Postao/la samosarajvo » 29 jan 2017, 14:25
Čestite Rogeru još jednom.
Kad opet prevrtim film, jeste Rafa fulio haman nemoguće na 3:2 i prednost za njega, ali je 2 gema prije toga izvukao kako samo on zna.Vrati se sve u konačnici.Valjda je sudbina bila, a toga sam se najviše plašio još od ranije.Nije mi realno zvucala cinjenica da je Roger zadnji put uzeo 2007 u finalu GS-a.Kako kazu "moralo je stati" ili "red je bio"
Misljenja sam da bi ovaj AO više značio Rafi nego sto je Rogeru ali eto, šta je tu je.Rogeru je samo ovo još jedan u nizu, niti je postao rekorder na AO,idalje ima najviše slemova, a niti ce mu puno pomoci ova pobjeda u H2H sa Nadalom.Idalje je dvocifren broj pobjeda za Rafu, idalje je 9:3 na GS-ovima, idalje Rogeru treba da pomnozi broj pobjeda sa dva da bi imao više od Rafe.S tog aspekta mislim da bi za Rafu više značila ova 15 i double career slam, ali šta je tu je kako kažu.
Rafa nije igrao loše iako je servirao jako loše, od drugog seta meča sa Dimitrovom je počeo loše servirati.
Mnoge stvari ohrabruju u njegovoj igri od pocetka AO-a iako ima dosta falinki.Pogotovo u ofanzivnom djelu, IO i DTL forhendi kad ima otvorene strane i slično.Intenzitet sa osnovne i CC udarci su dosta bolji, kretnja i defanziva također, a to su ponavljam se najbitnije stvari za njega.Osnova njegove igre, ostalo ce se nadograđivati.
Valjda je i on toga svjestan i ovaj turnir gledao kao jedan plus.Jeste tezak poraz, pogotovo što je hajmo reci bio favorit s obzirom na historiju, ali mora izvuci samo pozitivne stvari iz ovog i tako krenuti na RG jer ga moze osvojiti sigurno.
LP.