Septerra je napisao/la:zagor1987 je napisao/la:bundesliga1900 je napisao/la:Pišaj tu akademiju kad ne može dovesti najbolje mlade igrače iz npr. Širokog,Zrinjskog,Želje,Slobode.Zamisli kada bi doveli Edisa Smajića(Sloboda),Ajdina Mujagića (Željezničar),Denis Žerić (Željezničar),Stipe Jurić (Široki Brijeg) ,Sabanadzovic (Zeljeznicar), Besim Šerbečić (Radnik),Luka Menalo (Široki Brijeg...zamisli ove mlade igrače uz Nedima Hadzica,Demirela Veladzica,Rijada Sadikua,Sevkiju Resica uz kvalitetan rad sa njima mogli bi dominirat ligm sa ovim igracima i za par miliona prodavati ove igrače jer su veliki talenti.Ne cudi me sto akademija jos nema nekih rezultata.
Hajd ne rise svega ti vecu kolicinu gluposti nisam procitao.Odakle je Catakovic,Resic,Klaric itd kako su dovedeni i odakle. Vecina sto je valjalo smo doveli
U prvoj fazi rada Akademije održalo se nekoliko kampova i dovedeni su igrači koje @zagor1987 pominje. Kampovi se više ne održavaju, tu je posao prebačen na skauting službu. Mislim da su u klubu ponudili ugovore i obeštećenja za Boju i Jurčića iz Širokog ali oni to nisu prihvatili. Menalo i Šerbedžić su previše zagazili u vode seniorskog fudbala da bi ih se dovelo u Akademiju, odnosno juniore. Sumnjam da će iko od ove generacije mlađih juniora ove sezone igrati seniorski fudbal ali za narednu sezonu se mora napraviti neki plan njihove afirmacije.
mi nudimo stipendijske ugovore juniorima, i jedini smo koji to rade u BiH, dakle kad se kompletiraju i preostale faze Kampa i prostorije Akademije to će tek tad imati smisao i dodatnu dimenziju mladim igračima, ovako kupimo što možemo od talenata koji su skautirani, dosta ih već ima i menadžere i jače ugovore ali i jače roditelje koji ne benda previše organizaciju poput naše gdje ne može se roditelj uplitati....sistem je dobar i daleko ispred bilo koje omladinske škole u državi....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače