FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neandertalac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 01 feb 2017, 07:57

Monci je napisao/la:Kerim danas leti za Dansku na potpis ugovora. Pa bi trebali dobiti info koliko je klub profitirao.(nadam se da će klub kao i do sada transparentno objaviti) Shvatite da je Kerim htio ići skoro po svaku cijenu, psihički više nije mogao izdržati ovdje. Da li je ovo ispravna odluka ili nije ja ne znam, fakat nisam stručan. Vrijeme će pokazati, ali bezze se ložimo, a fakat nikakvih informacija o ovom transferu nemamo. Šest različitih insajdera spominje šest različitih cifri...Komentari ovdje pokazuju da svi mi mnogo volimo Želju, ali da o nogometu jako malo znamo. Da ne elaboriram previše, ali izjava da mu je pala karijera jer je par puta igrao po lijevoj strani je više neg smješna. Znači ako si desno krilo, i trener te stav da igraš lijevo par tekmi, ti automatski zaboraviš igrati lopte i upadneš u krizu....nemam riječi...
Iskreno, za mene je ovaj potez nelogičan, degradirajući, nepotreban, ishitren. Evo ujutro, nakon prespavane noći još mučniji osjećaj.

Ti reče jednom, ako se dobro sjećam; mogla su nam djeca i prema "zapadu" za "malo veće' pare.
Ima još menagera...

Je li to to?
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 01 feb 2017, 08:37

Ekipa SportSport.ba je krenula za Antaliju, dole smo tokom priprema bh klubova.

Ako ne bude stream obezbijedjen od strane protivnickog kluba i ukoliko nam zeljo to dozvoli radicemo prenos sutrasnje utakmice (tj. Pokusati, jer ko zna kakva glupost se moze desiti da nas onemoguci)

Takodjer mozete ocekivati i izvjestaje, fotke, izjave, snimke treninga isl u skladu s onim za sta budemo imali dozvolu od kluba.

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 01 feb 2017, 08:48

braco je napisao/la:Krenem nešto napisat i onda izbrišem kontam suvišno je. Samo ću reći da sam neopisivo razočaran, ne radi finansijske odštete nego radi Kerimove karijere. A gdje se i neću osjećat sjeban kad je on naš klinac koliko god ga neko od nas ne volio ili volio, valjda je nekako prirodno da tako gledam na njegov transfer. Onda čovjek kada gleda tu neku "fudbalsku mapu" zapita se gdje smo i šta smo (mislim na našu ligu). Ovo je pretužno ljudi moji, ovo oslikava stanje naše lige. Doduše ko nas yebe tako nam i treba.
:clap: Bravo, potpisujem svaku riječ. Previše se mi zanosimo da nam liga i klubovi vrijede. Dovoljno je pogledati gdje je bh liga rangirana u svijetu i pametnom dosta. Nažalost naša surova realnost je da našim trenerima i igračima čast je da odu u drugu kinesku ili dansku ligu. Koliko god mi to ismijavali fakat je da su te ekipe bolje od svih naših ekipa. O infrastrukturi i uslovima ne treba ni trošiti riječi. Tako da ako se može uzeti neka para za igrača, što se mene tiče nek ide igrat u 5 tajlandsku ligu. Poželit im sreću i idemo dalje. Mislim da je ovaj prijelazni rok dobro odrađen a ako dođe Kostić ili Kerla još a pogotovo obojica to je jack pot već
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 01 feb 2017, 09:04

