Monci je napisao/la:Kerim danas leti za Dansku na potpis ugovora. Pa bi trebali dobiti info koliko je klub profitirao.(nadam se da će klub kao i do sada transparentno objaviti) Shvatite da je Kerim htio ići skoro po svaku cijenu, psihički više nije mogao izdržati ovdje. Da li je ovo ispravna odluka ili nije ja ne znam, fakat nisam stručan. Vrijeme će pokazati, ali bezze se ložimo, a fakat nikakvih informacija o ovom transferu nemamo. Šest različitih insajdera spominje šest različitih cifri...Komentari ovdje pokazuju da svi mi mnogo volimo Želju, ali da o nogometu jako malo znamo. Da ne elaboriram previše, ali izjava da mu je pala karijera jer je par puta igrao po lijevoj strani je više neg smješna. Znači ako si desno krilo, i trener te stav da igraš lijevo par tekmi, ti automatski zaboraviš igrati lopte i upadneš u krizu....nemam riječi...
nije se gurao samo na lijevo lijevo krilo, nego i lijevog beka, o klupi da i ne govorimo. bilo je utakmica gdje se lendric gurao na lijevom krilu, pa svi znamo na sta je to licilo. a, koliko se sjecam, nakon tih tekmi na lijevom krilu i lendric je upadao u krizu realizacije. osim je gurao zebu na lijevo krilo i vadio ga u 20 minuti iz igre (sto je bilo i cao za zebu iz Zelje)... ako grijesim, ispravi me i demantuj.
kukamo kako nismo kompletirali ekipu za zavrsne pripreme, pogotovo u odbrani, a sada smo tu odbranu dodatno oslabili. na bekovima imamo igraca lijevo koji ne moze igrati u kupu, dijete koje ne moze izdrzati napore slavkinih treninga i nece biti na zavrsnoj fazi priprema, stanica za kojeg i slavko rece da mu je hrskavica jednog koljena unistena i da, bukvalno, igra na silu, te sinisu koji je svaku utakmicu na granici crvenog kartona. na stoperima imas bogija, bokacinija i, opet, dijete, mujagica. odlaskom memije, suzio si i mogucnost rotacije na krilnim pozicijama, jer i tu imamo igraca koji ne moze nastupati u kupu.
eh, sad, ako se kaze da je problem ako kompletna ekipa ne prodje zajedno pripreme, zbog uigravanja taktickih zamisli, isto ti je tako i kada izmisljas pozicije igracu koje mu nisu prirodne (citaj gore za memiju i lendrica), jer igrac na toj poziciji ne pruza maksimum, pada formom i psihicki, pogotovo kada te "navijaci" uzmu na zub, pa ti sjebu i psihu.
sa tvrdnjom da je memija zaboravio igrati se apsolutno ne slazem, jer, ako je tako, kako to onda napravismo ovu pozitivnu, rezultatsku seriju sa njim na desnom beku i sinisom na lijevom? koga je to napravio smijesnim u zadnjim utakmicama? koliko je otvarao prostora miroslavu svojim kretanjem po desnoj strani? sto se centarsuteva tice, zamolio bih ko ima statistiku memije i sinise u ovoj sezoni, odigrane utakmice i asistencije, pa da uporedimo. u to stvarno nisam upucen, a moze nam dati odgovor na mnogo toga.
kako je bitno da je ekipa kompletna na pripremama radi uigravanja, isto tako, pa cak i vise od toga, bitno je da igrac igra ono sto moze, odnosno, prirodnu poziciju, jer se tako dobija iskustvo, rutina, sigurnost, povjerenje, napredak. sve drugo vodi u propast, ne u zaborav igranja.
da ne bude kako pljujem, jer ovim postom ne zelim crnjaciti po upravi i ovom transferu. samo iznosim misljenje da je memija, vec odavno, uzet na zub, a mislim da je najmanje kriv za formu, u kakvoj je bio u drugom dijelu prosle sezone. i ne treba nikoga cuditi ako je gledao da ode odavde sto prije, on ima namjeru zivjeti od fudbala i iskreno se nadam i zelim (cak i mislim) da ce uspjeti obezbjediti svoju egzistenciju.
memija, dijete drago, sretno ti bilo. sto se mene tice, vrata Zelje su ti uvijek tovorena i dobro dosao si u nasu svetinju.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija