnoj obali "primorani" koristiti fiksni eronet i zbog toga se trebaju dati novci i Velezu? A to je samo kap u moru navijaca Veleza sirom BiH i svijeta a svejedno su manjina na toj obali.
Ljudi dali pare onima koji najvise koriste njihovu mrezu i to je to, ali najlakse predstaviti da se gleda po nacionalnoj pripadnosti. Ako je tako onda je i bh telecom isto to radio tako da ne vidim razlog da se nesto bunimo.

Ne treba jarane trazit krivca u drugima, npr mnogima je smetalo sto je bhtelecom sponzor samo Bosni a ne i Slobodi Diti , a vecina Tuzle koristi bh telecom. Meni to nije smetalo jer nam nisu Bosna i bhtelecom krivi sto je stoka nabijala dugove i ugasila klub. Isto tako niko vama ne brani da nadjete novac van politike. Oni su dobili oko 100k KM po sezoni, isto ko da se radi o milionskim ciframa.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 14 jan 2017, 20:07, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 14 jan 2017, 20:04

Sarajlijica1946 je napisao/la:Ne koristim eronet, samo sam ih izvarao jednom prilikom :opaopa: Huawei je smece :kafa:
Nije baš da si morao podijeliti osobna iskustva i zapažanja svekolikom forumskom puku, ali hajde...
Mosa Huawei...
Volim te bola'!

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 14 jan 2017, 20:05

PiazzaGrande je napisao/la:
Sarajlijica1946 je napisao/la:Ne koristim eronet, samo sam ih izvarao jednom prilikom :opaopa: Huawei je smece :kafa:
Nije baš da si morao podijeliti osobna iskustva i zapažanja svekolikom forumsko puku, ali hajde...
Mosa Huawei...
:thumbup:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 jan 2017, 20:06

miki651 je napisao/la:sad gledaj sutra ispred ambasade kine protesti. naravno neće ispred turske ambasade.
:wtf: hahahahahahaha

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 14 jan 2017, 20:10

MortemHz je napisao/la:Najljepsi gradovi u BiH. :kafa:

slika
slika
Ma kako da nisu.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 14 jan 2017, 20:12

slika
slika
slika

:kafa:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 jan 2017, 20:14

Mokes je napisao/la:

slika
slika
Ma kako da nisu.
Nego

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 14 jan 2017, 20:19

Sponzorirao je HT Eronet reprezentaciju jedno vrijeme. Znam, tijekom utakmice BiH - Turska (3-2) sam odigrao nagradnu igru i dobio mobitel. Samsung D900. Ne sjećam se da se itko bunio.

Zašto BHT sponzorira ligu? Valjda zato što imaju neku računicu. Zašto HTE sponzorira određene klubove? Valjda imaju računicu. Sponzoriraju i prijenose HNL-a na Areni, a nitko se ne buni. :mrgreen:

Kad nema para, raja se ljuti. Kad ima, raja se ljuti. Nikad na zelenu granu, yebemu. :mrgreen: Mada, kad se već povlače takve stvari, volio bih da sponzoriraju više klubova, uključujući i moj. Ono, imaju korisnike (ogromnu većinu) i po ostalim gradovima gdje su Hrvati većina pa ćorak.
Hayley <3

mikel48
Kontakt:

Post Postao/la mikel48 » 14 jan 2017, 20:24

MortemHz je napisao/la:
Mokes je napisao/la:

slika
slika
Ma kako da nisu.
Nego
Jedan lijep drugi zagađen.
.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 jan 2017, 20:25

Pretpostavljam Sirokobrijezanin komentarise ili nesto slicno..

mikel48
Kontakt:

Post Postao/la mikel48 » 14 jan 2017, 20:29

MortemHz je napisao/la:Pretpostavljam Sirokobrijezanin komentarise ili nesto slicno..
Vidi se da si pogledo moje postove i to napisao..Logično bi bilo da to Mostarac napiše :D
.

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 14 jan 2017, 20:43

mikel48 je napisao/la:
Jedan lijep drugi zagađen.
Hladno u Sa, a ni standard nije neki....
Volim te bola'!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 14 jan 2017, 20:59

pinoglavi je napisao/la:
rodjak je napisao/la:
blago ti plitkoj pamti :P

po1.na desnoj obali ne mozes imati BH telecom FIKSNI ni internet ni tv,samo HT Eronet,ja probo,nema sanse,a ne znam nisam provjeravo da li moze neko ko je na lijevoj obali imai HT Eronet.Pa ako je tako onda su silom prinudjeni ljudi koji zive na tom dijelu da moraju imati HT Eronet.
Zamisli sada da ti u Tuzli mozes imati samo Banjalucki telecom,i da onda taj telecom financira samo Borac i Radnik kao "srpske" klubove a da Sloboda dobije nulu ,bili se ti bunio pitam se stare ti.Ja sam za to da recimo i hrvat u Sarajevu ima HT Eronet ako zeli i i srbin u Sirok Brijegu :urnebes: da ima BL telecom ako zeli,i bilo ko drugi tako na cielom teritoriju,da to bude stvar izbora a ne prisile.

Slazem se da drzavne firme NE trebaju da sponzorisu profesionalne klubove,vec samo amaterske,ali ako to vec rade onda mora biti to pravedno rasporedjeo.Evo posto su Siroki i zrinjski trenutno u najvsem rangu slazem se da dobiju najvecu sumu,ali bola neko dobije velika sredstva neko nista,ne znam kako ti t ije jasno .Ako je u proslosti tako radjeno pa zar nije normalno da se greske isprave nego da se nastavi takom praksom.Eto recimo BH telecom ne podrzava istom mjerom i te ostale klubove iz Bosne ko Sarajevske,nije ni to redu a BH telecom ne koriste samo navijaci Zelje i Sarajeva a drzavna je firma,ako iko treba da podrzi ovo sto pisem su bas navijaci Slobode ,Celika i ostalih klubova ,niste mi jasni nikako.
Privatna firma moze podrzavati koga hoce i tu koga god podrze svaka im cast slazem se,ne ulazim u to,nego govorim za firme koje su u vlasnistvu gradjana bez obzira ko vecinski koristi te usluge jer je to nametnuto tako a ne u nekoj ekonomsoj utrci i li konkurenciji napravljeno.
Razmislite malo,pogotovo navijaci "nepovlastenih" klubova da li je takva raspodjela redu da li s mora mjenjati ;)

Meni samo smijesno sto si zapeo da i Velez mora dobiti pare, nista vise. Svejedno su najvece pare oko mobilne mreze, a za internet i tv vjerovatno imate jos opcija od mobilnih operatera. Na kraju ti se svede da su navijaci Veleza na desnoj obali "primorani" koristiti fiksni eronet i zbog toga se trebaju dati novci i Velezu? A to je samo kap u moru navijaca Veleza sirom BiH i svijeta a svejedno su manjina na toj obali.
Ljudi dali pare onima koji najvise koriste njihovu mrezu i to je to, ali najlakse predstaviti da se gleda po nacionalnoj pripadnosti. Ako je tako onda je i bh telecom isto to radio tako da ne vidim razlog da se nesto bunimo.

Ne treba jarane trazit krivca u drugima, npr mnogima je smetalo sto je bhtelecom sponzor samo Bosni a ne i Slobodi Diti , a vecina Tuzle koristi bh telecom. Meni to nije smetalo jer nam nisu Bosna i bhtelecom krivi sto je stoka nabijala dugove i ugasila klub. Isto tako niko vama ne brani da nadjete novac van politike. Oni su dobili oko 100k KM po sezoni, isto ko da se radi o milionskim ciframa.

a sto ne bi dobio,ne samo Velez nego i ostali klubovi.Zasto favorizovati nekoga,a ne recimo djeliti prema zaslugama.Eto zrinjski je bio prvak nek dobije najveci dio kolaca,siroki malo manje,aVelez jos manje zato sto je u drugoj ligi.Gdje si ti vidio da se nisam bunio protiv BH telecoma i favoriziranju odredjenih klubova.Kako govorim za HT Eronet to nek isto vazi i za BH Telecom ,je za mene isto,nikakve razlike.Ako BH Telecom da recimo Zelji i Sarajevu puno love a recimo Olimpiku nista zar bi to bilo fer :zviz: Normalno,posto Zeljo i Sarajevo postizu bolje rezultate njima vise pripada ,i sta je sad tu problem.I evo vidis da ne pisem samo u vezi Veleza ,pisem za oba telecoma isto i za sve klubove isto(nek se dijeli svima po zaslugama a ne samo odredjenim klubovima po stranackoj pripadnosti ili etnickoj )
Zadnja izmjena: rodjak, dana/u 14 jan 2017, 21:10, ukupno mijenjano 1 put.
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

mikel48
Kontakt:

Post Postao/la mikel48 » 14 jan 2017, 21:08

Čini mi se da je tema Pl BiH..Ne znam kako su se ovdje našli neki navijači klubova iz druge lige...
.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.