7aprildomemoj je napisao/la:
braco je napisao/la:Krenem nešto napisat i onda izbrišem kontam suvišno je. Samo ću reći da sam neopisivo razočaran, ne radi finansijske odštete nego radi Kerimove karijere. A gdje se i neću osjećat sjeban kad je on naš klinac koliko god ga neko od nas ne volio ili volio, valjda je nekako prirodno da tako gledam na njegov transfer. Onda čovjek kada gleda tu neku "fudbalsku mapu" zapita se gdje smo i šta smo (mislim na našu ligu). Ovo je pretužno ljudi moji, ovo oslikava stanje naše lige. Doduše ko nas yebe tako nam i treba.
:clap: Bravo, potpisujem svaku riječ. Previše se mi zanosimo da nam liga i klubovi vrijede. Dovoljno je pogledati gdje je bh liga rangirana u svijetu i pametnom dosta. Nažalost naša surova realnost je da našim trenerima i igračima čast je da odu u drugu kinesku ili dansku ligu. Koliko god mi to ismijavali fakat je da su te ekipe bolje od svih naših ekipa. O infrastrukturi i uslovima ne treba ni trošiti riječi. Tako da ako se može uzeti neka para za igrača, što se mene tiče nek ide igrat u 5 tajlandsku ligu. Poželit im sreću i idemo dalje. Mislim da je ovaj prijelazni rok dobro odrađen a ako dođe Kostić ili Kerla još a pogotovo obojica to je jack pot već
Nasa liga jeste smijesna, ali to nikako nije opravdanje za ovaj transfer i to u pola sezone kada smo u borbi za titulu i kada nismo popunjeni na tim defanzivnim bocnim pozicijama. Ko ce nam u Kupu igrati? Stanic i Sinisa? Sta ako jedan bude suspendovan ili povrijedjen. Do juce smo protestovali i dirigovano napadali Zubana sto nam prodaje igrace u prvu tursku ligu za milion. Danas cemo pokusati opravdati ovu sramotnu prodaju jer je klub preuzeo brigu o Memijinoj karijeri. Ambicije, ova prodaja meni znaci i da su nasi bez ambicija ili da smo ostali bez fimancija.

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 01 feb 2017, 09:47

Klix javlja da je cifra 150000 Eura + 20% od narednog transfera
Volim te Zeljo!!!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 01 feb 2017, 09:53

Odlicni uslovi u turskoj
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

SaboBabo
Kontakt:

Post Postao/la SaboBabo » 01 feb 2017, 10:17

Ovaj mali je napravio transfer zivota, smijesan igrac zbog njega nismo imali ni desnu stranu jer se gurao samo tako u prvih 11. Ocigledno se i gurao na silu u prvih 11 da bi ga mogli prodati jer ko bi trpio beka koji ne zna centrirati, ne zna primiti loptu a da ne govorim o probijanjima po strani...

gramparada
Kontakt:

Post Postao/la gramparada » 01 feb 2017, 10:24

SaboBabo je napisao/la:Ovaj mali je napravio transfer zivota, smijesan igrac zbog njega nismo imali ni desnu stranu jer se gurao samo tako u prvih 11. Ocigledno se i gurao na silu u prvih 11 da bi ga mogli prodati jer ko bi trpio beka koji ne zna centrirati, ne zna primiti loptu a da ne govorim o probijanjima po strani...
nece to niko da prizna,dzaba sto je nase dijete kad je los,on je u ovoj nasoj ligi dostigao vrhunac i ovo je najbolje sto smo mogli od njega izvuci.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 01 feb 2017, 10:38

Monci je napisao/la:Kerim danas leti za Dansku na potpis ugovora. Pa bi trebali dobiti info koliko je klub profitirao.(nadam se da će klub kao i do sada transparentno objaviti) Shvatite da je Kerim htio ići skoro po svaku cijenu, psihički više nije mogao izdržati ovdje. Da li je ovo ispravna odluka ili nije ja ne znam, fakat nisam stručan. Vrijeme će pokazati, ali bezze se ložimo, a fakat nikakvih informacija o ovom transferu nemamo. Šest različitih insajdera spominje šest različitih cifri...Komentari ovdje pokazuju da svi mi mnogo volimo Želju, ali da o nogometu jako malo znamo. Da ne elaboriram previše, ali izjava da mu je pala karijera jer je par puta igrao po lijevoj strani je više neg smješna. Znači ako si desno krilo, i trener te stav da igraš lijevo par tekmi, ti automatski zaboraviš igrati lopte i upadneš u krizu....nemam riječi...
nije se gurao samo na lijevo lijevo krilo, nego i lijevog beka, o klupi da i ne govorimo. bilo je utakmica gdje se lendric gurao na lijevom krilu, pa svi znamo na sta je to licilo. a, koliko se sjecam, nakon tih tekmi na lijevom krilu i lendric je upadao u krizu realizacije. osim je gurao zebu na lijevo krilo i vadio ga u 20 minuti iz igre (sto je bilo i cao za zebu iz Zelje)... ako grijesim, ispravi me i demantuj.

