Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
-
- Kontakt:
Re: Grand Slam
Naravno daj este ogromna razlika kad ti pricas o nekakvom tamburanju Djokovica nad Nadalom kao da je njhivoo rivalstvo nesto poput onog Nadal-Federer u kojem jedan teniser prska drugog i suvereno dominira u medjusobnim duelima. Rivalstvo Nadal-Djokovic je prilicno izjednaceno i Djokovic ima bolji omjer jer je skupio dosta pobjeda dok je Nadal bio u banani. To za godine ja isto tako mogu reci da je Federer mnogo pobjeda skupio nad Djokovicem dok ovaj nije bio u svom primeu vec mlad teniser u usponu a Federer na vrhuncu tako da ti to o godinama ne vrijedi.
Ti si subjektivni fan Federera i ne mozes da shvatis da je tvoj miljenik vecinu GSova uzeo dok nije bilo prave konkurencije, Nadal i Djokovic su citavu svoju karijeru imali jedan drugog zarivala plus Federera i kasnije Murraya Federer do Nadala je uzeo bruku Slamova protiv nedoraslih igraca.
Ti si subjektivni fan Federera i ne mozes da shvatis da je tvoj miljenik vecinu GSova uzeo dok nije bilo prave konkurencije, Nadal i Djokovic su citavu svoju karijeru imali jedan drugog zarivala plus Federera i kasnije Murraya Federer do Nadala je uzeo bruku Slamova protiv nedoraslih igraca.
-
- Kontakt:
Ja cu samo dodati jednu opasku, a vi nastavite sa glupim prepirkama, necu vas smetati
Rafa je imao i protiv Novaka pozitivan H2H do prije koju godinu.Nizbrdo je krenulo u drugoj polovini 2014.Tek kad je potpuno grohnuo, i fizicki i mentalno, prime Novak je uvezo ovih 6-7 pobjeda i prestigao Rafu.Novak jeste veliki igrač, jedan od većih, ali te pobjede bez izgubljenog seta ipak govore nešto, a to je da nije bilo otpora sa druge strane, apsolutno nikakvog.Na GS-ovima je 9-4.
Fzon je sto je Rafa nasao odgovor za Novakovu 2011(vjrv najbolju godinu ikad), nasao ju je tako sto je u 2012,2013 i pola 2014 bio bolji od Novaka.Ovdje pričamo o haman pune tri godine.Tri godine gdje su i jedan i drugi bili u svom primeu da se razumjemo.Nije to neki period od 2 mejseca pa da nije relevantan za ovu priču.
Osvojio više GS titula i više puta ga pobjedio u tom periodu.Unaprijedio svoju igru sa tehnicke strane, svoj IO i DTL FH doveo do savršenstva, mentalno prevazišao tu barijeru.Roger to nije uradio sa Rafom i to je razlika.Cak i da ga pobjedi na ovom AO-u nece puno promjeniti tu cinjenicu o kojoj sam sad napisao.
Rafa je imao i protiv Novaka pozitivan H2H do prije koju godinu.Nizbrdo je krenulo u drugoj polovini 2014.Tek kad je potpuno grohnuo, i fizicki i mentalno, prime Novak je uvezo ovih 6-7 pobjeda i prestigao Rafu.Novak jeste veliki igrač, jedan od većih, ali te pobjede bez izgubljenog seta ipak govore nešto, a to je da nije bilo otpora sa druge strane, apsolutno nikakvog.Na GS-ovima je 9-4.
Fzon je sto je Rafa nasao odgovor za Novakovu 2011(vjrv najbolju godinu ikad), nasao ju je tako sto je u 2012,2013 i pola 2014 bio bolji od Novaka.Ovdje pričamo o haman pune tri godine.Tri godine gdje su i jedan i drugi bili u svom primeu da se razumjemo.Nije to neki period od 2 mejseca pa da nije relevantan za ovu priču.
Osvojio više GS titula i više puta ga pobjedio u tom periodu.Unaprijedio svoju igru sa tehnicke strane, svoj IO i DTL FH doveo do savršenstva, mentalno prevazišao tu barijeru.Roger to nije uradio sa Rafom i to je razlika.Cak i da ga pobjedi na ovom AO-u nece puno promjeniti tu cinjenicu o kojoj sam sad napisao.
Zadnja izmjena: samosarajvo, dana/u 26 jan 2017, 14:35, ukupno mijenjano 1 put.
Cekaj ba, 2011. 6 - 0 u omjeru na strani Novaka i ti pricas o nekom valjanju gluposti?bodi123 je napisao/la:
Koga je bolan moj Federeru oducavao od tenisa? Jesi li ti svjestan kakve gluposti valjas? Djokovic Nadala oducavao od tenisa kad su oba u primeu bila?![]()
Head 2 head Nadal i Novaka je 26 23 za Novaka i to naravno zahvaljujuci periodu od 2015. godine.
Na slemovima je 9-4 za Nadala, ej bolan, DEVET CETIRI za NADALA na slemovima, pa cu ti jos jednom ponoviti, DEVET CETIRI za Rafu na slemovima.
AO: 1 0 za Novaka
Wimbledon 1-1
RG 6-1 za Rafu
US Open 2-1 za Rafu
hajde sada razmisli pa opet mi reci da je Novak oducavao Nadala u njihovim najboljim godinama? Ako su 29. i 30. najbolje godine jednog tenisera te ako aludiras na ovo oducavanje 2015. i 2016. onda nemam sta pricati, ne razumijes tenis uopste.

