FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Evander
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 24 jan 2017, 09:51

Dajte ljudi, kakav Mujagic. Obicni klipan koji je prijevremeno izrastao i bio dominantan medju vrsnjacima koji su inferiorne gradje bili u poredjenju sa njim. Cim je dosao u seniorski fudbal, sve te njegove karakteristike vise nisu igrale nikakvu ulogu.
Pored jednog Hadzica, da ovaj kloc igra prije, bila bi grehota.

HzHercegovac
Kontakt:

Post Postao/la HzHercegovac » 24 jan 2017, 10:02

Asim Ferhatović Hase (Sarajevo, 24. siječnja 1933. - Sarajevo, 25. siječnja 1987.),
Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih nogometaša u povijesti. Nogometom se počeo baviti u nižerazrednom Vratniku iz Sarajeva. Potom je igrao u Sarajevu, prvo u mlađim kategorijama a zatim i u seniorskoj momčadi s kojom u sezoni 1966./67. osvaja prvenstvo Jugoslavije. U sezoni 1963./64. bio je najbolji strijelac Prvenstva Jugoslavije s postignutih 19 pogodaka. Godine 1963. otišao je nakratko u turski nogometni klub Fenerbahçe ali se vratio u rodno Sarajevo nakon samo mjesec i pol dana provedenih u Istanbulu. Za Sarajevo je odigrao oko 700 utakmica i postigao 350 pogodaka.
♥1946♥
18.05.2019 prva dupla kruna
01.06.2020 7-ma najslađa titula

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 24 jan 2017, 10:10

aleksandar_veliki je napisao/la:Eto i videa j... mu od do. Hvala na strpljenju :).
E sad nas pros'o ceif :D
salim se,hvala na trudu :thumbup:

Capodecina

Post Postao/la Capodecina » 24 jan 2017, 10:12

hilmo je napisao/la:I ako sam uvijek negdje u sredini, niti hvalim i podržavam one koji sve u zvijezde ukivaju, niti pak pljujem i podržavam pljuvače, ali ovaj put moram stati na stranu "pljjuvača".
@PitarBordo u svom izlaganju ne pljuje i ne s.ere po klubu, nego konstruktivno kritikuje i argumentovano iznosi kako je za relativno malo sredstava moguće odraditi stream neke utakmice, ili nekog događaja uopće. Vidi se da momak fino poznaje tu materiju, i ovo što on kaže je konstruktivna kritika.

Mogao je klub davno obezbjediti i opremu i kadar da se ovakve stvari realizuju. Jučer kada smo na temi diskutovali o tome dobio sam poruku od jednog hercegovca koja glasi:
Uraditi stream nije nikakav problem. Prosle godine Sarajevo i Zelju su prenosili kolege moje ovi sa Hercegovina Live. Imaju i slike na facebook-u opreme i kako rade prijenos. Sjecam se tih objava zato i znam. Vjerojatno su oni odradili za ss.ba. Nekad sam i ja s njima radio u pocecima. Danas imaju drama opremu i satelitsku konekciju i mogu strimat s bilo koje lokacije. Rade klupsku TV od Sirokog i sve prijenose.
Još jedna teza koja ide u prilog izlaganja kolege @PitarBordo.

Hvala ss.ba koji prati sve pripreme naših klubova. Niko im ne zamjera za ovo danas.

Klub u što kraćem vremensko periodu treba usavršiti i reorganizovati PR službu, pojačati je kadrosvki da se ne bi natezali oko toga svake godine.
Hilmo, nije problem konstruktivna kritika, koja je čak i poželjna, ali trebamo razlikovati kritiku i sarkazam.
Ne kažem da u njegovom izlaganju nije bilo kritike, pa i nekih zanimljivih ideja, ali uz nepoželjni sarkazam koji je bio povod
da se nekoliko drugih forumaša zakače na njegovo izražavanje nezadovoljstva, tako da je na kraju ispalo da smo mi amateri,
poluprofesionalci, "najuređeniji klub", nije im stalo do navijača itd. To ne možemo nazvati konstruktivnom kritikom, Hilmo.
Mi gledamo iz našeg ugla, iz ugla navijača, i potpuno razumijem sve one koji negoduju zbog nemogućnosti da gledamo FKS,
ali treba gledati iz ugla Kluba i postaviti pitanje, zašto nije u interesu kluba da radi stream pripremne utakmice?
Vjerovatno postoji razlog zašto je to tako. Naravno, ne treba zamjeriti portalima koji su u Čitluku i nisu nam omogućili stream,
dovoljno je da vidimo golove i hvala im na tome. Ja bih prije rekao da smo ozbiljniji ako ipak diskretno odradimo pripreme,
nego da svaku našu akciju, priliku, taktiku... lijepimo na javni forum. Nadam se da shvataš šta želim da kažem.
Kolega nek' halali ako sam juče pretjerao.
do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 24 jan 2017, 10:26