kukamo kako nismo kompletirali ekipu za zavrsne pripreme, pogotovo u odbrani, a sada smo tu odbranu dodatno oslabili. na bekovima imamo igraca lijevo koji ne moze igrati u kupu, dijete koje ne moze izdrzati napore slavkinih treninga i nece biti na zavrsnoj fazi priprema, stanica za kojeg i slavko rece da mu je hrskavica jednog koljena unistena i da, bukvalno, igra na silu, te sinisu koji je svaku utakmicu na granici crvenog kartona. na stoperima imas bogija, bokacinija i, opet, dijete, mujagica. odlaskom memije, suzio si i mogucnost rotacije na krilnim pozicijama, jer i tu imamo igraca koji ne moze nastupati u kupu.

eh, sad, ako se kaze da je problem ako kompletna ekipa ne prodje zajedno pripreme, zbog uigravanja taktickih zamisli, isto ti je tako i kada izmisljas pozicije igracu koje mu nisu prirodne (citaj gore za memiju i lendrica), jer igrac na toj poziciji ne pruza maksimum, pada formom i psihicki, pogotovo kada te "navijaci" uzmu na zub, pa ti sjebu i psihu.

sa tvrdnjom da je memija zaboravio igrati se apsolutno ne slazem, jer, ako je tako, kako to onda napravismo ovu pozitivnu, rezultatsku seriju sa njim na desnom beku i sinisom na lijevom? koga je to napravio smijesnim u zadnjim utakmicama? koliko je otvarao prostora miroslavu svojim kretanjem po desnoj strani? sto se centarsuteva tice, zamolio bih ko ima statistiku memije i sinise u ovoj sezoni, odigrane utakmice i asistencije, pa da uporedimo. u to stvarno nisam upucen, a moze nam dati odgovor na mnogo toga.

kako je bitno da je ekipa kompletna na pripremama radi uigravanja, isto tako, pa cak i vise od toga, bitno je da igrac igra ono sto moze, odnosno, prirodnu poziciju, jer se tako dobija iskustvo, rutina, sigurnost, povjerenje, napredak. sve drugo vodi u propast, ne u zaborav igranja.

da ne bude kako pljujem, jer ovim postom ne zelim crnjaciti po upravi i ovom transferu. samo iznosim misljenje da je memija, vec odavno, uzet na zub, a mislim da je najmanje kriv za formu, u kakvoj je bio u drugom dijelu prosle sezone. i ne treba nikoga cuditi ako je gledao da ode odavde sto prije, on ima namjeru zivjeti od fudbala i iskreno se nadam i zelim (cak i mislim) da ce uspjeti obezbjediti svoju egzistenciju.

memija, dijete drago, sretno ti bilo. sto se mene tice, vrata Zelje su ti uvijek tovorena i dobro dosao si u nasu svetinju.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 01 feb 2017, 10:44