Tada je Nadal, moj @bodi imao 25 godina. Meni je ono bilo oducavanje od tenisa, a ti kako hoces. Tada se pricalo i o psihi, pa promjeni strike Tonija, pa do toga da je Djokovic mason.

A jeste navalili da replicirate ovom bodiju, kao da imate nesto od toga sto ste mu pokusali dokazati neke proste stvari. Sa neznalicama to nikad nije bilo moguce i ne shvatam zasto ga ne pustite da se sam sa sobom raspravlja ovdje...
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
@Federeru
E gluplji argument nisam ocekivao, bravo. Ufatio se jedne godine i gura pricu o oducavanju Rafe. E moj boze. A covjek ga sisa debelo na slemovima jbt.
Ne mogu stvarno vise, cujemo se u nedjelju, sad najozbiljnije. oprali smo boga oca s ovim, ali nije da nisam ocekivao da ce nesto ovako na temi se desiti, sto je najgore ovo je tek zagrijavanje, u nedjelju nakon, nadam se, Fedal finala ce eksplodirati forum. Admin ga treba ugasiti do utorka bar.

E gluplji argument nisam ocekivao, bravo. Ufatio se jedne godine i gura pricu o oducavanju Rafe. E moj boze. A covjek ga sisa debelo na slemovima jbt.
Ne mogu stvarno vise, cujemo se u nedjelju, sad najozbiljnije. oprali smo boga oca s ovim, ali nije da nisam ocekivao da ce nesto ovako na temi se desiti, sto je najgore ovo je tek zagrijavanje, u nedjelju nakon, nadam se, Fedal finala ce eksplodirati forum. Admin ga treba ugasiti do utorka bar.

Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 26 jan 2017, 14:39, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- TrollsRoyce
- Kontakt:
Federer 1. po broju pobjeda na Australian Openu, 2. po broju pobjeda na Roland Garrosu, 1. po broju pobjeda na Wimbledonu, 3. po broju pobjeda na US Openu, jednu vise ima Agassi. Nema sta, nije najveci ikada, gdje je bio sa 19 godina.
@Bodi, 29. Godina se smatra sportskim primeom prosle godine, najbolji fudbaler Messi-29 godina, najbolji kossrkas Curry-29 godina, najbolji teniser Murray/Djokovic oba po 29 godina.
@Bodi, 29. Godina se smatra sportskim primeom prosle godine, najbolji fudbaler Messi-29 godina, najbolji kossrkas Curry-29 godina, najbolji teniser Murray/Djokovic oba po 29 godina.
-
- Kontakt:
Vec sam ja pisao o tome više puta.Novak nikad stilom nije lezao Rafi, ili drugim riječima najmanje mu je ležao.Rafin stil je unikatan i ne postoji apsolutni matchup koji mu ne odgovara (kao Rogeru).Federer17 je napisao/la:Cekaj ba, 2011. 6 - 0 u omjeru na strani Novaka i ti pricas o nekom valjanju gluposti?bodi123 je napisao/la:
Koga je bolan moj Federeru oducavao od tenisa? Jesi li ti svjestan kakve gluposti valjas? Djokovic Nadala oducavao od tenisa kad su oba u primeu bila?![]()
Head 2 head Nadal i Novaka je 26 23 za Novaka i to naravno zahvaljujuci periodu od 2015. godine.
Na slemovima je 9-4 za Nadala, ej bolan, DEVET CETIRI za NADALA na slemovima, pa cu ti jos jednom ponoviti, DEVET CETIRI za Rafu na slemovima.
AO: 1 0 za Novaka
Wimbledon 1-1
RG 6-1 za Rafu
US Open 2-1 za Rafu
hajde sada razmisli pa opet mi reci da je Novak oducavao Nadala u njihovim najboljim godinama? Ako su 29. i 30. najbolje godine jednog tenisera te ako aludiras na ovo oducavanje 2015. i 2016. onda nemam sta pricati, ne razumijes tenis uopste.
![]()
Tada je Nadal, moj @bodi imao 25 godina. Meni je ono bilo oducavanje od tenisa, a ti kako hoces. Tada se pricalo i o psihi, pa promjeni strike Tonija, pa do toga da je Djokovic mason.
Rafa je 2010 zavrsio u stilu, ušao u 2011 vjerovatno malo i opušteniji znajuci da Rogera i Mareja moze tabati kad hoce.Upao je u neku kolotečinu.
Novak je doslovno preko noći podigao svoj nivo igre za 300%.Preko noći je postao ATG igrač, a bio je prije toga igrač sa 3-4 slema u svojoj karijeri maximalno.Trebalo se naviknuti na to, promjeniti nešto u svojoj igri.
Natamburao je on tu Rafu, mogu se sloziti. Poenta je sta bi poslje.
- TrollsRoyce
- Kontakt:
Ti tada, sigurno nisi gledao tenis, pa ti se tako cini.Bigbangbig je napisao/la:Naravno daj este ogromna razlika kad ti pricas o nekakvom tamburanju Djokovica nad Nadalom kao da je njhivoo rivalstvo nesto poput onog Nadal-Federer u kojem jedan teniser prska drugog i suvereno dominira u medjusobnim duelima. Rivalstvo Nadal-Djokovic je prilicno izjednaceno i Djokovic ima bolji omjer jer je skupio dosta pobjeda dok je Nadal bio u banani. To za godine ja isto tako mogu reci da je Federer mnogo pobjeda skupio nad Djokovicem dok ovaj nije bio u svom primeu vec mlad teniser u usponu a Federer na vrhuncu tako da ti to o godinama ne vrijedi.
Ljudi uzivajte malo u tenisu
Onako cejfite i cuvajte zivce za korisne stvari, nema nama miliona od ovih pobjeda
Al ipak Vamos sutra
Sent from my iPhone using Tapatalk

Onako cejfite i cuvajte zivce za korisne stvari, nema nama miliona od ovih pobjeda

Al ipak Vamos sutra

Moram malo ici tvojim nacinom argumentiranja, da vidis kako to sa strane izgleda glupo i povrsno.bodi123 je napisao/la:@Federeru

Cega si se ti uhvatio.. taj omjer 9-4 je bio prvo, iz razloga sto je vecina tih pobjeda na RG-u, ali eto nebitno (ko je kriv sto je Nadal na sljaci tako dobar), drugo - od tih 9 pobjeda, 5 je bilo do 2010. godine, a znamo svi kakav je Djokovic bio u tim godinama, i kako su se stvari odvijale nakon te 2010. Tada je imao 23 godine, a eto gore smo dosli do zakljucka da je Nadal puno ranije igrao bolji tenis od njega i Novaka. Nakon te 2010., omjer u GS-ovima je 4-4, od toga je Nadal 3 pobjede ostvario upravo na Roland Garrosu.
Sad se izvlacite i na opustenost.samosarajvo je napisao/la:
Vec sam ja pisao o tome više puta.Novak nikad stilom nije lezao Rafi, ili drugim riječima najmanje mu je ležao.Rafin stil je unikatan i ne postoji apsolutni matchup koji mu ne odgovara (kao Rogeru).
Rafa je 2010 zavrsio u stilu, ušao u 2011 vjerovatno malo i opušteniji znajuci da Rogera i Mareja moze tabati kad hoce.Upao je u neku kolotečinu.
Novak je doslovno preko noći podigao svoj nivo igre za 300%.Preko noći je postao ATG igrač, a bio je prije toga igrač sa 3-4 slema u svojoj karijeri maximalno.Trebalo se naviknuti na to, promjeniti nešto u svojoj igri.
Natamburao je on tu Rafu, mogu se sloziti. Poenta je sta bi poslje.

