Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Rokoko87
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Rokoko87 » 02 feb 2017, 12:52

HeraklitMracni je napisao/la:Imal jos neko da poredi Doncica i Musu u isti koš :lol:
Ko ih stavlja u isti koš?
Dončić još pure mora pojest da bude kao Musa
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 feb 2017, 12:54

HeraklitMracni je napisao/la:Imal jos neko da poredi Doncica i Musu u isti koš :lol:

ne poredi se trenutna forma,nego se poredi potencijal,shut,duzina ruku,prvi korak,skok,pregled.zato nemoj da se iznenadis ako Bonga bude ispred ove dvojice

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: Džanan Musa

Post Postao/la Tracy3McGrady » 03 feb 2017, 05:41

HeraklitMracni je napisao/la:Imal jos neko da poredi Doncica i Musu u isti koš [emoji38]
Koji si tu indijanac jbt.

Evo ja poredim i kazem da ce Musa konacnici biti veci ihrac. Ovaj je trenutno ispred, Ali zahvaljujuci minutama koje dobija, dok Musa odigra odlicno pa slijedecu dobije 5 minuta, za djete njegovih godina to nije nikako dobro. Ali nije Musa zaboravio igrati kosarku, tako da ce vrijeme pokazati, ja vjerujem U njega.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 03 feb 2017, 08:37

A sto komentarisete provokatore ?!?

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 03 feb 2017, 12:59

Doncic trenutno jeste bolji igrac, al to nista ne mora da znaci, NBA je sasvim drugi svijet i vrlo lako se moze desit da se tamo Musa bolje pokaze od Doncica

pogledajte samo igrace koji su kao nizi pickovi prve runde na draftu, postali bolji od igraca koji su bili visi pickovi, a da ne pricam o igracima koji su bili pickovi druge runde

ili npr Jokic je bio pick druge runde, a Juka 16 pick prve runde, pa vidimo kako stvari trenutno stoje, a da prije niko nije mislio da je Jokic bolji igrac, nit da ce to ikada biti

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 04 feb 2017, 11:29

Prvo, ne treba zaboraviti da se i dalje radi o djeci od 17. godina.

Obojica, i Luka i Musa su vanserijski talenti, koji se, nažalost po nas, razvijaju u potpuno različitim okolnostima. Trenutno Luka igra na najvišem nivou u Evropi konstantne minute, dok Musa maše peškirom u Cedeviti i čeka da se trener smiluje i ubaci ga u igru.

Iako je još rano dati potpunu prognozu, čini se da će Dončićev put do NBA biti puno lakši i da će vjerovatno 2018-e biti top 3 pik na draftu, a Musi će naredna sezona (od ove slabo ima fajde), odrediti put.

Ja se iskreno nadam da će sav Musin potencijal u jednom trenutku pokazati i eksplodirati, ali već lagano postaje vrijeme da počne dobijati normalne minute u seniorskoj košarci, a ne da igra svaku prestupnu.

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 04 feb 2017, 12:00

Musa treba mase, utakmica i prije svega slobode u igri. To naravno nema jer nije Cedevitin projekat niti interes - postavlja se pitanje sto su ga onda uzimali ako ima ovakav odnos. Bolje bi prosao/napredovao da je igrao ligu 12. Tražiti ekipu i sredinu gdje moze igrati barem 20 minuta + sloboda u igri.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 04 feb 2017, 12:32

save je napisao/la:Musa treba mase, utakmica i prije svega slobode u igri. To naravno nema jer nije Cedevitin projekat niti interes - postavlja se pitanje sto su ga onda uzimali ako ima ovakav odnos. Bolje bi prosao/napredovao da je igrao ligu 12. Tražiti ekipu i sredinu gdje moze igrati barem 20 minuta + sloboda u igri.
Pa igra on njihovu prvu ligu koja je u odnosu snaga ista kao i nasa liga 12. Mnogi su ocekivali da ce vise igrati u Aba ligi i Eurocupu.

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 04 feb 2017, 13:13

Chstal je napisao/la:
save je napisao/la:Musa treba mase, utakmica i prije svega slobode u igri. To naravno nema jer nije Cedevitin projekat niti interes - postavlja se pitanje sto su ga onda uzimali ako ima ovakav odnos. Bolje bi prosao/napredovao da je igrao ligu 12. Tražiti ekipu i sredinu gdje moze igrati barem 20 minuta + sloboda u igri.
Pa igra on njihovu prvu ligu koja je u odnosu snaga ista kao i nasa liga 12. Mnogi su ocekivali da ce vise igrati u Aba ligi i Eurocupu.
Ma i tu dobija po 15-tak minuta + što nema neku posebnu slobodu u igri. Njemu treba ono što Donćić ima u Realu - sloboda u igri, nešto slično što ima u repci ... a tko će mu dati tu i takvu slobodu

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 feb 2017, 13:45

Dobro si rekao doncic je realov projekt i on je dva puta preskakao reprezentativna takmicenj i bio je na usavrsavanjima jedne sezone kod jednog od najboljih individualnih trenera na svijetu u americi i to na realov racun, a musu su doveli i skoro nista individualno ne rade sa njim
Slicna stvar je bila sa jusufom, ali je imao je veliku srecu pa je posudzen cedeviti gdje je nazor napravio od njega igraca
Mada se mora priznati da i on pretjeruje kao da je bogom dat, trebao bi i on malo spustiti lopticu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 04 feb 2017, 14:49

Pa sta hocete, osvojen eurobasket ili da Musa ide na usavrsavanje ko Doncic( iskreno ne znam gdje je i kada bio, ako je uopste i bio). Jare i pare neMERE

3isamagicnumber
Kontakt:

Post Postao/la 3isamagicnumber » 04 feb 2017, 15:17

Mazalin 2.0 u najavi?.. I ako dodze do toga ne treba se traziti krivicu dalje od Muse. Imao i ima bolje alternative ali je sam izabrao ovo. Juka osnovne stvar nije naucio tu, Musa je isti ako ne gori igrac od prije nego sto je dosao u Cedevitu, samo je u svojoj glavi postao MJ a na parketu je minimalan napredak.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 04 feb 2017, 15:34

3isamagicnumber je napisao/la:Mazalin 2.0 u najavi?.. I ako dodze do toga ne treba se traziti krivicu dalje od Muse. Imao i ima bolje alternative ali je sam izabrao ovo. Juka osnovne stvar nije naucio tu, Musa je isti ako ne gori igrac od prije nego sto je dosao u Cedevitu, samo je u svojoj glavi postao MJ a na parketu je minimalan napredak.
Ma dzaba sam ja to trubio tokom ovog proteklog EP-a, ispadnes samo neko ko ga mrzi. :D Ja bih volio da je on trenutno na nivou EL, ali je to nazalost daleko od toga. Osim dobrog prvog koraka i uopste prodora na lijevu stranu, s cime je i terorisao djecu prije 2 godine, Musa gotovo da nema nista vise (vrijedno pomena) u svojoj igri. To jest, od tada nije nista radio na popravljanju drugih segmenata. U odbrani je premrsav i mehak da moze imati neku znacajniju rolu, stoga ga za to posebno i ne krivim.

Istina, u zadnjih nekoliko utakmica je uocljiv napredak u sutu (barem meni) i to je ono sto me posebno raduje. Tesko je vezati bilo sta u ABA-ligaskim utakmicama kada dobijes max 5 minuta i galamu s klupe vrlog trenera ako se, pored svih NBA prospekata u liku Kruslina, Katica i co., odlucis nesto uraditi na svoji ruku. S tom zadnjom recenicom se posebno slazem.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 04 feb 2017, 15:44

Napredak bi u normalnoj ekipi itekako bio uocljiv. Ali tesko bi i tom Jordanu bilo uhvatiti formu i pokazati najbolje sto zna kad zivis na sistemu 'jednu igras-drugu ne igras'. Sto je naravno nezasluzeno, nije da nismo ovdje statisticki dokazali da slabiji igraci od Muse imaju vise minuta od njega.