Capodecina je napisao/la: Hilmo, nije problem konstruktivna kritika, koja je čak i poželjna, ali trebamo razlikovati kritiku i sarkazam.
Ne kažem da u njegovom izlaganju nije bilo kritike, pa i nekih zanimljivih ideja, ali uz nepoželjni sarkazam koji je bio povod
da se nekoliko drugih forumaša zakače na njegovo izražavanje nezadovoljstva, tako da je na kraju ispalo da smo mi amateri,
poluprofesionalci, "najuređeniji klub", nije im stalo do navijača itd. To ne možemo nazvati konstruktivnom kritikom, Hilmo.
Mi gledamo iz našeg ugla, iz ugla navijača, i potpuno razumijem sve one koji negoduju zbog nemogućnosti da gledamo FKS,
ali treba gledati iz ugla Kluba i postaviti pitanje, zašto nije u interesu kluba da radi stream pripremne utakmice?
Vjerovatno postoji razlog zašto je to tako. Naravno, ne treba zamjeriti portalima koji su u Čitluku i nisu nam omogućili stream,
dovoljno je da vidimo golove i hvala im na tome. Ja bih prije rekao da smo ozbiljniji ako ipak diskretno odradimo pripreme,
nego da svaku našu akciju, priliku, taktiku... lijepimo na javni forum. Nadam se da shvataš šta želim da kažem.
Kolega nek' halali ako sam juče pretjerao.
Za mene nije toliko strašno što nema prenosa. Potpuno je legitimno zatražiti da se pripremna utakmica ne snima jer se nastoji ne otkriti sve protivnicima. Ipak mislim da to nije slučaj ali eto da potrvrdim tu tvoju tezu.
Meni je problem što u ovom modernom vremenu dobijamo svake sedmice snimak utakmice od kluba na yt kanal, a na pripremama se snimi svaki drugi trening. Može se dosta prepisat od Dinama ili nekog inostranog kluba pa radit neke reportaže o igračima, osoblju ili kao što je neki forumaš rekao kako se pravi dres. Prave navijače zanima sve što se dešava u i oko kluba.
Na ovaj način se ne ostvaruje "hemija" između igrača i navijača i onaj osjećaj pripadnosti.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 24 jan 2017, 10:40

aleksandar_veliki je napisao/la:Eto i videa j... mu od do. Hvala na strpljenju :).
Ovdje niko ne zna. Da ti ne znas sta je sa Pavlovicem, sto juce nije branio :?:

Capodecina

Post Postao/la Capodecina » 24 jan 2017, 10:56

Harise, mi smo prije par godina imali sjajan marketing. O nama se pričalo i bili smo u centru pažnje, kako na Balkanu, tako i širom
fudbalske Evrope, lično sam prezentirao i pričao o FKS fudbalskim fanaticima u nekoliko velikih evropskih gradova.
Bio je to za nas period kada smo ponosno isticali našu privrženost FKS i zaista jedna lijepa fudbalska priča.
Međutim, nije potrajalo, čak nismo uspjeli ispuniti ni polovinu zacrtanih ciljeva. I onda, kao da je vrijeme stalo...
Mislim da će trebati vremena da se ta hemija i povjerenje vrati, jer sad su neki drugi ljudi tu, oni koji su bili i ostali,
sad su poprilično iskusniji, i nije tajna da se i taktika i odnos prema navijačima znatno promijenio. Potpuno razumljivo, vjeruj mi.
Moja želja je da turbulentni period ostavimo iza nas, podignemo glavu i okrenemo se zajedničkim ciljevima. Svi zajedno!
Sve što želim u ovom trenutku...
do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 jan 2017, 11:04