Sta je bilo poslije? Od 2010. godine, 19 - 9 je omjer izmedju Novaka i Nadala. Naravno, na strani Novaka. Znaci, Nadal je do te 2010. godine protiv Novaka (kada je Djokovic bio daleko ispod onoga poslije toga) imao omjer 14 - 7, nakon cega je slijedilo blago oducavanje, u odnosu na tu 2011. (slazem se). Eh sad, ne znam sta se desilo poslije i na sta ti mislis, 19 - 9 omjeri mi nista ne govori.
- RafaGarros9
- Kontakt:
Jooj federeru plesao si plesao po tankom ledu
..al se izvuce zahvaljujuci glupim potezima stana i velikoj dekoncentraciji u 5. setu..Nista odlican mec bio posebno u prva 2 seta asto je mec odmicao i kvalitet meca je padao,roger vise srece imao u 5. setu i zato je u finalu..Dobro je sto je on otisao i zbog nas gledalaca i zbog samog Rafe..
a sad Rafaaaaaaaaa Timeeeeeeeeeeee
Vamooooooooooos

a sad Rafaaaaaaaaa Timeeeeeeeeeeee

Vamooooooooooos

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Kako pdf posta aktivan kako su Rafa i Federer opet u vrhu. 

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
-
- Kontakt:
Da je nebitno u tvojim očima ne bi spomenuo RG onda uopšte.Da su sve pobjede na sljaci ili na RG - nebitno.
Ja nigdje nisam ništa rekao za Novakovu 2011 godinu.Sve što ja govorim je da je Rafa pokazao da on moze bolje od toga i to je dokazao i dokazivao haman pune 3 godine, a 3 godine nisu malo.Tri godine prime Djokovica.Nešto što Roger nije uradio.
I ne mješaj Rafu iz polovine 2014, 2015 i 2016 sa Novakom prije 2010 jer to nije ni slično.Novak je i prije 2010 bio itekako dobar teniser.Rafa je u svojoj knjizi napisanoj 2008 to i potvrdio.Novak je 2008 osvojio Australiju, 2007 igrao FINALE US opena.
Rafa je svom kriznom periodu bio zbog nekih drugih stvari, ne treba mješati kruške i jabuke.
I ne, Rogerov tenis nije unikatan.Mislim na njegov stil igre.Jedan dimitrov ili wawrinka gaje slično.Ofanzivno, sa jednorucnim bekhendom i ravnim udarcima uz veliko oslanjanje na servis.Dosta je tu i razlika naravno ali..Na te stvari sam mislio.
Takvih je bilo i biće jer je to "prototip" kako tenis treba da se igra, školski.
Rafin je unikatan na način da niko nikad prvo nece promjeniti ruku kojom igra, da niko nikad nece svaki udarac zavrtat po 3500+ rotacija u minuti.I dijagonale i paralele, i forhende i bekhende.Covjek je osvojio 14-gsova bez ravnog udarca haman.To se nece ponoviti i niko ne moze da se navikne na to i radi Rafi ono sto je on Rogeru - poenta.
Ja nigdje nisam ništa rekao za Novakovu 2011 godinu.Sve što ja govorim je da je Rafa pokazao da on moze bolje od toga i to je dokazao i dokazivao haman pune 3 godine, a 3 godine nisu malo.Tri godine prime Djokovica.Nešto što Roger nije uradio.
I ne mješaj Rafu iz polovine 2014, 2015 i 2016 sa Novakom prije 2010 jer to nije ni slično.Novak je i prije 2010 bio itekako dobar teniser.Rafa je u svojoj knjizi napisanoj 2008 to i potvrdio.Novak je 2008 osvojio Australiju, 2007 igrao FINALE US opena.
Rafa je svom kriznom periodu bio zbog nekih drugih stvari, ne treba mješati kruške i jabuke.
I ne, Rogerov tenis nije unikatan.Mislim na njegov stil igre.Jedan dimitrov ili wawrinka gaje slično.Ofanzivno, sa jednorucnim bekhendom i ravnim udarcima uz veliko oslanjanje na servis.Dosta je tu i razlika naravno ali..Na te stvari sam mislio.
Takvih je bilo i biće jer je to "prototip" kako tenis treba da se igra, školski.
Rafin je unikatan na način da niko nikad prvo nece promjeniti ruku kojom igra, da niko nikad nece svaki udarac zavrtat po 3500+ rotacija u minuti.I dijagonale i paralele, i forhende i bekhende.Covjek je osvojio 14-gsova bez ravnog udarca haman.To se nece ponoviti i niko ne moze da se navikne na to i radi Rafi ono sto je on Rogeru - poenta.
Zadnja izmjena: samosarajvo, dana/u 26 jan 2017, 15:17, ukupno mijenjano 2 puta.
Ma daj ba u usporedbi 2 tenisera koji imaju skoro isto godina (godina gore dole) gdje jedan nije uzeo set u zadnjih 8 meceva, ne da je oducavanje, nego maltretiranje u zdrav mozak. Naravno o tom periodu nikog nije bilo ovdje da prica nesto, al zanimljivo Nole ispade, ovaj odigra 2 meca solidno i jedan dobro, pocese izlazit iz rupa ko ludi. Cuj argument im sto je Rafa osvajao sa 18 turnire