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 04 feb 2017, 17:47

Problem je sto se danasnja djeca suvise rano prodaju ekipama u kojima često padaju u milost i nemilost trenerima ili prioritetima tima, a to su najčešće rezultati, gdje u takvom sistemu ti mladi igrači uglavnom slabo dobijaju priliku za razvoj. Ne znam, mislim da bi bolje prošao da je recimo prošlu sezonu igrao za sparse i da tu bude prva violina sa nekih 30 minuta po utakmici nego da čami u cedeviti

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 04 feb 2017, 17:59

Ma Dzanan ima jos vrlo malo vremena da ga neko nasavjetuje i da promijeni i klub i ponasanje i radne navike. Stagnirao je dvije godine a to je u njegovom uzrastu vrlo tesko nadoknaditi. Sve opcije su bile bolje ove sezone od ove koje je on izabrao, da sjedi na klupi, odigra po koju minutu, trenira sa prvim timom da bi popunio broj. Potrosio se dosta a vjerovatno individualno ne radi nikako ili radi minimalno. Ne znam ko vodi brigu o njegovoj karijeri, al ne cini se nimalo pametno i dobro ovo sto sad ima.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 04 feb 2017, 19:17

Morate znati da on sad ima ugovor od 4k eura po sezoni do punoljestva, a nakon punoljestva ide na 6k eura. Malo ga je novac digao, vjerovatno bi se i vecini to desilo. Znam otvoreno da Musa pravi probleme ali ozbiljne klubu i cesto se desi da je suspendovan (da naglasim da nisu djecije bubice). Zbog njegove neozbiljnosti, i ne rada doveli su Tomasa a na Musu su ove sezone bas racunali jer su poslali Mazalina u Zadar.

Ima srecu da je veoma mlad i da sve moze ispraviti radom a minute ce doci, ali nastavili ovako ide sve ka prosjecnom igracu. Podsjeca me na mostarskog Jordana, kojem je isto bilo mrsko trenirati i bio udaren u glavu ali je redovno trpao u Aba ligi i domacem prvenstu 30 poena.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 04 feb 2017, 19:50

Otkud tebi da on klubu pravi probleme? Otkud to da on ne igra puno minuta jer nije dobar u glavi? Gdje cujes te informacije?
Hajmo se drzati cinjenica, a cinjenica je da Musa nezasluzeno ima manju minutazu. Zasto? Mozemo nagadjati samo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 04 feb 2017, 19:52

Danas svi imaju oko 10 min igre, osim Muse koji ima 0.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 feb 2017, 19:54

Chstal je napisao/la:Morate znati da on sad ima ugovor od 4k eura po sezoni do punoljestva, a nakon punoljestva ide na 6k eura. Malo ga je novac digao, vjerovatno bi se i vecini to desilo. Znam otvoreno da Musa pravi probleme ali ozbiljne klubu i cesto se desi da je suspendovan (da naglasim da nisu djecije bubice). Zbog njegove neozbiljnosti, i ne rada doveli su Tomasa a na Musu su ove sezone bas racunali jer su poslali Mazalina u Zadar.

Ima srecu da je veoma mlad i da sve moze ispraviti radom a minute ce doci, ali nastavili ovako ide sve ka prosjecnom igracu. Podsjeca me na mostarskog Jordana, kojem je isto bilo mrsko trenirati i bio udaren u glavu ali je redovno trpao u Aba ligi i domacem prvenstu 30 poena.
Onda odlazak muse u drugi klub moze koristiti i jednim i drugima
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.