Mi napokon moramo shvatiti da je nogomet business. I to veliki, jedan od poslova gdje se naviše novca vrti u svijetu, i malo je poslova uopšte gdje ima više para. Ponuda i potražnja. Budgetiranje. Tekući troškovi i poslovanje. Prihodi i rashodi. Što bi naš narod rekao pokri se koliko ti je jorgan dug. Ovaj upravni odbor je napravio mnogo grešaka u sportskom segmentu, i ovaj transfer Memije je možda još jedna u nizu. A možda i nije. Ko to ovdje od nas na forumu ima znanja i vještine da to može kvalitetno ocjeniti? NIko. Činjenica je da na ovu upravu gledamo različitim očima. Za neke su sjajni, a za druge odron. Mi kao i obično ne znamo značenje riječi balans. Tako i Kerim. Neki ga smatraju zvijezdom u usponu, a neki prosječnim bekom jedne od najlošijih liga Europe. Kao i uvijek reći ću da smo mi neznalice, a da će vrijeme pokazati ko je u pravu (mada je to nebitno) i je li Željo iz ovog transfera izvukao maksimum. I vraćam se na početak. Klubu treba novac za tekuće poslovanje, i ovo je jedan od načina da dođe do njega. Na žalost svi mi bi volili da imamo generalnog sponzora koji kešira milione, ali realnost je potpuno drukčija. Bar smo transparentni pa na dresu ne nosimo neke kurchevite reklame poznatih kompanja, koje marke ne izdvajaju u naš budget, a lafo sponzori. Nadam se i vjerujem da će i taj momenat doći, i da će neko prepoznati interes da se njegovo ime nalazi na prsima igrača najtrofejnijeg kluba u Bosni i Hercegovini. Atmosfera oko kluba, stadiona, očekivanja u proljetnom dijelu ide tome u prilog, i siguran sam da će posjeta od +10 hiljada ovog proljeća zainteresovati sponzore. To je slijedeći iskorak koji moramo napraviti, pa se u tom slučaju neće ovako žuriti niti sa prodajom pojedinih talenata, posebno izdanaka naše škole.

SirAmar
Kontakt:

Post Postao/la SirAmar » 01 feb 2017, 11:00

PeppermintSA je napisao/la:Otišao je bez obeštećenja. Potvrđeno.
Šta ti imaš ovdje kometare pisati? Brini se ti daje li kinez kakve sadake, Evrope vam nema ove godine na lavoru nikako, vi na sušenju, a šampionski klub igra Evropu od sada na svom stadionu. Svom stadionu rekoh, jedini klub sa svojim stadionom. :wave:

A vi raja bi mogli malo ručnu, kao da niste nikad pogledali jedne tekme. Jel to odjednom Memija igrač od kojeg nam zavisi plasman? Svršavamo ovdje kad se proda jedna karta za istok od 1000 maraka, a evo nam Memija prodao 300 tih karata u jednom danu, i sad kao nešto nije u redu. Malo sebi doći, Irfo traži titulu koliko se razočarao :urnebes: . Par ovih drugih insajdera iz Pasaža zatečeni, prosipanje na sve strane, stvarno komedija. Nema kluba u ovoj državi da je uradio u zadnjih godinu koliko mi, ni blizu. Ma ni u zadnjih 5 ili 10. Rezultatski jedino Zrinjski parira, može se reći danas kolo vodi, al džaba im to kad im je stadion kao da ga je Cezar gradio prije nove ere. Zaposlili smo najboljeg trenera u ligi, imamo najbolji odnos kluba i normalnog čovjeka, imamo portale i vijesti kao niko drugi, gradi nam se stadion, sve ide kako treba. Šta bi vi još? Samo laganice :kafa:

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 01 feb 2017, 11:37

Cekamo famoznog stopera, Memija je proslost.
slika
- Zeljeznicar -

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 01 feb 2017, 11:55

Da smo naplatili samo naknadu za treniranje dobili bi oko 120 milja€. Znači ne fond solidarnosti već skroz druga stvar, računa se po kategorijama, pa svaka nosi koeficijent, puta toliko i toliko godina.
Vrlo lako provjeriti, može se naći na netu sve. Od kategorija do uslova.
Braco@ ako ti nije mrsko. Hvala.

Kao za Behrama npr što trebamo dobiti 90 milja € ako već nismo.

Druga Danska liga je iskorak al' u provaliju. Dodajmo tome da je Memija naš trenutno najvredniji exponat, ma koliko god ga neki hrakali i koliko god on fakat mana imao.
Treba znati ljude u fudbalskom svijetu, nije to baš tako lako kako se pisalo "mogao bih i ja prodati Baju i Amira za milion". Mogao bi, al" u žutu kaputu.
Vidiš da ne možeš...

Toliko o ovom 'podvigu'.

UPRAVA NAPOLJE!

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 01 feb 2017, 11:58

Ovo je bas neshvatljiv potez, zasto nije mogao sacekati ljeto.
- Zeljeznicar -

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 01 feb 2017, 12:04

pa sta je sad sa crnovom...
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 01 feb 2017, 12:06

Iskreno, ova anketa je glupa k'o noć!
Ne želim glasati uopšte niti kontam cilj iste. Zamolio bih da se skloni ako je moguće.