Joj kad pocne uranjeno sprdanje, a to je sutra oko podne, kolaps ce biti, vrsit ce se suicidi mozda hehe

Joj kad pocne uranjeno sprdanje, a to je sutra oko podne, kolaps ce biti, vrsit ce se suicidi mozda hehe
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Polako, Rafa prvo treba da dobije Baby-Federera pa tek onda sa GOAT-om da se obracunaEdin TM87 je napisao/la:Ma daj ba u usporedbi 2 tenisera koji imaju skoro isto godina (godina gore dole) gdje jedan nije uzeo set u zadnjih 8 meceva, ne da je oducavanje, nego maltretiranje u zdrav mozak. Naravno o tom periodu nikog nije bilo ovdje da prica nesto, al zanimljivo Nole ispade, ovaj odigra 2 meca solidno i jedan dobro, pocese izlazit iz rupa ko ludi. Cuj argument im sto je Rafa osvajao sa 18 turnire![]()

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Vamoooos 15 ti GS u nedelju

- RafaGarros9
- Kontakt:
Samo oni koji ne znaju gotovo nista o tenisu mogu spominjati zadnjih 8 meceva..Edin TM87 je napisao/la:Ma daj ba u usporedbi 2 tenisera koji imaju skoro isto godina (godina gore dole) gdje jedan nije uzeo set u zadnjih 8 meceva, ne da je oducavanje, nego maltretiranje u zdrav mozak. Naravno o tom periodu nikog nije bilo ovdje da prica nesto, al zanimljivo Nole ispade, ovaj odigra 2 meca solidno i jedan dobro, pocese izlazit iz rupa ko ludi. Cuj argument im sto je Rafa osvajao sa 18 turnire![]()

-
- Kontakt:
Kad bi ti znao da godine nisu presudne kad je u pitanju peakovanje ili prime tenis bilo bi dobro.Edin TM87 je napisao/la:Ma daj ba u usporedbi 2 tenisera koji imaju skoro isto godina (godina gore dole) gdje jedan nije uzeo set u zadnjih 8 meceva, ne da je oducavanje, nego maltretiranje u zdrav mozak. Naravno o tom periodu nikog nije bilo ovdje da prica nesto, al zanimljivo Nole ispade, ovaj odigra 2 meca solidno i jedan dobro, pocese izlazit iz rupa ko ludi. Cuj argument im sto je Rafa osvajao sa 18 turnire![]()
Pogotovo kod sportista, u ovom slucaju tenisera, koji su imali malo drugacije karijere od ostalih.Kada su pocinjali ranije, imali više povreda, igrali u jacoj konkurenciji i slicno.
Nije sve u rezultatu, u statistici, u brojci.Treba nekad pogledati svojim očima i vidjeti kako to izgleda na terenu,zašto to izgleda tako kako izgleda itd itd
To ti je očigledno nepoznanica.
Poenta je da se prime Rafa moze nositi sa prime Novakom u nekom omjeru od 50-50 sigurno, to je i dokazano jedan duzi period o kojem ja pričam.Novak je ATG igrač koji ima stil igre koji najmanje lezi Nadalu.Taj omjer je sasvim uredu i OK za Rafu.
Prime Federer se ne moze nositi sa prime Rafom, i to ništa ne moze promjeniti, ni ovaj AO.
Prime Federer vs prime Novak - ne znam.Ništa što su igrali u zadnje vrijeme nije ni blizu prime Rogeru.Kolko god to izgledalo dobro u ranijim fazama turnira ne moze parirati Novaku sa 32,33,34 ili 35 godina na 3 seta.Nerealno mi zvuci da bi prime Roger izgubio 2 WB finala od Novaka, mislim da ne bi.To ce mi ostati nepoznanica do kraja zivota.
U nedjelju će sve stat ako Rafa sutra prođe, a hoće sigurno. 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.