Evo brate nije sve mrtvilo, čekamo ovog Lekića da potpiše!!!Sarajlijica1946 je napisao/la:Da hoce ove tekme vise ucrvah se od dosade kuknjava
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- PitarBordo
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Samo Saraj'vo.
- ThrillerHz
- Kontakt:
Navodno je potpiso brate, ima cak i slika s potpisivanja,cak je i dres dobio. Morta imal tih slika slucajno gdje? Il me izvor laze?PitarBordo je napisao/la:Evo brate nije sve mrtvilo, čekamo ovog Lekića da potpiše!!!Sarajlijica1946 je napisao/la:Da hoce ove tekme vise ucrvah se od dosade kuknjava
1946~
PitarBordo je napisao/la:Evo brate nije sve mrtvilo, čekamo ovog Lekića da potpiše!!!Sarajlijica1946 je napisao/la:Da hoce ove tekme vise ucrvah se od dosade kuknjava
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Samo čekam da Aci prekipi i banuje nas 5-6 koji ne prestajemo s ovim.PitarBordo je napisao/la:
Ma nije Aco los, nece.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- PitarBordo
- Kontakt:
Zatrpali ste mi ovaj post. Ovo mi je možda najjači u ovoj godini. Pajes.PitarBordo je napisao/la:Samo da nam bi neki vezni igrač kojem ne treba neki drugi vezni igrač da bi on mogao da bude vezni igrač pored tog veznog igrača, pa da onda taj drugi vezni igrač ode i onda ovaj vezni igrač nije nikakav vezni igrač jer mu je otišao vezni igrač uz kojeg je bio dobar vezni igrač.
Samo Saraj'vo.
- ThrillerHz
- Kontakt:
Ako Letic na kraju ipak dodje, Aco nas nmz slat u Banovice jer nismo fejk insajderi da trolamo raju na forumu!!!
1946~
- PitarBordo
- Kontakt:
Dobro ja sam prvobitno čuo da dolazi Samir Lerić, ali nije isti igrač. Istina?ThrillerHz je napisao/la:Ako Letic na kraju ipak dodje, Aco nas nmz slat u Banovice jer nismo fejk insajderi da trolamo raju na forumu!!!
Samo Saraj'vo.
kakvoj crnoj prednosti? kad si ti već u prednosti? kako će riješiti dug prema državi? oklen??? znaš li postupak?? pa vidi šta je bilo s klubovima koje niko nije kupio??? a imali dugove??Evander je napisao/la:
Ako procitas moj zadnji pasus, vidjet ces da nemam problem sto klub prelazi u privatno vlasnisto. Napisao sam, a i ti si, to je trend u Europi i slazem se sa tim.
Moj problem je neambiciozan vlasnik, to sto klub nista nije dobio prodajom. Da li ce se ovo promijeniti, pa cu ja ispasti budala, daj Boze da se to desi, niko sretniji od mene. Daj Boze da mi u roku 5 godina zaigramo grupnu fazu, pa da ja sva goovna ovdje pojedem. Ali iskreno, sumnjam da ce se to desiti. Realnije je da cemo u tik narednih 5 godinama biti bara/bara sa ostalim ekipama u ligi koje imaju dugove i koje nemaju vlasnika i uredjen sistem.
Sam kazes, otali klubovi iz lige ce se prodati u dogledno vrijeme.
Evo ti onda jedan primjer. Za 10 godina, mislis da cemo mi nesto napredovati sa Tanom?
U tom istom razdoblju, Zrinjski, Zeljo, ovaj, onaj ce se rijesiti dugova. Bit ce samoodrzivi klubovi. I onda idu u prodaju.
Mozes li onda i pretpostaviti u koliko ce prednosti biti nad nama?
Prodaja kluba DA, ali se nije trebala uraditi pod svaku cijenu i klub se nije svakome trebao davati u ruku. Bojim se da cemo ostati taoci ovog uhljupa dugi niz godina.
već si napredovao, samo što su te stvari nevidljive jer ti gledaš sportski rezultat, a redovno postaju ljudi ovako ponešto kad primjete tipa Zvezda nema svoj kamp i terene....itd. kada se ti klubovi prodaju , tek će tada raditi na takvim osnovnim stvarima koje si ti završio dotad, dok oni pokrenu neke promjene u Omladinskim pogonima , ti ćeš imati mrežu skauta i razrađene odnose s klubovima, ti ćeš biti referenca za tu državu, a neko će tek počinjati....zašto misliš da će njihov vlasnik biti bolji???ambiciozniji??? šta ako frajer kupi klub zbog mjesta gdje je stadion?? ugasi klub , sruši stadion i napravi robnu kuću u centru grada ??na novoj prometnoj džadi???
Tan nije neko ko sjedi i razmišlja o bacanju para na nekog da se taj neko uči biti menadžer ili sportski direktor , on razmišlja o investicijama i kako će se iste isplatiti, to je biznismen koji igra na sigurne karte, čovjek je uložio jer je postojao plan , većina se realizovala iz tog plana, problem je što nema novog plana?? predstaviš novi plan i možda čovjek uloži??? samo što plan ne može biti "hej daj nam para za prvih 11 da uđemo u grupu" , eto uđeš u grupu uzmeš koji milion i šta onda??? sljedeći igrač kojeg budeš htjeo dovest će tražit milione?? onda opet daj Amidža??? opet kažem to je proces, nema kratica ideš postepeno, praviš igrače, tražiš talente, postepeno dovodiš bolje, postepeno uz uspjehe gradiš reputaciju...zbog jedne loše sezone ovoliko očaja i crnjaka je malo previše , pa šta bi Arsenal trebao onda radit???
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- ThrillerHz
- Kontakt:
E ako mene moj izvor laze, onda lazem i ja vas!PitarBordo je napisao/la:Dobro ja sam prvobitno čuo da dolazi Samir Lerić, ali nije isti igrač. Istina?ThrillerHz je napisao/la:Ako Letic na kraju ipak dodje, Aco nas nmz slat u Banovice jer nismo fejk insajderi da trolamo raju na forumu!!!
1946~
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Ovo ti je kao i sve godine, ocekuje se Cvijanovic pa dode neki lijeviPitarBordo je napisao/la:Dobro ja sam prvobitno čuo da dolazi Samir Lerić, ali nije isti igrač. Istina?ThrillerHz je napisao/la:Ako Letic na kraju ipak dodje, Aco nas nmz slat u Banovice jer nismo fejk insajderi da trolamo raju na forumu!!!
E cuj mi nemamo klub
Ako se ti osjecas kao da nemas klub za koji ces srce dati, pasa to je do tebe..
Mi imamo klub, nemamo dugove, pozitivno se radi(bilo je gresaka, sad se te greske ispravljaju).
Imamo kamp(koji ti vjesto ismijavas)
Imamo najbolju opremu, imamo jednog Calu na klupi koji ce zivot dati za FkS, imamo Ziju koji ce nas slatko nasmijati, dobili smo predsjednika koji vazi za jako uapjsnog poslovnog covjeka.
Imamo pptitivne rezultate unazad 3 mjeseca, imamo jednu jako pozitivnu atmosferu medju igracima, imamo igrace koji se bore jedan za drugog, imamo zadovoljne igrace kojima plata ne kasni.
Svima nam fali rezultat, a vjerujem da ce i to doci.
Tan je digao FkS na noge, dok je on tu poslovat ce se koliko imas toliko trosis, kad potrosis smiri se il nabavi nekako drugacije pare, jer od Tana ih neces dobiti dva puta za godinu.
Evandere, mi imamo klub!!!!
Ako se ti osjecas kao da nemas klub za koji ces srce dati, pasa to je do tebe..
Mi imamo klub, nemamo dugove, pozitivno se radi(bilo je gresaka, sad se te greske ispravljaju).
Imamo kamp(koji ti vjesto ismijavas)
Imamo najbolju opremu, imamo jednog Calu na klupi koji ce zivot dati za FkS, imamo Ziju koji ce nas slatko nasmijati, dobili smo predsjednika koji vazi za jako uapjsnog poslovnog covjeka.
Imamo pptitivne rezultate unazad 3 mjeseca, imamo jednu jako pozitivnu atmosferu medju igracima, imamo igrace koji se bore jedan za drugog, imamo zadovoljne igrace kojima plata ne kasni.
Svima nam fali rezultat, a vjerujem da ce i to doci.
Tan je digao FkS na noge, dok je on tu poslovat ce se koliko imas toliko trosis, kad potrosis smiri se il nabavi nekako drugacije pare, jer od Tana ih neces dobiti dva puta za godinu.
Evandere, mi imamo klub!!!!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Naravno da imamo klub.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
- PitarBordo
- Kontakt:
Može li lijepo diskutovati o svim temam a da se ne vrijeđate/mo. Dobro je što imamo različita mišljenja, o svemu pa i @evanderovo mišeljenje o Tanu. Ovo što sam ga pitao u prethodnom postu, mislio sam da je izgubio pripadnost time šo smo privatizovali klub? u narednim postovima je objasnio da mu je problem, prema njemu neambiciozan vlasnik, možda je jednim dijelom upravu.
Tan je prije svega biznismen i neće samo tako upumpavati novac da bi ostvarivao sportske rezultate, nije mu to cilj. Otvorit ću vam puteve a vi hodajte po njima i pravite uspjehe to je neka njegova filozofija. Druga stvar je što smo mi malo išli na cik-cak tim putem, i usput kupili koga smo stigli. Da smo nastavili tim putem nikad do cilja stići nećemo.
Tan je vlasnik kluba, Tan se pita za sve, ali FK Sarajevo je isti onaj klub uz kojeg smo odrasli i uz kojeg živimo.
Tan je prije svega biznismen i neće samo tako upumpavati novac da bi ostvarivao sportske rezultate, nije mu to cilj. Otvorit ću vam puteve a vi hodajte po njima i pravite uspjehe to je neka njegova filozofija. Druga stvar je što smo mi malo išli na cik-cak tim putem, i usput kupili koga smo stigli. Da smo nastavili tim putem nikad do cilja stići nećemo.
Tan je vlasnik kluba, Tan se pita za sve, ali FK Sarajevo je isti onaj klub uz kojeg smo odrasli i uz kojeg živimo.
- ThrillerHz
- Kontakt:
Zasto Tan ne bi doveo svog covjeka da upravlja finansijama, da ulozi 10-15 milki koje nece ni osjetiti, dovede prave igrace, napravi instant iskorak, udje u grupu Lige Prvaka gdje ce odma vratiti tih 10 milki ulozenih i onda od tv prava jos koju milku i od ulaznica, tako mu se vrati tih 15 miliona, a nasi igraci budu u izlogu i klub se u nastavku moze sam odrzavati, jer ce prije svega igracima skociti cijene, a i nama koeficijent u Evropi, pa bi imali sanse i narednih godina igrati grupe, gdje bi na godisnjem nivou bez prodaje igraca, klub minimalno bio dobar 10-20 miliona.
A sa 10-20 miliona profita godisnje, gdje bi nam kraj bio... Problem je samo to sto ce kad tad te pare doci do nekog Bosnje, koji ce gledati kako da se obogati na racun kluba, zato kazem da nasi ljudi finansijama ne smiju imati pristupa, vec neko od Tanovog povjerenja prije svega i neko ko zna s parama.

A sa 10-20 miliona profita godisnje, gdje bi nam kraj bio... Problem je samo to sto ce kad tad te pare doci do nekog Bosnje, koji ce gledati kako da se obogati na racun kluba, zato kazem da nasi ljudi finansijama ne smiju imati pristupa, vec neko od Tanovog povjerenja prije svega i neko ko zna s parama.
1946~
Onda ko oni rusi, jel ono Anži bio?
Na OBN u emisiji Finale gost Ahmetovic
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!
pa evo razmisli , pod jedan šta ti garantuje da ćeš proći do grupe??? šta potrošiš 10 miliona i izvučeš ne znam Dortmund?? AJAX?? nekog ko te šije za 50-tak miliona eura ??? pušiona! i ko što rekoh sljedeća sezona nakon te, rasprodaš sve što valja(neće niko produžit ugovor) ti ne možeš dovesti isti kvalitet za iste pare, svi menadžeri su te vidjeli da igraš u grupi i automatski su ti skuplji svi... znači preko noći , na silu ne ide...i to nije plan koji bi ijedan investitor podržao...ThrillerHz je napisao/la:Zasto Tan ne bi doveo svog covjeka da upravlja finansijama, da ulozi 10-15 milki koje nece ni osjetiti, dovede prave igrace, napravi instant iskorak, udje u grupu Lige Prvaka gdje ce odma vratiti tih 10 milki ulozenih i onda od tv prava jos koju milku i od ulaznica, tako mu se vrati tih 15 miliona, a nasi igraci budu u izlogu i klub se u nastavku moze sam odrzavati, jer ce prije svega igracima skociti cijene, a i nama koeficijent u Evropi, pa bi imali sanse i narednih godina igrati grupe, gdje bi na godisnjem nivou bez prodaje igraca, klub minimalno bio dobar 10-20 miliona.
A sa 10-20 miliona profita godisnje, gdje bi nam kraj bio... Problem je samo to sto ce kad tad te pare doci do nekog Bosnje, koji ce gledati kako da se obogati na racun kluba, zato kazem da nasi ljudi finansijama ne smiju imati pristupa, vec neko od Tanovog povjerenja prije svega i neko ko zna s parama.![]()
tako je i krahirali poslije....hilmo je napisao/la:Onda ko oni rusi, jel ono Anži bio?
Zadnja izmjena: DenchiNL, dana/u 19 jan 2017, 19:25, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- ThrillerHz
- Kontakt:
Ma nije to isto, jedno je ulozit 200 miliona, a jedno 20. U danasnjem svijetu fudbala, 20 se preko noci obrne, a 200 vec tezehilmo je napisao/la:Onda ko oni rusi, jel ono Anži bio?
Edit: @Denchi ti klubovi se izvlace u playoffu, tako da ispadanje od njih vodi u grupu Europa Lige. Ne treba se svijet srusit taman i da se jedne godine ne udje u grupu, treba sacuvati kadar i naredne opet pokusati, jer ce koeficijent nama bit veci i odma laksi protivnici.
1946~
Gledaj, lakše bi to bilo da smo u nekoj drugoj ligi, ipak je ovo Bosna gdje je jako teško dovesti dobrog igrača. Sjeti se samo Alispahićeve face u Gradačcu, a zamisli kako bi reagovali iole poznatiji igrači.
Znao je to Tan sve.
@belosevic
Postavi iole normalinije pitanje pa neće biti obrisano!
Znao je to Tan sve.
@belosevic
Postavi iole normalinije pitanje pa neće biti obrisano!