Prijedlog; Koga od trenutnih mladih vidite kao igrača koji će napraviti karijeru?
Pa nabrojimo trenutne mlade.
Dosta realnija, optimističnija, zdravija anketa.

Hvala.

UPRAVA NAPOLJE!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 feb 2017, 12:07

SirAmar je napisao/la:A vi raja bi mogli malo ručnu, kao da niste nikad pogledali jedne tekme. Jel to odjednom Memija igrač od kojeg nam zavisi plasman?
Kerim već odavno nije taj igrač, kao ni Dženis. Ono što je bilo kvalitetno smo veoma lako prodali (Riad & Amir), ova dvojica su zaostali i nakon Ode nisu napredovali ni milimetar. To su činjenice, a zašto je to tako, o tome možemo diskutovati. Da li je do njih ili do struke? Istina je uglavnom negdje na sredini. Ne treba ti Guardiola i doktorska disertacija da shvatiš da recimo Dženis ima viška kilograma, to nije problem struke, to je lično njegov problem koji se rješava radom, a on ni to nije bio u stanju uraditi.

Kerim je još u vrijeme Odovića počeo pokazivati nedisciplinu i drskost, u momentima kada je trebao najviše raditi i kapitalizirati fantastične partije u Evropi i sezonu prije toga. Sve turbulencije koje smo imali nakon te Evrope su se odrazile na čitav klub, a ponajviše na momke koji su trebali biti kapitalci, tako da tu vidim i grešku kluba.

E sad, Kerim je prešao u ekipu koja je u rangu naših drugoligaša. Možda oni imaju planove za narednu sezonu i žele da se plasiraju u prvu ligu, ako je tako onda ok. Dobre igre ga mogu prodati u prvu ligu Danske ili neke druge zemlje u okruženju jer oni veoma dobro sarađuju, ali Željo neće imati apsolutno ništa od toga. Uobičajeni scenario u ovakvim pričama je da će se on za par godina vratiti u Želju, bar smo do sada navikli na to.

Mi konkretno nismo izgubili ništa, ovo je samo mali moralni poraz i ništa više. Na terenu se to neće ni osjetiti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 01 feb 2017, 12:07

irfo je napisao/la:pa sta je sad sa crnovom...
Koljeno opet.
- Zeljeznicar -

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 01 feb 2017, 12:12

Opet naglašavam, za nekoga je Dani Alves, a za nekoga prosjek zadnje lige u Europi. Stvar je kako gleda na to svako od nas. A bar po meni nismo neki veliki nogometni stručnjaci. Zbog toga kažem da će vrijeme pokazati je li ovo još jedan od promašaja u sportskom segmentu, ili je pravi potez u pravo vrijeme. Mi to u ovom momentu ne znamo. Sada branioci lika i djela uprave će reći da je prodaja realna, da Kerim ne vrijedi više, a oni koji ih napadaju da je prodaja katastrofa, i da ovi veze nemaju šta rade. Ko zna šta je ispravno? Činjenica je da klubu trebaju pare, da je ovdje ponuđen neki keš koji zadovoljava one koji se pitaju u ovom momentu, i transfer je napravljen. Daljnji (ne)razvoj Kerimove karijere pokazaće ko je u pravu...

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 01 feb 2017, 12:15

Gore od ovoga mi je samo degradiranje kluba i pljuvanje našeg djeteta, samim tim i naše škole, naših trenera, OP, na kraju krajeva i našeg kluba.

Sistem je bitan, to sam ti pričao ono nekad ranije. A ne za ovog, protiv onog itd. Cijeli jedan sistem je bačen u šolju i povukli vodu...

Monci

Daljnji (ne)razvoj Kerimove karijere pokazaće ko je u pravu...
To ti pričam...
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 01 feb 2017, 12:17, ukupno mijenjano 1 put.

UPRAVA NAPOLJE!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, b00t, bvsic, Cwirek i 83 gosta.