HzHercegovac je napisao/la:Asim Ferhatović Hase (Sarajevo, 24. siječnja 1933. - Sarajevo, 25. siječnja 1987.),
Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih nogometaša u povijesti. Nogometom se počeo baviti u nižerazrednom Vratniku iz Sarajeva. Potom je igrao u Sarajevu, prvo u mlađim kategorijama a zatim i u seniorskoj momčadi s kojom u sezoni 1966./67. osvaja prvenstvo Jugoslavije. U sezoni 1963./64. bio je najbolji strijelac Prvenstva Jugoslavije s postignutih 19 pogodaka. Godine 1963. otišao je nakratko u turski nogometni klub Fenerbahçe ali se vratio u rodno Sarajevo nakon samo mjesec i pol dana provedenih u Istanbulu. Za Sarajevo je odigrao oko 700 utakmica i postigao 350 pogodaka.
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :plac: :plac: :plac:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 24 jan 2017, 11:10

Oo Andjusic igrao u sredini, Liivak na krilu..pogledao 10 min :D Kasnije cu ostatak.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

PAPE1
Kontakt:

Post Postao/la PAPE1 » 24 jan 2017, 11:23

Jel neko izgledao utakmicu,kakvi su Lelić i estonac,na onim njegovim klipovima on je više u sredini terena...

HzHercegovac
Kontakt:

Post Postao/la HzHercegovac » 24 jan 2017, 11:33

sjetimo se jednog čovjeka s kojim je sve počelo....

:salut: :salut: :salut: :salut: :salut:
♥1946♥
18.05.2019 prva dupla kruna
01.06.2020 7-ma najslađa titula

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 24 jan 2017, 11:35

Ovo što dosad pogledah, meni se sviđa ovaj Lelić.

BordoBolesnik
Kontakt:

Post Postao/la BordoBolesnik » 24 jan 2017, 11:42

Dovoljno je reci Asim Ferhatovic Hase! :salut:

Nego jos jednom cestitke ljudima koji nisu dozvolili da ih Husaric izlevati u vezi Pirica! Kako je krenulo zavrsit ce u Slogi Simin Han :shh:

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 24 jan 2017, 11:51

Evo odgledao sam prvo poluvrijeme.

Plakalo- Nije imao nekog posla
Hodžić- solidan, imao je par dobrih istrčavanja
Kova- Bez mnogo posla, ali djeluje siguran kad je imao
Marko- nije bilo posla, ali ono njegovo iznošenje lopte, je u stilu Beckenbauer-a
Balić- fino je išla ta strana sa Lelićem, bolja nego desna sa Hodžićem i Liivakom
Lelić- eh to će da bude pravo pojačanje, po onome što sam vidio, pas, inteligencija, brziina, borbenost sve je to bilo u 45min
Andjusic- odigrao je fenomenalno uz Lelića najbolji pojedinac
Radovac- ništa specijalno
Said- ovo što sam vidio, daleko je to od pravog Saida, očit strah od duela
Liivak- e pa ne mogu da vjerujem da je skoro svaku loptu izgubio, kao da mu se ne ostaje, trči mnogo nudi se, ali sve što je primio i izgubio je.
Bekić- pa ono je katastrofa od igrača
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 jan 2017, 11:52

Ja bih ovog Tankuljića doveo na probu ako nista.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 jan 2017, 11:59

Za FK Sarajevo je upisao preko 700 nastupa i postigao 350 pogodaka

:salut:

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 24 jan 2017, 12:03

MortemHz je napisao/la:Za FK Sarajevo je upisao preko 700 nastupa i postigao 350 pogodaka

Nije baš tačan podatak al eto, zvuči romantičarski.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 24 jan 2017, 12:08

Nije tacan podatak.
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 jan 2017, 12:12

Lik je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Za FK Sarajevo je upisao preko 700 nastupa i postigao 350 pogodaka

Nije baš tačan podatak al eto, zvuči romantičarski.
Mozda je ovo sve zajedno? Znam da je pisalo da ima kao 100 i da je nas najbolji strijelac ikada.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 24 jan 2017, 12:18

aleksandar_veliki je napisao/la:
Sarajlijica1946 je napisao/la:
Ovdje niko ne zna. Da ti ne znas sta je sa Pavlovicem, sto juce nije branio :?:
Na treningu sam od 15:00 pa cu vidjeti.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 38 gostiju.